Vestel Venüs 3 Önümüzdeki Ay Tanıtılıyor
-
ne bilim illa alcaksanız general mobile hatta turkcell t40 t50 falan alın vestel almayın güzel yapsalar da almam ben çünkü kıl oldum artık hayır iphone da kullanmıyorum
-
iyi-kotu, ucuz-pahali, yerli-yersiz tartisilir, ama vestelin bu cesaretine sapka cikaririm. telefon piyasasina girmek oyle kolay degil. ustelik o kadar insana istihdam sagliyor. zamanla oturur, sen ben almasam da millet ilginc, sirf meraktan yine aliyor. urun tutulursa arge ile uretilecek malzemeleri kendi imal etmeye baslar. bence takdir edilecek nokta cesaret.
wi-fi standardi olusturulurken dunyada bu standardlari belirleyen 500 kadar firma var, oy veriyor ve yeni cikacak standardlari sekillendiriyorlar. bu 500 firmanin icerisinde sadece iki turk sirketi var, biri vestel. ne kadar rol oynar bilmem de, teknolojiden ayagini cekmiyor.
http://www.wi-fi.org/who-we-are/member-companies
-
Türkiye'nin kendi markasinda telefon yapmasi zor, imkansiza yakin. Neden?
Beceremeyecegimizden değil, fizibil olmadigindan.
Elektronikle uğraşanlar bilirler fiyat skalasi şöyle gider, mesela bir pic alacaksiniz.
0-10 8dolar
10-100 7dolar
100-1000 6.5doar
1000-10000 5dolar
Böyle böyle gider, milyon adete cikinca 2 üç dolara iner fiyat.
Samsung, lg, apple gidip milyon adet işlemci, ram, kamera alabilir. Ama vestel gidip de yuz bin tane alamaz. Fiyati da kol gibi gecirirler, o da bu paralara imal eder.
Çok iddiali bir modelle girmesi gerek, ona gore de üretim yapip hat kuracak. Çok büyük risk.
Hal böyle olmasa forumda 3 beş kişi toplanip yeni telefon yapabiliriz.
Türkiye montaj yapmali, getirsinler global markalardan bitsin iş.
-
devamı gelsin bakalım
-
Inferius bunu yazdıozgunlu bunu yazdıxous bunu yazdı
ünlü makra kullanınca nasayla projemi yazıyorsun
Hahaha bi de bunun şu versiyonu var; 16 gb ram' li mac alıp candy crush oynayanları.
Siktiklerim; girip 3-5 selfie çekecek, facebook' a girecek, instagramda fotoğraf paylaşacak, bi de açıp candy crush oynayacak, yok vay efendim telefon 2gb ramli olursa olmazmış.
Nefret ediyorum böyle tiplerden.. Herifin maaşı 1000 lira, cebindeki telefon iphone 6 plus. Ne yapıyon diye sorsalar, işte facebooka giriyos bilmem ne.
O zaman git celeron kullan hocam. Sorun marka değil sorun kopya/çalıntı ya da satın alınmış teknolojileri "yerli üretim" yalanı altında fahiş fiyatlara satmaları.
Neden desteklenmiyor açıklayayım;
1.Özgün hiç bir tarafı yok.
2.Kalite çöp 2 yıl öncesinin çin telefonlarının kalitesinde
3. Fahiş fiyat
Kısacası insanlara teknoloji satmayı değil kandırmayı hedeflemiş bir yatırımı destekleyen adam zenciye göt emanet etse daha iyi.
Samsung ve iphone dışında hangi telefon çakma ya da kopya değil ?
Senin aklın alıyor mu snapdragon' u bırakıp kendi işlemcisini üretmeleri ya da gorilla glass yabancı diye, kendi camımızı üretmemiz ?
Abi şu 100% yerli olmayınca çamur atma huyunuz kadar garip birşeyiniz yok. Kim 100% yerli mal üretiyor, var mı bildiğiniz yabancı firma (telefon olması da şart değil) ?
Telefonu elime almadığım için kalitesiyle ilgili yorum yapamam, sen denediysen doğrudur. Ama eminim götünden atıyorsun.
Fahiş fiyat konusunda haklı olabilirsin, bunun da sebebi belli. İthal edilen parçaların hem yüksek fiyat olması hem de az üretim. Yani 1 milyon tane aynı parçadan alırsan ucuz olur ama vestel sittin sene 1 milyon cihaz satamayacağından gidip 100 bin tane alıyordur, bu da fiyatı artırır. Ha bu da bizi bağlamaz, 1400 lira verip 2 gb ram' li telefon almam şahsen..
-
-
Ya hala bu telefonu %100 yerli malı değil diye yerin dibine sokuyoruz sanıyor bazıları. Bende biliyorum Samsung harici tek başına telefon üretecek firma olmadığını.
BURADA SORUN VESTEL'İN 2 SENE ÖNCESİNİN TEKNOLOJİSİNİ MİLLETE KAZIK FİYATLARLA SOKMAYA ÇALIŞMASI. TELEFONLAR ELİNDE PATLAYINCADA GİDİP DEVLETTEN VERGİ İSTEMESİ.
Büyük harflerle yazdım ki anlayın.
Allah'tan Samsung atar yaptı tüm yatırımlarımı çekerim diyede devlet tırsıp geri çekti vergiyi.
Bu telefonlar ilk çıktığında 900 lira diyorlardı sonradan baktılar satılmıyor mecbur 6 ay içinde 500 liraya kadar düştü. Yıl olacak 2016 adamlar 512 MB ramli telefon montajlıyor.
Şimdi yok parça pahalı vs demeyin General Mobile'da zamanında 1 GB ram, 1.2 GHZ işlemcili Discovery 1'i 600 liraya satıyordu. Kimse gidipte Vestel'e Snapdragon işlemci kullan demedi. Mediatek işlemci kullansalardı daha ucuza mal edeceklerdi.
Sonuç olarak akıllı telefonlarda buzdolabı gibi ürettik bitti olayı olmaz. Bu telefona güncelleme ve yazılım desteği vermek zorundasın. Telefonlar hala Android Jellybean sürümde. Android Marshmallow gelecek yakında düşünün gerisini.
-
mkyb bunu yazdı
Ya hala bu telefonu %100 yerli malı değil diye yerin dibine sokuyoruz sanıyor bazıları. Bende biliyorum Samsung harici tek başına telefon üretecek firma olmadığını.
BURADA SORUN VESTEL'İN 2 SENE ÖNCESİNİN TEKNOLOJİSİNİ MİLLETE KAZIK FİYATLARLA SOKMAYA ÇALIŞMASI. TELEFONLAR ELİNDE PATLAYINCADA GİDİP DEVLETTEN VERGİ İSTEMESİ.
Büyük harflerle yazdım ki anlayın.
Allah'tan Samsung atar yaptı tüm yatırımlarımı çekerim diyede devlet tırsıp geri çekti vergiyi.
Bu telefonlar ilk çıktığında 900 lira diyorlardı sonradan baktılar satılmıyor mecbur 6 ay içinde 500 liraya kadar düştü. Yıl olacak 2016 adamlar 512 MB ramli telefon montajlıyor.
Şimdi yok parça pahalı vs demeyin General Mobile'da zamanında 1 GB ram, 1.2 GHZ işlemcili Discovery 1'i 600 liraya satıyordu. Kimse gidipte Vestel'e Snapdragon işlemci kullan demedi. Mediatek işlemci kullansalardı daha ucuza mal edeceklerdi.
Sonuç olarak akıllı telefonlarda buzdolabı gibi ürettik bitti olayı olmaz. Bu telefona güncelleme ve yazılım desteği vermek zorundasın. Telefonlar hala Android Jellybean sürümde. Android Marshmallow gelecek yakında düşünün gerisini.
samsungun ne yatırımı var ki?
-
Bu sadece Google'da 5 saniyelik aramayla çıkan sonuç dahasıda vardır.
-
http://fortuneturkey.com/vestel-venus-telefonunda-3-milyon-adetlik-satis-hedefliyor-20307#popup
Sanayi Bakanlığı ile Venüs’ün yerli sayılması gerektiği üzerine görüştüklerini, yetkililerin Vestel City’i gezdiğini ve görüşlerin olumlu olduğunu anlatan Erdoğan, “Çipi 2 dev üreticiden birinden almak zorundasınız. Mühim olan, o çipi alıp onun etrafındaki anakartı üretip onun tasarım ve üretimini yapabilmek. Venüs özgün bir cihaz. Burada artık yerlilik oranına bakılmaz diyoruz. Ona bakarsanız domatesin de tohumu, gübresi yabancı... Yeni dünyada artık iş yaratabiliyor musun buna bakılıyor” sözleriyle görüşlerini ortaya koyuyor. Şimdiye kadar 200 bin Venüs satılmış. Henüz cep telefonu üretiminden kar edemediklerini söyleyen Erdoğan, “Başabaş olsak razıyız. Ancak bu üretimi yapmazsanız bugünün dünyasında yok olursunuz. Şu anda bir kapasite sorunumuz yok, cep telefonunu üretmek kolay, satmak zor” diyor. Vestel İcra Kurulu Başkanı 1 milyon adet cep telefonunu 1000 kişilik istihdamla üretebildiklerini belirterek, 2 ila 3 yıl sonra 3 milyon adetlik satışa ve ilave 3 bin istihdama ulaşmayı hedefl ediklerini anlatıyor. TV pazarında Vestel’in payını örnek gösteren Erdoğan, “Bu hesapla ben 6 milyon cep telefonu satabilmeliyim” ifadesini kullanıyor.
--------------------------
Mobil işlemci sektörü Snadragon'dan ibaret değil. Mediatek, Huawei Krin, Samsung Exynos, İntel, Nvidia Tegra, RockChip vs. Var oğlu var kısacası. Snapdragon işlemciyi satarken benim izin verdiğim donanım ve tasarım ile kullanacaksın diyor. Bunlar hala yerli malı istiyor sanıyor kafasındalar. Siemens'i ele alalım mesala yılların Alman devi adamlar cep telefonu piyasasının sonunu gördüler Nokia gibi olmamak için pazardan çekildiler.
Akıllı telefonlar buzdolabı gibi ürettik bitti olmaz. Güncelleme ve yazılım desteği vermek zorundasın. Kar edemedik diyor 2 sene öncesinin donanımını kazık fiyatlara sokuyorsunuz daha ne karı ?
Hem yabancı markalara vergi istiyorsunuz hemde cihaz başı teşvik primi istiyorsunuz devletten.
Allah belanızı versin.