folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Videoya Bak..Darbe İstiyorlar..

Videoya Bak..Darbe İstiyorlar..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    Böyle bir seçim sisteminin olduğu ülkelerde darbeler kaçınılmazdır. Ülkede yaşayan insanların dörtte birinin oyunu alan bir parti tek başına iktidar olursa, ve bu parti anayasaya ve bu cumhuriyetin tüm değerlerini halk adına yıkmaya çalışırsa ama halkın sadece dörtte birinden destek görürse, darbeyi ordu yapmış gibi görünsede aslında halkın dörtte üçü yapar. Özellikle 28 şubat sürecinden önce bu ülkenin başbakanlık konutuna, cumhuriyet devrimleri ile yasaklanmış ve kısmen yokedilmiş molları ve din baronlarını davet eden ve yemek veren zihniyet arkasına aldığı cahil ve sadece ekmeğinin derdinde olan halk yığınları ile bunu legalleştirmeye çalışmışlar, ama sonucunda ilerici darbeyi son kuruşuna kadar haketmişlerdir. Çünkü devrimle kurulmuş her rejim kendisini korumak ister. Kendine karşı yapılan saldırıları defetmek ister. rejimin kendini savunma konusundaki gerekçeleri çok açıktır. Bu ülkenin meclis başkanı laikliği gözden geçirmeliyiz diyorsa bu apaçık bir gerekçedir. Buna rejim gereken cevabı verecektir. Nasıl şeriat düzeni kendini korumak için gerekli önlemleri alabiliyorsa laik düzende kendini korumasını bilecektir. Bunu şeriat yanlılarıda yadırgamamalılar.

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    her sistem içinde bir yıkıcı sistem taşır,gün gelir o sistem o sistemi yıkar.Tarihsel döngü böyledir.

Darbe yerine daha yenilikçi çözümlerde vardır,hükümeti uyarabilir.Ayrıca demoktatik bir ülke ise,bu baştaki hükümette halkın temsilcisi,daha doğrusu çoğunluğun temsilcidir.Onların siyaseti halka hoş gelmiş ve onu seçmiştir,hür iradeye karışmak insanca bir suçtur.onun izlediği yol yanlış olabilir ama bunu seçen halktır.Bu seçimde yine başa gelecek gibi görünüyor,demek ki halk yönetimden memnun,

akp politikalarına karşıyım ama bu halkın seçimi,bunu yıkacak olan da askeriye değil halk olmalı
    madem demokratik bir ülke,seçim var o zaman herşeyi halk belirler
    ama anayasalarımız o kadar geri kalmış ki,irade halkın elinde değil,sadece kuklalar var.Anayasanın ilerikçi bir içerikle hazırlanmasını düşünüyorum,bunu da yapacak olan askeriye gibi faşist bir kurum değil (zumsuk askeriye şu hlaiyle faşisttir) halk yapmalı bu da halkın seçtiği hükümet oluyor

zumsuk hocam şu küfür olaylarını gördüm de okumak istemedim pek,ikinize de yakıştıramadım.yerinizde olsam biriniz susardı diğeride elbet susmak zorunda olacaktı

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek
    tamam zumsuk ben susuyorum sen de sus bu konu da kapansın
Toplam Hit: 4607 Toplam Mesaj: 34