Vücudun Fazla Adrelin Salgılaması ?
-
Hocalar yaşamım boyunca herhangi bir belada kavgada tartışmada şayet + olarak tanımadıgım insanlarda,
Ne zaman tartışmaya veya kavga dürtüsüne dogru gitsem, Sesim titriyo ve az buçuk kelımelerde aksaklık yaşıyorum,
Titreme ve aşırı kalp atışı oluyo, Diz Kapaklarımda titreme,
Saglıklı düşünemeyip adam akıllı konuşamıyorum, Sözlerimi seçemiyorum ne gelirse sölüyorum,
Ama kişiliğime baktıgımda çok soğuk kanlıyım Sinirliyim ve gözümün gördüğü hiçbirşeyden korkmam.
Ama Bu Çok Fazla Aderlin Salgılaması Benı Çok Sıkntıya Sokuyor.
Bugun Ufakta Olsa Tanımadıgım Biriyle Bir Olay Yüzünden Yanımda Kız Arkadaşım Varken Konuştum.
Lakin Fark Ettim Ki Sözlerimi Yalnış Seçtim. Olaydan 2 Dakıka Sonra Asıl Sölemem Gerekenlerı Sölemediğimi Fark Ettim.
Sesimde Bir Titreme, Kalp Atışlarım Tavan, Dizlerimin Bağı Çözülmüş Gibi...
Bu Muhabbet Nedir Hocalar, Ne Zaman Böyle Olaylara Girsem Allah'a Sükür Bir SIkıntı Çıkmıyo.
Ama Hiçbir Zaman Bu Salgılama Olayı Yuzunden Saglıklı Düşünüp Asıl Sölemem Gerekenleri Söleyemiyorum.
Ve En Kötüsü Ama En Kötüsü Dikkatim Okadar Dagılıyor ki , Yanımdakı Sölemese Olayla Gerçekleşen Hareketleri Ne biliyim Birinin LAfını Hareketini Asla Anlayamıycam...
Not : ( Baltazarların Saldırısına Ugramamak İçin, Ödlek, Yüreksiz Korkak Gibi Söylemler Olabilir. Allah'a Şükür Semtte Büyüdüm :) )
Bu Yuzden Yardım Edebilicekler Lütfen Soguk kanlılığımı Nasıl Sağlarım Bu İStem Dışı Salgılamadan Nasıl Kurtulurum Çünkü Gerçekten Konrtol Dışı Olması Benım Yapmak Ve Yapabikliceklerimi Etkiliyo.
-
Aynısı bende de oluyor hacım, olduğunu sanmıyorum ama takipteyim.
Not : Baltazarların Saldırısına Ugramamak İçin, Ödlek, Yüreksiz Korkak Gibi Söylemler Olabilir. Allah'a Şükür Semtte Büyüdüm :)
-
Duzenli spor yap birseyin kalmaz.
-
Ben anksiyete diyorum var mı arttıran?
-
Dopamin basıyor vücud :D
Bir nevi panik atak. Ve korku paranoyaklık arası bir şey bu. -
çok sağlam bi nefes çek diyaframın şişsin iyice, 5-6 saniye tut nefesini sonra bırak o salgılanan adrenalin yüzünden vücudunun başlattığı reaksiyonu bozar bu hareket
-
"Acaba meseleyi kontrolüm altında tutamam mı?" endişesinden kutulman gerek. Kontrolü kaybetme korkusu insana bunu yaşatır. Bunu nasıl yapıcam dersen, bunun kitabı eğitimi falan yok. Tamamiyle kendine hakim olabilmenle ilgili.
-
hocam valla ben htc sayesinde çok makul bir insan oldum. telefonun o durduk yere ekran kitlenmesi uygulama açma hızı ısınması bekleme derken sabrtaşı oldum çıktım. bi telefon neler yaptırıyo işte insana.
-
Adrenalin değil. Panik atak. Korkma ile ilgisi yok.
-
@exchanger ; Hocam Yanı Hayatıma Çok Büyük Olumsuz Yön Sağlıyo Babamla Arkadaşımla Akrabamla Kavga Ediyim,
GÖzüm Hiçbir Şey Görmezken Bir Başkasına Geldıgınde Sıra, Yemın Ediyorum Çekılmez Oluyo.@badass ; Hocam Az Önce Onu Bende Düşündüm Geçenki Konumuda Görmüşssen Resmen Erimiş Durumdayım Fiziksel olarak Vucudumun Yetersizliğinden Olmasının Çok Yüksek İhtimalli Oldugunu Düşünüyorum, Fiziksel Yapılanmanın Zihinsel Yapılanmaya Etkisi Olucagını Duşunuyorum Aslında.
@Jilet_Boris ; Hocam Nedir O ? İlacsal Takviye Falan mı ? Eger Öyle Bişeyse Ve Uygunsa Alabilirim
@Zeytun-i ; Haklısın Hocam Sölediklerin Durumu Onaylıyor. Panık Atak Açıkladıgım Şeylerin Çogunu Kalıpsal Olarak Kaplıyo Alternatıf Olarak Panık Atak ta Diyebiliriz
@kazasker1 ; Hocam Hakılısın Aslında Bu Yaşadıgım Hayat Şartıları Yüzünden Kaygısal Ve Hep Karamsar Düşünmemden Sebebiyetine Sahip.
Yaklaşık 18 Yıldır Aynı Evde Büyüyüp Aynı Sokaklarda Yaşayıp Hayatımda En İyi Saydıgım Dostlarımın Darbesi Yüzünden Bütün Dostlarımı Silmek Zorunda Kaldım. Birlik oldugum için iyiydi. Ama Şiddetimsel Kaygılarımın Bir Erkek Olarak Dayanak Oldugum Dostlarımında Darbesi Ve Sürüden Ayrılanı Kurt Kapar Mısallemesiyle Yalnız Kalmış Hissediyorum. Herhangi Bir Kavgada Olayla Bana Hep Yardım Sağlayan Dostlarım Artık Yoklar.Aslında bu Hayatımın Dönüm Noktası Çünkü Yalnız Bir Birey Olamayı Öğrenebiliyorum. Ama Hocam İnan Onca Tedavıler Görüp Onca Psıkoleji Bozuklugu Çektıkten Sonra Üç Beş Orospu Çocugunun Hayatımda Ve Beynımde Asla Düzelmiycek Hasarlar Vermesi Benı Çok Korkutuyo Çünkü Öyle. Misal Bazı Bozuk Cd Ler vardı Pc ye Takıp Cd ye Takladıgında Anda Donarla Ve Asla Düzelmez. Aynenn Öyle Bazen Bazı Hisleri Hissediyorum Ve Beynımın Yanmış Ve Asla Düzelmiyceğini Düşünüyorum. Çok Fazla Hastalık Türüne Teşkıl Oldugumu ( Psikolejık ) Düşünüyorum.
Asla Yardım Alamam. Aile arkadaş sevgili kımse siklemiyor ve kımse buna destek sağlamıyor. Doktor ımkanım yok.
Her Gece Araştırmalar Yapıp Sabaha Kadar Kendı Kişiliğimi İnceliyorum. Sonuçlarına Çözümlerine Bakıyorum. Kısacası Hocam Çok Konuştum .)
Aslında Okadar Bozuk Bir Psikolejım Varkı İçimde Olan Gözü Kara Gerisi Olmayan Biri Oldugum, Ama Bırakılan Kapanmaz Yaralar Yüzünden Kendımı Küçük Düşürme Potansıyelıne Sahip Bir Kişilğim Var. Aşmak Ve Engellemek İçin Hergun Araştrma Yapıp Sorunu Tam Belirlediğimde Buradan Yardım İstiyorum. Yazdıgın İki Satır Bile Gece Tek Başıma Karanlık Bir Odada İçtiğim Sigaranın Işıgına Bakarken, Yardıma Ve Sonuca Götürmek İçin Bana Adım Attırıcaktır. Allah Razı Olsun :)@DaSpOnGe ; Hocam Teknoljı sınaması istiyosan, Blackberry 8520 telefonum var, Kilit tuşları çalışmıyo, Ses Açık Kapayamıyorum, İnstagram Bile Yüklenmıyo Yok Çünkü :) 768 mb Ramı olan, İntel Celeron İşlenmcısı olan cd yeri bozuk olan ekranı en alt kısımdan ölü pikselle 4 santım gitmiş olan, yavaşlık yüzünden opera 12.0 kullandıran, Facebook veya Twitter Açınca Reset attıran Bir Bilgisayarım, En Önemlisi Kılavye Sesi Yüzünden Kavga Ettiğim Bir Babam, O yuzden Üzerine Bez Koyup Öyle Yazdıgım Bİr klavyem Var :) Ekstra teknolojık malzemeler bir sonrakı postta :)
@karabudun ; Panık Atak Çözümle İlgili Bilgilerınız Varmıdır Hocam Paylaşmanızı İsteirm
EricNorthman tarafından 11/Eki/14 20:29 tarihinde düzenlenmiştir -
BlacKShelD bunu yazdı
@exchanger ; Hocam Yanı Hayatıma Çok Büyük Olumsuz Yön Sağlıyo Babamla Arkadaşımla Akrabamla Kavga Ediyim,
GÖzüm Hiçbir Şey Görmezken Bir Başkasına Geldıgınde Sıra, Yemın Ediyorum Çekılmez Oluyo.@badass ; Hocam Az Önce Onu Bende Düşündüm Geçenki Konumuda Görmüşssen Resmen Erimiş Durumdayım Fiziksel olarak Vucudumun Yetersizliğinden Olmasının Çok Yüksek İhtimalli Oldugunu Düşünüyorum, Fiziksel Yapılanmanın Zihinsel Yapılanmaya Etkisi Olucagını Duşunuyorum Aslında.
@Jilet_Boris ; Hocam Nedir O ? İlacsal Takviye Falan mı ? Eger Öyle Bişeyse Ve Uygunsa Alabilirim
@Zeytun-i ; Haklısın Hocam Sölediklerin Durumu Onaylıyor. Panık Atak Açıkladıgım Şeylerin Çogunu Kalıpsal Olarak Kaplıyo Alternatıf Olarak Panık Atak ta Diyebiliriz
Panik atak, anksiyete tarzı tedavilerde paxera kullanıyorlar diye biliyorum, psikiyatriye gitmen de fayda var. Fiyatları da epey ucuz 10 lira bile değildir.