Vücudun Fazla Adrelin Salgılaması ?
-
Çok sinirlenince dışarı vurmazsan oluyo hocu. Ben de bir kere kız arkadaşımla tartışırken acayip sinirlendim elimin tersiyle vuracak hale geldim ama tuttum kendimi, kız bir şey dedi İngilizce cevap verdim aefıaheıaksjsak. Farkedince kendi kendime gülmeye başladım bir de :D
-
Lotus bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
Halâ panik atakla alakası yok diyen insanlar var.
Panik atak nedir ilk satırı bir okumanızı tavsiye ederim.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Panik_atakbana diyorsun sanırım, bak ne diyorum ben bizzat bu rahatsızlığı yaşadım yaşıyorum, sadece kendimi örnek alarak konuşmuyorum tahribattan olsun dışardan olsun bu rahatsızlıkla uğraşan bir çok insanla görüştüm konuştum bu arkadaşın yaşadığının panik atakla alakası yok
attığın linkin ilk satırı;
Panik atak, başta panik bozukluk olmak üzere birçok psikiyatrik bozuklukta ve bazı fiziksel hastalıklarda görülen yoğun korku, kaygı, yoğun endişe karışımı bir nöbettir. o söylediği yoğun korku, kaygı, yoğun endişe dediği kısım size sadece korku kaygı olarak geliyor bakın başında yoğun var, panik atağı anlamak istiyorsanız hayatınızda yaşadığınız en dehşet verici dizlerinizin bağını çözen vücudunuzu yönetmenizi zorlaştıran anı düşünüp bunu en az 20 ile çarpın
Adam tartışma, kavga esnasında heyecanlanıyorum diyor, açık saçık bir sebebe bağlı olarak vücudun verdiği tepki bu, panik atak bu şekilde sadece tartışma kavga esnasında olmaz
hocam panik atak falan yaşamıyorsun kendini şartlandırma bana güven biraz daha rahatlamaya ihtiyacın var sadece
Hocam anlamıyorsun herhalde, panik atak müzmin bir şey değildir. Yani bir kanser hastası gibi sürekli an be an panik atakla yaşamazsın panik atağın tonlarca çeşidi var.
Bir insan mesela köpekten çok korkuyorsa sadece köpek gördüğü için panik atak olabilir, panik atak bazen beklenmedik durumlarda komplike olaylarda da boy gösteriyor.
Bu arkadaşın ki de aynen bu tip bir durum, adam kavga esnasında vs bu şekil oluyor bana diyor bu da onun bu konudaki korkusunu kaygısını tetikliyor ve bu boy gösteriyor. -
panik atak bambaşka bir durumdur. arkadaşın durumu hafif anksiyete bozukluğu. yaygınlaşmış anksiyete bozukluğu yaşayan biriyim arkadaşın yaşadığı şeyleri çok yaşarım buna yalnız anksiyete demek doğru olmaz sosyal fobide var. arkadaş en iyisi bir psikologa gitsin. geç olmadan git yaygınlanmış anksiyete bozukluğu ile ebenin şeyini görüyorsun. o yüzden ilaçsız tedavi yapılabilir durumdasın tabi geçikmezsen. ben taki yaygınlaşmış anksiyete bozukluğu teşhisi konulana kadar normal bir şey sanıyordum yaşadıklarımı meğer hastalıkmış. hayatım bu yüzden çalkantılı geçip durdu. şu an 1-2 aydır antidepresan kullanıyorum. daha ne kadar kullanırım bilmiyorum.
http://www.tahribat.com/Forum-Vucudun-Fazla-Adrelin-Salgilamasi-200342/3/#2479912 tavsiyeler dışında çok düşünme yani kaygılarını düşünme kendini ikna edip üzerindeki kaygıyı atmaya çalış ve kararsız kalma en kötü karar karasızlıktan iyidir.. anında karar vermeyi öğren.
xxx tarafından 17/Eki/14 07:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Abimi kaybettim
Nişanlımdan ayrıldım
100 bin tl borcun içine girdim
polisler tarafından aranmam vardı .... gibi bi çok şey sayabilirim sana
Zamanında çok çeşitli pskioljik tedavi ve ilaç kullanmış birisi olarak
Hastalığınla ilgili bilgi veremeyiz ama en azından tavsiye verebiliriz
Arkadaşların yazdıklarının çoğunu bende yaptım sanada öneririm dinle
Kickbox inanılmaz rahatlatıcı ve kendine özgüven veren bi spordur başla
Kitap oku inanılmaz rahatlatır
Sosyal çevren yoksa en kötü git sinemaya tek başına hoşuna giden filmleri izle
Çalışmıyosan başını kaldıramayacak kadar yoğun olan bi iş bul aksam eve geldiğinde mal gibi olki yataga yattıgında yorgunluktan başka bişeyler düşünüp kafanda kuramayacak hale gel
Dini inanç konusunda ise eğer müslümansan benim taktik belli Ankarada hallaç mahmut efendinin kabrini ordanda hacı bayram velinin kabrini ziyaret eder okurum ve inanılmaz rahatlarım varsa böyle bi imkanın sende yap
Evde film dizi izlerim diyosanda kesinlikle bilim kurgu ve komedi izle
facebookta melankolik takılan gruplar ve sayfalara bulaşma bozma daha fazla beynini
Kavga etmeden önce aytekin dediği gibi kişiyi uzaklaştırmaya çalış 1 denedin olmadı 2 denedin olmadı 3. de otomatikman sinirin birikiyo ve bişey söylemeden dalman kaçınılmaz oluyo kavga iyi bişey değildir gerekmedikçe. kavganın en kötü yanı karşındakinin kalleş olup silah bıçak gibi bişey cıkartıp seni bok yoluna gönderme ihtimalidir aileni ve sevdiklerini düşünerek mümkün olduğunda kavgadan uzak dur
-
Hocam yanlis anlama baltazarligindan degil sadece korkuyorsun.
Tanidigin birinde sikinti cikmamasindan bile anlayabilirsin bunu.
Sadece kendini korkmadigina inandirmissin ve kafanda bir karakter olusturmussun. Sinirli semt cocugu asabi seklinde ama bu degilsin. Oncelikle bunu kabul ederek basla cozumuyse sureklilik. Hayatini o yonde duzeltmek ve yasamak istiyorsan hic ziplayamayacagin bir yere zipla eger kendini oldurtmezsen yada bir kere cok buyuk birsey yasarsan bunu yavas yavas asmaya basladigini goreceksin. Bir seyi bin kere yaparsan standart haline gelir bu konuda tecrube edin.
Ozguvenin tavan yapsin fizigini bilmemneyi dusunme.
Burdan konulan teshislerin hicbirine inanma ancak belirtilerden yola cikarak tahmin yapabilirler ve bircok psikiyatrik rahatsizligin belirtisi yuzde yetmis aynidir. Sakin kendi basina ilac kullanma. Agri kesiciye benzemez. Psikiyatri ve psikoloji konusunda bana guven git bir doktora durumunu anlat yorum iste. Yuzde doksan birkac seanstan sonra ya sana benim.ilk basta soyledigimi soyleyecek yada bunu bilecek ama solemek istemeyecek :)
Easx tarafından 17/Eki/14 17:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Tecrübe
-
Ayınısı bende de var kavga olsun ellerim ayaklarım tutmuyor titremeye başlıyor benimde yere oturuyorum öyle bi kaç dk sonra titreme kesiliyor ama kalp atışları devam ediyor öyle.
-
Jilet_Boris bunu yazdıBlacKShelD bunu yazdıJilet_Boris bunu yazdı
Panik atak, anksiyete tarzı tedavilerde paxera kullanıyorlar diye biliyorum, psikiyatriye gitmen de fayda var. Fiyatları da epey ucuz 10 lira bile değildir.
Hocam Psikıyatrı Tedavım Zorunlu Şekılde Yarıda Kesildi, Bu İlacı Eczaneden Reçetesiz Ve Yeşıl reçete olamadan Almam mümkünmüdür Acaba
Alabilirsin reçetesiz olarak, 10-20-30-40 mg dozajları var. Yavaş yavaş arttırmanı tavsiye ederim(her ay)
Kafanıza göre ilaç kullanmayın bebe asprini değil onlar öyle kafasına esen gidip içsin, uyandırayım.