Vücut Geliştiren Müridlerden Tavsiyeler
-
Hocalar besin olayı bu kadar önemlimi? Aynı çalışmayı yapıp makarna ile beslensek % kaç fark oluyor?
soruyorum cunku bana hep onemli olan çalışma gibi geliyor, besin bu işin detayı mı yoksa olmazsa olmazı mıdır?
-
olmaz ise olmazıdır
şöle örnek vereyim 4 sene önce
eskişehirden istanbul üniversitesine gelen bir arkadaşım var yurtta kalıyor, hergün tost sandeviç makarna ile besleniyor.
aynı anda spor'a başladık arkadaş ile vucut yapımız kilomuz yağımız boyumuz aynı herşey
eğitmen kişi aynı programları verdi
2. ayın sonunda ben düzenli olarak beyaz et kırmızı et peynir yumurta süt ile beslenirken arkadaş tost sandeviç abandı
ve sonuç cocugun büyümeye dair tek şey kollarda belirdi biraz, ben nerede ise 2 katına kadar şişti büyüttüm kasları cocuga göre
yalnız gariptir sporu bıraktıktan sonra vucudum çok çabuk söndü ama cocuk bıraktıgı halde aynı şekilde hala
ps: düzenli beslenmem diyorsan, protein takviyesi alabilirsiniz aynı bokun laciverti şuanda öle yapıyorum mutluyum
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocalar besin olayı bu kadar önemlimi? Aynı çalışmayı yapıp makarna ile beslensek % kaç fark oluyor?
soruyorum cunku bana hep onemli olan çalışma gibi geliyor, besin bu işin detayı mı yoksa olmazsa olmazı mıdır?
-----------------------------Önemli olan çalışma ve beslenme biri eksik oldumu verimsiz olur yani çok agır spor yapıp saçma sapan şeyler yersen olmaz protein ve karbon hidrat agırlıklı beslenmen gerek yani yapacagın iş şu 4-5 tane yumurtayı sarısı haric beyazını yiyeceksin sadece günlük spor bitiminde makarna tarzı veya yulaf tarzı karbonhidrat içeren birşey yiyecen spor günün ertesi günü kasları dinlendiriceksin tamamdır bukladar :D( yumurta olayını öylesine verdim hesap yapılıp kişinin günlük protein ve karbonhidrat nekadar alması gerektiğini ögrennip ona göre yemek gerekir )
Mesela Ton balığı acayip protein içerir
Tavuk Göğüsü
Bide yulaf , tohut tarzı yiyeceklerdeki protein miktarı ile etteki protein miktarını bir tutmayın
-
arkadaşlar babam badi salonunda hocadır bayada kaslıdır, bir sorunuz var ise sorunuz bana ben iletirim ona. Tahribatca toplananın florya veya esenlere spor salonuna gelin tahribata özel yüzde 25 miydi neydi indiri mi uygulatıyım pedere.
-
kararti bunu yazdı:
-----------------------------benim naçizane önerim 4 5 ay sonra hala spor yapıyorsan bu konuyu o zaman aç
-----------------------------
kesnlikle katılıyorum -
Allura bunu yazdı:
-----------------------------olmaz ise olmazıdır
şöle örnek vereyim 4 sene önce
eskişehirden istanbul üniversitesine gelen bir arkadaşım var yurtta kalıyor, hergün tost sandeviç makarna ile besleniyor.
aynı anda spor'a başladık arkadaş ile vucut yapımız kilomuz yağımız boyumuz aynı herşey
eğitmen kişi aynı programları verdi
2. ayın sonunda ben düzenli olarak beyaz et kırmızı et peynir yumurta süt ile beslenirken arkadaş tost sandeviç abandı
ve sonuç cocugun büyümeye dair tek şey kollarda belirdi biraz, ben nerede ise 2 katına kadar şişti büyüttüm kasları cocuga göre
yalnız gariptir sporu bıraktıktan sonra vucudum çok çabuk söndü ama cocuk bıraktıgı halde aynı şekilde hala
ps: düzenli beslenmem diyorsan, protein takviyesi alabilirsiniz aynı bokun laciverti şuanda öle yapıyorum mutluyum
-----------------------------toz kulandın mı, protein tozu?
1 senedir yapıyorum bende bu işi, toz vs kullanmadım sadece biraz daha proteine ağırlık veriyorum ve düzensiz yapıyorum, bilerek böyle ypaıyorum çünkü bırakınca sönmek istemioyrum ve şöyle söyliyeyim 1 ay ara verip salonu terkettiğimde bastığım ağırlığı tekrar basabiliyorum.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocalar besin olayı bu kadar önemlimi? Aynı çalışmayı yapıp makarna ile beslensek % kaç fark oluyor?
-----------------------------Şeyhin sitede böylesine aktif olması,makarna ile beslenmesi falan...Kaç zamandır aklıma şeyhin işten çıkarılmış olduğu düşüncesini getiriyor ama umarım öyle değildir...
Soruya gelirsek, evet ne ile beslenildiği önemlidir. Ha makarna ile de beslenilir, ama kaslar daha az gelişir.
Birde saati çok önemli, gece fastfoodla beslenince o kızartmalar bilmemneler direk göbeğe birikiyor :F belli bi saatten sonra yemeyi kesmek gerekiyor. Yemeğin suyunu çıkarmamak gerekiyor.
Tamam body olayı hakkında pek bilgili değilim ama nasıl kilo alınır çok iyi biliyorum :D
-
beslenme bu işinolmassa olması
yoksa bütün çalışma hammallıktan öteye geçmez indir kaldır zati veril alamadıktan sonra insan bıkıyor
ben 4 aydır gidiyorum
haftada 4 gün düzenli programım var
1. gün sağdece göğüs 2. gün ön + arka kol 3. gün sırt trasples 4. gün omuz karın
gaspari marka protein tozu aldım spor a gıtmeden once ve sonra 1 ölcek içiyorum
proteın tozu tek basına bı boka yaramaz mutlaka sızınde ağırlık kaldırarak düzenli çalışarak emek harcaman gerekıyor
ben vucudu baya topladım en azından fala olan kılolar gıttı
-
tri bunu yazdı:
-----------------------------beslenme bu işinolmassa olması
yoksa bütün çalışma hammallıktan öteye geçmez indir kaldır zati veril alamadıktan sonra insan bıkıyor
ben 4 aydır gidiyorum
haftada 4 gün düzenli programım var
1. gün sağdece göğüs 2. gün ön + arka kol 3. gün sırt trasples 4. gün omuz karın
gaspari marka protein tozu aldım spor a gıtmeden once ve sonra 1 ölcek içiyorum
proteın tozu tek basına bı boka yaramaz mutlaka sızınde ağırlık kaldırarak düzenli çalışarak emek harcaman gerekıyor
ben vucudu baya topladım en azından fala olan kılolar gıttı
-----------------------------gaspari myofusionın çileklisi hem tad olarak hem de etki olarak optimumdan falan iyiymiş yazılanlara göre. fiyat olarakta karartının tavsiye ettiği bsn synta 6dan 50lira kadar ucuz ama aynı şekilde farklı proteinler içerdiği için etki süresi diğerlerinden uzunmuş. İyi iyi, fikir almaya devam ediyorum ağırlıklara başlamadan önce =)
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Besin bu işin olmazsa olmazıdir
soyle ozetliyeyim
%37.5 Diyet (Yedigin seyler)
%37.5 Dinlenme (Antremandan sonra kaslarin kendini yenileme suresi)
%25 Anreman..
Oncelikle vucut gelistirmeye baslamadan once ne tur bir vucut istedigimizi bilmeliyiz ve diyetimizi ve antremanlarimizi buna gore sekillendirmeliyiz..
Simdi cogu kisi makarna ye demis, yumurta aki demis,pilav ye, tavuk gogsu ye sunu ye bunu ye demis..Oncelikle bunlari neden yememiz gerektigini ve nezaman yememiz
gerektigini bilmemiz gerekir.. Bunlari burda anlatmaya kalkarsam bu yazinin sonu gelmez oyuzden ufak bir ornekle toparlayacagim..
Ornek 175 boyunda 95 kilo agirliginda bir arkadas bu adam kilo vermek icin spora baslamis..
Haftada 4 gun boyunca spor salonunda antreman yapmaya basliyor, kosu, agirlik falan filan.. Bu arkadas Evine gelince hafif bir sebze yemegi yiyiyor. Hani kilo verecek ya az yemesi lazim..
Simdi bu arkadasin vucudunu dinleyelim... Vucut yogun bir antremandan cikmis ve kas yikimi baslamis..Kaslar deli gibi bagiriyor protein protein diye.. Cunku kaslarin kendisini yenilemesi icin proteine ihtiyaci var ama bulamiyor ne yapiyor.. Gidiyor daha az calisan bolgedeki kasdan calip amaino asit uretip diger tarafa takviye yapiyor. Enerjiyide yag depolarindan hallediyor. Yeterince karbonhidrat almadigi icinde vucut bitkin dusuyor ve sagliksiz birsekilde hem yagdan hemde kaslarindan kaybediyor.
ornek 2 : boy 1.75 kilo 60 bu arkadas kilo alip kaslanmak istiyor..
haftada 3 gun antreman yapiyor. Eve geliyor makarna,pilav, yagli yemekler..Sabah tereyagi,ballar, yumurta. oglen Makarna,pilav, nohut falan filan.. Kilo almasi lazim ya vuruyor kuru pilavin gozune..4 ay geciyor. Adam olmus 70 kilo antremanlarda fena degil az bucukta kaslanmis. Ama kendisi ile ayni kilodaki adamlar daha kasli gorunuyor. Oysaki o adamlarla nedeyse ayni ayni kiloyu kaldirabiliyor.. Nedeni su; vucudun enerjisini gucunu saglayan karbonhidrati tuketti ama bu arada vucudunuda dengesiz beslenmeden dolayi yaglandirdi..Proteine onem vermediginden kaslari yeterince buyumedi sadece vucudunun yaglanmasindan dolayi buyuk gorundu...
Iste bu iki basit ornekte detaya inmeden beslenmenin vg sporunda ne kadar onemli oldugunu anlatmaya calistim..
GLAURUNG da guzel seylerden bahsetmis konuyu acan arkadasin arastirmasi gereken konular..
http://tahribat.com/Forum-Vucut-Gelistiren-Muridlerden-Tavsiyeler-156927/1/#1839990
Noneyim
Ayrica benimde birzamanlar hocam olan sayin Gurel Ozgur'un
http://www.gurelozgur.com/forum/index.php sitesinden kendisine veya oradaki milli sporculara sorular sorabilirsin..
veya
http://www.vucutcu.com daki hocaladan bilgi edinebilirsin.. Ayrica bu sitelerdeki dokumanlardanda bigli edinebilirsin
Herzaman dedigim gibi is saglik ve sporsa mutlaka isin uzmanlarindan yardim alin...