Vücut Geliştiren Müridlerden Tavsiyeler
-
ben eve dambıl ve z bar aldım öğrenciyim daha önce 1 yıl bodye gittim oldukça güzel sonuçlar almıştım.
şimdi çok zamanım olmadığı için ve kısa süreden ziyade uzun vadede nasılsa sonuç vereceği için başladım 1.5 aydır.
kolda 3 cm büyümeyi yakaladım.
ama sıkı ve ağır bir idman programım var kol için.
demem o ki burda az önce okudum baya uzun uzun yazan bir arkdaş vardı.
işin bilimini bil diyen arkdaş.
bak o bu işi biliyor belliki onu dinle.
dediği herşey için imzamı atarım artı olarak 1 2 şeyi bende bilmiyordum o yazıda gördüm
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------
Yaklaşık bir haftadır body'e başladım. Ancak her yerim inanılmaz derecede ağrıyor, kas gevşeticiler falan hak getire. Neyse konumuz bu değil, bodyci müridler bodynin yanısıra nasıl takviyelerde bulunuyor vücutlarına? Misal besin, hap, bol su, spordan önce 1 saat uyku falan gibi tavsiyeler?
-----------------------------şimdi sana tavsiyem yeni başladıysan proteindir amino asittir bu tür şeylere başlama aşagıda verecegim formülü kullan kilo alabilmeye bak ayrıca çalışman bittikden sonra en az 1 saat içerisinde yemegini ya sigarayı azalt hatta bırak idmanlara gitmeden 1saat önce
1 bardak sütün içine 2 adet yumurta akı 1 kaşık bal 1 kaşıkda limon sık karıştır iç güzlecene bu senin hem protein hemde yag yakımını saglayacak idman bittikden hemen sonra ise 2 yemek kaşıgı arı poleni ye (aktarlarda bulunur ama dikkat et bazılarının içinde arı kanatı bacagı filan oluyo kaliteli yerlerden al )
birde hacime göre mi çalşıcan yoksa şekillendirmeye göremi çalısıcan karar ver bence 80 kilo altındaysan hacime göre çalış derim..
-
Vücut geliştirmeye yeni başlıyorsan önce vücudunu kuvvetlendirmen gerekli. Direkt mal gibi ağırlığın altına yatarsan kas sistemini aşırı zorlamaktan amuna koyabiliten var. Forma geri dönüp bakamadım ama sabahları bünyene bağlı olarak yumurta akı içmek, gün içerisinde bol sıvı ve özellikle su içmek, akşamları yemeklerinde mutlaka hafif, az yağlı ama protein açısından besleciyi çorbalar içmek işini görebilir. O nasıl çorba lan öyle diyeceksin, hatta dediğini işitior gibiyim. Cevabı Soya Unu. Protein açısından son derece besleyici ve lifli bir gıdadır. Bir çok markette bulunur. Çorbayı yaparken 1 tatlı kaşığı kadar katman yeterli.
Belki de en bilinen ama söylenmeyeni söyliyeyim.
BEBE PÜSKEVİTİ
Yanlış okumadın. Bebe büsküvisi insan eli ile yapılmış en besleyici yiyeceklerden biridir. Karbonhidrat, protein dengesini ayarlayabildikten sonra öğün aralarında 5-6 bebe büsküvisinin ala bildiği kadar sütle mama kıvamına getir, ye. Tadı da çok fenadır (olsada yisek)
Vücudu kuvvetlendirmek için ise bol set az tekrar yapman lazım. Atıyorum günde 10 şınavdan 4 set, 20 mekikten 4 set, 6 barfixten 4 set filan hazırlayıp bunu güne eşit şekilde bölerek uygularsan kaslarını belli aralıklarla uyardığın için çok büyük bir problemle karşılaşmazsın. Zaten bunu salonda ki hocanda biliyordur. Sen ona niye sormadın ki lan?
Ayrıca şu kan verme operasyonunda dönerken gördüğün heriften sonra mı merak sardın bu spora? O herifin öyle Vücut Şampiyonunun sol Testisi gibi durduğuna bakma. Çok muhtemel ki steroidlere abanmış. Yoksa benim yarı yaşım kadar bebe de kafam kadar göğüs kasının başka açıklaması yok. Kaldı ki o kadar abartılı bir vücudu da en aşta kadınlar sevmiyor. Tersinden düşün sen aşağıda ki hatundan hoşlaşır mısın?

KAÇILIN KADINIZ BİZ

-
Öncelikle spor salonundaki hocalarına güvenmeyeceksin ve 3-4 aydan önce protein tozuna girmeyeceksin.
Vücut geliştirme ''bulk'' diye tabir ettiğimiz devasa adamların işidir. Sen bu seviyede fitness yapıyorsun.
Fitness en önemliden önemsize doğru yapılması gereken 3 ana şeyi barındırır.
Dinlenmek - Beslenmek - Ağırlık çalışmak.
Kası ağırlık kaldırırken geliştirmeyiz. Bunu sakın unutma. Kas dinlenirken gelişir. Bu nedenle uyku düzeni şart. Sen spor salonunda kaslarını parçalar ve yakarsın, daha sonra uyurken zaten dikkat ettiğin beslenmene dahil olan protein ile kendini geliştirir.
Bu nedene sadık kalmak gerekirse çok tekrardan ziyade yüklü ağırlık işini görecektir.
Önemli noktalara değinelim biraz;
Makul ağırlıklarla çok tekrar yapmak kas etrafındaki yağı yakmak ve kası ortaya çıkarmak için gereklidir.
Ancak sen kas geliştirme derdindeysen yüklü ağırlıkla yapabildiğin kadar tekrar yapmak gerekir. (5 kilo ile 12 tekrar yapmaktansa, 10 kilo ile 8 tekrar yap.)
Hiçbir harekette nefesini unutmayacaksın. Kolunun duruşundan ve kaslarının yanmasından da önemli olan şey nefesi alıp verişindir. Bu seni her harekette rahatlatacaktır.
Gece antrenman sonrası yani dinlenme önceci şeker almamalısın. Çünkü şeker extra enerji demektir. Antrenman öncesi alınabilir ancak, hareket etmeyeceksen o şeker o şekilde kalır vücudunda. -
göğüs nası kesilir biri de bana onu öğretsin la ordaki yağlar bi yakılmıyor arkadaş :D
-
Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------göğüs nası kesilir biri de bana onu öğretsin la ordaki yağlar bi yakılmıyor arkadaş :D
-----------------------------Aynen, yakında sütyensiz sokağa çıkamayacaz...
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------
Yaklaşık bir haftadır body'e başladım. Ancak her yerim inanılmaz derecede ağrıyor, kas gevşeticiler falan hak getire. Neyse konumuz bu değil, bodyci müridler bodynin yanısıra nasıl takviyelerde bulunuyor vücutlarına? Misal besin, hap, bol su, spordan önce 1 saat uyku falan gibi tavsiyeler?
-----------------------------henüz biraz gençsin bu mevzular için 20 yi felan geç biraz hatta 23-25 olda yani
gerçekten gel abi sözü dinle hatta kırılma ama daha çocuksun dicem nerdeyse
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------göğüs nası kesilir biri de bana onu öğretsin la ordaki yağlar bi yakılmıyor arkadaş :D
-----------------------------Bendede var aynı sıkıntı ama çaresini buldum gibi uygulucam olursa burdada paylaşırım, Fabrikada kız bana göüslerin çok güzel dedi çok fena utandım aq ogünden beri göüslere çalışıyorum : )
-
ersn bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------Bendede var aynı sıkıntı ama çaresini buldum gibi uygulucam olursa burdada paylaşırım, Fabrikada kız bana göüslerin çok güzel dedi çok fena utandım aq ogünden beri göüslere çalışıyorum : )
-----------------------------bu terste bi işlik var sanki :D:D:D:D göğüslerin çok güzel xD
-
hacı öncesi deilde sonrası için uyarıyım kol kanat kaslarını geliştirip ilerde bırakırsan çok hızlı kg alıyosun tecrube ile sabit lendi
he bide spora başlağında yumurta haşlanmış tavuk plav gibi ek gıdaları oneriyolardı hep