folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vücutta Biriken Statik Elektrik

Vücutta Biriken Statik Elektrik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

stres artınca da çoğalıyor bu durum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

ben ne zaman içlik giysem bu dediğin oluyor. arabanın kapısını kaparken çarpılıyorum.

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı

Bizde de var ofisçek çarpılıyoruz ya çözemedik. 2 dk önce mutfağa geçtim omzum köşeye değdi çatırt! :D

sıkıntıyı çözemedim

havanın kurulugundan hocam dısarı zaten ayaz kuru hava cam cemekan kapalı ıcerde kac pc var cayır cayır statık eletrık.kalorıfer acık ıcerıde kuru hava. Alın bir oda nem makınası bısey kalmaz. Aynı sey bızım ofıstede vardı. ayakkabı ve nem makınasıyla olayı cozduk

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı

havalarda mı bişi var acaba ben ve çevremdekilerde de var bu sorun.

otururken sandalye çarpıyor bacağımı.

bende de aynı durum var sabah kapıyı açarken bile çatır çutur çarpıyor kapı. mevsimsel bişey mi emin değilim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    Dos_Attach bunu yazdı

ben ne zaman içlik giysem bu dediğin oluyor. arabanın kapısını kaparken çarpılıyorum.

Aynen, en çok arabanın kapısını kapatırken ve evin kapısını açarken çarpılıyorum. 

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Bir yünlü ürünler,  iki ayakkabi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    tolgasen bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda (özellikle son 2 haftadır) vücudumda inanılmaz bir statik elektrik birikiyor. Nereye dokunursam dokunayım çok fazla çarpıyor. Hatta bu çarpma kol uyuşmasına kadar gidiyor. Resmen çarpıldıktan sonra kolum uyuşuyor. Arabadan inerken anahtarı düşürdüğüm oldu. Ciddi anlamda sağlam çarpılıyorum.

Çıplak ayakla toprakta gezdim bir çözüm olmadı. Zaten hergün duş alan birisiyim, duşta problemimi çözmedi. Başka fikri olan var mı? Bu problemi nasıl çözerim? 

giysilerin ya yünlü ya da naylon... naylon mont ise sağlam elektrik üretir

Hayırlısı...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

hocam çözüm bulursan burayada yaz bizde ofiste çarpılıyoruz, ofiste sadece bende saniyodum ama herkesde varmış bu olay bide şunu farkettim sık sık hava almaya çıktıgım günler çarpılmıyorum. @clogu nun dediği gibi havanın kurulugundan olabilir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ahahaha işte ülkemizin eğitim sistemini çok güzel özetleyen bir soru olmuş =)

Stresten diyeni mi ararsın, duş al diyenimi ararsın, toprağa bas diyenin çözümü bile sadece 10 dakikalık bir çözüm yani bu adam berduş mu olsun statik elektrikten çarpılmasın diye....

Hocam sebebini ve çözümünü anlatayım.

Sebep olabilecek bir senaryo üstünde lifli kumaş birşeyle oturduğun yine kumaş kaplı olan bir sandalye/koltuğa sürtünmenden dolayı üzerinde elektrik yükü oluşması.

Eğer sürekli çarpıldığın cisim bir fırın,buzdolabı, pc gibi elektronik bir cihazsa bunlar düzgün topraklanmamış , prizdeki toprak kablosu bağlanmamış yada apartmanın topraklaması için kullanılan toprağa gömülü çubuğun değişme zamanı gelmiş olabilir.

Fakat giyeceklerinin birbirine sürtünmesinden tut, birçok farklı dış etkenden de kaynaklanabilir. Gelelim çözümüne.

Çözüm basit, metal ve geniş yüzeyiyle tuttuğun birşeyi, önündeki topraklanmış herhangi bir metal objeye(yani muhtemelen çarpılacağın objeye) değdirerek üstündeki yükü boşaltabilirsin.

Mesela bir çatalı tutup sivri tarafıyla dokundurursan çat diye kıvılcım çakar fakat sen geniş yüzeyinden çarpıldığın için hissetmezsin.  Çatal yerine elindeki anahtar, metal dış yüzeyli kalem gibi herhangi birşeyle dokunman yeterli.

HolyOne tarafından 01/Oca/16 15:42 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sandman02
    sandman02's avatar
    Erkek

Hocam  avuç  içinle  duvarları  ara ara elle  olmazsa  evine bir iki  bitki  al  toprakla  ne kadar muhatap  olursan  o kadar  az elektrik  birikir ayrıca kuru havada  az da olsa  nemlenir.  vücudunu  telefon  gibi  düşün  dışarıdaki  etkenleri (stres kuru hava vb) de sarj  aleti. Yukarıda  belirttigim  çözümü  de şarjı kopek gibi tüketen  teldeki  wifi  özelliğini  açmak  gibi  düşün. yani şarjin  dolmadan  wifi  aç  kardes :) 

Toplam Hit: 4282 Toplam Mesaj: 47
elektrik elektrik statik elektrik