Vücutta Biriken Statik Elektrik
-
stres artınca da çoğalıyor bu durum.
-
ben ne zaman içlik giysem bu dediğin oluyor. arabanın kapısını kaparken çarpılıyorum.
-
deja-vu bunu yazdı
Bizde de var ofisçek çarpılıyoruz ya çözemedik. 2 dk önce mutfağa geçtim omzum köşeye değdi çatırt! :D
sıkıntıyı çözemedim
havanın kurulugundan hocam dısarı zaten ayaz kuru hava cam cemekan kapalı ıcerde kac pc var cayır cayır statık eletrık.kalorıfer acık ıcerıde kuru hava. Alın bir oda nem makınası bısey kalmaz. Aynı sey bızım ofıstede vardı. ayakkabı ve nem makınasıyla olayı cozduk
-
pSkpt bunu yazdı
havalarda mı bişi var acaba ben ve çevremdekilerde de var bu sorun.
otururken sandalye çarpıyor bacağımı.
bende de aynı durum var sabah kapıyı açarken bile çatır çutur çarpıyor kapı. mevsimsel bişey mi emin değilim.
-
Dos_Attach bunu yazdı
ben ne zaman içlik giysem bu dediğin oluyor. arabanın kapısını kaparken çarpılıyorum.
Aynen, en çok arabanın kapısını kapatırken ve evin kapısını açarken çarpılıyorum.
-
Bir yünlü ürünler, iki ayakkabi
-
tolgasen bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda (özellikle son 2 haftadır) vücudumda inanılmaz bir statik elektrik birikiyor. Nereye dokunursam dokunayım çok fazla çarpıyor. Hatta bu çarpma kol uyuşmasına kadar gidiyor. Resmen çarpıldıktan sonra kolum uyuşuyor. Arabadan inerken anahtarı düşürdüğüm oldu. Ciddi anlamda sağlam çarpılıyorum.
Çıplak ayakla toprakta gezdim bir çözüm olmadı. Zaten hergün duş alan birisiyim, duşta problemimi çözmedi. Başka fikri olan var mı? Bu problemi nasıl çözerim?
giysilerin ya yünlü ya da naylon... naylon mont ise sağlam elektrik üretir
-
hocam çözüm bulursan burayada yaz bizde ofiste çarpılıyoruz, ofiste sadece bende saniyodum ama herkesde varmış bu olay bide şunu farkettim sık sık hava almaya çıktıgım günler çarpılmıyorum. @clogu nun dediği gibi havanın kurulugundan olabilir
-
Ahahaha işte ülkemizin eğitim sistemini çok güzel özetleyen bir soru olmuş =)
Stresten diyeni mi ararsın, duş al diyenimi ararsın, toprağa bas diyenin çözümü bile sadece 10 dakikalık bir çözüm yani bu adam berduş mu olsun statik elektrikten çarpılmasın diye....
Hocam sebebini ve çözümünü anlatayım.
Sebep olabilecek bir senaryo üstünde lifli kumaş birşeyle oturduğun yine kumaş kaplı olan bir sandalye/koltuğa sürtünmenden dolayı üzerinde elektrik yükü oluşması.
Eğer sürekli çarpıldığın cisim bir fırın,buzdolabı, pc gibi elektronik bir cihazsa bunlar düzgün topraklanmamış , prizdeki toprak kablosu bağlanmamış yada apartmanın topraklaması için kullanılan toprağa gömülü çubuğun değişme zamanı gelmiş olabilir.
Fakat giyeceklerinin birbirine sürtünmesinden tut, birçok farklı dış etkenden de kaynaklanabilir. Gelelim çözümüne.
Çözüm basit, metal ve geniş yüzeyiyle tuttuğun birşeyi, önündeki topraklanmış herhangi bir metal objeye(yani muhtemelen çarpılacağın objeye) değdirerek üstündeki yükü boşaltabilirsin.
Mesela bir çatalı tutup sivri tarafıyla dokundurursan çat diye kıvılcım çakar fakat sen geniş yüzeyinden çarpıldığın için hissetmezsin. Çatal yerine elindeki anahtar, metal dış yüzeyli kalem gibi herhangi birşeyle dokunman yeterli.
-
Hocam avuç içinle duvarları ara ara elle olmazsa evine bir iki bitki al toprakla ne kadar muhatap olursan o kadar az elektrik birikir ayrıca kuru havada az da olsa nemlenir. vücudunu telefon gibi düşün dışarıdaki etkenleri (stres kuru hava vb) de sarj aleti. Yukarıda belirttigim çözümü de şarjı kopek gibi tüketen teldeki wifi özelliğini açmak gibi düşün. yani şarjin dolmadan wifi aç kardes :)