Xbox One X Vs PS 4 PRO Artı Ve Eksi Yönleri.
-
Videoyu lütfen izleyiniz Tenkoseyir Haftalık Değerlendirmesinden ( E 3 Sonrası ) XBOX ve PS yorumu.
https://drive.google.com/file/d/1R1mbIp9KGsVbGjxe7-19p9T71R1xCQ7G/view
Daha ucuza aynı oyunları daha iyi graifkle 2.4 katına kadar daha iyi çözünürlükle oynamanın zevki var.
ÖZET : PS nin 2 artı yönü var
VR desteği ( Türkiye de VR alan görmedim ) oda 1-2 oyun
Ve game play süresi kısıtlı exclusive oyunlar.
Geri kalan herşeyde Xbox. ( 2üyelik ile yüzlerce oyun sahibi olmak daha güçlü konsol daha ergonomik kol tasarımı vb. fiyat vs vs vs)
Evet bu konuya girdiysen büyük ihtimal ile sende belki sonycisin. Belki olanlardan birhabersin ve ben bildiğim konsolu alır geçerim diyorsun fakat dünya öyle değil şimdi madde madde niye sony playstation almamanız lazım , neden biraz akıllı olmanız lazım onu sayalım.
1. Ve belki en önemlisi fiyat.
Şuanda Microsoft türkiyeye özel olarak xbox ları dünyadaki en düşük fiyattan satmakta normal fiyatı 2.800 tl civarındayken bugun bütün tekno marketlerde 2.000 TL ye satın alabiliyorsunuz. Sony PS4 Pro ise 2.400 TL civarında alt üst 100tl felan oynayabilir , fakat burada önemli nokta xbox un 4k 60fps gücünde olması ve sony nin buna yakın bile olamaması , üst seviye bir pc toplayacaksanız xbox one x gücünde bir pc toplamak için sırf ekran kartına 3000 TL ödemeniz gerekiyor ve bi 3-4bin daha diğer bileşenlere ödemeniz gerkek fakat bunu adamlar 2000 k ya hepsi içinde yapmış ABD fiyatı şuanda 2k nın üstünde dolardan çevirdiğimizde ve yurtdışında sony türkiye dekinin aksine xboxdan ucuz.
1.5 Fiyat sadece konsol fiyatı demek değildir , konsolu alırsınız fakat ondan sonra oyunlardan parasını çıkartır bunu bilmeyen yok şimdi sony cilerin en çok bağırıp çağırdığı şey exclusive oyunlar GOD OF WAR çıktığında 250 TL den çıktı , çok sattığını görünce gece olmadan fiyatı 300 TL yapıp zıkebildiklerini zıktıler , şimdi god of war oyununu bitirenler oyunu zarar etmemek için sonuçta multiplayer olmayan bir oyun ve tekrar tekrar aynı senaryoyu oynayacak haliniz yok satmaya başladılar , oyunun 2. el olarak 150 TL ye piyasaya düştüğünü görür görmez sony oyunun sıfır fiyatını birden 300 TL den 150 TL ye düşürdü neden ? Kalanları da silkelemek için öyle bir oyun şirketiki kaymağını yediği yetmiyor insanların 2. el oyun satışına bile rakabet ediyor. Daha 2-3 ay olmadı haftalar oldu %50 düşürdü sırf bu durumu aşmak için bunun sebebi ise o çok övülen sony nin excusive oyunlarının çoğunun multiplayer desteğinin olmaması ve 2-3 yıl boyunca sürekli oynanabilecek oyunlar olmaması.
2.0 Oyunlar ve Exclusive
Xbox da oyunlar hem xbox a hem pc ye hemde diğer konsollara da çıkmakta ve multiplatform desteği elinden geldiğinde sunmaktadır , yani siz bir arkadaşlınız ile biriniz pc den biriniz konsoldan oyun keyfini yaşabilirsiniz buda oyunun yaşam süresini uzatır konsolun yaşam süresini uzatır kalitesini ortaya koyar , fakat microsoft un bu yaptığı iyi şeyi bazı aşırı fan sonyciler tam tersi oyunun sadece 1 konsolda olmasının daha iyi olduğunu savunur peki size soruyorum bir çok platforma çıkan bir oyun mu daha fazla topluluğa sahip olur daha fazla oynanır daha fazla kişi tarafından paylaşılır yoksa sadece 1 tane platforma çıkan bir oyun mu ?
Bugün Xbox tarafındaki diğer büyük fark Game Pass ve EA Accses ile 200 e yakın oyunu kütüphanenize katabilmektesiniz yani sadece 2 üyelik alarak ki şuan yine xbox da fiyat türkiye ye özal ilk ay 1TL ye alabilirsiniz beğenmezseniz iptal edersiniz ve neredeyse tüm xbox oyunlarını açmış olursunuz , burada çöp oyunlardan bahsetmiyorum en son çıkan oyunlardan bahsediyorum yani FIFA PES FORZA NFS vb. tüm oyunlar kütüphanenizde açık olacak , xbox sony nin aksine çöp oyunlar hediye etmiyor en son çıkan oyunları hediye ediyor. EA games de yine aynı şekilde. Ve sony nin buna bir alernatifi bile yok.
3.0 Konsolun gücü , 4k 60fps nin sony tarafında hiç bir şekilde alternatifi yok.
4.0 Kontroller Xbox oyun kumandası ile 1 saat geçirin , sony kumandalarıın çöpe atarsınız , ergonomi hassasiyet ve tasarım olarak çok daha uygun.
5.0 Klavye mause desteği , uzun zamandır özellikle benim gibi strateji ve fps severler konsollarda klavye mause desteği bekliyor evet legal ve illegal şeklinde klavye mause bağlamak mümkün fakat niye extra para vereyim ? veya neden offical destek olması gerekirken destek yok ? bu konuda tek adım şuanda xbox microsoft tarafından geliyor , microsoft bunu oyun geliştiricisinin tercihine bırakıyor ve bundan sonra oyun geliştiricisi isterse oyuna klavye mause desteği verebilecek şimdi diyebilirsiniz alışınca çok güzel oynanıyor, abi öyle bir dünya yok 2 cihazın hassasiyetini asla kıyaslayamazsınız oyun kollarında mause hassasiyetine yakın olarak üretilen tek şey steam controller oda steam machine desteği çok olmadıgı için ve fazla tercih edilmediği için yayın değil.
6. Bağımsız market fiyatları.
g2a gibi microsoft farklı ülkelerde oyunları farklı fiyatlara satmakta tıplı steam de oldugu gibi bazı oyunlar amerikada 49 dolarken steam 59 tl ye satabiliyor çünkü alım gücümüz düşük , xbox un oyun fiyatları ( en pahalı oyunları bahsetmiyorum geneli söylüyorum ) hem playstation a göre daha ucuz hemde farklı bir markette daha ucuz ise gidip oradaan satın alabiliyorsunuz.
7. Oyunların oynanabilirliğinin daha fazla olması.
Sony çok fazla exclusive oyun peşinde konsol satabilmek için fakat yaptıgı en büyük hatalardan biri bu exclusive oyunların genelde 10-15-20 saatlik gameplayden sonra çöp olması , bugun eski granturismo ları veya god of warları kaç kişi oynuyor ?
Sony nin en büyük oyunlarını sayalım
GOD OF WAR
shadow of colossus
horizon zero down
uncharted
granturismo
the last of us
Şimdi bunlar gerçekten güzel oyunlar , fakat hiç oynamamış biri bile uncharted ı arka arkaya oynasa 3 hafta içerisinde tüm seriyi bitirilebilir yine hiç god of war oynamamış biride. yani oyunların bir devamlılığı yok satın aldığınız oyun veya sony oyunları size en fazla 10-20 saatlik bir keyif vermekte.
Fakat günümüze geldiğimizde bir GTA bir FIFA bir Battlefield gibi oyunlar sürekli güncelleme alarak oyunu satın alan kişilerin sürekli oynayabilmesini sağlıyor bakın GTA serverleri full , battlefield 3 battlefield 4 serverleri full diyeceksiniz ki bunların xbox ile ne alakası var ?
Aynısı Forza serisi ile de geçerli bugun hala forza horizon 2-3 oynanıyor 4 çıkacak yakında forza 6 -7 ve 5 sene granturismo beklemek yerine her sene farklı türte bir oyun çıkartıyor microsoft.
bunu neden söylüyorum exclusive oyunlar için konsol tercihiniz varsa sony nin oyunları çok kısa sürelerde bitirilebilecek oyunlarken XBOX alıp 4k olarak tüm oyunları sürekli oynayabilirsiniz.
Yani GTA da Battlefield de her 2 konsolda var fakat xbox da çok daha iyi grafikler.
Birde sony nin pubg de yaşadığı kayıp koymadı sanırım bir tekmede fortnite dan yiyor şuanda.
Yani buna hem suçlu hem güçlü denir ve ben bukadar şey üstüne hala sony tercih edenlere üzülüyorum.
Sony şuanda tüm sektörlerde batmış durumda sadece 3 tane kâr eden sektörden gelen gelirle yaşıyor.
1. Eğlence ( konsol ve konsol oyunları ve dijital servisler )
2. Kamera ve kamera bileşeni üretimi ki gerçekten sony çok başarılı işler çıkartıyor
3. Film sektör ve müzik sektörü elindeki film ve müzik şirketleri sayesinde çok iyi paralar kazanmakta.
Fakat özellikle TV ve Telefon da rekabette cihazları çok kötü olduğu için değil rekabet edici cihazları zamanında üretemediği için kaybetti , bugun japonyada en çok satan televizyon sony değil samsung lg veya sharp , bugun japonyada en çok satan telefon 15 sene önceki gibi sony ericson değil apple , bugun sony vaio serisi sony bravia serisi öyle offfbe ne teknoloji denen cihazlar değil , sony ne kendi panelini ne kendi teknolojisini geliştirebiliyor.
Benim üzüldüğüm bunun göstere göstere olması ve kendini toparlamaz ise yakında patlayacağıdır.
Microsoft un VR işine girmediği playstation un VR desteği olmasına rağmen bunu satamaması oyunların kısa oynanışa ve komik fiyatlara sahip olması şimdi olmasa bile kullanıcıların bilinçlenerek yavaş yavaş sony den diğer platformlara geçişler hızlandırmakta. Körü körüne birşey yapmayın artık sizin faydanıza ve zararınıza olan şeyleri tartın.
TÜRKİYE İÇİN DİP NOT : Türkiye de bir sürü psikolojisi vardır her zaman , apple cihazlar o kişi nin işini daha iyi yaptığından değil statü sembolü haline geldiği ve bir anda populerleştiği için deli gibi sattı iphone 6 ya kadar , fakat iphone 6 dan beri kullanıcılar gerçekten sevdikleri için cihaz tercihi yapmakta. Ve evet farkındayım insanlar arkadaşlarında playstation olduğu için playstation almakta fakat bir cihazı başkasındada aynısı var diye almak yerine kendiniz için hangisinin daha iyi olduğunu seçerek alın.
Amacım kavga çıkarmak değil artısını eksisisini ortaya koymaktır.
PanxeR tarafından 19/Haz/18 21:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Başka bir örnek daha vermek istiyorum. Takım tutar gibi birşeyi tutmamanız bazı şeylerin farkında olmanız için.
Google görsel aramalarını değiştirdiğinden beri görsel aramalarında google yerine yandex kullanıyorum çünkü aynı işi google artık 10 dk da yaparken yandex 30 saniyede yapıyor.
Apple iphone 6 ya kadar deli gibi samsung savunucusuyken o tarihten itibaren tüm ihtiyaçlarıma cevap verdiği için ve samsung saçmaladığı çin apple ı seçtim
Dell kullanırken servisi için delli savunurken lenovo ya geçince aslında çöp anakart çöp kasa üretip iyi servis vermek yerine kolay kolay bozulmayan ve stabil bir cihaz yapmanın müşeriyi daha memnun ettiğini fark ettim , EVET dell in evde servis anlaşması vardı fakat elini attığında elinde kalan bir kasası vardı , lenovo da ise tamamen iyi bir mühendislik eseri kasalar mevcut. ve servisi de kötü değil.
böyle böyle gider , teknoloji gelişir yarın belki sony daha iyisini yapar ? Fakat şuanda hata yapmaya ve bunu devam ettirmede kararlı gözüküyor oyüzden de müşterilerin gözlerini açması ve tepkisini koyması gerek.
-
başka dert vermesin...
-
FromSoftware den Bloodborne U unutmussun :)
-
Korsancıyız PC'ciyiz
yalnız ''the last of us'' u PC'de oynayabilseydik iyiydi,içimde ukte kaldı...
-
Allah başka dert vermesin
-
abi sen niye sürekli durduk yere bi markayı savunup duruyon ?
-
Janitschar bunu yazdı
Korsancıyız PC'ciyiz
yalnız ''the last of us'' u PC'de oynayabilseydik iyiydi,içimde ukte kaldı...
All Heal PirateBay and the other pirates.
-
yolbulucu bunu yazdı
abi sen niye sürekli durduk yere bi markayı savunup duruyon ?
+1
-
Bu zamana kadar ciddi anlamda Playstation oynamışlığım yok hele Xbox hiç kullanmadım. Ben PC'ciyim abi. Verecekler elime silahı taraya taraya gideceğim olay budur. Oyunların amacıda o zaten kafa dağıtmak.
Ancak dolar kurundaki hakan yavaş modundaki yükseliş oyun bilgisayarı toplamaya engel. Xbox One S mi yoksa Playstion 4 Slim mi ?
https://www.hepsiburada.com/microsoft-xbox-one-s-500-gb-oyun-konsolu-p-HBV000009KE8C
https://www.hepsiburada.com/sony-playstation-4-slim-500-gb-oyun-konsolu-turkce-menu-p-HBV000002K6XS
Ha şöylede bir şey PC'de oyunun en büyük avantajı korsan seçeneği. Steam'ın dolar kurunu güncellemesinden sonra Steam'inde pek avantajı kalmadı.
mkyb tarafından 14/Haz/18 23:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Şimdi Sony'yle telefondaydım. Sana çok gücenmişler hocam. Onun yüzünden hisseler taban yaptı dediler.