Ya Bu Hdd Yi Yakmam Lazım. Yardım Beyler...
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------aynı olay geçen bi konuda daha geçti.o kadar ısrara rağmen yazılımın donanıma zarar veremeyeceğine bazıları inanmadı :|
rene son noktayı koymu$tu yanlı$ hatırlamıyosam.hiçbir yazılım hiçbir şekilde donanıma fiziksel bir zarar veremez !
psu boşa mı duruyo sanki ? aşırı güç yükleniminde gücü kesemicek kadar salak bi donanım mı ? :|
geçen biri yazmıştı hala aklımda o yöntemi dene :D
dodge kamyonete bin.patika bi yolda giderken diskte kes,kopyala,yapıştır yap.
garantili bad sector :D
-----------------------------ben yazdıydım onu. dodge değil bmc kamyonet :D
-
pfff :S:S:S
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------ThEDARq bunu yazdı:
-----------------------------
Ekran Kartını Yakma Virüs Kodları Var Diye Biliyordum Ama.. Belki Hdd Yakma İçinde Belli Virüsler Vardır Bi Google Amcaya Sor Derim..
-----------------------------Yazılımsal bişey asla donanıma zarar vermez.
Bal gibi zarar verir. örneğin işlemci hızını manuel olarak ayarlayabildiğin programlar var.oda yazılımsal.kur istersen minimum yap 5-6 saat çalışsın işlemcinin yerinde yeller eser.bilip bilmeden '' asla '' gibi bi tabirle cvp vermeyin.. -
NiGhT_SouL bunu yazdı:
Avira bunu yazdı:
Ekran Kartını Yakma Virüs Kodları Var Diye Biliyordum Ama.. Belki Hdd Yakma İçinde Belli Virüsler Vardır Bi Google Amcaya Sor Derim..
Bal gibi zarar verir. örneğin işlemci hızını manuel olarak ayarlayabildiğin programlar var.oda yazılımsal.kur istersen minimum yap 5-6 saat çalışsın işlemcinin yerinde yeller eser.bilip bilmeden '' asla '' gibi bi tabirle cvp vermeyin..
-----------------------------tabi cpu aşırı ısıdan dolayı kendini kapatmazsa.. :)
o devir eskidendi hacılar. win 98 zamanları. p3 ler varken.. artık cpu lar zararlı kodun yürütülmesini engelleyebilecek şekilde donatılabiliyor.
-
yanı o kdar laftan sonra bana bı cozum yok mu murıdler???
-
Malzemeler:
1 adet elektrik fişi,
1 adet 4 pin hdd güç kablosu
1 adet Hdd
1 adet priz.
Uyarı: Bu işlemi yaparken evin sigortası atabilir
Önce evdeki şalteri kapatıyoruz.
4 pin hdd güç kablosunu kesiyoruz. sar ve siyah kabloları elektrik fişinin bir kablosuna, diğer ikisini diğer kabloya takıyoruz.
Yapmış olduğumuz bu kabloynun bir ucunu harddiske, diğerini prize takıyoruz.
Gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra şalteri açıyoruz.
12 V yerine 220 V verince bakalım harddisk nasıl bir tepki verecek? -
amele_2 bunu yazdı:
NiGhT_SouL bunu yazdı:
Avira bunu yazdı:
Bal gibi zarar verir. örneğin işlemci hızını manuel olarak ayarlayabildiğin programlar var.oda yazılımsal.kur istersen minimum yap 5-6 saat çalışsın işlemcinin yerinde yeller eser.bilip bilmeden '' asla '' gibi bi tabirle cvp vermeyin..
-----------------------------tabi cpu aşırı ısıdan dolayı kendini kapatmazsa.. :)
o devir eskidendi hacılar. win 98 zamanları. p3 ler varken.. artık cpu lar zararlı kodun yürütülmesini engelleyebilecek şekilde donatılabiliyor.
Konuyu açanın Quad işlemcisi oldugunu kim söyledi ? hem cpu da olmasa bile yani yazılımsal hatalar donanıma zarar vermez mi haci ? -
Arkadaşım o kadar komik oluyosunuzki sizin yüzünüzden hala lamer sitelerinde harddisk yakan virüs pc yakan virüs diye saçma sapan şeyler anlatıyolar.Manuel Hız ayarından bahsetmişsin ama alakası yok.Çünkü belli bir ısıdan sonra bilgisayar kendiliğinden reset atıp donanıma zarar gelmesini önlüyor.Asla bir programla donanımsal bir zarar veremezsiniz.Özelliklede yanma,patlatma vs gibi komik şeyler olmaz boşuna uğraşmayın :) bilip bilmeden kelimesini bana kullanman için 40 fırın ekmek yemen lazım.
-
Eskiden devamlı format atmaya calisan kodcuklarla bunu yapıyorduk.Ama teknolojinin gelismesiyle hdd lerde bu islem islemez oldu.Belki bulmuslardır yeni bir yolunu
-
çok küçük bir ihtimal.
eskiden verebilirdi. nuke yediğinde donanımsal problemlere yol açtığına dair efsaneler vardır, ancak yıllardır şahit olmadım.
bu mevzuu ile ilgili bi konu vardı ama adı aklıma gelmediğinden ordaki yorumları gösteremiyorum