Yabancılar Neden Daha Yaratıcı?
-
adamlar istekli iş yapınca oluyor sen yeterki iste bremın:D
-
arkadaşında açıklamaya çalıştığı gibi püriten zihinliyiz, hal böyle olunca basit bir denkleme sığıyor hayatımız
hayat=doğarız+yer içer yatarız+(sisteme entegre oluruz)xbiraz daha yer içer yatarız+ölürüz -
ben çözümü biliyorum aslında alay edip gülen olursa onun fikrini dinleyebilriz
her türk belirli bir yaşa geldiğinde gidip almanyada 5 ila 10 yıl yerleşip orada çalışıp yaşayacak sonrada ülkesine dönecek..bu bi organizasyonla yapılmalı tabiki..ayrıntıya gerek yok
-
İngilizceyi çok iyi biliyorlar ondan,
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
:D açıklıyorum sıkı durun :P . Tabiki para ve teknoloji en önemli etmenler ancak bir de işin kültürel boyutu var mesela bir yabancı dizilere bakın bir de bizim türk dizilerine yabancı dizilerde de sevişme sahnesi falan oluyor ancak olay örgüsü o kadar zekice hazırlanmış oluyoki o sevişme sahnesi arada sırıtmıyor ancak türk dizilerinde adamlar koskoca diziyi sevişme sahnesiyle ayakta tutmaya çalışıyolar .Elin amerikasında dizilerde göt göbek görünüyo olay olmuyo biz de iki öpüşüyolar çarşaf çarşaf haber oluyor . Yani bizim milletin bakış açısı dar dogmalarla çevrilmiş durumda hareket alanı kısıtlı ancak yabancılarda öyle bir durum yok.E yaratıcı olmak içinde sınırlardan sıyrılmış olman gerekli.Tabi işin dinsel boyutu vs. var ama o konuya girersem cidden tartışma çıkar hiç girmiyorum :D
-----------------------------aynen öyle. adamlar hayatlarındaki her işi profesyonelce yapmaya çalışıyorlar. eğlenmesini de biliyorlar, öğrenmesini de biliyorlar, eşek gibi çalışmasını da biliyorlar.
biz ne adam gibi eğlenebiliyoruz, ne adam gibi öğrenebiliyoruz, ne de adam gibi çalışıyoruz. tek bildiğimiz kaytarmak. eğitim sistemi felan da etkili tabi ama anlayış değişmeden sistemi istediğin kadar değiştir, bi bok olmaz.
ayrıca bunda kavga-küfür edilecek bişey yokmuş :D
-
ulquiorra bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
:D açıklıyorum sıkı durun :P . Tabiki para ve teknoloji en önemli etmenler ancak bir de işin kültürel boyutu var mesela bir yabancı dizilere bakın bir de bizim türk dizilerine yabancı dizilerde de sevişme sahnesi falan oluyor ancak olay örgüsü o kadar zekice hazırlanmış oluyoki o sevişme sahnesi arada sırıtmıyor ancak türk dizilerinde adamlar koskoca diziyi sevişme sahnesiyle ayakta tutmaya çalışıyolar .Elin amerikasında dizilerde göt göbek görünüyo olay olmuyo biz de iki öpüşüyolar çarşaf çarşaf haber oluyor . Yani bizim milletin bakış açısı dar dogmalarla çevrilmiş durumda hareket alanı kısıtlı ancak yabancılarda öyle bir durum yok.E yaratıcı olmak içinde sınırlardan sıyrılmış olman gerekli.Tabi işin dinsel boyutu vs. var ama o konuya girersem cidden tartışma çıkar hiç girmiyorum :D
-----------------------------aynen öyle. adamlar hayatlarındaki her işi profesyonelce yapmaya çalışıyorlar. eğlenmesini de biliyorlar, öğrenmesini de biliyorlar, eşek gibi çalışmasını da biliyorlar.
biz ne adam gibi eğlenebiliyoruz, ne adam gibi öğrenebiliyoruz, ne de adam gibi çalışıyoruz. tek bildiğimiz kaytarmak. eğitim sistemi felan da etkili tabi ama anlayış değişmeden sistemi istediğin kadar değiştir, bi bok olmaz.
-----------------------------bu sadeleştirilmiş hali hocam :D kavga çıkmasın diye ayıkladım.
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------ulquiorra bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------bu sadeleştirilmiş hali hocam :D kavga çıkmasın diye ayıkladım.
abicim din, gelenek, görenek diyosun işte :D -
Kızıma dedim ki : “Hadi şavaşları bitirelim”
Bana dedi ki : “Hadi baba!”
20 yaşlarında birine dedim ki : “Hadi savaşları bitirelim”
Bana dedi ki : “Ama nasıl olacak ki ?”
35 yaşlarında birine dedim ki : “Hadi savaşları bitirelim”
Bana dedi ki : “Hadi abi ya kafamı buluyorsun”
Anneme dedim ki : “Hadi savaşları bitirelim”
Bana dedi ki : “Oğlum git kendine sigortalı bir iş bul,çalış …”
Erdal Demirkıran
Ordaki savaş kelimesini hayata uygularsak bu güne kadar hep bu şekilde yetiştik bir çoğumuz küçüklükden beri baskıyle korkuyla iş yaptık şimdi iş kuracam desen 40 tane büyükler soru soracak insan küçükken nasıl yetişirse büyüdüğü zamanda öyle oluyor hıı ben aykırı yaşıyorum hep kendi çabamla bir şeyler yapmak istiyorum ama ya diğer insanlar...
-
toplum baskısı yok.biz vücudumuz yerine (bi kız bizden hoşlandığında gelmez, yada biz gidip seviyorum diyemeyiz) beynimizi dinlemeye başlıyoruz.Beynimizde de bir ton bariyer var.
Arkadşalar, aile, öğretmen ve toplum tarafından konulan.Eee sonuç bu
-
Müslüman bir ülke olduğumuz için. Atatürk zamanında bu sorunu halletti ama bide şimdi bakın. Bi tane gelişmiş çağdaş müslüman ülkesi bilen var mı la?