folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yabancılar Neden Daha Yaratıcı?

Yabancılar Neden Daha Yaratıcı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Türk gibi başla, Alman gibi bitir demişler. Boşuna mı demişler ? Elbette hayır!

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

bence nedeni bu

http://img1.loadtr.com/b-383006-somun_ekmek.jpg

ekmek parası kazanmaktan hayal kurmaya vakit kalmıyo

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:
    -----------------------------

bence nedeni bu

http://img1.loadtr.com/b-383006-somun_ekmek.jpg

ekmek parası kazanmaktan hayal kurmaya vakit kalmıyo

Almanların bilimde başarılı olmasının tek sebebi abaza ve uçkuruna düşkün olmamalarındandır.İsveçli bilim adamları bizzat belirtmiştir

https://t.me/pump_upp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Din'i öner sürenlerin mesajlarının editlenmesini talep edip, devam ediyorum.

Hangi din adamı, hangi insan bu din'i barikat gibi gören adamlara engel olmuş ? Olabilirmi böyle saçma bir şey, peki engel olmadı ama işte dinciler şöyle diyor böyle diyor psikolojikmen falan diyecekler

Bende derim ki hem inanmıyorsun din olduğuna insan inanmadığı bir şeyi kafaya takıp psikolojik olarak rahatsız olur mu ? Hayır olmaz, ben şu güne kadar inanılmayan birşeyin derdine düşen birini görmedim, bu şunun gibi.

Adam der cinlere inanmıyorum güler geçer, ama her gün cin varmış gibi triplere girer, ay tuvalete gidecem cinler var ay şunu yapıcam cinler var, böyle mal bir adam olur mu ? Olmaz tabi. Dini öner sürenlerde bu tarz bir yaklaşım var, hem inanmaz hem hiç bir dinci ona fiziksel yada manevi baskı uygulamaz, hemde din suçlu olur vay babam be vay be, götümü kaldırıp  dünya nasıl dönüyor, nasıl yemek yeriz nasıl nefes alırız, bilmem şu nasıl yapılır. Araştırıp sormaz klavye başında 10 saat, takılır forum'a post kasarak eistein olmaya çalışıyorlar.

Sizin taptığınız prof.'lar ve söylerimleri %30 ve %40 lık tarafı teoriden ibarettir. Ben hiç bir müslüman alimin teoriyle iş yaptığını görmedim.

Daha pir-i reis'in haritasını çözecek zeka yok adamlarda, kalkmışlar müslüman alimlere laf atıyorlar.

Ayrıca, " Bilmiyorum adminler bunları yazılanları gördümü " Bkzn: Güncel yasaklar.

Kimse kimseye işkence yapmıyor bu ülkede, kaldır o koca kıçını ve birşeyleri araştırıp mantığını kavramaya bak, ne türkler ne müslümanlar var zengin, illa teknolojiyle olmaz.

Evine ekmek götüremiyorsun üşengeçlikten, millete salça oluyorsun hiç olmadık şeyi öne sürüp bahane yapıyorsun.

Hocam, hava çok rüzgarlıydı, rüzgar sesi var beni psisisisis kokokoko lojikmememen etkiledi ders çalışamadım. Ahahah

Napim ben güleyim mi halinize yahu.

Aklı selim kaç adam var acaba harbiden bu şöyle böyle diyecek.

Ülke olarak fakiriz, Ülke olarak baştakiler dahil kimse elini taşın altına koymuyor, ülke olarak disiplinsiziz, Ve ülke olarak bizim herşeyimizi fikrimizi çalıp onlar kullandı ve biz üşengeçliğimizin kurbanı olduk.

Ülke olarak, bir elemanı örnek veriyorum "kurye" diye işe alırız, adama yer süpürttürürüz, çay yaptırırız, paspas attırırız, tüm angarya işlerde kullanırız, çoğu elemanı "çok amaçlı " kullanırız, adam kendi işini severek yapmaz ve zamanla uzmanlaşamaz.

Türkiyenin %80'i bu tarzda çalıştırıyor, kurumsaldan özele, devlete ona buna hepsi bu sistemde, yabancılarda bu yok, sen nesin çivi çakıcımı, git çivini çak bu kadar.

Ülkenin gidişatına değilde, din'ine suç bulmak, egosal çamur ve bahanedir.

Japonyada karpuz yiyemiyorsun be, fiyatı uçmuş ülken cennet gibi herşey var kullanamıyorsan biz napalım.

Adamlar karpuzdan şekiller çizip para kazanıyor? Neden sen yapmıyorsun misal? O işle zengin olmuyorsun malzememi yok yoksa işinemi gelmiyor. O kadar zenginliği var bu ülkenin fakir kalan sağa sola çamur atmasın.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali
    Mali's avatar
    Erkek

Ewet Mürid Kardeşlerim Yabacılar bizden daha yaratıcı neden mi?

1. Çünkü onlar bunu isteyip planlarla uğraşırken biz sadece ibadet edip ekmek parası peşindeydik
        •yemediler içmediler silah yaptılar
        •silah şeytan aletidir deyip bundan uzak durduk
    2. Çünkü Eğitimin 2. sırada olduğu bir ülkedeyiz
        •Önce paşalar var
        •öğrencilerin bütün geleceğini 3 saat 15dk ya sığdırdılar
        •yetmedi şifreleme kattılar
        •yeteneğiğmizn olduğu bölümü değil onun bunun istediği bölümleri okuduk
    3. Çünkü işi bilen değil akrabası olan başa geliyor
        •torpili icat ettik
    4. Çünkü vergi kaçırma şürvet diz boyu
    5. Çünkü inandığımız gibi yaşamıyoruz
        •birbirimizi çekemiyor kıskanıyoruz
        •ilk emir olan okumayı anlayamıyoruz
        •çarpık inanış bizi mutsuz ediyor
    6. aç bırakıldık

ve daha birçok şey bu bizim suçumuz değil

şuçu dine atan arkadaşları gerçekten anlamıyorum yabancılarında inandığı bir din var...

Akilli olanlar sebepler konusunda tartışırlar. Ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

konpi bunu yazdı:

beyinleri ağ bağlamış. Onları bu hale getirenlere yazık

http://www.youtube.com/watch?v=IVbnaeju6gI

bu ne? bu gerçekmi ;|

şaka programı değilmi?

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bilimsel birşeyi araştırdınmı ateist dinsiz kabul ediliyoruz bundan olduğu içinde hep geride kalmışlık var.

oysa bizim dedelerimiz bilimciydi.

batıyla alakası yokki. japonya tayvan gibi ülkeler elektronik teknolojide 1 numaralar. onlar batı ülkesi değilki.

çık sokağa sor ayda kaç kitap okuyorsun diye gençlere 1 yılda kaç kitap okuyorsun diye.

çocuk doğuştan büyürken hep aile tarafından din aşılanıp yat kalk namaz kıl okula git gel ders çalış yemek ye yat. gerisi Allah kerim. bu böyle kimse kabul etmesede. bizim toplumumuz zaten orta direk bir toplum olmaktan eşşeğin semeri taşır gibi o yükü taşımaktan rahatlığa ulaşamadıki. maddi imkan yok. para olmayınca ne bir şeye atılmaya heves kalıyor ne birşey almaya.

çarşıya çık cepte 20 lira olmasın bi şey yapamıyorsun. elin gavuru rahat parasıda var aklınıda kullanmasını biliyor. biz hep maddi üzerine kafa yorduğumuz için bişey hayal edemiyoruz. anca üniversite okuyup harç parası yatırıp okuldan mezun olmayı bildik hep. bişeylere atılmayı beceremedik. ama elin gavuru geliştirmiş herşeyi gelişkin istediğini orda burda bulabiliyor.

orta direk şaban filmindeki gibileriz.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc_cO_By
    Mc_cO_By's avatar
    Erkek

Öncelikle, bireysel olarak bir şeyler yapabilsek bile grup ya da gruplar halinde bunu başaramadığımızı düşünüyorum. İş/emek ya da kazanç dengelerini oturtamadığımızdan olsa gerek. Herkes en az işi yapıp, en çok kazancı sağlamak istiyor ya da bir şekilde kolay yoldan zengin olmayı.

Şu Japon Atasözü sanıyorum durumu iyi özetliyor;

"Bir Türk bir Japondan daha zekidir fakat 2 Japon 2 Türkten daha zekidir."

Bir diğer nokta da, toplumumuzda başarılı ya da farklı kişilerin kabullenilememesi. Aynı düşünceyi paylaşmadığımız kişi ya da kişileri bir şekilde dışlıyor ya da sindirmeye/ezmeye çalışıyoruz.

Azim eksikliği de bu nedenlerden bir tanesi.

Bizler, kısa vadede ya da anında yaptığımız işin sonucu görmek istiyoruz. Bir nevi kolay yoldan zengin olma hayallerimizin bir başka varyasyonu.

Farklı ülkelerde, sadece bir fikirleri ya da hayalleri olduğu için 20-30 senelerini bunun için harcayan ve sonunda başarılı olan kişileri görebiliyoruz.

Bunun bizim ülkemizde, toplumsal baskı nedeniyle olamayacağını düşünüyorum. Sigorta + Yol + Yemek mükemmel kombinasyon olarak kabul ediliyor.

Genciden yaşlısına herkes bu kombinasyona doğru itiliyor ya da bu yola girmeleri için afedersiniz kafaları çevrece sikiliyor.

Son olarak değinmek istediğim de, hayallerin hayal olarak kalması.

Aykırı bir fikir ortaya atın(sizin için olmasa da içinde bulunduğunuz çevre için), kendiniz de göreceksiniz ki tepkiler hep yıldırıcı.

"Yok ebenin!"

"He binlerce yıldır, milyarlarca insan bunu düşünemedi, bi akıllı sensin"

"Bi kız bul evlen, senin durum vahim"

"Şu, şu, şu (sikindirik) sebeplerden dediğin olamaz"

Sizin asıl fikrinizi açma sebebiniz, bu yolda pozitif motivasyon elde etmek ya da yeni fikirler edinebilmektir ama ne hikmetse, bizim toplumumuzda herkes her şeyin en iyisini bildiği için muhalefet olmayı çok sever.

Uzmanlar salak, mühendisler toplum gözünde maldır. Sigorta + Yol + Yemek kombinasyonunu tutturmuş bir Ahmet abi, Mehmet abi her zaman bu uzmanlardan ya da mühendislerden daha iyisini biliyordur. Bizden beklenen de, boş hayaller peşinden koşmak yerine, bir Ahmet, bir Mehmet abi olmamızdır.

Şu saydığım bir kaç sebebi çok uzaklarda aramanıza gerek yok, tahribat için de bile onlarca örneğini hiç zorlanmadan gözlemleyebilirsiniz.

Biz ne zamanki farklı düşünceleri, insanca tartışmayı öğrenebiliriz, işte o zaman sanıyorum bir adım bile olsa, en azından yol alabiliriz.

1900'lü yıllara ait bir bilim kurgu filmi görmüştüm, hızlı tren/metro benzeri bir şey içeriyordu. Belki o dönem için olağanüstüydü ama farkına varmamız gereken, şimdiki hayallerimiz yakın ya da uzak geleceğin gerçekleridir.

Özetle diyebileceğim, bir fikriniz varsa, üzerine gidin. Çevreden gelen eleştiriler içinden size faydalı olabileceklerden alabildiklerinizi alın, gerisine mümkünse kulak tıkayın. Çevrenizden hiç bir fayda görmüyorsanız ya da görme ihtimaliniz düşükse, içinde bulunduğunuz çevreyi değiştirin(Aile değil de, arkadaş çevresini kast ediyorum).

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Yabanci bir ulkede yasamak yaraticiligi yukseltiyor,Picasso en buyuk eserlerini baska bir ulkede yaratmis.Alman besteci handel en buyuk muziklerini bestelediginde ingiltere'de yasiyormus.Soz konusu meshur isimler yurt disinda yasamaya baslamadan once de yaratici kisilerdi diye itiraz edebilirsiniz ama buyuk dahi kategorisine girmeyen ve yurt disinda yasayan kisiler uzerinde yapilan calismalar yabanci bir ulkede yasamanin bilissel islevlere olumlu etkisi olduguna ve yaraticiligi arttirdigina isaret ediyor: Living abroad linked with enhanced creativity

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

irem26 bunu yazdı:

Yabanci bir ulkede yasamak yaraticiligi yukseltiyor,Picasso en buyuk eserlerini baska bir ulkede yaratmis.Alman besteci handel en buyuk muziklerini bestelediginde ingiltere'de yasiyormus.Soz konusu meshur isimler yurt disinda yasamaya baslamadan once de yaratici kisilerdi diye itiraz edebilirsiniz ama buyuk dahi kategorisine girmeyen ve yurt disinda yasayan kisiler uzerinde yapilan calismalar yabanci bir ulkede yasamanin bilissel islevlere olumlu etkisi olduguna ve yaraticiligi arttirdigina isaret ediyor: Living abroad linked with enhanced creativity

belki de çok zamanları oldugundan

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 10134 Toplam Mesaj: 73