folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yabancılar Neden Daha Yaratıcı?

Yabancılar Neden Daha Yaratıcı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Kesinlikle imkanları ve paraları oldugundan daha yaratıcılar o refah düzeyi bizde olcak var ya yabancılar neymiş

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

yaratıcılık ile para arasında nasıl bir bağ kurdunuz ?

çok enteresan

"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

Allura bunu yazdı:
    -----------------------------

çok enteresan

ekonomik açıdan rahat değilken, 1 ay sonrasını nasıl çıkaracağını bilemezken, nasıl yaratıcı olunur? nasıl başka şeylere kafa yorulur? asıl senin bunu düşünememen enteresan

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

yaratıcılıktan ziyade daha girişimciler. yoksa nerede uç, aykırı, sıradışı buluş vb. bi şey çıksa kesin biz yapıyoruz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cran_s
    cran_s's avatar
    Erkek

yaşam tarzı ve eğitim sistemi

örn. kompozisyon derslerinde kağıtta bıraktığın boşluklara göre  notun belirleniyorsa ,kompozisyonun ikinci plandaysa  sen eğitilmiyosun demekdir sadece sınıf geçip diploma alıyosun.

örn.Almnyadaki Türk nüfusundan çıkan uluslararası düzeyde futbolcu sayısına bak birde bizim 70 milyondan çıkanlara.

herşey sistemle alakalı sistemin içerisinde spora sanata ilime bilime giden yollar tıkalı 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı:

çok enteresan

hocam yaratıcılığın vuku bulmasını kastetmişler sanırım.

ben çevremden bahsedeyim bi iki arkadaşıma kafamdakileri anlatınca proje kapsamında. Harekete geçecek adam yok cesaret yok. Kendi alanında adam fikir vermekten aciz, yahut köstek olacak laflar söyleyip adamın şevkini kırıyorlar, herşeyde uzmanlaşamam elbet kafamdakileri gerçekleştirmek için de belli bir seviyede konuyu/projeyi ilgilendiren teknik bilgiyi öğrenmem lazım. Bunun için zaman ayırmam gerekiyor ama ayıramıyorum neden ? Çalışmam gerekiyor çünkü para lazım, çok olmasa da sosyal bi hayatım var. Şimdi ben bunlara zaman harcamayıp birilerine yaptırsam hani işini bilenlere ona da birşey ödemek zorundayım ama maddiyatım da üç aşşa beş yukarı bana yetiyo. Öyle hayrına artık bilgi bile vermiyolar. Burada sen elini bişeye attığında sana destek olacak adam neredeyse yok gibidir hani her zaman desteğe ihtiyaç duymazsın ama o kadar ki psikolojini bozarlar yaptığından bıkarsın.

bi de şunu gözlemledim yolda yürürken hep dikkat ederim
    çocuk bağırır anneee, anneee -anne cevap vermez sanki başkasının çocuğu.
    çocuk sorar anne/baba bu neden böyle nasıl oluyo akıllara zarar bi cevap gelir sen anlamazsın :D
    işte böyle toplumda birey olmaya başladığımız anlarda bi çoğumuz kaile alınmaz, ve anlamakta güçlük çekeriz ne özgüven ama di mi
    ailelerdeki bu umarsızlığı sonradan farkettim çünkü annem öyle değildi en iyi en ince detayıyla anlatmaya çalışırdı sağolsun

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corcil
    corcil's avatar
    Erkek

adamların geçim derdi yokki  :)

---------------------------------------------------------------
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yurtdışında yaşayan Türkleri biliyoruzki, iki dünya arasında kalıp "ben amele olacam" gibi abzüt şekilde bir entegreyle büyüyorlar.İşin yaratıcı tarafı Avrupada yaşamak değildir bence.

İşin asıl tarafı rönesans hareketinden itibaren süregelen bilinçli topluluk ve araştırmacı eğitim zihniyetidir.Oda bizde dogmatik yapıya sahip olduğundan, üniversite okumazsan iyi işin olmaz aman ha bi bk olamazsından ibarettir.

https://t.me/pump_upp
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

beyinleri ağ bağlamış. Onları bu hale getirenlere yazık

http://www.youtube.com/watch?v=IVbnaeju6gI

We can be more, we can be much more.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Çünkü kültür var adamlarda. Öğrencilere destek oluyolar.

Örneğin,

http://milliondollarhomepage.com/ diye bir site var. 1 pikseli 1 dolara satarak 1 milyon piksel satıyor ve 1 milyon dolar sahibi oluyor çocuk. Herkes de destek oluyor. Çünkü kimse 1 dolar ya da 10 dolar vererek fakir olmaz.

Bunu Türkiye'de yaptığını düşün, adama desen "öğrenciyim, şöyle bir projem var. 10 TL vererek destek olabilirsin aynı zamanda reklamın da olacak" adam çekinir. 10 TL niye vereyim, niye güveneyim sana der. En basit örnek bu.

Kimse kimseye güvenmiyor ve destek olmuyor. Çünkü inanmıyor bir şeyler çıkacağına. Kültür meselesi yani.

Toplam Hit: 10139 Toplam Mesaj: 73