Yabancılar Neden Daha Yaratıcı?
-
Adama programcıyım diyorum adam bana Photoshop'da şekil çizdirmeye çalışıyor. Acaba bu yüzden olabilir mi? :S
-
Biocyte bunu yazdı:
-----------------------------
siyahbereli bunu yazdı:
Din, zaten direk çok çalışma ölüm var diyor,kefenin cebi yok diyor yani psikolojiyi törpülüyor yan gel yat zaten öleceksin bari namaz kıl diyor.
----------------------------
İslamiyeti öğrenmen dileğiyle dostum. Din en başta da oku diyor. Vakti zamanında nasıl bunca alim mucid çıktı müslüman aleminden peki?
İbni Yunus: (?-1009) Galile’den önce sarkacı buldu.
İbnünnefis: (1210-1288) Küçük kan dolaşımını bulan ünlü İslam alimi.
İbrahim Efendi: (18.yüzyıl)Osmanlılarda ilk denizaltıyı yapan mühendis.
Akşemseddin: (1389-1459) Pasteur’den önce mikrobu bulan ilk bilim adamı.
Ammar: (11.yüzyıl) İlk katarak ameliyatını kendine has biçimde yapan bilim adamı.
Battani: (858-929) Dünyanın en meşhur 20 astronomundan biri, trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinüs tabirlerini kullanan ilk bilgin.
Cabir Bin Eflah: (12. yüzyıl) Çubuklu güneş saatini bulan bilim adamı.
Cahiz: (776-869) Zooloji İlminin öncülerinden. Hayvan gübresinden amonyak elde etti.
Cezeri: (1136-1206) İlk sistem mühendisi, sibernetikçi, elektronikçi ve bilgisayarın babası; oysa bilgisayarın babası yanlış olarak İngiliz matematikçi Charles Babbage olarak bilinir.
Demiri: (1349-1405) ilk zooloji ansiklopedisini yazan alim.
Ebu’l Vefa: (940-998) Matematik ve Astronomi bilginidir, trigonometriye; tanjant, kotanjant, sekant ve kosekantı kazandıran matematik bilginidir.
Ebu Maşer: (785 - 886) Med-Cezir olayını (gel-git) ilk keşfeden bilgin.
Gıyasüddin Cemşid: (?-1429) Ondalık kesir sistemini bulan Cemşid aynı zamanda cebir ve astronomi alimi.
Harizmi: (780 - 850 ) İlk cebir kitabını yazan ve batıya cebiri öğreten kişidir. Adı algoritmaya isim olurken, rakamları Avrupa’ ya öğreten kişi olarak tanınır.
İbni Cessar: ( ?- 1009) Cüzzam hastalığının sebeb ve tedavilerini 900 sene önce açıklayan müslüman tabip.
İbni Fazıl: (73 -805) 12 asır önce ilk kağıt fabrikasını kuran vezir.
İbni Havkal: (10. yüzyıl) 10 asır önce ilmi değeri yüksek bir coğrafya kitabı yazan alim.
İbni Karaka: (?- 1100) Dokuzyüz yıl önce torna tezgahı yapan bilgin.
İstahri: (10. yüzyıl) Minyatürlü coğrafya kitabı yazan bilgin.
Kadızade Rumi: (1337-1430) Osmanlının ve Türklerin ilk astronomudur.
Kambur Vesim: (?- 1761) Verem mikrobunu Robert Koch’dan 150 sene önce keşfeden ünlü doktor.
Kazvini: (1203-1283) Ortaçağın Herodot’u Müslümanların Plinius’u , astronom ve coğrafyacı bilgin.
-----------------------------bu bilgilerle zaten ileri gidemeyizben cahilliğimi ikabul edip susuyorum.
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------Biocyte bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
şimdi bunlara inanan adam nasıl yaratıcı olsun?
Neden olmasın?
-----------------------------olmaz hocam. çünkü yazdığın şeyler uydurmasyon şeyler. araştırıp bulunmuş şeyler değil. bırak bilmem kaç yüz yıl öncden çıkmış alimleri bugüne bak. bizden 1 tane bile alim çıkıyor mu? yok.
siyahbereli adlı müridin yaratıcılığa islamiyetin engel olduğunu söyledi , e bu adamlarda müslüman idi neden bu adamlara engel olmadı onu anlatmaya çalıştım ben. nasıl uydurmasyon Allah aşkına sana okulda öğretmediler mi bunlardan bazılarını?
Benim siyahbereli'ye anlatmaya çalıştığım şeyle senin söylediklerinin alakası yok.
-
ultrAsker bunu yazdı:
Biocyte bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
Neden olmasın?
-----------------------------olmaz hocam. çünkü yazdığın şeyler uydurmasyon şeyler. araştırıp bulunmuş şeyler değil. bırak bilmem kaç yüz yıl öncden çıkmış alimleri bugüne bak. bizden 1 tane bile alim çıkıyor mu? yok.
-----------------------------diyelim doğru...geri kalan her şeyi gevurlar icat ettiyse onlar keşfettiyse yine istista kalıyor bunlar :D
-
< din , yasam standartlari , imkanlar , gelir duzeyleri , egitim vs.. yaz yaz bitmez
> herseyin basi su :D
-
Biocyte bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
Biocyte bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
Neden olmasın?
siyahbereli adlı müridin yaratıcılığa islamiyetin engel olduğunu söyledi , e bu adamlarda müslüman idi neden bu adamlara engel olmadı onu anlatmaya çalıştım ben. nasıl uydurmasyon Allah aşkına sana okulda öğretmediler mi bunlardan bazılarını?
Benim siyahbereli'ye anlatmaya çalıştığım şeyle senin söylediklerinin alakası yok.
-----------------------------abi zaten bi tartışma varsa ne senin söylediğin nede benim söylediğimin doğru ve geçerliliği var,
adam öbür tarafta free takılırken ve çalıp çırpmazken ama diğer kurallara uyup zengin mutlu ve rafah bihayat yaşarken..kusura bakmada beni burda zorla dinbi yaşattırıp sonrada elimden ekmeğimi almaya çalışan bi sistemide benimsemek saçmalık olur.
din baskıcı bi din insanın nefsini bastırmaya çalışan bi din..nefis bastırmayla olmaaaaaz.adam almanyada istediğiğ gibi yaşıyor.ben niye yaşamıyorum..cennete gitmek içinmi,?o adamlar çokmu salak cahilmi cehennemi bilmiyorlarmı?bu uzar gider hocam tartışmaya gerek yok.herşey ortada
-
Türkiyede yaşamamaları...
-
Biocyte bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
Biocyte bunu yazdı:
ultrAsker bunu yazdı:
Neden olmasın?
-----------------------------yaa bir insanın bilim adamı olmasını müslümanlık engellemez. var olan şeyleri öğrenebilirsin. ama yeni yeni şeyler yapmak? işte bu olmaz.
kök hücre çalışması yapan, ya da bilmemkaç sene sonra dondurulmuş insanları daha genç bir şekilde hayata döndürmek için araştırma yapan bir müslüman bulamazsın. çünkü ona göre 'her canlı ölümü tadacaktır.' işte olayın özü bu. belki gerçekten her canlı ölümü tadacak. belki kimse ggençleşemicek. bu önemli değil. önemli olan tek bir cümleyle bu konudaki bütün çalışmaları çöpe atıp yoluna devam ettiğini sanmak. benim söylediğim şeylerin alakası yok gibi duruyo çünkü ben kendimi anlatamadım :)
-
ben kendi mesleğimden misal getireceğim
ben veritabanı yöneticisiyim(dba).ama bi iş yerine gitdiğimda veritabanı,network ve başka tüm bilgisayar aleminde ne teknoloji var hepsinde biraz isterler.
ama amerikada,avrupada öyle değil.eğer sen bir veritabanı yöneticisi olarak tek işini sorarlar başka şeyleri karışdırmazlar.
dinle alakası yok bence.türk insanı zekidir.fikirlerini uygulama şansı az olduğu için geriden gidiyoruz
-
oleyyyy
bu konudada tartışma çıkmışşş.
yehuuuu !
tek tek okuyalım şimdii