folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

AntiOksidan bunu yazdı:

Bakara(*) Sûresi

47 - Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

Bir de şu var.Nasıl bir eşitlik bu?Hani tüm kavimler eşitti?

@ByAlex: Saçmalamanın son derecesindesin hocam,son hak dini sana göre islamdır senin inancına göre öyledir,doğan her bebek müslümanmış böyle basit şeylerle mi islamı insanlara sevdireceksiniz?

----------------------------------------

Yahudiler bir zamanlar inancın zirvesindeydi. Kimse inanmıyorken onlar inandı. Ödül olarak üstün kılındılar.

Sonra sapınca hakettikleri şey de değişti. Bunda eşitsizlik yok.

üstün kılındılar,hıımm allah geleceği biliyor değil mi?allahın gelecekte olanları bilip onları bir süreliğine üstün kılması nasıl bir olaydır,akla mantığa sığar mı?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek

fatihack bunu yazdı:
    doğan her çocuk tabikide müslümandır bunun neresi saçma ? Allah'ın yolladığı son din islam değilmidir ? e Allah'ın dünyaya yolladığı varlıkta tabiki ona tabi olarak dünyaya gelir.

hea evet genelde cumaya yetişemeyen bebekler çok ağlıyo o hafta de mi ? bi de melekler görünüyo bebeklere ondan gülüyorlar boş boş arada.  

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

İslam a göre hiçbir çocuk babasının ya da atalarının işlediği suçlardan,günahlardan sorumlu değildir.

fakat kahpeliğin,alçaklığın,hainliğin genellikle genlerle aktarıldığını göz önünde bulundurursak, lanetli olması gereken ırkın yahudiler değil de araplar olduğunu görürüz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek

@antioksidan  
    hocam sen hristiyan olmadığına göre onların bakış açısıyla değerlendirmenin bir manası yok değil mi ? son din islamdır biz bunu biliyoruz ve inanıyoruz.e buna bağlı olarakda doğan çocuğun müslüman olması bizim nazarımızda gayet mantıklıdır ve saçma falan değildir.ama sen hristiyan veya dinlere inanmayan bir insansan tabiki bu konuda tereddütlerin olabilir.senin bilceğin iş.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    SpY-EaFw bunu yazdı:

hea evet genelde cumaya yetişemeyen bebekler çok ağlıyo o hafta de mi ? bi de melekler görünüyo bebeklere ondan gülüyorlar boş boş arada.  

cevap verilmeyecek kadar değersiz bir üslup.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    fatihack bunu yazdı:

@antioksidan
    hocam sen hristiyan olmadığına göre onların bakış açısıyla değerlendirmenin bir manası yok değil mi ? son din islamdır biz bunu biliyoruz ve inanıyoruz.e buna bağlı olarakda doğan çocuğun müslüman olması bizim nazarımızda gayet mantıklıdır ve saçma falan değildir.ama sen hristiyan veya dinlere inanmayan bir insansan tabiki bu konuda tereddütlerin olabilir.senin bilceğin iş.

objektif olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. inandığın dinin herşeyi sana mantıklı gelip kabul edersen biz buna yobazlık diyoruz. din evrimi tamamen reddediyor değil mi mesela?

madem evrim yok, adem ve havva siyah mıydı beyaz mıydı? bu kadar çok genetik farklılık insanlar arasında, evrim yoksa nasıl ortaya çıktı? misal bu.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    fatihack bunu yazdı:
    SpY-EaFw bunu yazdı:

cevap verilmeyecek kadar değersiz bir üslup.

"cevap veremeyeceğim kadar kalın bir üslub"un v2 beta hali diyorsun? doğru  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    inandığım dinin herşeyi bana mantıklı geliyor evet.mantıklı gelmese zaten müslüman olmazdım.ya kendime göre daha mantıklı bir din bulurdum, ya da deist olurdum.sizin yobazlık demeniz veya dememenizin benim nazarımda hiç bir değeri yok.

evrimi islamın reddetmesine gerek yok.bilim bile reddediyor.

artı olarak, yahu sana neyin cevabını vereyim güzel kardeşim.ufacık bebeklerle cumaya gitme arasında ilişki kuran bir insana neden cevap veremeyeyim yada.ortada cevap verilmeyecek bir durum yokki.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    saçma tabi ki.allahın son yolladığı din sana göre ilsmadır.bir hristiyana göre islam tanrının yolladığı bir din bile değildir,bu tür konuşmalar basit tatminlerdir o kadar.

aslında çok iyi dini bilgim olmadığından dolayı böyle konulara çok fazla cevap vermek istemem ama bir gerçek vardır ki bir yahudi yada hıristiyan inansada inanmasada kendine göre tamamen farklı olsada son ve şu anda geçerli din İslamdır.  tevratta ve incilde de hz. Muhabbedden bahsediliyormuş ben okumadım ama varmış yani 

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:

Bakara(*) Sûresi

47 - Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

Bir de şu var.Nasıl bir eşitlik bu?Hani tüm kavimler eşitti?

@ByAlex: Saçmalamanın son derecesindesin hocam,son hak dini sana göre islamdır senin inancına göre öyledir,doğan her bebek müslümanmış böyle basit şeylerle mi islamı insanlara sevdireceksiniz?

Hakikatı yazmaktan başka birşey yapmadım, sana göre saçmalamışımdır. İsLam'a inancın yok, ondan olabilir mi acaba? Ayrıca Bakara Suresinin 47. Ayetini yazma sebebin nedir? Kur'an-ı Kerim'e inanmadığını söylüyordun, madem inanmıyorsun neden Kur'an dan Kanıt olarak ayet veriyorsun? Kimin saçmaladığı ortada... Senin amacın soruya cevap almak değil, tartışma ortamı yaratmak. Sorusuna cevap arayan insanın hali hiç böyle olur mu?

Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın. (Devamanı oku)

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
Toplam Hit: 16116 Toplam Mesaj: 103