folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    Mümkünse "islama saldırmak için açtın","şöyle böyle" gibi mesajlar olmazsa sevinirim.Gerçekten merak ediyorum bunu,bu böyle midir?
    Böyle olduğunu savunan arkadaşlarım da oldu çünkü ve bana göre o kitaba inanmasam da bir kutsal kitap ırkçılık yapamaz.Evet görüşleriniz?
    hocam Kuran-i Kerim ırkçılık yapmaz.Fakat hristiyanları ve yahudileri Allah'ın ismi altında yaptıkları pisliklerden ötürü lanetlemiştir(bu kelime ne kadar doğrudur bilemicem).

Fakat diğer dinlerde ki insanlar müslüman olursa bu olay kalkıyor.yani ırkçılık yok.tamamen dine dayalı bir yapı olarak düşün.

Mevlana'nın bir sözü var:

Gel, gel, ne olursan ol yine gel.

bu konuya en uygun söz budur. 

Mevlana'nın büyük bir düşünür ve dindar olduğunu bilmeyen yoktur herhalde...

AntiOksidan bunu yazdı:
    saçma o zaman.Yeni doğmuş bir günahsızı doğduğu anda lanetlemek.
    Ki eğer insanlık olarak bakarsak olaya acma duygularıyla falan filistinde operasyon yapmayı reddeden israilli komandolar ve pilotlar var,bunlar islam alemine göre lanetli adamlar mı?
    *Not eğer durum spy-eafwnin dediği gibiyse bu yorumum.

hocam islama göre bir çocuk ergen olmadan yani akıllı bir düşünce sistemine oturmadan ölürse günahsız sayılır.bunu böyle düşün yani çocuğa bir yük yüklenmiyor.kendi kararlarını verecek yaşa kadar bekleniyor.

AntiOksidan bunu yazdı:

Bakara(*) Sûresi

47 - Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın.

Bir de şu var.Nasıl bir eşitlik bu?Hani tüm kavimler eşitti?

@ByAlex: Saçmalamanın son derecesindesin hocam,son hak dini sana göre islamdır senin inancına göre öyledir,doğan her bebek müslümanmış böyle basit şeylerle mi islamı insanlara sevdireceksiniz?

buna gelince hocam o bölümü iyi oku aydınlanıcaksındır.sorduğun "neden?" sorusu bakara suresinde apaçık ortada.

"sizi cümle aleme üstün kıldığımı hatırlayın" bu bölümü yanlış anlıyorsun.çünkü tek burayı c/p yapıyorsun.özellikle "nimet" konusu altında düşün.tam olarak bilmesemde bi boğayla ilgili olay vardı.

Ayrıca yahudileri bir din olarak düşün insan olarak değil.O zamanlar tevratın zamanıydı.Allah katında tek kabul edilen din oydu.Fakat Allah'ın ismini kullanarak yaptıkları pislikler ve kitabı kendi emelleri doğrultusunda değiştirdikleri için bu lanet ortaya çıktı.aynı hristiyanlarda ki gibi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:

evrim teorisinin en büyük dezavantajı darwin gibi bir mal tarafından ortaya atılmış olmasıdır zaten..

evrim gibi bir sistemi tesadüflere bağlayan mantığı sikiyim ben.

evrim tamamen ihtiyaç halinde oluşur, veya şöyle diyeyim, yüksek bir yerden suyu akıtmaya başlarsınız, o kendine bir yol oluşturur ve ırmağa dönüşür, bu tesadüf değil mecburiyettir.

kafamdan geçenleri tam olarak anlatamıyorum şu anda, evrim hakkındaki düşüncelerimi tam olarak söze dökebilsem evrime karşı çıkabilecek kimse kalacağını zannetmiyorum :)

ha ayrıca evrime inanıyor olmam Tanrı yı reddettiğim anlamına gelmez, evrimle ateizmi bağdaştıran mantığı da sikiyim ben :)

Tanrı evrimi yarattı, ardından evrim de gereken herşeyi yaptı.. :)

Hoca Tarihten bahsediyorsak o günün şartlarına göre değerlendirmek gerekir. Darwin zamanında hakikaten büyük bi adım atmış, farklı düşünmek için insanlara kapı açmıştır. O gün itibarıyle elinde olan kaynakları+ kendi buldugu kaynakları kullanarak yorum yapmıs. Fakat Darwin google dan yararlansaydı tesadüflerden ziyade daha farklı yerlere baglayabilirdi diye düşünüyorum. Esas sorun insanların bunun devamını getirememesinde.

Evrim hakkında dediklerine katılıyorum. İhtiyaçlar Evrimi tetikler, yeni yollar aramaya iter. Ayrıca Evrim Tanrının insanlara bahşettiği Hür iradeninde bi ürünüdür.

Yaptığın sentez bence doğru. Belkide Tanrı Evreni yaratmış ve beklenen sonun yaşanabilmesi için Evrimi kullanıyordur. Kim bilebilir :)

Bide İslamla Evrimi bağdaştıramayanlar var. En basidinden Kıyamet alametlerinde bile değişimin yaşanıcağı açık..  

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    MorPortakal nerde ? O amatör olarak ugrasıyodu Din le. Bi iki ayetle acıklar size olayı sinirlenmeyin bu kadar :)

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

israilogullari ;

Yusuf peygamberi kaçiniz bilirsiniz..

israilogullari en küçük kardeşini kıskanip da onu kuyuya atanlar degil mi ?

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    alp bunu yazdı:

Cold-m4 diyosun ya incili okudum kanım ısındı diye, kuran'ı anlatanlara da yobaz diyosun ya sadece merak ettiğimden soruyorum, İncil'i okuduğun gibi Kuran'ı da okudun mu??? Kuran'la ilgili bir soru soracam, vereceğin cevabı merak ediyorum..

Kuran ı anlatanlara yobaz demiyorum, İslam ı arapçayla sınırlandıranlara yobaz diyorum. Kuran ı da çok kez okudum, her ne kadar meal de olsa arapçanın etkisinde.. ama incil i çevirenler god çok strongtur dememiş, Tanrı çok güçlüdür demiş :) bunun gibi..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Kuran da yahudilerin ne kadar pis olduğun bahsediyor. Hata Allah yolundan çıkan müslümanları yahidelere benzetiyor Yorum sizin :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkparadise
    Darkparadise's avatar
    Dişi

Yahudilerin İslam'a Göre Lanetli Olduğu Söylenir..

Bizler de onlar için öyleymişiz..

Eğer Müslümanları Öldürürlerse Cennetlik Olacakları da Söylenmiş.. Tabi Bunları Sadece Duydum..

4 Büyük Kitabı Alıp Okumak Lazım.. Tabi Gerçeklerini Nasıl Buluruz Bilemem..

ilk 3 Büyük Kitabı Din Adamları Kendilerine Göre Değiştirmişler :|

Gerçeklerini Bulup Okumamız İmkansız Gibi..

Elinde Olan Varsa Yada Nerden Bulabilirim Bilen Varsa Özelden Sölesin..

Okumak istiyorum çünkü....

Dışarıda Issızlık Bensiz, Bendeyse Yalnızlık Issız...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek

yahudiler şerefsizin önde gideni bir ırktır kendilerini dünya hükümdarı zannederler bir zamanlar diğer ırklardan tanrı tarafından üstün olarak ilan edildikleri doğrudur ama sonradan naletlenmişlerdir şeytan bile tırsar bu itlerden bu sebebden katledilmeleri gereklidir .

Not : İsayı çarmağa gerenler yahudidir yahyayı veya harun u kesenler yahudidir haz muhammedi zehirlemeye çalışanlar gene onlardır potansiyel virüs gibi adamlar

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    Darkparadise bunu yazdı:

Eğer Müslümanları Öldürürlerse Cennetlik Olacakları da Söylenmiş.. Tabi Bunları Sadece Duydum..

Öncelikle size bunu tavsiye ediyoruz.

http://rapidshare.com/files/2966887/kapital.zip.html

Daha sonra ise

http://www.yenidownload.com/download2/15305-dkk-p1.zip

Buyrun.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkparadise
    Darkparadise's avatar
    Dişi
    ontedi bunu yazdı:
    Darkparadise bunu yazdı:

Öncelikle size bunu tavsiye ediyoruz.

http://rapidshare.com/files/2966887/kapital.zip.html

Daha sonra ise

http://www.yenidownload.com/download2/15305-dkk-p1.zip

Buyrun.

Çok Tşkler... Pek Güvenemiyorum Almaya.. Saçma Sapan Şeyler Yazıyolar. Kafam İyice Karışıcak Diye korkuyodum..

Neyse Bi okuyup anlıyayım :D

Dışarıda Issızlık Bensiz, Bendeyse Yalnızlık Issız...
Toplam Hit: 16112 Toplam Mesaj: 103