folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

Yahudiler İslam"A Göre Lanetli Midir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zervalone
    zervalone's avatar
    Erkek

Bırakın şu evrim ayaklarını bunlar yaratıcıyı inkar edenlerin nerden geldiklerini bulma çabası geçen national geographic te bi belgesel vardı evrimle ilgili adamlar baya uğraşıp çekmiş ara türleri felan ama inanın bazı yerlerde öyle potlar kırmışlar ki mesela ilk karaya çıkan canlı denizin dibinde yürüyerek ayaklarını geliştirmiştir dio ondan öncede bu canlı hayatnın büyük kısmını nefes almak için yüzeyde geçirir demiş 1 taşla iki kuş vurmaya çalışmış ama olmamış hea bide az oksijenden çok oksijene geçme mevzusu var o ayrı bi konu zaten nasıl olduysa yıllarca canlıya yeten oksijen yetmemeye başlamış neden fabrikalar zehirli sıvıları denizemi döküomuş acaba :) bunlar tamamen Allahı inkar edenlerin nasıl geldik lan demesi ile peydah olan şeyler

hea bu arada şu kurandaki tefsir ve meallere bakmayın gerçekten çok anlam çelişkisi yaşarsınız herkesin bi cümleyi çevirmesi farklıdır heleki kuranı kerim gibi ağır bi dil varsa adamlar eğitim haytını arapça alıo ama yinede çevirmede farklılık oluo ve ben hayatımda bu kadar edebiyat yönünden güçlü bi kitap görmedim diolar kaldı ki arap edebiyatı türk edebiyatından kat kat daha ilerdedir hemen şimdi arap sempatizanı demeyin bunun nedeni hemen hemen her kelimenn 5 10 tane eş seslisi olmasıdır ve bi kelimenin kullanıldığı yere göre bi çok anlam ifade etmesidir.

Bu arada bu adamlara soruyorum dinde kemale ermeye başlamış | ermiş kişilerin kerametlerini kalp okumalarını aklından geçeni anlamalarını nasıl açıklıosunuz ?

islamın yasakladığı ve yaptığı şeylerin daha bilimin ışığında yeni yeni aydınlandığını nasıl açıklıosunuz? (ör: domuz eti, alkol vb.)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zervalone
    zervalone's avatar
    Erkek
    Yahudiler hakkındaki âyetlerden bazıları şunlardır:
    1-
    Tevrat'ı değiştirdiler. (Bekara 79)
    2- Peygamberleri öldürdüler. (Âl-i İmran 183)
    3- Hazret-i İsa'yı öldüremediler. (Nisa 157)
    4- Fesat çıkardılar. Allah'a cimri dediler. (Maide 64)
    5- Hazret-i Meryem'e iftira ettiler. (Nisa 156)
    6- İman edenlere en şiddetli düşmanlık edenler Yahudi ve müşriklerdir. (Maide 82)
    7- Üzeyir Allah'ın oğlu dediler. (Tevbe 30)
    8- Kıskançlık ve maddi çıkar yüzünden Kur'ana inanmadılar. (Bekara 146)
    9- Çoğu iman etmeyecektir. (Bekara 100; Nisa 155)
    10- Allah'ı inkârlarından dolayı lanete uğradılar. (Bekara 88-89)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    zervalone bunu yazdı:
    -----------------------------

Bırakın şu evrim ayaklarını bunlar yaratıcıyı inkar edenlerin nerden geldiklerini bulma çabası geçen national geographic te bi belgesel vardı evrimle ilgili adamlar baya uğraşıp çekmiş ara türleri felan ama inanın bazı yerlerde öyle potlar kırmışlar ki mesela ilk karaya çıkan canlı denizin dibinde yürüyerek ayaklarını geliştirmiştir dio ondan öncede bu canlı hayatnın büyük kısmını nefes almak için yüzeyde geçirir demiş 1 taşla iki kuş vurmaya çalışmış ama olmamış hea bide az oksijenden çok oksijene geçme mevzusu var o ayrı bi konu zaten nasıl olduysa yıllarca canlıya yeten oksijen yetmemeye başlamış neden fabrikalar zehirli sıvıları denizemi döküomuş acaba :) bunlar tamamen Allahı inkar edenlerin nasıl geldik lan demesi ile peydah olan şeyler

hea bu arada şu kurandaki tefsir ve meallere bakmayın gerçekten çok anlam çelişkisi yaşarsınız herkesin bi cümleyi çevirmesi farklıdır heleki kuranı kerim gibi ağır bi dil varsa adamlar eğitim haytını arapça alıo ama yinede çevirmede farklılık oluo ve ben hayatımda bu kadar edebiyat yönünden güçlü bi kitap görmedim diolar kaldı ki arap edebiyatı türk edebiyatından kat kat daha ilerdedir hemen şimdi arap sempatizanı demeyin bunun nedeni hemen hemen her kelimenn 5 10 tane eş seslisi olmasıdır ve bi kelimenin kullanıldığı yere göre bi çok anlam ifade etmesidir.

Bu arada bu adamlara soruyorum dinde kemale ermeye başlamış | ermiş kişilerin kerametlerini kalp okumalarını aklından geçeni anlamalarını nasıl açıklıosunuz ?

islamın yasakladığı ve yaptığı şeylerin daha bilimin ışığında yeni yeni aydınlandığını nasıl açıklıosunuz? (ör: domuz eti, alkol vb.)

hoca konu sapacak yoksa verecek cevaplarım var.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    Yasevyaterket_Com:
    Hocam inan evrim teorisi çürütülmemiştir :) lütfen araştır bunu ve bilim dünyasının çoğunluğu tarafından kabul gören bir teoridir.

oliWer:
    anladım  hocam :) bahsettiğim şey ispatlanamadığı ama aynı zamanda öürütülemediğidir.

Adı Üstünde Teori Olmaktan Öte Gidememiştir.

Zaten Darwin Denen Şarlatan Bir Bilim Adamı Bile Değildir.

Galapagos Adalarında Gördüğü İspinoz Kuşlarının Gaga Yapılarının FArklılığından Esinlenerek Ortaya Atmış Olduğu Bir Aldatmacadır.

Bugüne Kadar Geçiş Formuna Ait Bir Delil Dahi Yoktur.

Kendi Elleri İLe İnsan ve Maymun Kafataslarını Üçkağıtçı Mantığı İle Birleştirmekten Öteye Gidememişlerdir.

Son Olarak,

3 Toynaklı Atların 1 Toynaklı Günümüz Atlarının Atası Olduklarını Kabul Ederlerdi. Fakat,

Bundan Bilmem Kaçbin Yıl Önce Yanardağ Patlaması Sonucu Lav Altında Kalan Bir Bölgede 1 Toynaklı ve 3 Toynaklı Atların Fosilleri Bir Arada Bulunmuştur.

Son Olarak Darwinizm,

Materyalist Düşüncenin Propaganda Aracı Olmaktan Öteye Gidememiştir.

O Dediğin Darwinci Bilimadamları Bile, Evrime İnandıkları İçin Değil, Evrimci Olmak Zorunda Oldukları İçin Bunu Savunmuşlardır.

+ KArl MArx Darwine Özel Olrak Teşekkür Bile Etmiştir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    Yasevyaterket_Com:
    Hocam inan evrim teorisi çürütülmemiştir :) lütfen araştır bunu ve bilim dünyasının çoğunluğu tarafından kabul gören bir teoridir.

oliWer:
    anladım  hocam :) bahsettiğim şey ispatlanamadığı ama aynı zamanda öürütülemediğidir.

Adı Üstünde Teori Olmaktan Öte Gidememiştir.

Zaten Darwin Denen Şarlatan Bir Bilim Adamı Bile Değildir.

Galapagos Adalarında Gördüğü İspinoz Kuşlarının Gaga Yapılarının FArklılığından Esinlenerek Ortaya Atmış Olduğu Bir Aldatmacadır.

Bugüne Kadar Geçiş Formuna Ait Bir Delil Dahi Yoktur.

Kendi Elleri İLe İnsan ve Maymun Kafataslarını Üçkağıtçı Mantığı İle Birleştirmekten Öteye Gidememişlerdir.

Son Olarak,

3 Toynaklı Atların 1 Toynaklı Günümüz Atlarının Atası Olduklarını Kabul Ederlerdi. Fakat,

Bundan Bilmem Kaçbin Yıl Önce Yanardağ Patlaması Sonucu Lav Altında Kalan Bir Bölgede 1 Toynaklı ve 3 Toynaklı Atların Fosilleri Bir Arada Bulunmuştur.

Son Olarak Darwinizm,

Materyalist Düşüncenin Propaganda Aracı Olmaktan Öteye Gidememiştir.

O Dediğin Darwinci Bilimadamları Bile, Evrime İnandıkları İçin Değil, Evrimci Olmak Zorunda Oldukları İçin Bunu Savunmuşlardır.

+ KArl MArx Darwine Özel Olrak Teşekkür Bile Etmiştir.

hoca kafatasçı=ırkçıysa ben de ırkçıyım,ırkçılık bana göre kötü birşey değil sen nasıl ırkçı değilsen benim de ırkçı olmam son derece normal konuyyla alakası yok sanırım. neyse konuya dönelim diyorusn ki teori olmadna öteye gidemedi
    teori nedir hocam?bir araştırır mısın lütfen?bir iddanın teori olması için ne aşamalardan geçmesi gerekir bi bakar mısın?
    dünyanın çoğu tarafından kabul edilmiştir hala teoriden öteye gidememiştir demek sçama.
    teoriden öteye gidememiştir diyorsun e ya atom teorileri?matematikle ,fizikle ilgili günümüzde kullandığımız teoriler?
    savunmanız bu olmasın hoca.
    bilim adamları evrimci olmak zorunda değil ki,evrime inanmayan bilim adamları da var.
    örnekleri de dikkatli seçmek lazım ateizme bir sürü örnek var,hücredeki atp sentezinden organellere,fosil kalıntılardan ,virüslere kadar.
    ayrıca teoriden öteye gidememiştir lafı dediğimi  gibi pek mantıklı değildir
    ayrıca karl marx bunu yapmış şunu yapmış benim umrumda değil ki :) ben olana bakıyorum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    SpY-EaFw bunu yazdı:

objektif olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. inandığın dinin herşeyi sana mantıklı gelip kabul edersen biz buna yobazlık diyoruz. din evrimi tamamen reddediyor değil mi mesela?

madem evrim yok, adem ve havva siyah mıydı beyaz mıydı? bu kadar çok genetik farklılık insanlar arasında, evrim yoksa nasıl ortaya çıktı? misal bu.

Hocam objektif degerlendirmeye calısıyoruz dogru ama hangi dine bakarsanız bakın hepsi dogmatiktir. Yani eger bir din varsa en az bi yaratıcıda var demektir ki İnsanı yaratan yaratıcı insana kendi ilkelerini sorgulama cüretinide vermez.

Yobazlık demişken yobzalık bir insanın bir dinin herşeyini mantıklı bulup kabul etmesi degildir. İnsanlar dinlerini seçerler ve herşeyiyle kabul ederler. O zaman dini olan herkes yobazdır sonucu cıkar. Fakat yobazlık bir inanca, fikre veya davranışa körü körüne bağlılık ve hiçbir koşul altında irdelememe durumudur. Yani psikolojik bi rahatsızlıkta sayılabilir.

Evrim yok diyenlere şaşıyorum. Evrim değişimin kendisidir nasıl olmaz? saçınızın uzaması bile bi evrimsel durumdur yani bir değişimdir. Bilip bilmeden sadece evrim kelimesine takıntılı olarak yorum yapmak saçmalık.

Fakat SpY-EaFw kardeşim verdiğin örnekte çok alakasız olmuş ayıptır sölemesi :) Adem ve Havva varsa( kimine göre var kimine göre yok) bu kadar farklılığı genlerinde taşımadıkları ne malum? Dinini , inancını savunan herkese yobaz demek ve bu huydanda vazgeçmemek yobazlığın ta kendisidir. Öte yandan Kuran-ı Kerimde yazıyor o halde doğru demekte ayrı bi yanlıştır. Doğrular kişilere göre değişir. Genel geçer olan şey gerçektir doğrular değil bunun farkına varmak lazım. 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

150 yıldır prof. bilimcileri bile ikiye bölen bir konuyu yani evrimi burada 3-5 kişi karara bağlayamayız. sizce vardır bizce yoktur ne kadar üstelerseniz de üsteleyin yani bence yoktur ve hatta darvin bile yürekten inanmamış ihtimaller üzerine konuşmuştur okadar :)

bu arada arkadaşın konusunuda baya bi saptırdık kusura bakmasın 

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

Diğer yazıları okumadım.çünkü bütün din konularında birileri aradan çıkıp insanın ağzını bozmasına sebep oluyor.

hocam Kuran-i Kerim ırkçılık yapmaz.Fakat hristiyanları ve yahudileri Allah'ın ismi altında yaptıkları pisliklerden ötürü lanetlemiştir(bu kelime ne kadar doğrudur bilemicem).

Fakat diğer dinlerde ki insanlar müslüman olursa bu olay kalkıyor.yani ırkçılık yok.tamamen dine dayalı bir yapı olarak düşün.

Mevlana'nın bir sözü var:

Gel, gel, ne olursan ol yine gel.

bu konuya en uygun söz budur.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Erkek
    yahudiler irkciligin allahini yapiyor, kuranda lanetlenmi$lerse bile kim takar

ignotum per ignotius obscurum per obscurantius
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

antioksidan teori nedir diye sormuşsun, geçtiği yolları araştır demişsin..

Kontrollü deneylerden sonra, hipotezi tekrar kontrol edersin.

eğer tüm deneyler hipotezine uyuyorsa kanun(gerçek) olur
    eğer hipotezine uymanayan deneyler olmuşsa teori olur
    deneylerinin hiç biri hipoteze uymazsa, döner başa bi daha hipotez kurarsın..

Yani yapılan deneylerin hepsi hipoteze uygun değilmiş, uygun olan deneyler olacaktır elbette sonuçta darvin bu hipotezi ortaya atarken, canlılar ve gelişimleri hakkında bilgileri vardı, galapagos'ta da çok şey öğrendi. Bunları birleştirip hipotezi ortaya attı ama tüm deneyleriyle kanıtlayamadı. olay bu..

Atom teorileri demişsin, onlar da havadadır zaten. Bugün kullanılmalarının sebebi tam olarak kanıtlanmaları için yapılan çaluışmalardan gelir.. Okullarda teorilerle ilgili verilen bilgilerin saçmalığını bilirsin zaten.. gerçek dışı olduğu kanıtlanan konuları bile işlioruz derslerde

Toplam Hit: 16108 Toplam Mesaj: 103