Yaradılışı Anlamak Echart Tolle
-
oliWeR bunu yazdıPrometheus bunu yazdıoliWeR bunu yazdı
benim merak ettiğim başka birşey var. Prometheus kardeş sen ne zaman ateyiz oldun. yani ne zamandan beri şeytan hür iradeni eline verdi de böyle düşünmeye başladın :) güldüğüme bakma ciddi ciddi soruyorum
gerçeğe cehennem korkusundan daha fazla değer verdiğim gün, cennete kavuştum.
edit : ateyiz değilim, atayiz değilim, ateist de değilim, deist de değilim, bir dine mensup da değilim.
sormamın nedeni bu günlerde forumda dolaşan şu "Ahhahh.com Swf" ile ilgili eski konulara baktım birtanesinde baya döktürmüşsün bir mesajında da
Prometheus bunu yazdıbizim burda uşaklar senin gibi yumuşaklara sokarlar
yavşak herif tarihte ilk banımı senin yüzünden alıcam bu gidişle gerizekalı, mubarek günde bile senin gibi beyinsizlerle uğraşmak zorunda mıyım aq bsg kendi kendini tatmin et
iyi yazmışım =)
hacı ben 2001den beri tahribat.com üyesiyim. yani her halimi görmüştür bu forum. ben internete ilk girdiğimde ortaokula gidiyordum ve 5 vakit namaz kılıyordum. aradan 10 yıldan fazla geçmiş. bazı şeyler değşti bazı şeyler aynı kaldı. aratsan neler çıkar kim bilir =)
edit : bazen espri de yaptığım olur =)
Prometheus tarafından 19/Eyl/12 03:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Galaktik federasyon konusundaki videolarda da böyle adamlar vardı.
"sevgi içimizde" :)
-
Prometheus bunu yazdıiyi yazmışım =)
hacı ben 2001den beri tahribat.com üyesiyim. yani her halimi görmüştür bu forum. ben internete ilk girdiğimde ortaokula gidiyordum ve 5 vakit namaz kılıyordum. aradan 10 yıldan fazla geçmiş. bazı şeyler değşti bazı şeyler aynı kaldı. aratsan neler çıkar kim bilir =)
özel olarak aramadım tamamen tesadüf.
demekki biz henüz senin kadar aydınlanamamışız hür irademizi şeytan elimize verememiş, ama olsun sende bizim gibi aynı yoldan yürümüşsün, bir zamanlar sende köleymişsin, sonradan hür iradeni eline vermiş şeytan :)
-
Ey silisyumun içine Delphi yi, C/C++'ı, Java'yı gizleyen Allahım
biz şaşkın kullarına sahip çık, ellerine pusula ver, önlerine rehber çıkart, ta ki felsefenin karanlık dehlizlerinde kaybolmasınlar, küfrün inkarın pençesine düşmesinler : )
-
oliWeR bunu yazdıPrometheus bunu yazdıiyi yazmışım =)
demekki biz henüz senin kadar aydınlanamamışız hür irademizi şeytan elimize verememiş, ama olsun sende bizim gibi aynı yoldan yürümüşsün, bir zamanlar sende köleymişsin, sonradan hür iradeni eline vermiş şeytan :)
bu cümleleri kurmsan kötü niyetli olduğun aklıma gelmezdi. zira dediğin şeyleri söylemedim. eğip büktün, sen söyledin. bu konuda muhatap olmayalım hocam çok rica ediyorum. hadi selametle.
-
Prometheus bunu yazdıoliWeR bunu yazdıPrometheus bunu yazdıiyi yazmışım =)
bu cümleleri kurmsan kötü niyetli olduğun aklıma gelmezdi. zira dediğin şeyleri söylemedim. eğip büktün, sen söyledin. bu konuda muhatap olmayalım hocam çok rica ediyorum. hadi selametle.
inanırmısın kötü niyetle söylemedim, sen nasıl inananlar için hür iradeleri elinde değil benzetmesi yaptıysan, bende bak "bir zamanlar sende inanıyormuşsun" u sana anlatmaya çalıştım. yani insanların inandığı değerlerle dalga geçmemen için yazdım. tabiki yine taktir senin insanlar istediği gibi yaşamaya özgür.
yok illa muhattab olmayalım dersende olmayalım ama inan sana karşı içimde kin yok çünkü bizim düşüncemiz "yaradılanı severiz, yaradandan dolayı" dır. o yüzden senide seviyoruz en azından ben seviyorum
oliWeR tarafından 19/Eyl/12 04:03 tarihinde düzenlenmiştir -
waşşş konuya bak..
peygamberler tanrilar seytanlar ile dolmuş :)
-
oliWeR bunu yazdı
inanırmısın kötü niyetle söylemedim, sen nasıl inananlar için hür iradeleri elinde değil benzetmesi yaptıysan, bende bak "bir zamanlar sende inanıyormuşsun" u sana anlatmaya çalıştım. yani insanların inandığı değerlerle dalga geçmemen için yazdım. tabiki yine taktir senin insanlar istediği gibi yaşamaya özgür.
yok illa muhattab olmayalım dersende olmayalım ama inan sana karşı içimde kin yok çünkü bizim düşüncemiz "yaradılanı severiz, yaradandan dolayı" dır. o yüzden senide seviyoruz en azından ben seviyorum
kusura bakma hocam o zaman ben yanlış anlamışım. yalnız benim yaptığım da dalga geçmek değil farklı bakış açısını vermekti. zaten dalga geçmiş olsam da farketmezdi çünkü senin inandığın kutsal kitap kendinden olmayana hayvandan aşağı gibi bi yakıştırma yaparak kendine edilecek tüm hakaretlere yeşil ışık veriyor. son cümlende de yaratandan ötürü olmasa da canlıları ve cansızları ben de severim diyerek kısmen katıldığımı belirtmek isterim.
-
unbalanced bunu yazdıgibi devam eder ayetler. İslam da Savaş hukuku denilen bir şey vardır ve ciltlerce yazılımış kitaplar mevcuttur. Çok hassas dengeler üzerine kurulmuştur. Çok kısaca söylersem. Bir ülke sana savaş açmadıkça ya da sana savaş açacağını önceden haber almadan önce kesinlikle savaşamazsın. Savaş haramdır ve islami değildir. Eğer bir ülke sana savaş açtıysa bu savaşa devam edersin .... diye gider. İstersen yine detay veririm hangi şartlarda savaşın biteceğine dair. Ama dediğim gibi kesinlikle savaş islami tarafta başlatılamaz islam hukukuna göre.
Fatal Error 2.. Hangi Ciltler ? Peki Osmanlı ? Ya Osmanlı yanlış yapmış ya da ciltlerde bir yanlışlık var...
CyberAngel tarafından 19/Eyl/12 04:16 tarihinde düzenlenmiştir -
CyberAngel bunu yazdı
unbalanced bunu yazdıgibi devam eder ayetler. İslam da Savaş hukuku denilen bir şey vardır ve ciltlerce yazılımış kitaplar mevcuttur. Çok hassas dengeler üzerine kurulmuştur. Çok kısaca söylersem. Bir ülke sana savaş açmadıkça ya da sana savaş açacağını önceden haber almadan önce kesinlikle savaşamazsın. Savaş haramdır ve islami değildir. Eğer bir ülke sana savaş açtıysa bu savaşa devam edersin .... diye gider. İstersen yine detay veririm hangi şartlarda savaşın biteceğine dair. Ama dediğim gibi kesinlikle savaş islami tarafta başlatılamaz islam hukukuna göre.
Fatal Error 2.. Hangi Ciltler ? Peki Osmanlı ? Ya Osmanlı yanlış yapmış ya da ciltlerde bir yanlışlık var...
kitaptan ziyada bunla ilgili ansiklopediler vardı kütüphaneler de çok bulabilirsin. ayrıca osmanlının savaşları da böyledir, şeyh-ül islam dan fetva almadan kafalarına göre savaş yapmazlar yapamazlar. şeyh-ül islam da islam dışı fetva veremez. hepsinin kaynağı kur-an dır. keza padişahlar da öyle basit insanlar değil. bir sürü yabancı dil bilip, kur-an ı iyi bilen insanlardır ki yanılmıyorsam abdülmecit, şeyh-ül islamı bile çok zora soracak sorular sorup terletmiştir o derecede hakimdirler. Elbette osmanlınn da yanlışları olmuştur. sonuçta bir işin içinde insan varsa yanlışın olmaması kaçınılmaz. önemli olan yanlışı fark edip dönmektir ve bir daha tekrarlamamaktadır.
islam inancında zelle diye bir şey vardır, peygamberlerde bile hata (zelle) vardır. istemsiz olarak yanlış yapmak ki kur-an da Allah peygamberimizi uyarmıştır bu konuda, hatta o olayla ilgili sure bile vardır yüzüne eşkitme anlamına gelen abese suresini okuyabilirsin
edit: sanırm arkadaşın konusunu biraz dağıttım, kusura bakma hocam. benden bu kadar artık bir şey yazmıyorum. bahsettiğin adamı
izleyeceğim. cümleten iyi geceler :)
unbalanced tarafından 19/Eyl/12 04:31 tarihinde düzenlenmiştir