folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yaradılışı Anlamak Echart Tolle



Yaradılışı Anlamak Echart Tolle

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    konuyu iyice saptırdığın için öncelikle unbalanced hocam sana teşekkür ederim.

    Sana şunu diyeyim. Konuyu bir karşılaştırma yapmak için açtığımı ısrarla söylediğim halde birilerine laf yetiştirmek, kendini ispatlamak, evet beyler dinleyin ben şimdi doğruyu anlatıyorum diyerek ortalığı göz göre göre geriyorsun.

    Çünkü bir ispat peşindesin daha doğrusu egon seni buna sürüklüyor  (:

    Önceden sana yazmıştım bu kitabı okudun mu diye konuşmuştuk biraz demek hiç merak edip bakmamışsın.

    Bir kez daha söylüyorum. Burada bu kitabı okuyan insanlar olduğunu biliyorum profilimde konusunu görebilirler. Lütfen Kitap hakkında konuşun. PM boşuna yok. Gördüğünüz adam 64 yaşında bir felsefeci ve sizden daha fazla bu işlere kafa yormuş bir insan.

     


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahrefk
    tahrefk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ekim/2011
    Erkek

    Adamda değişik bir hava var.Ayrıca konu nereye gidiyor belli değil :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2012
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

    Beynimin sapı ağrıdı resmen. Dakikalardır Echart Tolle denilen adamın videolarını izliyorum.

    Bu adam kimdir derseniz bir yazar bir alim bir dünyanın en zeki adamı her şeyi bulmuş ve bilen bir insan. 

    Stephan Hawking ile okumuş okuldan sonradan ruhsal konuları çözmek için ayrılmış bir deha!

    Sorun şu,

    Bu adamı anlamıyorum. Kesinlikle hiç bir dine inanmıyor ama bütün dinlerin bütünleştirici olduğuna seni inandırıyor. Bir hristiyan bile cennete gidebilir bu adama göre. Şayet içindeki varlığı bulabilirse EGOSUNU YENEBİLİRSE!

    Haksızda görünmüyor sanki dünyada ki tek doğru konuşan bir adam!

    Bir mevlanai bir yunus emre gibi aslında içindeki Yaratıcıyı bulmuş ama beni hala ikna edemedi beynimi zorluyor anlamıyorum işin içinden çıkamıyorum.

    Size şunu söyleyebilirim ki bu adam gerçekten haklı yaradılışa dibine kadar inanıyor ve size bunu ispatlıyor ( ben kesin hatlarıyla anlayamasamda)

    Burda bir soru kafamı yiyor.

    Ben bu mübareğin kitabını okudum ve diyelim aynen öğretilerini kabul etttim ve bir derviş oldum çıktım. Kesin cennetliğim.

    Ya inanmayanlar bu öğretileri bilmeyenler ne oluyorsunuz bu adama göre bilmiyorum ?

    Dedikleri islamla çelişiyor. İnsan öldürmek bir delilik iken biz cihad cihan saptalntısıyla adam öldürüyoruz. Çok saçma. Ama din mesela buna evet diyor.

    Çok küçükkün Kur'an kurslarındada yerimde duramazdım neden niçin diye hocaları yer bitirirdim.

    Onlarda çok kurcalama bu yolda kafayı  yiyen çok insan var derlerdi. O yolda gidiyorum zaten. Echart Tolle siz günüm geçmiyor.

    Ha ben müslümanım namaz kılıyorum ama aklımda hep bunun dedikleri dolaşıyor. Çok şey öğrettiği doğrudur ama iş dine gelince kafamı allak bullak ediyor.

    Bilinç altıma işledi. Ne insanlar var o adamın kitabına göre kendini aşan hayatının anlamını bulan İslamı alnayan huzura eren.

    Yediremiyorum işte eğer bu adam gerçekten bize yaradılışı varlığı her şeyin anlamını anlatacak kadar zekiyse dünyadaki herkesin bunu tanıması gerekir!

    Bu adamı takip ederseniz doğru diyor dersiniz. Ya bu gerçekten gerçek bir adam. Yada harbiden bir illuminati.

    Seçim sizin ?

    Bu videodan başlayabilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=qasW1Y4AVL8&feature=relmfu

    dikkat etmek gerek söz ağızdan birkere çıkar ve tüm evreni dolaşıp seni bulur :)

    http://www.youtube.com/watch?v=7Y6N2BtJMks

     


    VERENDE..."O" ALANDA..."O" NEDİR SENDEN GİDECEK?,TELAŞINI GÖRENDE "CAN" SENİN ZANNEDECEK!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    zeybekustasi tavsiye için teşekkürler. Uzun süredir bu konularla uğraşıyorum. Nöroloji, nöropsikoloji üzerine çok sayıda kitap ve makale okudum. Beyin hakkında çok fazla şey biliyoruz fakat bilinç konusunda henüz bilim yeterince aşama kaydetmiş değil. Fakat ruh diye bir şey olmadığı ve her şeyin fiziksel olarak beyinde gerçekleştiği konusunda şüphem yok. İnsanlar beyninin bir bölümünü kaybettiğinde anılarını kaybediyor, duygularını kaybediyor, kişilikleri değişiyor, işlevlerini kaybediyor, amnezi sorunları yaşıyor ve tüm bunların gerçekleştiği bölgeler modern teknikler sayesinde kesin olarak biliniyor. Her birinin yerini tarif etmek mümkün. Bir cesaretle Kuran üzerine yaptığım uzun araştırmalarda Kuran'ın kesin olarak uydurma bir kitap olduğu gerçeğine bizzat kendim ulaştım. Güneş'in kara balçığa battığını, Dünya'yı evren, yıldızların gökteki lambalar olduğunu sanan bir kitap. Daha bunun gibi bir sürü gerçekle uyuşmayan şey yazıyor. Fakat okuduğum bilimsel kaynaklar beni bir düzenleyiciye, Tanrı anlayışına götürdü. Şu durumda aksiyomlar tanımlayıp sorgulamadığımız mutlak doğrulara göre hareket ediyoruz fakat bunların neden doğru olduğunu sorgulamıyoruz, sorgulayamıyoruz.

    Burada düşülen yol ayrımında insana Tanrıya inanmak veya inanmamak tercih meselesi olarak kalıyor. Şahsen ben dinlerin anlattığı surette olmasa da bir Tanrıya inanıyorum, o Tanrı içinde bulunduğumuz evrenin kendisi de olabilir. Aklı başında ateistler de aslında, bunlara negatif ateistler denilir. Bir şeylerin olabileceğini ancak Tanrının olduğuna bilimsel kanıt olmadığından, böyle bir şeyin olmasına gerek olmadığını düşünerek inanmıyorlar. Büyük oranda sistemin işleyişi açıklansa da her şeyin tamamen başıboş olduğunu şahsen düşünmüyorum. Biz ve evren çok hassas kanunlar sayesinde şekilleniyoruz ve gelişiyoruz. Nasıl ifade etsem bilmiyorum sanki olaylar bir çizgi üzerinde ilerliyor. Ancak buna kader de diyemem. Dediğim üzere çok daha kompleks, kuantum fiziğindeki gibi insan aklıyla örtüşmeyen uçuk şeyler var.

    Bir şeyler olduğunu hissediyorum, inanıyorum. Din anlayışından tamamen habersiz en ilkel insanları dahi dinler üretmeye, yaratıcıyı sorgulamaya iten şeyler var. Fakat zaman içerisinde uydurulmuş dinler insanlara kendi Tanrı suretlerini öğrettiğinden biz de Tanrıyı öyle düşünüyoruz. Bu sebeple bunun felsefesini yaparken İslam'ın, Hıristiyanlığın ve diğer dinlerin çizdiği Tanrı anlayışına göre yaklaşıyoruz. Bilimsel ve felsefi yönden en başta hiçbir anlam ve nitelik yüklemeden bir şeyler sorgulansa çok daha farklı yerlere ulaşılabilir. Tanrının sunduğu şeyler bizi mükemmelliğe götürmeyebilir, cennet cehennem anlayışı olmayabilir. Belki çok farklı şeyler var ya da yok. Gerçekleri bilimsel olarak kavradığımızda evrimsel bir disiplin görüyoruz. Bu bizi Tanrının muhteşem ancak tamamen kusursuz olmayan öngörüsüne götürüyor. Her neyse daha fazla uzatmak istemiyorum.

    Paylaştığın şahsı detaylı bir şekilde araştıracağım. Zira ben de aynı yönde düşünüyorum. Dinlerin uydurma olduğu ortada ve Tanrı varsa bize öğretilen Tanrıdan çok farklı olmalı. Ek olarak cihad konusuna gelirsem. Evet. Son derece saçma bir anlayış. Tanrı gerçekten insanları düşünüyorsa birbirine düşürmez, bundan zevk almaz.

    Aile öğretisi ve Türkiye'deki yaygınlığı sebebiyle ben de yıllarca İslam'ı savundum. Zira çevrede şuursuzca sağa sola saldıran cahil ve aptal ateistler de var. Ortaya attıkları temelsiz ve basit şeyleri çökertmekten haz alıyor ve dinimi doğruladığımı düşünüyordum. Dinimin hatasız olduğu fikrine sahiptim. Gerektiğinde sorularlaislamiyet gibi yerlerin yorumlarına bakmak beni rahatlatıyordu. Fakat Kuran'ı Türkçe bir şekilde farklı mealleriyle karşılaştırarak okuyup bilimsel gerçeklerle karşılaşıtırdığımda tamamen uyutulduğumu anladım. Neyseki bu genç yaşımda bunun farkına vardım. 60-70 yaşına gelip de hala bunları yaşayanlar, inananlar var. Ben bilimsel ve felsefi yönden Tanrıya olabildiğince ulaşma gayreti içerisindeyim ve insanların uydurduğu dinlere inanmanın Tanrıya saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bilim ne Tanrıyı ispatlayabilir ne de yalanlayabilir. Biz içinde yaşadığımız kozmos denilen dinamik makineyi anlama gayreti içerisindeyiz. Bu makinenin kanunları neden böyle diye düşündüğümüzde inanmak ya da inanmamak gibi bir yol ayrımına düşünüyoruz. Tanrı dediğimiz şey kozmos da olabilir. Ancak olayın Richard Dawkins yaklaşımında olduğu gibi "henüz anlayamadığımız şeyleri Tanrı inancıyla dolduruyoruz" şeklinde kestirilip atılacak kadar basit olmadığını düşünüyorum.

    anonim6918524 tarafından 19/Eyl/12 13:05 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ern3st
    Ern3st's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    Şüphesiz ki, FSM hepimizi gözetliyor. 


    kahrolsun bağzı şeyler
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    kim istemez ki sonsuz yaşam olsun , çektiğimiz çileler karşılık bulsun 

    bize yamuk yapan pis kötüler layıkıyla cezalandırılsın , huzur ve barış içinde sonsuza dek varolalım en azından ölüp gitmiş olmayalım 

    ben bu kafir halimle bile isterim böyle şeyler olsun en azından tanrı yoksa bile tanrıya benzer başka bişi olsun 

    fakat yok , bu tip adamlar duymak istediklerini söylemiş hepimize gerçi dinleyip mutlu olduysan ne alaa 

     

    ancak üzülerek söylüyorum ki "hissettiğimiz" şeyler içimizdeki boş umutlardan başka bişey değil 

    xzxz tarafından 19/Eyl/12 13:21 tarihinde düzenlenmiştir

    herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    sittinsene

    hocam beni anlamıyorsun. videoyu izledim adam ne diyor biliyor musun. bir şeyler öğretilmiş bir şeyler öğrenmiş Hz Muhammed Halifeler Mezhepler bunları öğrenmiş altını çiziyorum sadece öğrenmiş ve bize bir olay anlatıyor. Peki bu adamda kalp ile imanı islamın manevi enerjisini nerden anlıyoruz ? Sorun bu iman etmek çok öğrenmek demek değildir.

    edit: konuyu gerçekten bilen ve bilmek isteyen arkadaşlar araştırmanız da fayda var çünkü bu adam gerçekten çok zeki bir insan kendide itiraf ediyor zamanında gelecek vaadeden bir insandım ama  Cambridge Üniversitesi bıraktım diyor. İnternette araştırın bu adamda saçmalıyor diyen bir tek kişi bile yok eleştiren var mesela ama Echart e göre düşünürsek eleştirmesinin iki sebebi var gerçekten anlamaması ve içindeki ego. Yani her yönüyle deiklerim kesinlikle doğru havası çiziyor ve ben bunu öğrenmek istiyorum.

    zeybekustasi tarafından 19/Eyl/12 13:27 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Hala ısrarla aynı yaklaşımlar yapılıyor. Adamın Tanrının herkesi gözetlediğine, adalet dağıttığına, cennet cehennem anlayışı bulunduğuna, sonsuz bir hayat vaadettiğine, insanlara müdahale ettiğine dair bir iddiası yok. Kimsenin böyle bir beklentisi de yok. Dinlerin sunduğu çerçeve içerisinden Tanrı kavramına o anlamları yükleyen sizsiniz.

    anonim6918524 tarafından 19/Eyl/12 13:54 tarihinde düzenlenmiştir

    λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    tartışma bu sefer çok güzel gitmiş :))

    @firex güzel yazmısın hacım teşekkürler ;)

     


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

     Şeytan ; islam öğretisine göre ateşten yaratılmış bir varlık, kendine göre insandan üstün (kuranda bazı kaynaklar ayrı ayrı (evet burda bir tutarsızlık buldunuz) insanı topraktan, balçıktan, sudan yarattık der). Aynı zamanda insanlık var olduğundan beri, ademin varlığı burda kastedilen, şeytan var ve onu yoldan çıkarmaya çalışıyor. 

    1.ihtimal; Allahın tek bir amacı var o da insanların düzgün yaşaması ;

    a) Şeytan insanlar düzgün yaşamasın diye dinleri melek kılığına girerek getirir, dinin etkisine giren insanlar tarih boyunca kan dökmüş, can yakmıştır. 

    b) Şeytan diye bir şey yok, insanlık kendi halinde kendi yağında kavruluyor, dinler getirenlerin uydurması, onurlu insanlar ödüllendirilecek.

    2.İhtimal; Allahın amacı insanlara acı çektirip sadakatlerini sorgulamak ;

    a)islam öğretisine göre acı çekmenin nedeni şeytana uymak, şeytana uyan cehenneme acıya dayanan cennete gidiyor.

    b)allah sadist bir varlık

    3.ihtimal ; Tanrı ilk bigbang'de parçalara ayrıldı, her bir yaşayan fani ruh tanrının bir parçası ;

    a)tanrının parçalarının içersinde iyi ve kötü karışımı var, kimi tanrının iyi tarafını daha çok almış kimi kötü tarafını, biz tanrının bir silüetiyiz, yazıyor olduğumuz tarih aslında tanrının iç çarpışmasından ibaret, kendisi kendisine aşık olamayacağından, bu duyguları (sadakat, ihanet, aşk, sevgi yani çift taraflı duygular ) tatmak amacı olabilir, veya kendini daha iyi tanıma adına böyle bir şey yapmış olabilir

    b) Tanrının iyi ve kötü iki yanı var, bunlar savaş halindeler, parçalara ayrıldıktan sonra kazanan taraf egemen olacak, insanlık kötü tarafı seçerse şeytan tanrı olmuş olacak ve özellikle ona karşı çıkan iyi yan taraftarına sonsuz azap çektirecek, eğer diğer taraf kazanırsa iyiler cennete kötüler allahın merhametine kalacak.

     

     Sonuç olarak allah yok din yalan diyor seviyemi koruyorum.

    glaurung tarafından 19/Eyl/12 14:09 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 5339 Toplam Mesaj: 54