Yata Yata Yaşayan Var Mı?
-
GoQaN bunu yazdı
İnsanoğlu hiç doymamıştır, hep daha daha fazlasını ister. Bkz.Ultra zenginler, mega şirket sahipleri, şanslı milyon-milyarderler. "Elimdeki ile mutluyum, bana yeter" diyen insan biliyordur ki daha fazlası onun için hayal.
Aslında çok ince bir nokta var.
5bin TL kazananın yaşamı 5bin TL kadar, 100bin TL kazananın yaşamı 100bin TL kadardır. Önemli olan buna göre bir harcama dengesi ve yaşam kalitesi kurmak ve yaşamak.
Bundan 10 yıl önce abartısız günlük ortalama çalışma saatim 20 saat iken, şu an ortalama günlük 1 saat çalışıyorum. Gelirim tam anlamıyla 1/15 i kadar ama başta kafa sağlığım olmak üzere özellikle kendime ve aileme ayırdığım zamanın maddi bir karşılığı yok.
Bu süreci bilinçli olarak 19-20 li yaşlarda planlamıştım ve uyguladım.
Hep derim, "Hayat bir bilgisayar oyunu değil ki 3 hakkın olsun. Hadi 1 hakkım böyle gitri, diğer 2 sini şöyle kullanırım" diye bir şey yok.
+++
Doğru, yok.
-
ben bazen işimden dolayı çarşıya bakkala gidiyorum.
bi bakıyorum sağda solda yüzlerce binlerce insan kafelerde, sinemalarda, avm'lerde geziyor..
durup durup düşünüp soruyorum kendi kendime.. mesela tam mesai günüde ve mesai saatinde bunca insan burada oturuyor yiyor içiyor.. bu adamların bir işi yok mu? Mesela bu adamlar ne kazanıyorlar ne iş yapıyorlar maddi kaynakları neler? Yüzlerce hatta binlerce insan hergün ve her saat oradalar... ne iş yapıyor bu insanlar? Sadece çalışan benmişim gibi bir hisse kapılıyorum.. hiç anlayamadım, anlayamayacağım..
-
DrKeworks bunu yazdı
bi bakıyorum sağda solda yüzlerce binlerce insan kafelerde, sinemalarda, avm'lerde geziyor..
durup durup düşünüp soruyorum kendi kendime.. mesela tam mesai günüde ve mesai saatinde bunca insan burada oturuyor yiyor içiyor.. bu adamların bir işi yok mu? Mesela bu adamlar ne kazanıyorlar ne iş yapıyorlar maddi kaynakları neler? Yüzlerce hatta binlerce insan hergün ve her saat oradalar... ne iş yapıyor bu insanlar? Sadece çalışan benmişim gibi bir hisse kapılıyorum.. hiç anlayamadım, anlayamayacağım..
Aslında o kalabalığın %98 ini(bence) aşağıdaki grup oluşturuyor:
-Yaşlılar/Emekliler
-Öğrenciler
-Ev Hanımları ve işsiz kadınlar.
zeybekustasi tarafından 06/Eyl/22 12:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Neye ihtiyacın olduğuna göre değişir. Bir tanıdığım ortalama yaş ömrüne bakıp yaşayacağı seneleri göz önünde bulundurarak ömrünün sonuna kadar 500k dolara ihtiyacı olduğunu hesaplıyor. Bir şekilde o nakiti temin etmiş, kazanmis. 1-2 yıldır ortalamada aylık 1k harcayarak eli sikinde yaşamaya başladı, evlenmedi, şimdilik bakmakla yükümlü oldugu kimse yok, geziyor - okuyor keyfi yerinde.
-
zeybekustasi bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
Aslında o kalabalığın %98 ini(bence) aşağıdaki grup oluşturuyor:
-Yaşlılar/Emekliler
-Öğrenciler
-Ev Hanımları ve işsiz kadınlar.
hocam ne yaşlısı..
Alayı genç insanlar ve çoğu 30 yaşında filan.
Ev hanımının starcuks'ta ne işi var? Öğrenci desen değil, emekli desen değil. Öğrenci de elbette çok var ama çorlu'da universite yok bitane mühendislik fakültesi var sadece. Heryer insan dolu günün her vaktinde..
anlamıyorum..
-
blackhammer bunu yazdı
@ajan1111 e gerilmeyin o bu sekilde yasadigini zannediyor, bunun yasamak oldugunu dusunuyor.
Hayatta kalmaya calismak ve yasamak arasindaki farki su an icin kavrayamiyor. Aradan zaman gectikce yaslandikca cevresindeki insanlari gordukce o zaman jeton dusecek...
benim ne durumlardan geldiğimi bilmiyorsunuz tabi. olay sadece benim kaza ve beyin kanaması geçirmiş olmamla bitmiyorki. benim bu olaylarım bi çeşit mucize gibi bişey olmalı.
hayatta kalmaya çalışmak dediğin nedir? bana göre özetle herkes için; yaş=25 askerliğini yapmış olacan, işin gücün olacak, evlenmiş olacan çoluk çocuk falan, dini muhabbetlerin olacak vs. hayat bunlardan ibaret değil mi?
işte ben tam 25 yaşımda herşeyi sıfırlıyorum. ben nişanlıyken düğünüme 3 hafta kala kazayı yapıyorum benim durumum o kadar kötüymüşki BABAM benden hayır gelmez diye kızın önünü açmak için nişanı atıyor. nişanımdan önce de 2 tane kızı boyları kısa diye almadı. yinede almak istersem bana hakkını helal etmeyeceğeni söylemişti. ben sırf ana baba sözü=Allah'ın sözü, ana baba rızası=Allah'ın rızası diye hareket ettim.
benim bu yaşadıklarımdan sonra senin gibi düşünen herkese gülümseyip geçiyorum.
-
ajan1111 bunu yazdıblackhammer bunu yazdı
@ajan1111 e gerilmeyin o bu sekilde yasadigini zannediyor, bunun yasamak oldugunu dusunuyor.
Hayatta kalmaya calismak ve yasamak arasindaki farki su an icin kavrayamiyor. Aradan zaman gectikce yaslandikca cevresindeki insanlari gordukce o zaman jeton dusecek...
benim ne durumlardan geldiğimi bilmiyorsunuz tabi. olay sadece benim kaza ve beyin kanaması geçirmiş olmamla bitmiyorki. benim bu olaylarım bi çeşit mucize gibi bişey olmalı.
hayatta kalmaya çalışmak dediğin nedir? bana göre özetle herkes için; yaş=25 askerliğini yapmış olacan, işin gücün olacak, evlenmiş olacan çoluk çocuk falan, dini muhabbetlerin olacak vs. hayat bunlardan ibaret değil mi?
işte ben tam 25 yaşımda herşeyi sıfırlıyorum. ben nişanlıyken düğünüme 3 hafta kala kazayı yapıyorum benim durumum o kadar kötüymüşki BABAM benden hayır gelmez diye kızın önünü açmak için nişanı atıyor. nişanımdan önce de 2 tane kızı boyları kısa diye almadı. yinede almak istersem bana hakkını helal etmeyeceğeni söylemişti. ben sırf ana baba sözü=Allah'ın sözü, ana baba rızası=Allah'ın rızası diye hareket ettim.
benim bu yaşadıklarımdan sonra senin gibi düşünen herkese gülümseyip geçiyorum.
Babanı seveyim.
-
Ajan yazdıklarını hiç okumadım ama anlaşılan konunun içinden geçtin
-
Eski patronumun cayır cayır çalışan 4 fabrikası var. Bendeki para torunumun çocuğuna yeter diyen bir insan ama kendisi sabah 05:45'te işe gelip 21:45'te evine giden, çalıştığım 3 yıl boyunca bir kere bile tatile gitmemiş birisi. Böyle zenginlik de yerin dibine batsın..
Gelir ne kadarsa gider de o kadardır, artık paran mı gider yoksa hayatının en güzel günleri mi bilemem..
-
zeybekustasi bunu yazdı
Ajan yazdıklarını hiç okumadım ama anlaşılan konunun içinden geçtin
eveeet geçtim.
@RETRET
şimdi bende seveyim dicem olmayacak sonuçta=babam rızasını almak üzerime farz değil mi?