Yata Yata Yaşayan Var Mı?
-
telekom bunu yazdı
Neye ihtiyacın olduğuna göre değişir. Bir tanıdığım ortalama yaş ömrüne bakıp yaşayacağı seneleri göz önünde bulundurarak ömrünün sonuna kadar 500k dolara ihtiyacı olduğunu hesaplıyor. Bir şekilde o nakiti temin etmiş, kazanmis. 1-2 yıldır ortalamada aylık 1k harcayarak eli sikinde yaşamaya başladı, evlenmedi, şimdilik bakmakla yükümlü oldugu kimse yok, geziyor - okuyor keyfi yerinde.
Doları varsa tertemiz durum budur, temsili mi bilmiyorum ama gerçeğe yakın :D
https://www.youtube.com/watch?v=i2KB326iwAY
-
Bu konuda fikrim yaklaşık 10 insandan 9'unun bir sınırı olmadığı yönünde. Yani kazandığı parayla ömrü boyunca geçinebilcek durumda olsa bile daha ilerisinin hırsına sahipler ki absürd gelmiyor bu düşünce. Daha iyi araba daha iyi,büyük ev, daha lüks kıyafet vs. liste uzar gider. Bu sonucun oluşmasında aile,çevre vs. gibi şeyler etkilidir. Ek olarak insanlar belli bir yaştan sonra kendileri için çalışmayı bırakıp çocukları vs. yatırım yapmaya başlıyor onlar daha iyi şartlara sahip olsun diye bu da her şeyi siktir edip gezeyim tozayım para yiyeyim fikrine ters düşüyor. Ha beni soracak olursan bana 1 milyon dolar verseler yarın okulu felan sallarım küçük şehirde sakin hayat yaşarım yatırımı da faize ya da mülke yatırır pasif gelirle keyfime bakarım. Bu duruma gerçek hayatta rastladın mı diye soracak olursan rastladım. Bir tanıdığın dükkanının sahibi samsunda bir çok mülke sahip ve pasif gelirle sürekli tatilde dışardan bakınca güzel hayat valla :)
-
ajan1111 bunu yazdı
benim ne durumlardan geldiğimi bilmiyorsunuz tabi. olay sadece benim kaza ve beyin kanaması geçirmiş olmamla bitmiyorki. benim bu olaylarım bi çeşit mucize gibi bişey olmalı.
hayatta kalmaya çalışmak dediğin nedir? bana göre özetle herkes için; yaş=25 askerliğini yapmış olacan, işin gücün olacak, evlenmiş olacan çoluk çocuk falan, dini muhabbetlerin olacak vs. hayat bunlardan ibaret değil mi
işte ben tam 25 yaşımda herşeyi sıfırlıyorum. ben nişanlıyken düğünüme 3 hafta kala kazayı yapıyorum benim durumum o kadar kötüymüşki BABAM benden hayır gelmez diye kızın önünü açmak için nişanı atıyor. nişanımdan önce de 2 tane kızı boyları kısa diye almadı. yinede almak istersem bana hakkını helal etmeyeceğeni söylemişti. ben sırf ana baba sözü=Allah'ın sözü, ana baba rızası=Allah'ın rızası diye hareket ettim.
benim bu yaşadıklarımdan sonra senin gibi düşünen herkese gülümseyip geçiyorum.
Bu hayat degil :) saydiklarin yan urunleri
Duzenleme;
Ajan sakin yanlis anlama, bende yasamiyorum.
blackhammer tarafından 06/Eyl/22 22:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Dünyevi zevk ne, karıdan mı bahsediyon
-bi yerden sonra bayıyo hepsi aynı gelmeye başlıyo
maddi şeylerden mi bahsediyon
-bi yerden sonra hepsinin sana hiçbir zevk vermediğini anlıyon
alkol, pub, gezmek tozmaktan mı bahsediyon
- bi yerden sonra hiç bir keyif vermiyor
hayattan gerçekten zevk almak istiyorsan, arkanda iz bırakacak işler yapmaya çalış
işte o zaman doyuma ulaşıyorsun
66 yaşındaki bill amcan niye çalışıyo?
51 yaşındaki elon abin niye çalışıyo?
53 yaşındaki acun abin niye çalışıyo?
bak sana bişey diyeyim
1 tane telefonun olmasıyla 100 tane olması arasında fark yok
burberry tshirt giymekle lcw giymek arasında fark yok
her gün evde boş boş oturmak, her gün gezmek, her gün farklı karı becermek de zevksiz geliyor bi yerden sonra
sonrası depresyon zaten..
demem o ki sayın arkadaş birey;
-
dcpromo bunu yazdıtelekom bunu yazdı
Neye ihtiyacın olduğuna göre değişir. Bir tanıdığım ortalama yaş ömrüne bakıp yaşayacağı seneleri göz önünde bulundurarak ömrünün sonuna kadar 500k dolara ihtiyacı olduğunu hesaplıyor. Bir şekilde o nakiti temin etmiş, kazanmis. 1-2 yıldır ortalamada aylık 1k harcayarak eli sikinde yaşamaya başladı, evlenmedi, şimdilik bakmakla yükümlü oldugu kimse yok, geziyor - okuyor keyfi yerinde.
Doları varsa tertemiz durum budur, temsili mi bilmiyorum ama gerçeğe yakın :D
:) Video iyi üstüne geldi, 10 gün önce bizimki Yunan adalarindan birine (Midilli) gitti, az önce şarap kadehli videosunu gönderiyor göt. Oteller günlük 45-50 Euro olduğu icin kamp yapıyor, ortam güzel..
-
para kazanan adam hiç bir zaman ben yan gelip yatayım demez vizyonu vardır hedefleri vardır o hedeflere ulaştıktan sonra emekli olur devreder böyle zengin adamların kene gibi yaşayan çocukları vardır türkiye sartlarında baban çok zengin değilse yan gelip yatayım desen 3 ay sonra açlıktan ölürsün
-
Nedense başlığı görünce aklıma ilk gelen Holy. Ne kadar doğru bilemem :)
-
Ne kadar meraklısınız yata yata yaşamaya. Bir otun, bir sineğin bile vazifesi var, insan gerçekten bu dünyaya zarar...
-
tam 13 sene sonra ölmezsem ve forum kapanmazsa ben diye yazarım.
-