Yazlık Supplement Danışması
-
Jilet_Boris bunu yazdıKrypT bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Bu şeyleri satan dükkanlar var etrafta ne olduğunu hiç anlamadım
Bunlar spor yapmadan da kas yapabiliyormu yoksa sadece protein kaynağı mı?
bulaşılmaması gereken şeylere benziyor
Hocam portakal yemek yerine vitamin hapı içmek gibi düşün. Proteini çeşitli yöntemlerle izole edip toz halde sunuyorlar. Günlük beslenmene takviye olarak kullanıyorsun. Bu kadar proteini normal besinle de alabilirsin tabi ama (1) pahalıya gelir, (2) boyna tavuk pişirmek zorunda kalırsın, (3) iyi bir aşçı olmadığın için protein yanında zibil gibi gereksiz makro besin alırsın.
Gıda dünyasında sağlık açısından etkileri pek tartışılmıyor gördüğüm kadarıyla. Çünkü protein tozları aşırı yaygın ve acayip miktarlarda kullanılıyor şu anda. Çok nadir bir iki kişide olumsuz etkileri olduğunda hemen abartıyorlar protein tozu öyle kötü, böyle kötü diye ama bu da laktoz intoleransı olan bir adam süt içip kötü olduğunda süt çok pis kaka demeye benziyor. Genelde altında yatan başka sebepler oluyor.
Ek olarak tehlikeli olarak addedilen şeyler steroidler oluyor ki; bunlarıda iğneyle kendine günde bi kaç kere vuruyorsun. Kasların daha belirgin ve büyük durmasını sağlıyor. Bi de taşakları küçültüyormuş, testosteron seviyesini düşürdüğü için.
Whey Protein; Erkekler ve hep erkek kalmak isteyenler içinKasların belirgin, büyük durması dediğin farklı bir madde hacım. Stereoidler'de hormon pompalıyorsun. Sonuçta kas yapımında etkili growth hormone testostorana bağlı. Taşakları küçültme olayı da tam aksine; testosteron seviyesi arttığı için oluyor. Kanda aşırı miktarda testosteron (daha doğrusu çakma testosteron) bulunduğu için beyin taşaklara testosteron ürettirmiyor. Aktivite azaldığı için taşaklar atrofiye gidiyor yani küçülüyor.
-
http://www.supplementler.com/urun/muscletech-hydroxycut-hardcore-elite-110-kapsul-4084
bu ürün zayıflamak için işe yarar mı sizce
-
mataramasuko bunu yazdı
http://www.supplementler.com/urun/muscletech-hydroxycut-hardcore-elite-110-kapsul-4084
gelecek ay kullanmayı düşünüyorum,beklerim dersen sonuçları yazarım.
-
Krypt:
iyi de tavuk yiyince doyuyorum, bunu da doyana kadar yemek mi gerekiyor? toz değilmi bu napılıyor suyla karıştırıp yemek diye paso bundanmı tüketiouz
-
HolyOne bunu yazdı
Krypt:
iyi de tavuk yiyince doyuyorum, bunu da doyana kadar yemek mi gerekiyor? toz değilmi bu napılıyor suyla karıştırıp yemek diye paso bundanmı tüketiouz
100gr tavuk göğsünde 24gr protein 104kalori var
( http://www.menshealth.com.tr/besin_deger_tablosu/ )
100gr peynir altı suyu tozunda ise 74gr protein 393 kalori var
( http://www.besinmarket.com.tr/Weider-Premium-Whey-(2.3kg)-protein-tozu )
Günlük 100gr protein alman gerektiği var sayılırsa (Bu konuda bilim dünyasında tam bir mütabakat bulunmamamakta, bir kaç v. geliştirme şampiyonu yalnızca 1,5-2 kat alarak hedefine ulaşmıştır. Bana göre 30-30-30 toplamda 90-100gr yeterlidir)
400gr tavuk yemelisin ki 416 kalori (fiyatı: kg=11tl ise 400gr=4.4TL/gün)
135gr protein tozu alınmalı 530 kalori yapar (fiyatı: 2,3kg=250TL ise 135gr=14.6TL/gün)
--------
Benim bu analizden anladığım protein tozları hem çok pahalı hemde yüksek kalorili ek besinlerdir. Tek avantajı proteinin alınması gerekenden az alınan günlerde kolaylık sağlamasıdır. Zaten adı üstünde ek besindir ve doğal beslenip gerekli değerleri doğal yollarla almak daha iyi. ANCAK endüstiriyel antibiyotikli tavuklarla beslenmektense protein tozlarının tercih edilmesi gerekli gibi...
-
Hesaplamanı yeniden yapalım:
100 gram fırınlanmış, yağsız tavuk göğsünde 17 gram protein.
http://nutritiondata.self.com/facts/sausages-and-luncheon-meats/1501/2
100 gram ON Gold Standart'da 78 gram protein.
http://www.besinmarket.com.tr/optimum-gold-standard-whey-5lbs-2273-gr
Senin fikrini baz alamadığımız için bilimsel consensus'a yakın değer olan vücut ağırlığının 1,5-2 katını gram olarak alıyoruz. Hadi 1,5 olsun senin fikrine de yakın olsun. Ben 85 kiloyum. Yani 127,5 gram protein almam lazım. Yani;
750 gram tavuk = 9,375 TL (yaklaşık)
163 gram ON Gold Standart = 13,663 TL (Yaklaşık)
Voila! Problem şurda başlıyor. Protein ihtiyacın olsan macro nutrientlerden sadece birisi. Yani gün içerisinde 750 gram tavuk + diğer besinleri yiyeceksin. Kolesterolünü tavan yapmadan yiyebileceksen kolay gelsin. Diğer bir durum, proteinin zamanlaması miktarından daha önemli. Yine bilimsel consensus'a göre antremandan sonra yarım saat içerisi ilk tercih. Eğer antremandan sonra yarım saat içerisinde tavuk yiyebiliyorsan ne ala.
Lakin protein tozu meal replacement değil. Adı üstünde supplement, gıda takviyesi. Yani ideal kullanım (örneğin/mesela):
Günde: 2 serving ON = 48 gr protein (5TL) + ~467 gram tavuk(6TL) = 79,5 gram protein olurdu = 11TL.
Kalori sandığın gibi kötü bir şey değil hocam. Sadece yağ ve karbonhidrat değil proteinler de kalori hesabına dahildir. Protein tozunun kalorisinin yüksek olması protein miktarının yüksek olmasındandır.
Protein tozu şart değil hocam. Eğer yağ oranını ve kolesterol seviyeni kontrol altında tutarak ihtiyacın olan proteini besinlerden alabiliyorsan süper. Ama çoğu zaman durum böyle değil malesef. Bunların yanı sıra konsentrat, izolat ve hidroizolat proteinlerin besinlerden alınan proteinlere göre avantajları da mevcut. Ama ilkin protein kaynağı her daim besin olmalıdır. Hesabı bir de ben yaptım çünkü tavuğunu ve proteinini aldığın marka ve yere göre farklı fiyatlara getirebilirsin.
-
Tavuk pişirme maliyeti hesaplarken fırının yaktığı elektriği azımsamayın, önden kızdırılması ve pişirilmesi ~45 dkya tekabül eden bir şey, haşlama falansa doğal gaz biraz daha fazla bir rakam çıkarır. Bir tepsi fırında tavuğun günde 60 kuruş- 1 TL kadar elektrik masrafı var.. ve toz ile, hazırlaması dahil 45 dk-1 saat kadar bir süre tasarrufu yapılmış oluyor.. deyip kaçıyorum konudan.
-
Ya zaten çiğ halinin pişmiş versiyonunu baz aldım. Yoksa ben tavuk pişirirken balzamik sirke, beyaz şarap, ne bileyim fesleğen, maydonoz, sarımsak falan kullanan adamım :D Acayip pahalıya gelir benim tercihlerimi hesaplarsak.
-
ehveniser bunu yazdımataramasuko bunu yazdı
gelecek ay kullanmayı düşünüyorum,beklerim dersen sonuçları yazarım.
Ben alayım bari ben yazayım sonuçları :)
-
KrypT bunu yazdı...
Dediklerine katılıyorum herhangi bir itirazım yok, ben insanların "Ek besinleri" ek-tamamlayıcı olarak değilde sanki mucizevi peri tozu gibi görmelerine kızıyorum, bu algıyı değiştirmeye çalışıyorum. Bazende ucuza ne idüğü belirsiz şeyleri ekonomik diye yutturmaya çalışıyorlar. Vücut geliştirme meşakatli ve pahalı bir spordur. Öte yandan spora yeni başlayan insanlara kilosunun 3-4 katı kadar protein önerildiğini duyup okuyorum. Bu tamamen aldatmaca, daha fazla ürün satabilmek için firmaların ve tüccarların pazarlaması... İnsan metabolizması zaten bir seferde yaklaşık 30gr kadar protein sentezleyebiliyor, gün boyunca av peşinde koşan, 3 öğün tıka basa mamut yiyen bir taşdevri insanını düşünelim: Kabaca gün sonunda 90-100gr protein sentezlemiş gün içinde yaktığı kalorileri yediği karbonhidratlardan çıkarmış geri kalanınıda olduğu gibi yağ olarak stoklamış olacaktır. Tabiki artan kas kütlesinin kilosuna bağlı olarak geliştirilmek istenen bölgenin protein ihtiyacı artacaktır bunu sağlamanın yoluda bölgesel çalışma ve motabolizmayı hızlandırmaktan geçer. Yani ilk bir kaç ay vücudu yavaş yavaş protein-çalışma-kas döngüsüne hazırlamak gerek. Sonrasında ise dediğin gibi oturup (protein-kalori-fiyat-doğallık) hesabı yapıp ona göre kullanıp kullanmayacaklarına karar vermeleri gerekir.