folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni 3D Yazıcı Aldım

Yeni 3D Yazıcı Aldım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Pc den değil bambunun uygulamasından atıyorum. Parçalanan parçalara bakınca bence destek var zaten bakarsanız kollarını yapabilmesi için destek gerekli. Fakat kollarının altında gördüğünüz gibi parçalanmalar var. Bu modele has bir hata gibi sanki

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

modelde problem yok.

senin baskında desteklerde sıkıntı var kesinlikle. zaten adam organik agaç desteği eklemiş. 

yatak sıcaklığı ile desteği kontrol et. önerim direkt stl'i basman olur. 3mf filan kayıtlı profil ile geliyor. her filamente uymuyor. bambu'da biraz filament seçiyor

baristbt tarafından 30/May/25 16:49 tarihinde düzenlenmiştir

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

heveslendirdiniz amk :) ama alamam şu aralar.

elimden iş gelir (yeni ev aldım, fayansını asma tavanını bazı elektirik kablolarını led aydınlatmalarını, akıllı ev sistemini kendim yaptım) o yüzden işime yararmış aslında ama hem askerlik ödemem gerek hemde evin daha eksikleri var. bu alete para harcayamam. 20bin civarlarına Creality diye bi marka varmış mesela burada.

edit: yeni tuvalet kapağı aldım içinden 2 tane sağa sola takmak için plastik zımbırtı çıkması lazımda 1 tane çıktı. bunu basardım hemen :) bir de kumandanın arka kapağı yok :D

Ekerci tarafından 30/May/25 16:32 tarihinde düzenlenmiştir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

heveslendirdiniz amk :) ama alamam şu aralar.

elimden iş gelir (yeni ev aldım, fayansını asma tavanını bazı elektirik kablolarını led aydınlatmalarını, akıllı ev sistemini kendim yaptım) o yüzden işime yararmış aslında ama hem askerlik ödemem gerek hemde evin daha eksikleri var. bu alete para harcayamam. 20bin civarlarına Creality diye bi marka varmış mesela burada.

edit: yeni tuvalet kapağı aldım içinden 2 tane sağa sola takmak için plastik zımbırtı çıkması lazımda 1 tane çıktı. bunu basardım hemen :) bir de kumandanın arka kapağı yok :D

bu işi vakkosu bambulab abü.

4-5 farklı marka denedim üst seviye olsun giriş olsun. bi flashforge birde bambulab ile yoluma devam ediyorum.

bambulab a1 modelini öneririm. 18k civarı. (minisi değil normal a1) çok renkli basıcam diyorsun a1 combo var. (ama biraz pahalı ve filament ısrafi çok renk değişimlerinde)

valla nerede ne eksik hemen basmak mükemmel bişi ve kaliteli filament filanda alırsan satın alınmış ürün kalitesinde.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı

modelde problem yok.

senin baskında desteklerde sıkıntı var kesinlikle. zaten adam organik agaç desteği eklemiş. 

yatak sıcaklığı ile desteği kontrol et. önerim direkt stl'i basman olur. 3mf filan kayıtlı profil ile geliyor. her filamente uymuyor. bambu'da biraz filament seçiyor

valla eninize sağlık o zaman ben bunu pc den gönderip destek attırıcam sanıyorum . çünkü modeli seçip direkt bastır diyordum mobilden

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı

modelde problem yok.

valla eninize sağlık o zaman ben bunu pc den gönderip destek attırıcam sanıyorum . çünkü modeli seçip direkt bastır diyordum mobilden

normalde bende çoğu iş için öyle yapıyorum ama bu model için farklı bir durum var. custom çok değişiklik var dosyada. o yüzden stl öneririm.
    birde yazıcı yerde durmasın , yani kapalı kasa olmadığı için o tablanın sıcaklığı sürekli sen yürüsen bile değişir haliyle. sabit kalmaz sonunda baskıyı atar.

70 derece yapabilirsin en temizi. robo90 içinde 225 civarı öneriyorum. pc'den ayarlarken pm atarsan bakarız beraber.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

1 - destek atıyormusun?

2- hangi destek türünü seçiyorsun ağaçmı normal mi ?

3- zemini degern parçalar ince onalr çin kenar seçenegini aktif edersen daha saglam olur 

not: ender 3 v2 hariç diğer yazıcılarımda bugüne kadar ola-petg-hyper pla filan hi.birinde tablaya prit vb.. sürmedim kalibrasyon düzgün olsun gerisi gelir.

bide yazıcıyı koydugun zemin iyi olmalı halı üzerinde filan olmaz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

aga senin sıkıntın makine-model-filament değilde

fizikle ilgili olabilir bildiğin fizik :)

aga senin cihaz kayar yatak cihazlardan

modelin kafası büyük olduğu ve bastıkça ağırlık merkezi yükseldiği için yatak ileri geri hareket ettikçe model çok sallanıp tabladan düşüyor olabilir 

baskı hızını düşürmeyi denebilirsin (fiziksel olarak aslında hızı değil ivme önemli bu noktada )

tabla sıcaklığı biraz yükseltebilirsin iyi yapışsın diye

prit / saç spreyi felan sürüp sıkanlar var deneyebilirsin 

ben birde tablaya  ince tutunan yerlere brim ekliyorum yapışma alanı artsın diye bunların hepsinin kombinasyonu işine yarayabilir

tabi bunlardan önce tablanın temiz olduğundan emin ol 

gördüğüm kadarı ile @baristbt de aynı cihazdan var profil göndersin sana onunki ile karşılaştır 

sen sadece filamentine uygun sıcaklık ve tabla ayarı yaparsın 

@KaptaN abs basana kadar bende sürmedim diyordum

kışın ortasında abs basana kadar götüm çıktı :) 100C tabla+prit+makine içinide saç kurutma makinesiyle ısıttıydım :) 

wert tarafından 30/May/25 19:15 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    wert bunu yazdı

aga senin sıkıntın makine-model-filament değilde

fizikle ilgili olabilir bildiğin fizik :)

aga senin cihaz kayar yatak cihazlardan

modelin kafası büyük olduğu ve bastıkça ağırlık merkezi yükseldiği için yatak ileri geri hareket ettikçe model çok sallanıp tabladan düşüyor olabilir 

baskı hızını düşürmeyi denebilirsin (fiziksel olarak aslında hızı değil ivme önemli bu noktada )

tabla sıcaklığı biraz yükseltebilirsin iyi yapışsın diye

prit / saç spreyi felan sürüp sıkanlar var deneyebilirsin 

ben birde tablaya  ince tutunan yerlere brim ekliyorum yapışma alanı artsın diye bunların hepsinin kombinasyonu işine yarayabilir

tabi bunlardan önce tablanın temiz olduğundan emin ol 

gördüğüm kadarı ile @baristbt de aynı cihazdan var profil göndersin sana onunki ile karşılaştır 

sen sadece filamentine uygun sıcaklık ve tabla ayarı yaparsın 

@KaptaN abs basana kadar bende sürmedim diyordum

kışın ortasında abs basana kadar götüm çıktı :) 100C tabla+prit+makine içinide saç kurutma makinesiyle ısıttıydım :) 

Valla abs olayı sıkıntı  figür bastığım için abs ihtiyaç  duymuyorum petg candır 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

arkadaşlar dediğiniz gibi dewstek yokmuş birde tabana kedinin kuyruğunun olduğu bölüme de bir tutucu gibi bibrşey ekledim baskı tamamlandı teşekküt ediyorum :)

Toplam Hit: 1179 Toplam Mesaj: 37
tarayıcı 3d