folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yeni ADSL Tarifeleri Açıklandı

Yeni ADSL Tarifeleri Açıklandı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek

Burda Telekom ve TTNet çalışanlarına kayanlara bizlerden selam...

Sabır bilmediğiniz gibi yetinmeyide bilmiyorsunuz.Çok yazdım çizdim bu konuyla ilgili biliyorum yine boşa konuşuyorum ben 56K ile bağlandığım günleri biliyorum. 128kb ile 49TL, 256kb ile 59TL ödediğim günleri biliyorum. Ve yine eminim burda olumsuz yorum yapanların birçoğu adsl ile 2006-2007 yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde tanışmış ki bu yorumları yapabiliyor. Neymiş Japonyada 47 Mbit 30$mış vs. Japonyada nezamandır adsl vs. var Türkiye'de nezamandır var. 2004'ten bu güne adsl'de neler değişmiş merak edip araştıran varmıdır? Neden gelişmiş ülkelere bakılıyor bi kıyaslama yapıldığında anlamış değilim. İnsan değilmiyiz hepimiz aynıyız yetinmeyi bilmiyoruz. Bilgisayarım olsun diyip olduktan sonra keşke ekran kartı bu olsaydı... diye keşkeleriz hep... 

Bende kıyaslama yapıyorum " Arnavutlukta 1mbit adsl 100$ private ip kullanılıyor ve rapid gibi free download sitelerinden download yapmak mümkün değil. Heleki ip adresi bir sitede banlandıysa unut gitsin o siteyi.. 3Gb kotalı paketin var ama kota bilgisini hesaplayan bir sistem dahi yok..."  

2004 256 Kbps sınırsız 69TL

2009 8 Mbps sınırsız     49TL

bu farkı kimimiz görmüş ama çoğumuz görememiş.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Hikaye yav tekel olursa böyle olur işte saçma sapan rakamlar la milletin kafasını karıştırıyorlar nerede reklam bilmem ne denetleme kurumu rekabet kurumumuydu yoksa o :)

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    blutarm bunu yazdı:
    -----------------------------
    Burda Telekom ve TTNet çalışanlarına kayanlara bizlerden selam...

Sabır bilmediğiniz gibi yetinmeyide bilmiyorsunuz.Çok yazdım çizdim bu konuyla ilgili biliyorum yine boşa konuşuyorum ben 56K ile bağlandığım günleri biliyorum. 128kb ile 49TL, 256kb ile 59TL ödediğim günleri biliyorum. Ve yine eminim burda olumsuz yorum yapanların birçoğu adsl ile 2006-2007 yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde tanışmış ki bu yorumları yapabiliyor. Neymiş Japonyada 47 Mbit 30$mış vs. Japonyada nezamandır adsl vs. var Türkiye'de nezamandır var. 2004'ten bu güne adsl'de neler değişmiş merak edip araştıran varmıdır? Neden gelişmiş ülkelere bakılıyor bi kıyaslama yapıldığında anlamış değilim. İnsan değilmiyiz hepimiz aynıyız yetinmeyi bilmiyoruz. Bilgisayarım olsun diyip olduktan sonra keşke ekran kartı bu olsaydı... diye keşkeleriz hep... 

Bende kıyaslama yapıyorum " Arnavutlukta 1mbit adsl 100$ private ip kullanılıyor ve rapid gibi free download sitelerinden download yapmak mümkün değil. Heleki ip adresi bir sitede banlandıysa unut gitsin o siteyi.. 3Gb kotalı paketin var ama kota bilgisini hesaplayan bir sistem dahi yok..."  

2004 256 Kbps sınırsız 69TL

2009 8 Mbps sınırsız 49TL

bu farkı kimimiz görmüş ama çoğumuz görememiş.

2001-2002 olmasın o? 

hocam ben ttnet çalışanlarına kaymam.onlar da ekmek parası derdinde..ama telekomu övüyorsan bırak bu işleri der geçerim..

ben de çok iyi hatırlıyorum 56k dan bağlandığım ve dialersız site bulamadığım.ardından bi tarafıma kaçan faturaları...(146'dan bahsetmiyorum ilk veezy dönemleri)

2001-2002 de 128kbps 49ytl olabilir.arada geçen zamanı küçümsüyorsun.o dönemlerde piyasada ne 64mb ekran kartı vardı ne de 1ghz pc...yanılıyor muyum?

bu 7-8 yılı küçümsemen çok büyük hata.eğer ttnet i şu günümüzde övüyorsan bi de quicknet e bak derim...(fiber 20mbps limitsiz 69ytl ve 100mbit e kadar net veriyor. telekom daha vdsl diye 32mbit de takıntısını sürdürsün..) 

sanırım başka söze gerek yok.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

telekomun yurt dışı çıkışlarında daha çok çalışması gerekiyor ki sanırım onlar da öyle yapıyor.Arada boş bırakmamak için de memleket içinde bişeyler yapılıyor burası da iyi güzel...

Ama güzel kardeşim adama 8mbit internet hızı verip de 15gb down. sınırı veriyosan bu da ayıp be.Download hızının yanında upload hızı da yazılmalı bence.Yine düşük upload hızı olmaz inşallah.

Bakalım iyice netleşsin son kullanıcı fiyatlarını açıklasın telekom yine konuşuruz :)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek
    Ya şimdi 1mbit sınırsız yaparsam, istediğim kadar download edebilecek miyim ? 15 GB sadece 8mbitler için mi geçerli ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    by_kamu bunu yazdı:
    Ya şimdi 1mbit sınırsız yaparsam, istediğim kadar download edebilecek miyim ? 15 GB sadece 8mbitler için mi geçerli ?
    Evet sanırım öyleymiş, yani istersen 1mbit sınırsız yapabiliyorsun.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeroiquE
    HeroiquE's avatar
    Erkek
    lanet net şu an yerlerde geziyor  mide bulandırıcı off

Hak,tepene inen bir kılıç da olsa,boynunu ona uzatmaktan çekinme. // Donamım soru-destek için pm ON.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek
    hiç bişey anlamadım, bu tablo bulmaca gibi heralde çözebilene indirim yapıyo bu uyanıklar.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

Akıla takılan sorularınıza bir nebzede olsa bildiklerimle yanıt vereyim

Arkadaşlar 8mbit hıza geçiş zorunlu değildir. 3 çeşit paket seçenekleri mevcuttur. Sınırlı-Sınırsız-Esnek paket Esnek paketler ise 8 mbit hattın kotalı kotasız paketleridir. 8 mbit sınırsız diye tarif edilen şeyin aylık 15 gb gibi küçük bir sınırı mevcuttur  bunun kötüye kullanımı kısıtlamak diye adlandırdıkları şey ise yüksek hızı komsularla paylaşmamak içindir. 15 gb kotayı 1 ay içinde herhangi bir günde doldurduktan sonra gün bitimi ve yeni güne başlangıcta bir dahaki ayın ilk gününe kadar 512kbit gibi en yüksek kullanabileceğimiz bir hız veriliyor ceza olarak. Gelecek ay ise  hızımız otomatik olarak 8mbit olarak kendiliğinden değişiyor. Ayrıca santrale olan uzaklık ve o santralin yoğunluğuna bağlı olarak bu 8mbit hız mininmum 1 mbit'e kadar düşebilir. 8 mbit garanti verilmeksizin maximum ulaşılabilecek bir hızdır.

1mbit sınırsız kullanıcılar ise herhangi bir sorun olmadan mevcut hattıyla istediği gibi dosya indirebilir diğer hatlara geçebilir veya geçmeyebilir. Herhangi bir zorunluluğu yoktur. 1mbit hatta indirim geldimi gelmedimi bilmiyorum fakat varolan hatlar üzerinde oynama yapılmamıştır esnek paket seçeneği getirilmiştir. Aklınıza takılan soru olursa PM yoluyla yada burada cvb atarım eğer bilgim varsa 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

kısaca dostlar alışverişte görsün 8mbit hızım var bana 15gb kotamı dayanır bırak komşuları tek başıma zaten onu aşarım..işte iş olsun

tablo da 1mb sınırsız 20 lira  yazmadıktan sonra bana hiçbir faydası yok

şimdiki tarifeye aynen devam

edit:al-sat modeli demiş zaten bizi ilgilendiren bi tarafı yok ki 

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
Toplam Hit: 11055 Toplam Mesaj: 84