Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlıyor
-
unbalanced bunu yazdıtrampfd bunu yazdı
Dünyada kendi vatandaşına kimlik kartı satan ilk ve tek ülke olacağız BİÎZNİLLAH.
hocam yanlışın var :) şimdi isviçreli arkadaşa sordum 10 yıllık kimlik için ödüyor 75 frank yani 175 tl civarı..
ben ise 1 yıllık kimlik için ilk yıl 400 lira civarı para ödedim, bu yıl 250 tl para ödedim. türkiyedeki kimlikler bildiğim kadarıyla 10 yıllık geçerliliği olacak kimlikler. ve ab kimlikleriyle karşılaştırıldığında çok daha gelişmiş olduğunu görüyorum. Ben bu kimlik işini 3 yıl önce derinlemesine araştırmıştım, tubitakla iletişime geçip yazılımlarına v.s. bakmıştım. Adamlar ciddi anlamda gelişmiş bir şey yapıyorlar.
18 tl kart masrafı, posta masrafıdır :) yani kart satan ilk ve tek ülke değiliz.. Ben çek cumhuriyetinde'de 250 tl para ödedim 2 kere hem de.. Hatırladığım kadarıyla çek kız arkadaşım da kimliğe para veriyor yeni aldığında..
Biraz araştırmak lazım yani..
ayrıca ben de vergi ödedim iki ülkede de.. :)
Ahahahahhaha hocam ya :D sen çok yaşa baya güldüm ben de dünya tekizdir diye düşünüyordum değilmişiz :)
Vizim millet devletten okadar yılmış ki normal şeyleri bile artık bize ipnelik olsun diye yapıyorlardır diye düşünüyor.
Ötv kdv ek vergilerle falan lider olunca liderlik hevesimiz oluyo haliyle :)
Yalnız yorumu ilk yazan müridin bu gerçeği öğreninceki yüz ifadesini merak ediyorum :))
-
unbalanced bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
https://www.ekds.gov.tr/template/source/news/1.png
Böyle olacaksa çok fazla revizyon yemiş :D bize verilen daha orjiydi.
şöyleki; http://www.kimlikkartisorgulama.com/files/yeni-kimlik-kartlari_BASVURUSU.jpg
din hanesini kaldırmaları da iyi olmuş.. kimlik müslümanı olmaktan çıktı bir çok insan :)
din hanesi hala duruyor resimlerde gözükmüyor o kısım kaldırmazlar onu :D
pilotta verilen örnekte din hanesi şöyle;
yenisinde daha gün yüzüne çıkmadı o kısım bulamadım nette arka kısmı koymamışlar hiç
pesimistzombie tarafından 18/Eki/14 17:51 tarihinde düzenlenmiştir -
by_Tet bunu yazdıunbalanced bunu yazdıtrampfd bunu yazdı
Dünyada kendi vatandaşına kimlik kartı satan ilk ve tek ülke olacağız BİÎZNİLLAH.
hocam yanlışın var :) şimdi isviçreli arkadaşa sordum 10 yıllık kimlik için ödüyor 75 frank yani 175 tl civarı..
ben ise 1 yıllık kimlik için ilk yıl 400 lira civarı para ödedim, bu yıl 250 tl para ödedim. türkiyedeki kimlikler bildiğim kadarıyla 10 yıllık geçerliliği olacak kimlikler. ve ab kimlikleriyle karşılaştırıldığında çok daha gelişmiş olduğunu görüyorum. Ben bu kimlik işini 3 yıl önce derinlemesine araştırmıştım, tubitakla iletişime geçip yazılımlarına v.s. bakmıştım. Adamlar ciddi anlamda gelişmiş bir şey yapıyorlar.
18 tl kart masrafı, posta masrafıdır :) yani kart satan ilk ve tek ülke değiliz.. Ben çek cumhuriyetinde'de 250 tl para ödedim 2 kere hem de.. Hatırladığım kadarıyla çek kız arkadaşım da kimliğe para veriyor yeni aldığında..
Biraz araştırmak lazım yani..
ayrıca ben de vergi ödedim iki ülkede de.. :)
Ahahahahhaha hocam ya :D sen çok yaşa baya güldüm ben de dünya tekizdir diye düşünüyordum değilmişiz :)
Vizim millet devletten okadar yılmış ki normal şeyleri bile artık bize ipnelik olsun diye yapıyorlardır diye düşünüyor.
Ötv kdv ek vergilerle falan lider olunca liderlik hevesimiz oluyo haliyle :)
Yalnız yorumu ilk yazan müridin bu gerçeği öğreninceki yüz ifadesini merak ediyorum :))
:) trampfd'ı severim hocam :) dışardan bakıldığında haklı gibi yani belki bazı ülkeler kimlikten para almıyordur ya da normal olarak almaması gerekiyor çünkü vergi v.s. den halledilir gibi. Ama benim oturumum olduğu 2 ülkede öyle değildi. Sonuçta türkiye nüfusu 76 milyon bi de suriyeli göçmenlere de geçici kimlik verilecek. (mesela şuan bendeki isviçre kimliği B tipi, bunun L si var ve C si var, burdaki suriyeliler de L tipi aldı bildiğim kadarıyla), işte türkiye de farklı bir kimlik verecekler. O ülkede geçimi oturumun olduğunu gösterir ve geldiği ülkedeki durum sonra erince ülkeye dönmek zorundalar. Öyle bir anlaşma var mesela. L kimliğe sahip olanlar, kolay kolay iş bulamazlar, oy kullanamazlar, vatandaşların kullandığı haklardan yararlanamazlar, kanton değiştiremezler v.s.
mesela detaylara buradan bakabilirsiniz
bu tarz bir yapıya geçilmesi lazım türkiye'nin de. ciddi anlamda çok yavaş ilerliyoruz..
-
pesimistzombie bunu yazdıunbalanced bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
https://www.ekds.gov.tr/template/source/news/1.png
Böyle olacaksa çok fazla revizyon yemiş :D bize verilen daha orjiydi.
şöyleki; http://www.kimlikkartisorgulama.com/files/yeni-kimlik-kartlari_BASVURUSU.jpg
din hanesini kaldırmaları da iyi olmuş.. kimlik müslümanı olmaktan çıktı bir çok insan :)
din hanesi hala duruyor uyruğu kısmının yan tarafında hemen resimlerde gözükmüyor o kısım kaldırmazlar onu :D
evet okudum hocam, pilot ildeki kimliklerde kalkmamış ama aihm ile ilgili bir şeyler var belli değil diyorlar ama kimlik basılmaya başlamışsa bellidir artık.. kimlikte din hanesinin yazması çok saçma bir şey.. tek gerekli olacağı şey, eğer kimsesizse öldüğünde nasıl ve nerede gömüleceği ile ilgili bilgidir. onun dışında orada islam yazması çok kötü bir görüntü. Yani bizim bunu göstermeye bir ihtiyacımız yok. Şuana kadar gördüğüm hiç bir kimlikte böyle bir şeye raslamadım.. ama afrika-arap ülkelerinde bunların olması normaldir :) biz de hala 3. dünya ülkesi olarak görüldüğümüzden, koyarlarsa şaşırmam açıkçası..
-
Hocam suanki mavi veya pembe dediginiz kimlikide ucretli aliyoruz. Tabiki bununda bir ucreti olacak. suanda kagit ve kaplama ucreti olarak 5 lira gibi bir sey aliyorlar. Bu kartlardada personalizasyon ucreti chip ucreti ve pvc card ucreti mevcut. 18 tl ye veriyorlarsa uygun bile..
-
başvuran varmı ?
-
samaccc bunu yazdı
başvuran varmı ?
Daha başvurular başlamadı diye biliyorum ?
-
Peki yeni kartlarda din kismi da yer alacak mi?
-
ValentinoRossi bunu yazdı
Peki yeni kartlarda din kismi da yer alacak mi?
https://www.ekds.gov.tr/tr/bilgilendirme/tc_kimlik_karti/tanitim.jsp
-
Yazar kasa pos olayı gibi amk.
Parayı kaldıracak bir kaç ibne yine.