folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlıyor

Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

Dünyada kendi vatandaşına kimlik kartı satan ilk ve tek ülke olacağız BİÎZNİLLAH.

hocam yanlışın var :) şimdi isviçreli arkadaşa sordum 10 yıllık kimlik için ödüyor 75 frank yani 175 tl civarı..

ben ise 1 yıllık kimlik için ilk yıl 400 lira civarı para ödedim, bu yıl 250 tl para ödedim. türkiyedeki kimlikler bildiğim kadarıyla 10 yıllık geçerliliği olacak kimlikler. ve ab kimlikleriyle karşılaştırıldığında çok daha gelişmiş olduğunu görüyorum. Ben bu kimlik işini 3 yıl önce derinlemesine araştırmıştım, tubitakla iletişime geçip yazılımlarına v.s. bakmıştım. Adamlar ciddi anlamda gelişmiş bir şey yapıyorlar.

18 tl kart masrafı, posta masrafıdır :) yani kart satan ilk ve tek ülke değiliz.. Ben çek cumhuriyetinde'de 250 tl para ödedim 2 kere hem de.. Hatırladığım kadarıyla çek kız arkadaşım da kimliğe para veriyor yeni aldığında..

Biraz araştırmak lazım yani..

ayrıca ben de vergi ödedim iki ülkede de.. :) 

Ahahahahhaha hocam ya :D sen çok yaşa baya güldüm ben de dünya tekizdir diye düşünüyordum değilmişiz :)

Vizim millet devletten okadar yılmış ki normal şeyleri bile artık bize ipnelik olsun diye yapıyorlardır diye düşünüyor.

Ötv kdv ek vergilerle falan lider olunca liderlik hevesimiz oluyo haliyle :)

Yalnız yorumu ilk yazan müridin bu gerçeği öğreninceki yüz ifadesini merak ediyorum :))

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    pesimistzombie bunu yazdı

https://www.ekds.gov.tr/template/source/news/1.png 

Böyle olacaksa çok fazla revizyon yemiş :D bize verilen daha orjiydi.

şöyleki; http://www.kimlikkartisorgulama.com/files/yeni-kimlik-kartlari_BASVURUSU.jpg 

din hanesini kaldırmaları da iyi olmuş.. kimlik müslümanı olmaktan çıktı bir çok insan :)

din hanesi hala duruyor resimlerde gözükmüyor o kısım kaldırmazlar onu :D

pilotta verilen örnekte din hanesi şöyle;

http://d.haberciniz.biz/other/inegol-nufus-mudurlugu-akilli-kimlik-kartina-hazir-IHA-20130509AW000407-2-t.jpg 

yenisinde daha gün yüzüne çıkmadı o kısım bulamadım nette arka kısmı koymamışlar hiç

pesimistzombie tarafından 18/Eki/14 17:51 tarihinde düzenlenmiştir

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    trampfd bunu yazdı

Dünyada kendi vatandaşına kimlik kartı satan ilk ve tek ülke olacağız BİÎZNİLLAH.

hocam yanlışın var :) şimdi isviçreli arkadaşa sordum 10 yıllık kimlik için ödüyor 75 frank yani 175 tl civarı..

ben ise 1 yıllık kimlik için ilk yıl 400 lira civarı para ödedim, bu yıl 250 tl para ödedim. türkiyedeki kimlikler bildiğim kadarıyla 10 yıllık geçerliliği olacak kimlikler. ve ab kimlikleriyle karşılaştırıldığında çok daha gelişmiş olduğunu görüyorum. Ben bu kimlik işini 3 yıl önce derinlemesine araştırmıştım, tubitakla iletişime geçip yazılımlarına v.s. bakmıştım. Adamlar ciddi anlamda gelişmiş bir şey yapıyorlar.

18 tl kart masrafı, posta masrafıdır :) yani kart satan ilk ve tek ülke değiliz.. Ben çek cumhuriyetinde'de 250 tl para ödedim 2 kere hem de.. Hatırladığım kadarıyla çek kız arkadaşım da kimliğe para veriyor yeni aldığında..

Biraz araştırmak lazım yani..

ayrıca ben de vergi ödedim iki ülkede de.. :) 

Ahahahahhaha hocam ya :D sen çok yaşa baya güldüm ben de dünya tekizdir diye düşünüyordum değilmişiz :)

Vizim millet devletten okadar yılmış ki normal şeyleri bile artık bize ipnelik olsun diye yapıyorlardır diye düşünüyor.

Ötv kdv ek vergilerle falan lider olunca liderlik hevesimiz oluyo haliyle :)

Yalnız yorumu ilk yazan müridin bu gerçeği öğreninceki yüz ifadesini merak ediyorum :))

:) trampfd'ı severim hocam :) dışardan bakıldığında haklı gibi yani belki bazı ülkeler kimlikten para almıyordur ya da normal olarak almaması gerekiyor çünkü vergi v.s. den halledilir gibi. Ama benim oturumum olduğu 2 ülkede öyle değildi. Sonuçta türkiye nüfusu 76 milyon bi de suriyeli göçmenlere de geçici kimlik verilecek. (mesela şuan bendeki isviçre kimliği B tipi, bunun L si var ve C si var, burdaki suriyeliler de L tipi aldı bildiğim kadarıyla), işte türkiye de farklı bir kimlik verecekler. O ülkede geçimi oturumun olduğunu gösterir ve geldiği ülkedeki durum sonra erince ülkeye dönmek zorundalar. Öyle bir anlaşma var mesela. L kimliğe sahip olanlar, kolay kolay iş bulamazlar, oy kullanamazlar, vatandaşların kullandığı haklardan yararlanamazlar, kanton değiştiremezler v.s.

mesela detaylara buradan bakabilirsiniz

http://www.fr.ch/spomi/de/pub/auslander_eu_efta/staatsangehoriger_drittstaates/die_bewilligungsarten.htm

bu tarz bir yapıya geçilmesi lazım türkiye'nin de. ciddi anlamda çok yavaş ilerliyoruz.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

https://www.ekds.gov.tr/template/source/news/1.png 

Böyle olacaksa çok fazla revizyon yemiş :D bize verilen daha orjiydi.

şöyleki; http://www.kimlikkartisorgulama.com/files/yeni-kimlik-kartlari_BASVURUSU.jpg 

din hanesini kaldırmaları da iyi olmuş.. kimlik müslümanı olmaktan çıktı bir çok insan :)

din hanesi hala duruyor uyruğu kısmının yan tarafında hemen resimlerde gözükmüyor o kısım kaldırmazlar onu :D

evet okudum hocam, pilot ildeki kimliklerde kalkmamış ama aihm ile ilgili bir şeyler var belli değil diyorlar ama kimlik basılmaya başlamışsa bellidir artık.. kimlikte din hanesinin yazması çok saçma bir şey.. tek gerekli olacağı şey, eğer kimsesizse öldüğünde nasıl ve nerede gömüleceği ile ilgili bilgidir. onun dışında orada islam yazması çok kötü bir görüntü. Yani bizim bunu göstermeye bir ihtiyacımız yok. Şuana kadar gördüğüm hiç bir kimlikte böyle bir şeye raslamadım.. ama afrika-arap ülkelerinde bunların olması normaldir :) biz de hala 3. dünya ülkesi olarak görüldüğümüzden, koyarlarsa şaşırmam açıkçası.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

Hocam suanki mavi veya pembe dediginiz kimlikide ucretli aliyoruz. Tabiki bununda bir ucreti olacak. suanda kagit ve kaplama ucreti olarak 5 lira gibi bir sey aliyorlar. Bu kartlardada personalizasyon ucreti chip ucreti ve pvc card ucreti mevcut. 18 tl ye veriyorlarsa uygun bile..

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

başvuran varmı ?

Minimalist Değilim Tembelim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

başvuran varmı ?

Daha başvurular başlamadı diye biliyorum ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Peki yeni kartlarda din kismi da yer alacak mi?

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    ValentinoRossi bunu yazdı

Peki yeni kartlarda din kismi da yer alacak mi?

https://www.ekds.gov.tr/tr/bilgilendirme/tc_kimlik_karti/tanitim.jsp

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Yazar kasa pos olayı gibi amk.

Parayı kaldıracak bir kaç ibne yine.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 7993 Toplam Mesaj: 66