folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlıyor



Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    2014 yılını bitirmeye sayılı günler kala, Yeni yılla beraber yeni vatandaşlık kimliklerinin hayatımıza girmesine de az bir süre kaldı. Yeni çipli ve akıllı kimliklerin özellikleri ve tasarımları hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Dağıtımına 2015’te başlanılması kararı alınan yeni çipli kimliklerimiz, İçişleri Bakanlığının kararı üzerine ilk olarak Kırklareli’nde dağıtılmaya başlanacak.

    Yeni nesil akıllı nüfus cüzdanları, içerisinde barındırdığı bir çip sayesinde, parmak izi, avuç izi ve damar haritası gibi sahibinin biyometrik bilgilerini içerecek. Kişiye ait sağlık, hastahane bilgileri, emniyet ve mali bilgiler de yine bu çipin içerisinde tutularak, tek bir havuz oluşturulacak. Tüm bu kişisel bilgiler, özel güvenlik sertifikalarıyla saklanacak ve kimliğin kaybolması halinde uzaktan bloke edilebilecek.  Çipli kimliklerimiz,  içerdiği biyometrik bilgilerin sayesinde pasaport yerine de geçebilecek. Türkiye’ye vize şart koşmayan ülkelere de yeni kimlik kartlarıyla giriş yapılabilecek. 15 lira fiyatla alacağımız yeni kimliklerimizin kullanım süresi ise 10 yıl olarak sınırlandırılmış durumda. Böylece her 10 yılda bir kimliklerimiz yenilenmiş olacak.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Erkek

    bir de gps varsa içinde ın numara olur. 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    az kafa kullan gpc sokamazsın kartın içine gps sinyal vermesi gerek yane bir anten yada int baglantısı en azından gerisini söylemiyorum.

    1Gb hmm gidip kafeden bişeler indirip içine atabilcekmiyiz ? :)


    01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Kasım/2013
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

    yeni kimlik çıktı diye eski mavi kimlikler geçerliliğini yitirmez sanırım.

    ama yeni kimlik almak istersen (kaybedersen vs) kart alman gerekir onun içinde 18 lira istiyolar. bu uygulamayı haklı bulmuyorum ama şu anda da varolan bişey.kimliğinizi değiştirmek isterseniz 6 lira ödüyosunuz kaybederseniz 80 lira falan (normal mavi kimliğin maliyeti 10 kuruş falandır heralde devlete)

    ayrıca, dünyadaki bütün kimlikler, kartlar vs 8,5x5,5 cm boyutundayken bu kimlikleri (şu anki mavi kimlikler) 9,5x10 cm boyunda üreten amına koduğumun gerizekalı beyinsiz salaklarının ağzına sıçayım. dünyada bi tek bizde vardır bu. çinden cüzdan söyleyince bile standart kredi kartı boyutunda oluyo gözleri başka hiçbi ülkede yok bu muhabbetler

     

    öyle deme hacım

    benim hacının eski kimliği duruyor pasaport gibi :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    emuxa bunu yazdı

    az kafa kullan gpc sokamazsın kartın içine gps sinyal vermesi gerek yane bir anten yada int baglantısı en azından gerisini söylemiyorum.

    1Gb hmm gidip kafeden bişeler indirip içine atabilcekmiyiz ? :)

    hocam 1 gb filan degil. gazeteci kicindan sallamis. 80K kontaksiz arayuz. 700K civarindada kontrakli taraf.


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 8829 Toplam Mesaj: 66