Yeni Nesil İnşaatlarda Hangi Teknolojilerden Yararlanılıyor?
-
yepı teknolojileri dersinde proje olarak bu bana düştü!
bende araştırmalarım sonuncunda dünyada inşaat sektöründe alman inşaat teknolojisinin ileride olduguna ulastım
sizlerinde bilgilerinden duyduklarından ve gördüklerinden yararlanmak istedim.
herkese kolay gelsin sevgi ve saygılarımla...
-
İnsanları cinsel tercihinden dolayı yargılama.
Sen biraz daha araştırmaya devam et bakalım ne sonuç çıkacak forumda inşaatle ilgili kişi sayısı yeterince var.
-
önemli bişi olmasa buraya yazmazdım. tamam senin için deil ama benim için önemli!!
burası tartışma alanı bilgi paylaşım ve kültür edinim mekanı.
biraz ciddiyet lütfen
-
ya bildiğim kadarıyla binaları artık demirden yapıyolar duvarları dolduruyolar gibi bişe başka bi üniversiteden hocalarla irtibata geç
-
dediğin gibi sadece demir istelet kullanılıyor ve masraf ikiye katlanıyor. genelde sirket binaları bu teknolojiden yararlanıyor.
-
benım istedigim tam olarak konyada bu konu hakkında bilgi sahibi şirket var mıdır?
varsa adı nedir?
veyahut bu konu hakkında dökümanı nerden temin edebilirim?
gözünüze çarpan yerler varsa onları bilmek istiyorum.
-
yıllardır insaatla içiçeyim(otel villar)
betonarme vazgecilmez!
ama hala disiplin ve teknolojiyi yakalyamadık
-
artık betonarme binalarda c100 beton karışımnda yaralanılıyor.
türkiyede henüz demirden insaat rast gelmedim ama ankarada dev bir merkez kuruluyormuş ve ne gibi bir teknik kullanılacagı konusunda bir fikrim yok.
-
Tabiki bu alanda inşaat müh. gibi insnlar daha tecrubeli olabilirler ama benim söyleyeceğim uzun yıllar deprem , arama kurtarma ile ilgilendiğim ve uğraş verdiğim için biliyorum . bazı dernek vakıf tarzı kuruluşlar var nadide inşaat müh. oluyor oralar da ve hem dayanıklı hem insan sağlığı için daha iyi teknolojiler üzerine hep araştırma yapıyorlar.Web de bunlarla iletişime geçmek lazım ..
şimdi bulamadım ama ben bi bakim link falan bulabilirsem yada buna benzer bi kaynak yazarım linkini.
bu konu bencede önemli ve ciddi konu hocam ondan sonra depremlerde sarsıntılarda görüyoruz piyasayı :'(
-
çelik konsikrisyon gibi bişe kullanılmaya çalışıyor fakat betonarme kadar geniş bir kullanım alanı yok parası olan adam çelik kullannıp villa yaptırmıyor. Genellikle fabrikalar çeliği kullanıyor.
Yalovada bina yaptıklarını biliyorum firmanın adı gelirse aklıma yazarım. Birde ahşap inşaat moda oldu tek katlı ahşap villalar ama senin ilgilendiğin bu konu değil.
eyfel kulesi gibi yapılardan bahsediyorsun sen. yardımcı olamaya çalışıyım diyeceğimde demiyorum bilmiyorum çünkü :)
inşaat işleri yaptıgımdan atladım konuya ama kuru kalabalık yaptık :P
-
hocam adanada celikten dublex evler yapan bi şirket var yerini biliyorum ama ismini hatırlamıyorum evin iskeletini çelikten yapıp üstüne duvarları fln konuluyo ancak beton kullanmıyolar die biliyorum...
ayrıca amerikada fln tahta kazıklarla temel oluşturup üstüne tamamen modern görünümlü ahşap evler diliyorlar...
tahribatta ilk defa top birini görüyorum gerçekten iyi cesaret :D yanlış anlama yadırgadığımdan değil sonuçta senin kendi tercihin...