folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yeni Nesil İnşaatlarda Hangi Teknolojilerden Yararlanılıyor?

Yeni Nesil İnşaatlarda Hangi Teknolojilerden Yararlanılıyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berkan360
    berkan360's avatar
    Erkek

çelik konseksiyon binalar hakkında bilgi araştırması yapıcam hemen önemli kelimeler geçiyor arada hepsini degerlendiriyorum. saolun

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

c 100 ne abi naptın.. :D c100 birtek bazı baraj inşaatlarında kullanılıyor.. Binalarda c20/25 dir..

http://rebar.ecn.purdue.edu/ECT/

http://www.actechpanel.com/

http://www.megabuilding.com/

Özet istersen: 

.Katkılı betonlar

.Özel çelik frameler,formlar

.bilgisayar destekli çözümler,üretimler

.Green-building sistemleri,teknolojileri

...

"Less is More"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berkan360
    berkan360's avatar
    Erkek

ya bizim hoca biraz hödük bize böle ögretiyor...

saçma bi yaşam tarzzı var zaten canımı sıkıyor adi herif.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    CaPTiXX bunu yazdı:
    -----------------------------

bende inşaat okuyorum..iki sene önce bu konuyla ilgili bende bi ödev hazırlamıştım ama bilgiler aklımda pek yok..

şöle söleyim çelik yapı falan demiş arkadaşlar..yapıda ilk bakılan özellik emniyet sonra da ekonomik olmasıdır ve çelik ekonomik değildir..

bakım biraz bildiğim sitelere bulursam link yazıcam..kolay gelsn

hocam bu işlerden sizler kadar anlamam sonucta cevre muhendisliği okuyorum arkadaş yapı teknolojisi deyince benimde aklıma o geldi f/m oranı düşünmedim...

bugun bir dergide okudum daha önce de belgesellerde izlemiştimyapı teknolojisine çevre dostu binalar girer mi? eğer girerse bunla ilgili oldukca güzel fikirlerim var :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berkan360
    berkan360's avatar
    Erkek

evet evet asıl istenilen bölümlerden biride senin degindin konu..

cevre dostu binalar......................................

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hoobastank
    hoobastank's avatar
    Erkek

şimdi şöyle sıralayacak olursan

1 yıpı teknolojisinde kullanılan ham madde türleri

2 yapı çeşitleri

3 kullanılan iş makineleri

diye sıralarsan aramanda yardımcı olur ayrıca bulundugun yerde bir yapı denetim brosu inşaat mühendisligi yada internetden mühendislik sitelerinden kolayca temin edebilirsin sanırım yardımcı oldum ^^ ayrıca kimsenin cinsel egilimi bizleri ilgilendirmez arkadaşlar. diyecektim ama demiyorum olay sırf komik oldugundan böyle malzeme ediliyor erkek kadın top. üye olan adam he he top ne lan diye topu tıklayıp şapabiliyor olabilitesi yüksek yada ben öyle düşünüyorum :)) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berkan360
    berkan360's avatar
    Erkek

top muhabbeti zaten gırgır olsun die arkadasımın işaretledigi bir kısım. sürekli harbiden topmusun die pm ler alıyorum.

evet konuma yardımların için teşekkür ederim. sölediklerin oldukça güzel ve gerekli bilgiler diger arkadasların verdikleri kadar..

saygılarımla.......

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hacı şimdi ben hangisinin inşaat muhendisliğine girdiğini pek bilmem sana bir yapının çevre dostu olması için üzerinde bulunabilecek projeleri sıralayim sen işine yarayanları seç...

öncelikle çevre mühendisliği ile alakası olmasa da temelde raylı sistem yapı teknolojisi açısından önemlidir...

ikinci olarak binalarda güneş enerjisini ısınma ısıtma ve aydınlatmada kullanmak tamamen çevre dostu olmanın birinci şartı diyebilirim. güneş enerjisi bir apartmanda nasıl kullanılır? evin en çok kullanılan bölgelerinin fazla miktarda güneş almasını sağlayarak kışın ısınma sorununu ortadan kaldırabilirsin bu sayede ısınma için enerji kaynaklarının kullanımını azaltırsın su ısıtması ile yine yazın ve kışın ihtiyac duyulan sıcak suyun elde edilmesi sayesinde geri dönüşümü olmayan kaynakların kullanımı azaltılabilir ve yine güneş panelleri ile apartman gibi binaların merdiven bölümleri gibi ışık almayan noktalarının aydınlatılmasında kullanılabilir ayrıca evin sürekli olarak güneş görmesi de gün içerisinde elektrik enerjisi ile ışık kaynağı kullanımını azaltır

soğutma sistemi olarak binanın yapılacağı bölgenin rüzgar durumu incelendikten sonra yapının buna uygun olarak yapılması yazın klima kullanımının azaltılmasını sağlar bu sayede yine elektrik enerjisinden tasarruf olur ayrıca bina üzerine yerleştirilebilinen rüzgar gülleri ile apartman gibi yapıların asansör ve iç aydınlatma sistemleri için enerji tasarufu sağlanabilir...

ısı yalıtımı da önemli bir etkendir. ısı kaybının olması durumunda hem ortamdaki sıcaklığı muhafaza etmek için daha fazla enerji harcanmasını sağlar hem de içeride kaybolan ısı dışarıya verildiği için dünyanın ısıl dengesini bozmaktadır (bi ısıtıcı ile nolcak demeyin dünyada ne kadar ev olduğunu bir düşünün)

atık su kullanımı ve yağmur sularının geri kazanımı. lavabolardan gelen atık suların ve yağmur sularının tanklarda toplanıp arıtılması ve bunların klozet suyu olarak tekrar kullanılması ile gerçekleşen bir olaydır sonucta klozetlerde kullanılan temiz su olup bu kaynaklar çok hızlı azalmaktadır...

yapıda kullanılan malzemelerin içerisinde ağır metallerin olmaması da önemli bir husustur. örneğin pvc pencere sistemlerindeki bir araştırmada (çukurova üniversitesi bunu bizzat yapmıştır) içerisinde kullanılan kurşun maddesinin zamanla pvc üzerinden uctuğunu ve bunun insan sağlığını tehtid ettiğini gözlemlemiştir.

bunların haricinde aklıma başka bişey gelmiyor yardımcı olabildiysek ne mutlu bize...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berkan360
    berkan360's avatar
    Erkek
    bilgileri benım açtığım konuda birleştirip yayınlaman benı onurlandırdı. sölediklerin projemin yarısından fazlasını kapsıyor teşekkür ederim emegine saygı duyuyorum......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

berkan360 bunu yazdı:
    bilgileri benım açtığım konuda birleştirip yayınlaman benı onurlandırdı. sölediklerin projemin yarısından fazlasını kapsıyor teşekkür ederim emegine saygı duyuyorum......
    hacı eğer ödevin için daha çok varsa sana tavsiyem discovery channel ve national geographyi takip etmendir ben çevre mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim okulda gördüklerime bakarsan bu konular hakkında zerre bilgim olmaması gerekir :D ama okuduğum yerlerden izlediğim belgesellerden edindiğim bilgileri senle paylaştım. sölediğim iki kanalda sürekli olarak bu tip yayınlar gösteriliyor oraları takip edersen yapı teknolojileri hakkında daha detaylı bilgi alabilirsin ben cevre muhendisi olduğum için senin işine yarayan bilgiler bana yaramadığı için aklımda kalmamış olabilir:D ama çok güzel bilgiler edineceğinden eminim özellikle amerikada bir merkez binasının temel desteği için v şeklinde kullandıkları kolonlara bayılmıştım hem teknolojiyi kullanmışlardı hemde göze hitap ediyordu ayrıca sanırım çinde yapılan bir gökdelen vardı bina çok yüksek olduğu için bina içinde boşluklar vardı rüzgarda sallantıyı azaltmak için üç bacaklı kolon kullanmışlardı bina silindir şeklindeydi ayrıca binanın kollonları rüzgar alan köşeler olduğu için rüzgardan oluşan itme kuvvetini en aza indirgemek için bir sistem bulmuşlardı sanırım merdiven sistemi tam hatırlamıyorum ama :D aradaki boşluklar ise bir yangın anında binanın yüksek yerlerine ulaşmanın zor olduğundan içeride bulunan kişilerin duman gazından zehirlenmemesi için baca görevi de görüyordu ayrıca silindir şeklinde olan binanın orta kısımlarında bahçe yapılmıştı bu da insanların ruhunu dinlendiriyor ve o2 ihtiyacları için yardım ediyordu

ha bi de unutmadan hemen bir dergide okuduğum f/m oranını söleyim maaliyeti ortalama olarak %7 civarlarında arttırıyo ama nasıl bir sistem kurduklarını bilmiyorum binaya sonucta yağmur suyunun geri kazanımı için binanın bodrum katına minyatür bir arıtma tesisi kuracaksın :D ama aynı zamanda bu satış rakamlarına %35 civarlarında bir artış olarak geri dönüyor...

hocam bilgi paylaşılmazsa bilgi değildir :D yardımım dokunduysa ne mutlu bana...

edit yukarıdaki yazıya bi kaç bilgi ekledim :D

Toplam Hit: 9508 Toplam Mesaj: 44