Yeni Nesil İnşaatlarda Hangi Teknolojilerden Yararlanılıyor?
-
hocam işine yararmı bilmiyorum ama elimdeki dergilerin birinde bi bilgi daha buldum :D bina içerisine gelen temiz suyun tekrar bina içerisine yerleştirilecek bir mini arıtma sistemi ile temizlenmesi böylece damacana suyu kalitesinde su elde edilmesi :D
maaliyet olarak karşılaştırıldığında ise şu şekilde oluyor 1m3 ters ozmoz suyunun maaliyeti ile 1 m3 damacana suyunun maliyetini karşılaştıralım...
1m3 ters ozmoz suyu maaliyeti=0.3 dolar + 1m3 şebeke suyu maaliyeti şeklinde bir hesaplama ile 1m3 şebeke suyu fiyatı 3 ytl=2.5 dolar bu durumda 1m3 ters ozmos suyu maaliyeti 2.8 dolar
1 damacana içme suyu =19 litre=0.019m3 1 damacana içme suyu fiyatı yaklaşık 3 ytl=2.5 dolar 1m3 damacana suyu satş fiyatı 131.50 dolar
burada kar 128.7 dolardır m3 başına yatırım maaliyeti açısından ele alındığında kurulacak tesisin kendini max 1-2 yılda amorti edebileceği görülmektedir ayrıca +3 derecede çeşmeden su akması sağlanacaktır
-
bunlar cok güzel seyler. ama benım aklıma discovery ve national geo. kanallarının kayıtlarını nerden temin edebilecimi biliyorsan son ricam olarak mega inşaat linklerini senden isteyebilirmiyim.....
-
kaanabak bunu yazdı:
-----------------------------c 100 ne abi naptın.. :D c100 birtek bazı baraj inşaatlarında kullanılıyor.. Binalarda c20/25 dir..
http://rebar.ecn.purdue.edu/ECT/
http://www.actechpanel.com/
http://www.megabuilding.com/
Özet istersen:
.Katkılı betonlar
.Özel çelik frameler,formlar
.bilgisayar destekli çözümler,üretimler
.Green-building sistemleri,teknolojileri
...
-----------------------------c20 gro betondur temele dolduruyorlar :) binada c30 -c40 kullanılıyor. tabi burası yalova 1. derece deprem bölgesi buradaki yönetmelik böyle.
-
Herkez anliyomus bu insaat ve teknolojilerinden biz bosuna okuduk galiba 5 yıl :)
-
berkan360 bunu yazdı:
-----------------------------artık betonarme binalarda c100 beton karışımnda yaralanılıyor.
türkiyede henüz demirden insaat rast gelmedim ama ankarada dev bir merkez kuruluyormuş ve ne gibi bir teknik kullanılacagı konusunda bir fikrim yok.
-----------------------------Stajımı armada karşısındaki ATO kongre merkezi (çelik yapı) , Söğütözü-Kızılay metro hattı ve Batıkent metro sunda yaptım
+ olarak
çelik yapı Tr de pahalıdır, Abd de çelik beton a göre daha ucuz oldugu için çelik tercih edilir.
konuyla ilgili sorusu olan varsa cevaplaya bilirim.
hocam c100 nedir yav Allahtan kork :D
-----------------------------------------------------------
gelelim konuyu açan arkadaşın sorusuna silis dumanını iyi araştır abi...
beton ve silis dumanı... istersen yapı malzemesi hocasından bi kaç kaynak sorayım...
-
berkan360 bunu yazdı:
-----------------------------artık betonarme binalarda c100 beton karışımnda yaralanılıyor.
türkiyede henüz demirden insaat rast gelmedim ama ankarada dev bir merkez kuruluyormuş ve ne gibi bir teknik kullanılacagı konusunda bir fikrim yok.
-----------------------------stajımı Armada karsısındaki Ato binasında (çelik yapıda), söğütözü-kızılay metro hattı ve batıkent metrosunda yaptım
bu konuyla ilgili sorusu olan varsa yardımcı ola bilirim
+
konuyu açan arkadaşa "beton ve silis dumanı" ilişkisini araştırmasını tavsiye ederim.
yada "rcc beton" bu betonda agrega boyutu çok büyük ve taşıma işleminde transmikser e ihtiyac duyulmuyor, taşıma işlemi kamyon damperinde bile yapılabiliyor + silindirle sıkıştırıla biliyor.
-----------------------------
C100 beton işine gelince sadece "yuh" demekle yetiniyorum
-
berkan360 bunu yazdı:
-----------------------------Konuyu yeni gördüm ve bu yoruma kitlendim, c100 kim kaybetmişl ki sen binada kullanacan? Ankara da 13 katlı toki binalarında(staj) c 20 kullandık yazın. C100 bırak kullanmayı herkez üretemez bile. En azından biz okulda yapamadık:))
Gelelim konuyu açan arkadaşa;
Dünya da artık eskiyor ama türkiye de tünel kalıp sistemi hala cazip ve ahşap kalıba göre de bence teknolojik. Bir kere max 2 gunde bi kat çıkarsın, uzun vadeli işlerde ekonomiktir, güvenlidir ki depremde bine kendi üstüne yıkılma tehlikesi düşüktür, şekil bakımından hareket sınırlaması vardır ama tabii ses yalıtımında falan kötüdür.
-
http://www.yemfuar.com/FuarKekFormlari/2008/FuarDavetiye.aspx
www.yemfuar.com Ana Sayfası.
İzmir Yapı Fuarı katılamk için yukardaki linkleri kullanın. Sanırım ücretsiz. İnternet üzerinden davetiye alabiliyorsunuz.
-
Sky bunu yazdı:
Herkez anliyomus bu insaat ve teknolojilerinden biz bosuna okuduk galiba 5 yıl :)
hocam arkadaşa sordum cevre dostu olması mı gerekiyo die :D yoksa inşaattan ne anlarım sadece statik mukavemet ve akışkanlar mekaniği görüyom bu sene :D başka ders alırmıyız bilemem :Dha hoca bi de bugun national geography de izledim sanırım adamlar japonyada köprü kuruyorlar depremde sallantıyı azaltmak için içine dev sarkaçlar koymuşlardı similasyonda süper çalışıyordu :D
-
Walla sadece bu konu için giriş yaptım,
Hemen hemen ne yazacaksam saolsun arkadaşlar yazmış ama özetlersek;
-Ben inşaat mühendisiyim ve o kadar bilende bilmeyende, konunun uzmanıymış gibi yazmışki o yazıların üstüne inş müh olarak teknik bişey yazmakdan utanıyorum.
Ama bu konuda en kısa ve verimli kaynak İnşaat Mühendisleri Odasıdır. Böle entel kaynakları oradan temin edebilirsin.
Tabi odadaki kendini prof zanneden dengesizler seni gale alırsa. Ama genelde de yardımcı olmak istiyorlar.
Bulunduğun ildeki odaya kayıtlı bi müh. selamı ile gidersen daha iyi olur.
Kolay gelsin hocam.