Yeni Yetmeler Ve Değişen Kültür...
-
Asi296 bunu yazdı:
-----------------------------
Mylitta bunu yazdı:
Asi296 bunu yazdı:
Mylitta bunu yazdı:
Kültürümüz dediğin şey arapların kültürü. ben arabım diyorsan bilemem.
-----------------------------Arap kültürü derken araplarla islamiyetten sonra bir etkileşim olmuş ama bu lafınla bütün türk kültürünü yok sayıyorsun
Bütün türk kültürünü yok sayıyorsun derken? Asıl siz yok sayıyorsunuz hocam. Kültürümüz kültürümüz diye tutturmuşsunuz. Kaçımız araplardan önceki kültürümüz hakkında iyi bir bilgi sahibi?
-----------------------------Öncelikle biz kimiz merak ettim nedir bu yaftacı zihniyet merak ediyorum şuan ne olduğumu düşünüyorsun benim için önemli değil çünkü ister ateist ol ister müslüman istediğini ol insan olması yeterlidir benim için
Hocam bak biz arap kültürünü komple almadık aldığımız bazı şeyler var o kadar mesela biz hep at üstünde savaşırdık islamiyetten sonra gene vazgeçemedik bilmiyoruz doğru diyorsun çünkü araştırmıyoruz
Hocam aynı ataların evladlarıyız. ikimizde türküz.. ben işe din olarak bakmıyorum. manevi kısmında değilim.. ama islamiyetten sonra türk kültürü arap kültüründen etkilendi ve yozlaştı.. şu gün hangimiz istemezdiki geleneklerimizi öğrenmek için araştırmak zorunda kalmayalım hala onlar yaşatılsın. tabiki yaşatılanlar vardır ama kaybolup gidenlerde çok fazla.. -
Mylitta bunu yazdı:
Asi296 bunu yazdı:
Mylitta bunu yazdı:
Asi296 bunu yazdı:
Mylitta bunu yazdı:
Kültürümüz dediğin şey arapların kültürü. ben arabım diyorsan bilemem.
-----------------------------Arap kültürü derken araplarla islamiyetten sonra bir etkileşim olmuş ama bu lafınla bütün türk kültürünü yok sayıyorsun
Bütün türk kültürünü yok sayıyorsun derken? Asıl siz yok sayıyorsunuz hocam. Kültürümüz kültürümüz diye tutturmuşsunuz. Kaçımız araplardan önceki kültürümüz hakkında iyi bir bilgi sahibi?
-----------------------------Öncelikle biz kimiz merak ettim nedir bu yaftacı zihniyet merak ediyorum şuan ne olduğumu düşünüyorsun benim için önemli değil çünkü ister ateist ol ister müslüman istediğini ol insan olması yeterlidir benim için
Hocam bak biz arap kültürünü komple almadık aldığımız bazı şeyler var o kadar mesela biz hep at üstünde savaşırdık islamiyetten sonra gene vazgeçemedik bilmiyoruz doğru diyorsun çünkü araştırmıyoruz
Hocam aynı ataların evladlarıyız. ikimizde türküz.. ben işe din olarak bakmıyorum. manevi kısmında değilim.. ama islamiyetten sonra türk kültürü arap kültüründen etkilendi ve yozlaştı.. şu gün hangimiz istemezdiki geleneklerimizi öğrenmek için araştırmak zorunda kalmayalım hala onlar yaşatılsın. tabiki yaşatılanlar vardır ama kaybolup gidenlerde çok fazla..
-----------------------------Eyvallah aynen katılıyorum ama yaşatılması zor kimi arap kültürüne iyice asılmaya çalışıyor kimide batıya yav biride demiyorki bizim atalarımız kültürümüz yok mu acaba diye
-
Değişen kültürden yeni yetmeler mi sorumlu tutalabilir yoksa onlara kültürlerini göstermeyenler mi? Sağolsunlar annem ve babam kültürümüzü ellerinden geldiği kadar gösterdiler.Peki kültürlerini çocuklarına aktaramayanlar ne olacak? Bu durumda onların çocukları mı sorumlu oluyor?
Mahalledeki kabadayı,serseri abinin yerini emo,tiky aldı demişsin.Babam bana küçüklük anılarını anlatır.Mahallelerin de bir kabadayı varmış.Bir gün yabancı bir genç mahalleye girmiş ve bu kabadayıda mahalleye izinsiz girdiği için genci ölümüne dövmüş.Bu da çok mantıklı gerçekten.
Halk oyunları yerine tango vs. tercih ediliyor demişsin.Halk oyunları yerine tangoya gitmek kendi kültürümüze sahip çıkmıyoruz anlamına gelmez bence.O zaman spor olarakta yağlı güreşe gitsin bütün çocuklar..
Yazdıklarının doğruluk payıda yok diyemem :)
-
baştan sona okudum doğru yazmışın ama yapacak bişey yok bu böyle gider
senin bi kuşak üstünde senin için aynı şeyleri düşünüyordur muhtemelen
ek olarak ateislerede saygı duyman gerekir
sen nasıl gökten kitap indiğine inanıyorsan onlarda inmediğine inanıyor
-
sen kim oluyosunda bana yok don lastğine kola kapağına tap diyorsun? hiç olmazsa olan birşeye tapıyorumuşuz bak o kadarda salak değilmişiz (!)
herkes herkesin inancına saygı duymalıdır
-
değişen kültür değilde değişen kafa yapısı var.
serserinin kabadayının zaten savunulucak bir tarafı yoktur bu millete akıllı adamlar gerek mafyacılık oynayan elemanlar değil.
bebeklere küfür ettirme olayları ise cahil kesimde var bu bi genelleme değildir.
ilkokuldada kızlı erkekli oturuyorduk ve o zamanlar aklımızda flört kelimesi yoktu zaten ne olduğunuda bilmiyorduk.
otobüste yer verme olayına gelincede şöyle izah edeyim örneğin ben üniversiteye anasının nikahına gidiyorum.
ayakta gittiğim vakit inan bana eve dönüşte yolda yüreyemeyecek hale geliyorum.
ama şeydir kısa bi mesafeye gidiyosundur yer verirsin bu zaten normal bir şeydir.
ben daha çok ülkesinin değerlerini bilmeyen ve gittiği siyaseti umursamayan mcdonalds da yemek yemeye
starbucks a gidip kahve içmeye can atan,ülkesinin durumunu 1 dk bile olsun düşünmeyen insanların çoğaldığını
görebiliyorum.
-
Mylitta bunu yazdı:
Hocam aynı ataların evladlarıyız. ikimizde türküz.. ben işe din olarak bakmıyorum. manevi kısmında değilim.. ama islamiyetten sonra türk kültürü arap kültüründen etkilendi ve yozlaştı.. şu gün hangimiz istemezdiki geleneklerimizi öğrenmek için araştırmak zorunda kalmayalım hala onlar yaşatılsın. tabiki yaşatılanlar vardır ama kaybolup gidenlerde çok fazla..
-----------------------------Hocam şurda bir hata yapıyorsun. bende Türküm ve Türk milliyetçiliğim ama bu ata kültürüne aşırı sadakat ve Arap kültürü ile İslam kültürünü bir tutmak ve evrensel ahlak yasalarını veya bir Roma Hukunu veya Grek felsefesini Türk kültüründen ayrı tutmak bence büyük hatadır. Kendi ''öz'' kültürümüzün kesinlikle doğru olduğunu ispatlayamayız. Daha doğrsuu bir kültürün kesinlikle ideal ritüeller barındırdığını nasıl ispatlayabiliriz ki?
Bence yaşanan süreçtir kültür. Tarihtir. Bu sebeple Türk kültürünü ; Moğol kültüürnden, Çin kültüründen, İslam kültüründen , Grek kültüründen ayırt edemeyiz. Bu saflaştırılmaya çalışan ari kültür içi boş bir kültür olur ve mükemmel olmasını varsayamayız.
-
sanırım bu konudaki fikirlerimi söyleesem büyük kavga çıkacak :D
öncelikle bu toplumun en büyük ihtiyacı, "saygı" <
bugün saygı anlayışı, otobüste yer vermekten ibaret.
düşünceye saygı olmadıktan sonra otobüse kakıyım ben.
evet. gerçekten birçok kimseye, genç yaşlıkadın erkek ayırmaksızın, nötr durumdayım.
eğer düşünceleriyle birilerine saygı gösterdiğini görürsem başka. başım üstünde yeri var.
ama ihtiyar olması yetmez saygı göstermem için.
ya da bayan olması...
(en son otobüste yer verdiğim bir bayan, 10 yaşındaki çocuğunu oturtup kendisi gene ayakta gittikten sonra, bu alışkanlığımı bıraktım. doğru kurunun yanında yaşı yakıyorum. ama hep böyle olur zaten. biz de yaş'dık biara.. hala yaş olduğumuz konular var.. ve kimse ayırmıyor kurunun yanında yakıyor.)
-
ToR5 bunu yazdı:
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------Hocam şurda bir hata yapıyorsun. bende Türküm ve Türk milliyetçiliğim ama bu ata kültürüne aşırı sadakat ve Arap kültürü ile İslam kültürünü bir tutmak ve evrensel ahlak yasalarını veya bir Roma Hukunu veya Grek felsefesini Türk kültüründen ayrı tutmak bence büyük hatadır. Kendi ''öz'' kültürümüzün kesinlikle doğru olduğunu ispatlayamayız. Daha doğrsuu bir kültürün kesinlikle ideal ritüeller barındırdığını nasıl ispatlayabiliriz ki?
Bence yaşanan süreçtir kültür. Tarihtir. Bu sebeple Türk kültürünü ; Moğol kültüürnden, Çin kültüründen, İslam kültüründen , Grek kültüründen ayırt edemeyiz. Bu saflaştırılmaya çalışan ari kültür içi boş bir kültür olur ve mükemmel olmasını varsayamayız.
-----------------------------Eğer hocam binlerce yıldır süregelen türk tarihinde saf bir türk kültürü olmadığını iddaa ediyorsan bu onun yok öğretilmeyip yok edilmesindendir..
Bu kadar köklü bir ırkın başka kültürlerden ayrı tutulan bir tarafı olmamasına sende şaşırmıyormusun? -
Kendi kültürüm kendi ülkem bana ekmek,yemek,iş,hayat, veremedikten sonra kültürüm eski kalmış kaç yazar.Herkes artık kendı hayatını nasıl devam ettırebılecekse o tarafa kaçıyor bence.Neresi ve ne sana hayat verıyorsa onu yaşıyorsun istesende istemesende.Kuzey ıraktada hayatını kazanabilirsin isvicredede mardindede.Yeni yetmelerede o zevk verıyor onların ortamı öyle oldugu icin öyle yaşıyor.Vatan millet sakarya takımım annem babam dinim kitabım bir yere kadar işliyor bu dünyada.