folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yeni Yetmeler Ve Değişen Kültür...

Yeni Yetmeler Ve Değişen Kültür...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:
    -----------------------------

Kendi kültürüm kendi ülkem bana ekmek,yemek,iş,hayat, veremedikten sonra kültürüm eski kalmış kaç yazar.Herkes artık kendı hayatını nasıl devam ettırebılecekse o tarafa kaçıyor bence.Neresi ve ne sana hayat verıyorsa onu yaşıyorsun istesende istemesende.Kuzey ıraktada hayatını kazanabilirsin isvicredede mardindede.Yeni yetmelerede o zevk verıyor onların ortamı öyle oldugu icin öyle yaşıyor.Vatan millet sakarya takımım annem babam dinim kitabım bir yere kadar işliyor bu dünyada.

doğru tespit.

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Mylitta bunu yazdı:

ToR5 bunu yazdı:

Hocam şurda bir hata yapıyorsun. bende Türküm ve Türk milliyetçiliğim ama bu ata kültürüne aşırı sadakat ve Arap kültürü ile İslam kültürünü bir tutmak  ve evrensel ahlak yasalarını veya bir Roma Hukunu veya Grek felsefesini Türk kültüründen ayrı tutmak bence büyük hatadır. Kendi ''öz'' kültürümüzün kesinlikle doğru olduğunu ispatlayamayız. Daha doğrsuu bir kültürün kesinlikle ideal ritüeller barındırdığını nasıl ispatlayabiliriz ki?

Bence yaşanan süreçtir kültür. Tarihtir. Bu sebeple Türk kültürünü ; Moğol kültüürnden, Çin kültüründen, İslam kültüründen , Grek kültüründen ayırt edemeyiz. Bu saflaştırılmaya çalışan ari kültür içi boş bir kültür olur ve mükemmel olmasını varsayamayız.

Eğer hocam binlerce yıldır süregelen türk tarihinde saf bir türk kültürü olmadığını iddaa ediyorsan bu onun yok öğretilmeyip yok edilmesindendir..

Bu kadar köklü bir ırkın başka kültürlerden ayrı tutulan bir tarafı olmamasına sende şaşırmıyormusun?

Yok hocam burada şaşılacak bir şey yok zaten. Bunun eğitimle de bir alakası yok. Biz göçebe ve savaşçı bir topluluk olduğumuz için, çok fazla milletle etkileşimde bulunduğumuz için, farklı din ve mezhepleri benimsediğimiz için, ayrıca yolculuk ettiğimiz veya devlet kurduğumuz coğrafyanın azizliğinden çok farklı kültürlerle etkileşimlerde bulunduk. Bende diyorum ki bu kültür olayı bir süreç ve bu çeşitilik olağan bir şey. Sıradışı değil. Burada bence hatalısın, bunun bizim kültürümüzün dirayetli durması veya herhangi bir kültürün ariliğini koruması imkansız.

Ancak senin şikayet ettiğin ve benimde katıldığım ortak düşünce tahmin ediyorum ki kültürümüzün ''iyi'' olan şeylerini koruyamadığımız gerçeği. Ama bu iyiye ulaşmak için saf kültüre dönme arzusu hem imkansız hem de bu saf kültürün özünde iyi olması isptalanamaz. 

Birde bence aslı Türk kültürü bu savaşçı, göçebe , zorluklara uyum sağlayabilen, özgür iradeli, ve başka fikirleri açık olmamız bizi biz yapan şeyler. Bence gerçek Türk budur. bu sebeple İslam,Roma,Bizans, daha geri Moğol,Çin kültürü bizim etkilendiğimiz kültürler olduğu kadar, bizimde söz sahibi olduğumuz pay sahibi olduğumuz külütrlerdir.

Kültür bir etkileşim olayıdır. Bu yüzden Avrasyanın tüm kültürlerinde bizim etkimiz vardır. Bizim etkilenmemiz de doğaldır.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek

----------------------------------------------------------

Dini müslüman olan ülkemin ahlaki seviyesinin giderek düştüğünü ve eskiden kız yanına oturtulmayan ilk okul sıralarında şimdi Flört etme yeri oLduğunu görünce kendimden utanıyorum.

ortada dini müslüman olan bir ülke yok. milletinin çoğunluğu müslüman olan bir Türkiye Cumhuriyeti var.

Küçük bir bebeğe ilk öğretilen şeyin Doğru ile yanlışı ayırt etmek yerine küfür olduğunu görünce tüylerim diken diken oluyor.Bir de küfür et amcaya oglum diyipde gülmeleri cabası...

bu ülkede geçmişte de yapılmıyordu bu. geçmişle günümüz baba-oğul ilişkisi arasındaki fark, cana yakınlıktan başka birşey değildir. eskiden babalar oğullarını döverdi.. kesinlik küfür öğretmeyi onaylamıyorum. ancak bu cana yakınlığın getirdiğinden başka birşey değildir.

ha işin psikoljik yanını incelersen bu kadar iyimser olmamın sebeplerini görebilirsin. eski nesilde yetişmiş insanlar babalarının yanında seslerini çıkarmazlardı (sadece genelleme). evden dışarı çıkmayı bırak konuşamazdı bile. sonra ne mi olur? o çocuk büyüyünce, kendi ayakları üzerinde durunca o eziklik psikolojisini acısıyla çıkarır insanlardan. kralı gelse tanımaz, kral benim der. yaşayamamıştır çünkü o özgürlüğü, çocukluğu...

sence hangisi daha iyi ?

Eskiden otobüste bir bayan ayakta kaldığında gençler yer verirken , şimdi ise gençlerin yerini 70'lik dedelerle değiştiğini görüyorum .

haklı olabilirsin ama adil bir genelleme olmamış. ben şimdi muhtemelen o kasdettiğiniz genç nesildenim. ve böyle birşey yapmıyorum, gördüğümde uyarıyorum. dediğim gibi haksız genelleme...

Yurdum insanı eskiden Çocuklarını Folklore yollarken şimdi break dans tango bale gibi abidik kubidik Aktivitelere
    katıyorlar.Neymiş efendim benim oğlum gramafon, tello çalıyor benim oğlum operaya gidiyor. LAn ver eline kavalı çalsın hayvan
    bide uzun hava çeksin yeterdi eskiden

sanat bu. kesinlikle saygı duyulması gerekir.

bir kültür böyle çürümez ya da kurtulamaz. yani bağlama denen alet türk kültürünün bir simgesiyse, o çalınmasa bile unutulmaz. onu ayakta tutanlar mutlaka olur.

açık konuşmak gerekirse. evet bağlama iyidir. ama bir blues dururken oturup bağlama dinlemem ben. amerikan özentisi miyim ben? hayır. sanat bu. ruhla alakalı. ben gitar çalıyorsam onlara özendiğim için değil, bu enstrümanı sevdiğim için çalıyorum.

bu apayrı bir tartışma konusu aslında. ama sen çello çalan bir çocuğu neden elindeki saz değil diye yadırgayamaz ve yargılayamazsın..

Mahallenin kabadayısı serserisi abisi gibi şeyler kalktı yerlerine Mahallenin zübbe tiki cix Emo memo gibii
    Çakma özenti lafları geldi.

ne farkeder ki ? ikisi de kendini kalıba sokmaya çalışan insan modeli. yıllar önce kullanılan yan sanayii lafı şimdi yerini çakma, özenti laflarına bıraktığı için mi genç nesili yadırgıyorsun. saçmalık...

ayrıca köşede cinayetler işleyen, sözde milletin namusunu korurken mahallenin ablalarına göz diken mahalle kabadayıları yerine, köşede ağlayan asalak emo gençler daha normal değil mi ?

Onu bunu geçtim ya Tanrı TanımazLar(ßunlara halk arasında Ateist deniyor)Sadece bir şey diyorum onlara bla bla

işte burası seni hiç ilgilendirmez. anayasasında demokrasi geçen bir ülkede yaşıyorsan bunlara laf edemezsin. kimse sana da laf edemez. ediyorsa bak orda polis var, şikayetini bildirirsin, gereğini yaparlar. ama laf etmeye hiç hakkın yok.

sonuç olarak, değişmeyen tek şeyin değişim olduğu gerçeğine çok fiziksel bakıyorsun. işin biraz psikolojik yanını düşün..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

hacı o değilde bu tello nası çalınıyo beşiktaşlı tellomu bu?

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

yazı baştan aşağı saçmalık @castael in dediğigi gibi zeka seviyesini bariz şekilde göstermiş arkadaş onun için bence gereksiz yorum yapıyorsunuz üzerine tartışılcak bir yazı yok ortada.

Toplam Hit: 5744 Toplam Mesaj: 36