YGS'de Şifreli Cevap Anahtarı İddiası!
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
nası ya 1 milyon 600 bin kişi için ayrı ayrı kitapçıkmı oluşturmuşlar ?? Odaha sakat
evet, öyle yapılmış bu yıl. ama sınavdan çıkar çıkmaz (bir başka mesajda da yazdığım gibi), bir arkadaşla tv başına geçip trt'yi izledik ve 40 Türkçe sorusunun hiçbirinde soru veya yanıtlarımızın farklı olduğunu görmedik, özellikle bunu da kontrol ediyorduk oysa sistemi merak ettiğimden. -
ösym gerekli açıklamayi yaptı. yalniz basın sözcüsü olarak yanlış tercih yaptıklarinida tüm açık yürekliğiyle itiraf etti o nasıl sözcü la iki lafi toparlayamadi
gelip " arkadaşlar yok öyle birşey dağılın" dese daha samimi olurdu.
yüksek not alanlarin kitapçıklarini açıklayacaklarmiş. kişisel bilgilerini gizlemeyi unutmazlar inş. akıllara kitapçıklari değiştirebiliteleri gelebiliyor ama bu imkansiz, çünkü böyle bir şifreleme tekniği varsa bunun sınırlarini bilemezler kaç kişi biliyor kaç kişi bilmiyor kimler bundan haberdar kesin emin olamadiklari içün kitapçıklari değiştirme olasiliğida suya düşer. kişiler belirliyse 10 kişi için bu şifreleme yapıldıda demek mümkün amaa böyle büyük çapli bir iş varsa bunu sadece 10 kişi için yaptılar demekte salaklik olur. bu çete 10 kişşilik bir riske girmek yerine bu 10 kişiyi özel üniversiteye yollar olur biter.
olayin farkli bir boyutda olabilir; ösym içinde konuçlanmiş çete ösym üzerinden hükümete zarar vermek için master kitapçığa böyle şifreleme şeyside koymuş olabilir. tabi bu komplo teorisinin dışında şans eseride böyle bir şifreleme oluşmul olabilir. (inandirici olmasada.)
-

-
seksendokuz bunu yazdı:
Benim kazancım var sanki aptal liseli ergen, aptal aptal dolaşacağına laf yarıştıracağına git kitap oku bişeyler öğren bişeyler kap alttan almaya çok meyillisin heralde.
-----------------------------aptal olan sensin ki ilk mesajında sanki bu işten kazancım varmış gibi bana saldırma gereği duymuşsun.
"git kitap oku bişeyler öğren bişeyler kap"
şimdi konunun kitap okumaylan alakası nedir aptal arkadaşım? okuduğum kitapları saydırtma şimdi sidik yarıştırır gibi.. kitap okuduğunu mu kanıtlamaya çalışıyorsun nedir amacin anlamadım:) ha aferim sana kitap okuyorsan fakat okuduktan sonra kitabı yorumlamayı da unutma okumanın bir anlamı olsun.
"alttan almaya çok meyillisin heralde"
aferim laf soktun bana. (bir özürlü genci sevindirebildiysem ne mutlu..)
-
Açıkçası ben hiç tatmin olmadım bu açıklamalardan. 80.000 tane basılma ihtimali varmış bu kitapçıklardan(permutasyon-kombinasyonla hesaplamışlar, olayı bulan adam akşam bi kanalda canlı yayında söyledi)
KPSS"de kopya çekildi, 9 ay sonra ortaya çıktı. YGS içinde böyle bişey ortaya çıkarsa hiç şaşırmam...
-
o değil de bunlar şimdi bilerek böyle birşey yapıpta sonradan, merkezi sınav sistemini bırakalım üniversiteler kendi sınavını yapsın demesinler? çünkü kopya olayı varsa bu şekilde milletin gözüne sokmaları da biraz tuhaf geldi.
-
xxx bunu yazdı:
seksendokuz bunu yazdı:
Benim kazancım var sanki aptal liseli ergen, aptal aptal dolaşacağına laf yarıştıracağına git kitap oku bişeyler öğren bişeyler kap alttan almaya çok meyillisin heralde.
-----------------------------aptal olan sensin ki ilk mesajında sanki bu işten kazancım varmış gibi bana saldırma gereği duymuşsun.
"git kitap oku bişeyler öğren bişeyler kap"
şimdi konunun kitap okumaylan alakası nedir aptal arkadaşım? okuduğum kitapları saydırtma şimdi sidik yarıştırır gibi.. kitap okuduğunu mu kanıtlamaya çalışıyorsun nedir amacin anlamadım:) ha aferim sana kitap okuyorsan fakat okuduktan sonra kitabı yorumlamayı da unutma okumanın bir anlamı olsun.
"alttan almaya çok meyillisin heralde"
aferim laf soktun bana. (bir özürlü genci sevindirebildiysem ne mutlu..)
-----------------------------alabildiysen ne mutlu sana pıtırcık.
-
Yukarı
Sağdan soldan bişey duyan var mı kitapçıklarla ilgili ?
-
Gül'den rahatlatan açıklama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YGS'deki ''gizli şifre'' iddialarıyla ilgili olarak, ''Başkandan (ÖSYM Başkanı Ali Demir) aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimizin güvenle kendilerini ikinci sınava hazırlamaları gerekir'' dedi.
Gül, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono'nun daveti üzerine Endonezya'ya gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin YGS'deki ''gizli şifre'' iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı.
ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, iddialarla ilgili yaptığı açıklamaların kendisini tatmin edip etmediğinin sorulması üzerine Gül, tartışmaları takip ettiğini, bugün ÖSYM Başkanı Ali Demir'i arayarak, kendisinden bilgi aldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:
''Bana verdiği bilgiler çerçevesi içerisinde, aslında bu basına verilen kopya tamamen ayrı hazırlanmış bir kopya. Esas bir ana kitapçık olduğunu, onun hiç kimseye verilmediğini, o ana kitapçıktan bütün öğrenciler için farklı şekilde hazırlanan kitapçıkların da yine hiç kimseye verilmediğini söyledi. Zaten bugün öğlen itibariyle herkesin sorusunu, kağıdını, cevabını internete koyduklarını söyledi.
Dolayısıyla bu kadar açık, şeffaf bir şekilde ortaya çıktıklarını, böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Daha önce biliyorsunuz, burayla ilgili birçok eleştiriler de vardı. Devlet Denetleme Kurulu da o zaman incelemişti, bu çerçeve içerisinde zaten bir rapor da vermişlerdi ama çok süratli bir şekilde kanunu çıktı, yeniden yapılandırıldı. Dolayısıyla Başkandan aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimizin güvenle kendilerini ikinci sınava hazırlamaları gerekir.'' -
http://www.facebook.com/album.php?fbid=144828982250286&id=143291465737371&aid=30222
edit: Gül'den rahatlatan açıklama diyince ygs iptal edilecek felan sandım meğer ösym başkanının açıklaması kendisini tatmin etmişmiş valla gül'ün açıklaması içime su serpti..
ikinci edit: seksendokuz özürlü olduğunu anlamıştım fakat durumunun bu kadar vahim olduğunu bilemedim. seni öyle bir zükerim ki nikini ikibinonbir diye değiştirirsin unutamazsın..