folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder YGS'de Şifreli Cevap Anahtarı İddiası!

YGS'de Şifreli Cevap Anahtarı İddiası!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bauer
    Bauer's avatar
    Erkek

ygs

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retnokisnon
    retnokisnon's avatar
    Erkek

YGS yi en kolay kim kazanır. a)Öğrenciler b)Çalışkan öğrenciler c)Çakal öğrenciler (Şifre:Şıkları iyiden rezile sırala)

biraz öğrenci,teknolojiye bağımlı, elektroniğe ılımlı...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

anlamadığınız ya da pas geçtiğiniz bir nokta var kopyaya karşı soruların yerinin değişmesi herhangi birşey teşkil etmiyor. şifreleme soruların sırasında değil cevapların yerleşiminde! her sorunun kendine has belirlenmiş 5 adet şıkkı var ve bu şıkları evirsen çevirsen 120 farklı şekilde sıralayabilirsin. e sınava giren öğrenci sayısı 1.6 milyon, bunu 120 ye böl bulursun bu kitapçıklardan kaç kişiye düştüğünü...

ha tutup da doğru cevap haricindeki cevapların hem yerleri hem değerleri değiştirildiyse ki zannetmiyorum o zaman bir problem yok...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Desene bir açıklama getirmediler/getiremediler büyükten küçüğe olayına :)
    Bu kitapçık kimsede yokmuş da falan filan onu sormuyoruz biz!
    "Kimsede olmayan kitapçıkta" niye büyükten küçüğe gibi bir olay var?????
    Yoksa tesadüf mü :)))

Not: Dur bu soruya da cevap vermiş basın toplantısında, 40'da 37 tutuyo ya 40ta 40 olması gerekir öyleyse şifre yok gibisinden cevap vermiş.
    Şüpheyle yaklaşıyorum. Şu algoritmayı olayı tam çözeyim belki mesajımda düzenleme yaparım :S

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    kaç kişi denedi ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur_123
    onur_123's avatar
    Erkek

alın size algoritması

http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=37768&PID=160828#160828

küçükden büye doğru olanın daha bi değişik hali

Yazılım mühendisliği karanlık bir odada kara kedi aramaya benzer.Donanım mühendisliği karanlık bir odada kara kedi aramaya benzer ama odada kedi filan yoktur.Sistem mühendisliği karanlık bir odada kara kedi aramaya benzer;odada kedi yoktur ama birileri "Kediyi yakaladım" diye bağırır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

-Eskiden şıklar ya büyükten küçüğe, ya da küçükten büyüğe sıralanıyordu. Uzmanlar şıkların karşılaştırılamayacağını söylüyor. Siz şıkları karşılaştırabildiniz?

-Adaya özgü sıra kitapçığı yapabilmenin tek şartı cevap şıklarının dağıtılmasıdır. Sıralı olmamasıdır. Sadece soruların yerlerinin değiştirilmesinde çok fazla kombinasyon yapılamaz. Dünyada da çok sayıda uygulanıyor.

-Her basın kuruluşuna tek bir kopya değil de, farklı kopyalar verseydiniz böyle bir sorun yaşanır mıydı? Bu tartışmalar yaşanmazdı.

Her basın kuruluşuna adaylara gönderilmiş sistemden türetilmiş yeni bir soru kitapçığı gönderseydik bunları yaşamayacaktık. Bunu kabul ediyorum.

------------

Koyu yaptığım yerler bile rezilliği kanıtlıyor, yahu 40 matematik sorusunu bile karıştırsan ( 40! faktöriyel ) kadar değişik kitapçık elde edersin.

Bizim matematiğimiz var çok şükür doğru cevabı yan yöntemlerle değil DİREKT hesaplayarak bulabiliyoruz. 

40! (faktöriyel)  = 816 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 tane (yaklaşık) kitapçık türü yapar.  

Yani değil Türkiye'yi galaksideki yıldızları bile sınava sokarsın.

( Takıldığım nokta şu: Çok karmaşık bakıp basiti göremiyor muyuz acaba? Crafty'nin dediği gibi 5 tane şıkla evirsen çevirsen ne kadar algoritma yapabilecen :) , çünkü anladığım kadarıyla bu şaşlar tüm sorulara "algoritma" uygulamak yerine her bir soruya aynı algoritmayı uygulamışlar ( Bu da küçükten büyüğe sıralama metodu oluyor). Bunun nedenini de optik okuyucuya, "adaya özgü" hale getirilen kitapçık sayısı kadar "adaya özgü" cevap anahtarı tanımlayamama korkusuna bağlıyorum. Doğru şıkkı sabit tutmuşlar, niye, optik okuyucu şaşırmasın diye kanımca :) Sorun bundan kaynaklanıyor. )

Edit: Yazdıklarım adamların yüzde yüz haksız olabileceği anlamına gelmez!

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek

xxx bunu yazdı:
    -----------------------------

http://www.facebook.com/album.php?fbid=144828982250286&id=143291465737371&aid=30222

edit: Gül'den rahatlatan açıklama diyince ygs iptal edilecek felan sandım meğer ösym başkanının açıklaması kendisini tatmin etmişmiş valla gül'ün açıklaması içime su serpti..

ikinci edit: seksendokuz özürlü olduğunu anlamıştım fakat durumunun bu kadar vahim olduğunu bilemedim. seni öyle bir zükerim ki nikini ikibinonbir diye değiştirirsin unutamazsın..

-----------------------------

Az bekle sen.

Hoop.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

ÇEMBERSEL MODLAMA die bişeyden bahsediolar

güya oluyormuş falan

hatta güya bazı dersanelerde bahsedilmiş sınanvdan önce

mesela şöle bi link var ;

http://groups.google.com/group/tmoz/browse_thread/thread/c9a3157f5c30dc40/1c94e0b802867cc2?pli=1

bu linkte öğrenciler kulaktan dolma bilgilerle bişiler sölüyolar ama tam emin olamadım açıkcası

ama fem dersnaesi vs dior işte o zman işler deişior :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomannie
    tomannie's avatar
    Erkek

millet, ösym nin dün yayınladıgı farklı kitapçıklara bakan var mı?

varsa sorularda şıkların yerleri farklı mı?  yoksa basına dağıtılan gibi mi?

ümidin kaybolması özgürlük demekti
Toplam Hit: 18561 Toplam Mesaj: 128