Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
"Yöneticiniz Tarafından Devre Dışı Bırakıldı"
"Yöneticiniz Tarafından Devre Dışı Bırakıldı"
-
Bi bilgisayar var 8 yıldır musallat.exe dahil her türlü virüse gark olmuş
hiç antivirüs kullanılmamış :D
ve içinde silinmemesi gereken hayati şirketsel bilgiler var
muhasebe bilgisayarı
görev yöneticisi engelli
cmd engelli
regedit engelli
gpedit.msc deyince hiç bir sonuç dönmüyor
daha denemediğim kim bilir neler engelli
360 total security indirdim tarama yapıyor tüm tarama motorlarıyla şuan.
bu engelleri nasıl düzelticez?
( virüs tarafından engellenmiş şeyler, bilgi işlem falan yok )
windows 8
-
hocam hdd söküp başka pc ye takıp ne alınacaksa alsanıza :)
-
combofix ?
-
SSH bunu yazdı
hocam hdd söküp başka pc ye takıp ne alınacaksa alsanıza :)
sonrada temiz bir format sonrası devam edersiniz pc yi kullanmaya
-
https://www.lifewire.com/free-bootable-antivirus-tools-2625785
https://support.kaspersky.com/us/viruses/rescuedisk
Bazı antivirüslerin kurtarma cd leri oluyor. Bilgisayarı onunla cd den başlatıp virüs taraması yapabilirsiniz. Ama öncelikle o bilgisayarın yedeğini almalısınız.
-
Guvenli modda acip startupi temizlersen biraz kolaylasir isin murit.
-
Hdd yi sökme ve tarayarak temizleme fikrine katılıyorum, önemli bir şeyi de yapmadan denememelisiniz, mutlaka Virüslü HDD nin bir imagesini almayı unutmayın.. image almanızı sağlayacak dosya bende var isterseniz veririm.. Olurda taramada dosyaları virüs temizlerken kaybederseniz virüslüde olsa bir yedeği elinizde bulunsun, böylece başa alarak başka bir anti virüs deneyebiir ve dosyalarınızı kurtarmanın bir yolunu bulabilirsiniz.. Şansınızı arttırın..!
-
Musallatın en son bir ek gibi birşey ile beraber yapımcısı otomatik kendi kaldıracak bir program yapmamıs mıydı ? hatta hakkınız helal edin filan yazıyordu ? çok feci yanılıyor olabilirim.
-
Roark bunu yazdı
Musallatın en son bir ek gibi birşey ile beraber yapımcısı otomatik kendi kaldıracak bir program yapmamıs mıydı ? hatta hakkınız helal edin filan yazıyordu ? çok feci yanılıyor olabilirim.
evet hocam musallatı zaten çözdü sanırım antivirüs. musallat var olmaktan başka ne yapıyor hiç bilmiyorum yani temizlendi mi test de edemiyorum :D
bilgisayar sahibine yakınlarda kolonya ve çakmak varsa aygıtı komple yakmasını da önerdim reddetti.
uzak masaüstüyle bağlandığım için combofix yahut HDD sökme vs yapamıyorum. teamviewer neyse ben de o kadar.
neyse artık taksi ücretimi isteyip yerinde keşfe gideyim :P
-
combofix
malwarebytes
avg veya eset
bu 3lüyü yap çözüm gelir
-
önce antivirüsü kurup sonra hiç tarama yapmadan güvenli modda combofix ıvır zıvır çalıştırıp sonra normal açılırken antivirüsürü başlatırsan sorunları çözmen daha hızlı olur.
bu süreç içerisinde en mantıklısı voidtool tan Everything search indirip sadece önemli dosyaları taratıp ctrl+c yapıp başka yere kopyalamak.