Yüksek Maaş Düşük Prim Mi Düşük Maaş Yüksek Prim Mı ?
-
sen pazarlamacı arıyorsun pazarlamacı adamda düşük maşa bakmaz yanından bile geçmez, geçmişini araştıracaksın hangi firmalardan geçmiş sonrada aylık ciro takip liceksin bir iki ay işletmeye getirisi ne olmuş
ona göre oturur konuşuruz diceksin bu adamda cevre düzenlemesi peyzaj vs yapmaz. çok çok yanılır iki ay fazla maaş ödersin. 22 - 25 aralığına paz yeni girmiş eleman bulursun .
senin 100 liraya satamadığın evi 500 e kakalıcak adam
100 liraya alamadığın bulamadığın arsayı 10 liraya alıcak kabiliyet şeytan tüyü çevre var :))
-
prim elde etmek için sirk maymununa dönmek gerekmiyorsa yüksek prim asgari ücret olabilir. diğer türlü sadece adı olur başka da bişe olmaz.
https://www.youtube.com/shorts/meggLIkx2Lc
-
Kesinlikle minimum maaş, yüksek prim. Burada önemli olan satış elemanını seçerken doğru kişiyi bulabilmen. İlana çıkarken çalışanan maksimum kazanabileceği rakamı yazarsan daha çok başvuru toplayabilirsin.
Okumayı seviyorsan bu konu için çok güzel bir kitap önerebilirim.
-
Sorumluluk sahibi bir insan alırsan prim için çabalayacaktır öteki türlü normal maaş yeteceğinden çok da primi kasmayacaktır..
-
SaNaL_AjaN bunu yazdı
@futurist Sen Antalya'ya yerleşme git üj bejler ile uğraş sonra onlara sitem et :))) Dediklerinde çok haklısın..Kafamda yüksek maaş vermek var aslında.Bİzim toplum şu an garantici oldugu için garanti olmayan işler için savaşmıyor ama o işi kaybetmemek adına kotayı tutturmak adına deli gibi savaşmak istiyor :) Tüm işleyişin olmasada %90 kısmında ben olacağım.Ben yönlendireceğim ben o günü programlandırmasını yapacağım.Bununla görüşmek gerekiyor,bu mülk sahibi aranacak arandıysa sonuç nedir gibi gibi..Bende erkek personel isterdim ancak bizim sektörde kadın/bayın hangisi doğruysa o cins mutlaka olması gerekiyor.Evde tek yaşayan bayanlar oluyor yanımızda bayan oldugu zaman cok daha rahat oluyoruz.Hatta bayan arkadaşımız bende geleceğim ne zaman müsaitsiniz diyerek randevu alabiliyoruz.Aksi halde kocam gelsin,sevgilim gelsinler başlıyor maalesef..Temizlik için bayan ağırlıklı çalışmak zorunda olacağım için ofis Adnan Oktar Hoca Efendinin yeri gibi olacak :)) İşler arttıkça düzenli personeller de artacak inşallah..Trakya'da 1 yıl askerlik yaptım iyi bilirim oraları :))
O yazılımcı arkadaşın yaptığını maalesef her sektörde başımıza gelebiliyor.Bilgisayar biliyorum diyip bilgisayarda zor yazı yazanlar ile karşılaşmak hayal kırıklığı oluyor.Özellikle yeni nesil bilgisayardan anlamıyor çok saçma gelecek ama kadınlar gerçekten anlamıyor :)) Tek dünyaları cep telefonu ve cep telefon yazılımları.Bizim için bilgisayarı aktif kullanmaları gerekiyor.
evet hic dusunmemistim eve bakarken ki kadin istenmesini. ne desen haklisin. bir antalyaya kapak atamadim.
@vegapc ben okurum. önerin
-
biri sana 22 bin verseydi ne yapardın aq çalışırmıydın. az para çok iş diyenlerdensin.
-
Eğer elemanın çalışma azmi yoksa hiçbir sistemde verim alamazsın ortalama çalışır.. Eğer elemanın yeteneği varsa ona yüksek maaş ve saygınlık ver. Ve karşılığını adam gibi iste. Verim çok fazla olacaktır.
Kendi işimi kurmadan önce çalıştığım şirkette aynı pozisyonda ki elemandan daha fazla çalışıp daha çok şey biliyordum. Prim değil ama bi nevi ona benzer bi sistemde aldığım maaş o elemandan daha fazlaydı ama onun emeği ve aldığı maaş, benim emeğim ve aldığım maaş doğru orantıda değildi.
3x verim de çalışıp 10 alıyordu.. ben 10x verim de çalışıp 15 alıyordum. oysa ki en az 30 almam gerekirdi.. ben de siktir ettim 5x kadar çalıştım daha fazlasını yapabilecekken yapmadım. bu durumu bir çok kez izah etmeme rağmen hakkımı vermediler b ende istifa ettim. Sonradan duydum ki benim gibi fazla mesaiye kalan, geceleri de çalışan, başkalarının problemlerini çözen, müşteriyle adam gibi diyalog kuran bi eleman yerine aynı pozisyona yine 3x lik bir eleman almışlar. benim gibi 3-+4 eleman şirket değiştirdi o zamanlar.
Studyoda 5 dizi 3 film vardı müşteri olarak biz bıraktığımızda şimdi öğrendim ki 2 dizi 1 film ortalamasıyla gidiyorlarmış..
Yani Özetle dostum her elemana yüksek maaş verilmez deneye deneye doğru elemanı bulacaksın. bulduktan sonra da hakkını neyse vereceksin.. o zaman yüksek verim alırsın.
-
Hocam 6 senedir Satış Mühendisliği yapıyorum, bana kalırsa düşük maaş yüksek prim ile devam etmen daha mantıklı. Ben en azından böyle çalışıyorum, herhangi bir satış kotam yok sattığım sistem üzerinden prim alıyorum ve aldığım paradan memnunum. Eğer düşük maaş vereceksen ve verim bekliyorsan kota koymaman önemli.
-
Emlak + temizlik + peyzaj demişsin hocam. İş yoğunluğunun da normalden fazla olacağını söylemişsin. Bence 20k az.
-
Yüksek maaş düşük prim.
Maaş garantidir, prim ihtimale dayalıdır.
Maaş gününde ödenmek zorundadır, primin ödenmesi bir sürü ihtimal ve prosedüre bağlıdır, işveren sürekli fırsatını bulur göt atar.
Maaşın gününde ödenme zorunluluğu varken ne hikmetse primin ödenmesi hep gecikir, ertelenir, altı aylık denir birden senelik kararı alınır.
Maaşın dümdüz nettir bordroya bağlıdır, primin kaydını işveren doğru düzgün tutmaz yarın öbürgün sorun olursa işveren kayıt tutmadığı için ispatlamak için ardını yırtarsın.vsvs.
hukuken yüksek maaş, primi siktret.
edit : ben işçi açısıdnan bir soru sandım konuyu okumadan yoruma daldım. İşveren tarafıymış müridimiz. Çoğu işveren aksine de dürüst bir anlayışta ayrıca. Ancak yine cevabım yüksek maaş düşük prim hocam. Prim arada bir çalışanı sevindiren, tatile götüren, telefonu yenileten, kredi kartı borcunu temizleten bir unsur olmalı. Ana geçim kaynağı olmamalı. Asgari ücret + yüksek prim sistemlerinde çalışan daima verimsiz olur ve birkaç başarısız tecrübede prim hayallerine kalıcı olarak küser. Yukarıdaki veriler esasen işçiden performans beklenirken işveren açısından da önemlidir. Öte yandan yüksek maaş ve ara ara düşük prime rağmen işe kayıtsız olan işçiyle bağını kopartmak seni vicdanen daha az rahatsız edeceği gibi hukuken de daha imkanlıdır.
Ephesus tarafından 07/Ağu/24 21:54 tarihinde düzenlenmiştir