Yüksek Maaş Düşük Prim Mi Düşük Maaş Yüksek Prim Mı ?
-
@taekwondo Hocam adı ister pazarlamacı ister emlakcı ne dersek diyelim bu işin içinden gerçekten çıkamadım.Ortalama 5 kişi işe bu tarz sistem ile çalıştık 5 tanesi bir bir birine yakın performans ile çalışıyordu diyebilrim.Belki biz adamına denk gelemedik.Normal mantıken düşük maaş yüksek prim her zaman iyidir ama günümüz kosulları belkide ilk etapta garantici kafa haline getirdi bizi.Gerçekten iş yapacak birisi için aylık 40-50 k maaş vermeye de razıyım yeter ki kazandırsın.
@vegapc sanırm bu konuda biraz daha kendime zaman tanıyıp doğru personel ile yola çıkmak gerekecek.Tecrübeli kişilerde bu maaşa ben çalışamam diyor kafayı çizecem :) Kitap önerisi gelsin okuyamadım da sesli kitap olarak dinlemeyi çok severim
@sqlmappentester Eğer prim vermemiş olsaydım dediğinde haklısın ancak prim ile alacağı minumum maaş zaten ortalama 40 bin tl ve üzeri olacak.İşin en güzel yanı sınırlama yok çok iş çok para
@Hakkinen Güzel tecrübeler edinmişmiş gerçekten.Peki düşük maaş+kademeli olarak kota olayı hakkında ne düşünüyorsun... asgari ücret + kota 20 k maaş + kota 25 k maaş+ kota gibi gibi..İşsizlik sorunu gerçekten yok su anda piyasada çalışacak adam gibi işine sahip çıkacak personel bulmak cok zor.
@Hakkinen Hocam onu tüm personellerimizde denedik belki Antalya'ya bölgesi o şekilde prim olayına çok takılmıyorlar.Ay sonu eline geçecek net para için işe geliyorlar ve bu durum benim hiç hosuma gitmedi doğrusu.Biz normal bir iş yapmıyoruz büyük rakamların döndüğü bir sektör oldugu için ona göre çalışma yapmak desteklemek gerekiyor doğrusu.
@Hannibal_King Başlangıç için 20k maaş + prim..Taktir edersin ki tanımadığım personel için 25 30 k direk maaş + prim vermek deneme süreci için ağır gelecektir.Güzel çalışan birisi aylık minumum 40-50 K dan aşağı kazanmak gerçekten.
@Ephesus Estafullah hocam..Ben işveren tarafındayım.Bizim prim sistemi müşteri kapıdan çıktığı an para masada durur o an dağıtılır.Ay sonu maaş ile beraber gibi hususlar bizim sektörde olmuyor.Gerçekten insanlar risk almaya çok korkar hale geldiler.Ben bir çok kişi ile görüşüyorum ilk sordukları ne kadar maaş...Prim sistemini merak eden nerdeyse yok :) Asıl mevzu prim sisteminde dönüyor zaten.Primlerin yanında maaşın çokta bir değeri yok ama insanlar garantici sistemden gözünü açamamış maallesef.Günün sonunda aslına bakarken çalışankan bir personel olursa orada masa yani işveren kazanıyor..
SaNaL_AjaN tarafından 08/Ağu/24 00:14 tarihinde düzenlenmiştir -
SaNaL_AjaN bunu yazdı
@Ephesus Estafullah hocam..Ben işveren tarafındayım.Bizim prim sistemi müşteri kapıdan çıktığı an para masada durur o an dağıtılır.Ay sonu maaş ile beraber gibi hususlar bizim sektörde olmuyor.Gerçekten insanlar risk almaya çok korkar hale geldiler.Ben bir çok kişi ile görüşüyorum ilk sordukları ne kadar maaş...Prim sistemini merak eden nerdeyse yok :) Asıl mevzu prim sisteminde dönüyor zaten.Primlerin yanında maaşın çokta bir değeri yok ama insanlar garantici sistemden gözünü açamamış maallesef.Günün sonunda aslına bakarken çalışankan bir personel olursa orada masa yani işveren kazanıyor..
Ben senin yerinde olsam hocam dediğin gibi 20-25k arası bir maaş verdikten sonra düşük bir prim sistemi gösteririm. Baktın personeli gözün tuttu, satış da yapıyor, düşük de olsa prim de kazanıyor, o zaman sanki patron kıyağıymış gibi ekstra prim verdim, sana bu ay bonus verdim, hadi bu da senin hakkın, bu sene maaşına fazladan şöyle zam yaptım gibi şekilli hareketlerle beslerdim. Sürekli kıyak yapan patron hem işçi gözünde ciddi cazibe merkezi oluyor, hem buradan gitsem nerde bulacağım böyle adamı bi daha algısı yaratıyor, hem de bilinmez sürpriz bonuslar her zaman ayrı bir heyecan ve beklenti kaynağı yaratıyor. Senin sıkıntında ben bu taktiği izlerdim açıkçası :)
-
Ephesus bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdı
Ben senin yerinde olsam hocam dediğin gibi 20-25k arası bir maaş verdikten sonra düşük bir prim sistemi gösteririm. Baktın personeli gözün tuttu, satış da yapıyor, düşük de olsa prim de kazanıyor, o zaman sanki patron kıyağıymış gibi ekstra prim verdim, sana bu ay bonus verdim, hadi bu da senin hakkın, bu sene maaşına fazladan şöyle zam yaptım gibi şekilli hareketlerle beslerdim. Sürekli kıyak yapan patron hem işçi gözünde ciddi cazibe merkezi oluyor, hem buradan gitsem nerde bulacağım böyle adamı bi daha algısı yaratıyor, hem de bilinmez sürpriz bonuslar her zaman ayrı bir heyecan ve beklenti kaynağı yaratıyor. Senin sıkıntında ben bu taktiği izlerdim açıkçası :)
katılıyorum. başlangıç aşamasında eğer eleman iyi çalışıyorsa birden senin maaşını şuna yükselttim değil de ufak ufak beslersen patron işçi ilişkiniz güçlenir. bana değer veriyor benim çalışmamı farkediyor olarak bakar. aidiyet oluşur. zamanla da zaten istediği noktaya gelir. İşçi çalıştığı yeri benimsemezse siklemez.
Benimserse kendi işiymiş gibi sahip çıkar. çalışanlar arası rekabet çok önemlidir. fazla çalışanın hakkını verirsen o kişi benimser. işte önemli olan dediğim gibi deneye deneye o doğru çalışanı bulmak..
-
Antikky bunu yazdı
Dusuk maas + kota + kotayi gectikten sonraki tutar icin %.
Bir adami it gibi calistirip, calisan adami da patrondan zengin edecek formus budur.
Bu sistemle çalışırsanız 1 sene sonra olacağı söyliyim.
Piyasa koşulları ve sermaye piyasalarındaki dalgalı kurdaki hödö hödö sebebi ile yönetim karar aldı artık kota 2 katına çıktı % de yarıya indi.
Sonuç yine düşük maaşın bir tık üstünü alır üzerinize binmiş iş yükü ile başbaşa kalırsınız.
-
Benden size bir tavsiye. Sabit maaşlı yaşamak farklı bir stratejidir, komisyonla çalışma yada kendi işinizi yapmak farklı bir konsepttir.
İkisini asla birarada kabul etmeyin. Ya tatmin edici bir maaş ile çalışın ya da hiç maaş almayıp komisyon/ortaklık ile çalışın.
Yoksa başınıza şu geliyor. Düşük maaş + kar payı ile çalışmaya ikna ediliyorsunuz. Siz işe para koymadınız diye karşı taraf yine patron gibi oluyor. Kar payından makul bir maaşın üstünde kazanırsanız yavaşça elimine ediliyorsunuz.
-
Ortalama maaş + Yüksek prim idealdir - iade üründen primin düşülmesi.
Düşük maaş + yüksek primde personel ile yaşayacağın şey şudur. Adam seni malını satmak için 40 takla atar yalan yanlış tanıtır ürünü. çok değil 1 ay sonra mahkemelik icralık olur. ( başımıza geldi )
ortalama maaş+ yüksek prim - iade üründen primin düşülmesi
Biz bu formülle şuan mutluyuz.Ne sahte sipariş kaldı nede yanlış sipariş.
-
Adamına göre hocam. Potansiyeli olan yetiştireceğin kişilerin maaşını yüksek tutup primi azaltabilirsin.
İyi satış yapanlara düşük maaş yüksek prim yaparsın.
-
hocam prim konusunda satışı yapan arkadaşa primin tamamını değil de %70-80 ini verip, kalan kısmı ortak bi hesapta biriktirip, ay sonu tüm çalışanlara eşit şekilde dağıtsan, çalışanlar da birbirinin satışlarına destek olurlar mı acaba diye düşünüyorum? sonuçta arkadaşın satışından diğeri az da olsa prim almış olacak.
-
Ephesus bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdı
Hımmm bu ay kutudan ne çıkacak mantığı aslında banada çok mantıklı geldi.Ben bir çok sektörde çalışan kişileri inceliyor gözlemliyorum düşük maaş olan kişilerde (özellikle 3hafli market vb) sadece iş yürüyor ..Enerji yok motivasyon yok..Örnek Şok markette reyon arkasında promosyon ürünleri satmak için bir çok defa ısrar eden personel olabiliyor(kotayı tutturmak lazım,yarışmadayız vs)..Bim yada A101 e geçiyorum alırsan alırsın modundalar..Aynı sektörde olmalarına rahmen prim sistemi büyük motive kaynağı olabiliyor.Bizim sektör genel itibarı ile yoğun olsa dahi rahat bir iş diyebilirim.Gİdilen yerlere araç ile gidilir,ofis içi klima çay kahve her imkan oluyor.Benim en büyük çekingenliğim personel performansı.Peki ilk etapta ortalama 25K maaş ile prim olmadan başlansa ilerleyen dönemde performansa göre + prim sistemi için ne dersin ?
-
@HolyOne Şeyhim ben işveren tarafıyım..Ofis içerisinde telefon görüşmeleri,müşteri ziyaretleri yapacak personel mutlaka sabit maaşlı olması gerekiyor:Diğer gayrimenkul danışmanı arkadaşlar sadece prim ile çalışacaklar.Burada ortaklık sistemi yok tüm sistem benim üzerimden ilerleyerek işleme dönmesi gerekiyor.O açıdan başlangıç olarak ben ve diğer personel arkadaş olacak.Geri kalanı zamanla oturacak inşallah.
@VEXTA Tüm işlemlerde benim imzam ve para akışı sadece benden geçeceği için dolandırıcılık yapma ihtimali düşük yokmu elbette var :)) Ancak dolandırıcılık yaparsa ofise bildirmeden işlem yapması gerekiyor aksi halde tüm işlemleri ben yapacağım için para kaçırma gibi durum imkansız diyebilriim.
@LynXMaSTeR İlerileyen dönemlerde o şekilde bir düşüncem var doğrusu.Hem kimsenin gözü kalmasın hemde diğeri iş yapması için çaba göstersin istiyorum.Rakamlar büyüdükçe göze gelme ihtimali her zaman oluyor maalesef :) Başlangıç için biraz zor ancak zamanla olacağına inanıyorum.
@samato Hocam bu sektörde birilerini yetistirmek yerine yetişmiş aramaya başladım desem yeridir :)) Bİzim sektörde her hatanın maddi olarak kaybı cok ağır olabiliyor maalesef