folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Yüksek Maaş Düşük Prim Mi Düşük Maaş Yüksek Prim Mı ?

Yüksek Maaş Düşük Prim Mi Düşük Maaş Yüksek Prim Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    Ephesus bunu yazdı
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

@Ephesus Estafullah hocam..Ben işveren tarafındayım.Bizim prim sistemi müşteri kapıdan çıktığı an para masada durur o an dağıtılır.Ay sonu maaş ile beraber gibi hususlar bizim sektörde olmuyor.Gerçekten insanlar risk almaya çok korkar hale geldiler.Ben bir çok kişi ile görüşüyorum ilk sordukları ne kadar maaş...Prim sistemini merak eden nerdeyse yok :) Asıl mevzu prim sisteminde dönüyor zaten.Primlerin yanında maaşın çokta bir değeri yok ama insanlar garantici sistemden gözünü açamamış maallesef.Günün sonunda aslına bakarken çalışankan bir personel olursa orada masa yani işveren kazanıyor..

Ben senin yerinde olsam hocam dediğin gibi 20-25k arası bir maaş verdikten sonra düşük bir prim sistemi gösteririm. Baktın personeli gözün tuttu, satış da yapıyor, düşük de olsa prim de kazanıyor, o zaman sanki patron kıyağıymış gibi ekstra prim verdim, sana bu ay bonus verdim, hadi bu da senin hakkın, bu sene maaşına fazladan şöyle zam yaptım gibi şekilli hareketlerle beslerdim. Sürekli kıyak yapan patron hem işçi gözünde ciddi cazibe merkezi oluyor, hem buradan gitsem nerde bulacağım böyle adamı bi daha algısı yaratıyor, hem de bilinmez sürpriz bonuslar her zaman ayrı bir heyecan ve beklenti kaynağı yaratıyor. Senin sıkıntında ben bu taktiği izlerdim açıkçası :)

Hımmm bu ay kutudan ne çıkacak mantığı aslında banada çok mantıklı geldi.Ben bir çok sektörde çalışan kişileri inceliyor gözlemliyorum düşük maaş olan kişilerde (özellikle 3hafli market vb) sadece iş yürüyor ..Enerji yok motivasyon yok..Örnek Şok markette reyon arkasında promosyon ürünleri satmak için bir çok defa ısrar eden personel olabiliyor(kotayı tutturmak lazım,yarışmadayız vs)..Bim yada A101 e geçiyorum alırsan alırsın modundalar..Aynı sektörde olmalarına rahmen prim sistemi büyük motive kaynağı olabiliyor.Bizim sektör genel itibarı ile yoğun olsa dahi rahat bir iş diyebilirim.Gİdilen yerlere araç ile gidilir,ofis içi klima çay kahve her imkan oluyor.Benim en büyük çekingenliğim personel performansı.Peki ilk etapta ortalama 25K maaş ile prim olmadan başlansa ilerleyen dönemde performansa göre + prim sistemi için ne dersin ?

Dediğin gibi gizli prim yap hocam. Ver 25k maaşı. Primsiz mrimsiz gerçekten ihtiyacı olan bi delikanlı bul. Tavsiyem de bulabilirsen düzgün bir gence iş ver. Hem işi öğret hem de günü gelip ilk satışını kiralamasını her neyse yaptıktan sonra al kardeşim bu da senin hakkın hayırlaması bizden olsun vs yap. Bir sonrakinde ise verme, primsiz yapmış olsun içten içe beklentiye girip karşılanmamış olsun. 3. işine müşterisine ya da satışına giderken daha müşteriyi görmeden "oğlum ahmet, git bitir bu işi, benden sana helalinden X TL hadi aslanım git bitir falan de o hevesle işi de bitirir ödülünü de alır. Bu tarz böyle patronun bi bilinmez hali olması gerektiğini düşünüyorum hep ben. 

Avukat/Hukukçu
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam işveren tarafındaysan da şunu bil ki insanların çoğu şuursuz olduğu için %50 prim versen bile çalışmayabilirler. Ayrıca diğer arkadaşların söylediği gibi ben satayım da firma ne bok yerse yesin kafasıyla yanıltıcı satışlar yapabilirler.

Yönetim açısından bakarsak, yöneticinin tek bir işi vardır. Ekibi işe odaklamak. Bunu onların ofisteki işlerini kolaylaştırarak ve fazla dağılmamalarını sağlayarak yapabilir.

Ayrıca insanlara hakettiğinden fazla para verirsen çok daha az çalışırlar. Onun için performans para ile doğru orantılı birşey değil. 

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 2124 Toplam Mesaj: 33
personel