Yumurtanın Beyazı İçersinde Olan Siyah Kahverengi Noktalar
-
kabuğu kırıp bardağa döküp karıştırıp içmek çok mu zor yahu, yok haşlama haşla tuz bas götür vs. amaç besin değerini olduğu gibi almaksa gerekirse tavuğun karnınnı yarıp çıkar o yumurtayı.
-
ulen ilk sayfayi okudum yazicakdim sonra cevaplar gelmis,adam bi soru sormus 9 turlu sacma sapan cevap vermissiniz, adam diyo emine siz diyonuz,neyse
2 secenek var, koy yumurtasiyaa dollu yumurta olabilir ve icindeki buyudugunde kan damarlari felan cikmasina yakin alinmis ve pisirilmisse olur ve yenmez
diger secenekde icinde kan olmasidir,bu hazir yumurtalarda gorunur ama daha cok ucuz markalarda gorunuz zaten kabuk cok incedir felan ayrica bilgi olarak sogle bisey buldum daha aciklayici
Yumurta içinde kan ve et parçalarının görülmesi: Genetik kusurlar, soğuk,sürekli ışıklandırma, yaşlı hayvanlarda düşük düzeyde K vitamini alınması, A vitamini noksanlığı ,mikotoksikozlarda bu durum gözlenir. Böyle yumurtalar yenilebilir.
erebos tarafından 04/Haz/14 20:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Hacı sen yumurta nasıl yiyon noktayı beneği geçtim benim önüme pırlanta gibi yumurta koysalar yine yiyemem. Çünkü biliyorum ki o yumurta tavuk ve horu-ozun dölü. Döl abi bildiğin niye döl yiyeyim durduk yere.
-
Kardeşim tüm cevapları okuyamadım ama ben kendi evimin bahçesinde tavuk ve ördek besliyorum. Buna hitaben söyleyebilirim ki Marketten aldığın yumurtalar genelde antibiyotik kokar ve bayat yumurtalardı, şu marka bayat diyemem lakin eğer marketten aldığın yumurtanın kabuğunu soyarken hemencecik çıkıyorsa o yumurta en az 15 gün beklemiş yumurtadır, yumurtanın taze olduğu şöyle anlaşılır katı durumdayken kabuğu zor soyuluyorsa o yumurta tazedir.
Ayrıca o siyah noktalara gelecek olursak aynı bahsettiğim olay bayat yumurtada daha da doğrusu rafta çok beklemiş veya satan firmanın kendi deposunda beklemiş yumurta yine katı olarak yiyeceğini düşünürsek taze yumurtanın sarısının etrafıda sarıdır lakin bayat yada beklemiş diyelim sizi tiksindirmek istemem yumurtanın sarısının etrafından grimsi bir tabaka olur bazende siyah noktalar olur o yumurta artık bayatlamak üzeredir diyebiliriz.
Bende evden uzaktayken mecbur marketten yumurta alıyorum mümkün olduğunca tarihine bakarak alınız hatta pazarlarda köy yumurtası satılıyor gidip oradan alın ;)
Bendede çok tavuk olsa bende satarım :D da benimkisi hobi amaçlı
-
HolyOne bunu yazdı
Ye gitsin zaten yumurta dediğin şey tavuğun adeti, ondan daha igrenc bişi olamaz o kahverengi şey şöle bi düşününce
bal da arinin boku diyoduk ilkokulda dimi :D
-
Schwarz bunu yazdıNaZi_ bunu yazdıBandito bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Yeme a.q tiksindiysen,
sen bi yürüyüp git her konuya dalma ergen misin nesin anlamadım heryere virgül koyuyor bir ilgi çekme çabaları bir reklam olma çabaları
yok işyerimdeki ter edilmiş ev yok yolumun üzerindeki çukur defol git heryere dalma
:Dahahahahahaahhahaahhahahhahahahah "heryere virgül koyuyor bir ilgi çekme çabaları bir reklam olma çabalarıyok işyerimdeki ter edilmiş ev yok yolumun üzerindeki çukur" haykırdım.
:D :D adama bak
erebos bunu yazdıulen ilk sayfayi okudum yazicakdim sonra cevaplar gelmis,adam bi soru sormus 9 turlu sacma sapan cevap vermissiniz, adam diyo emine siz diyonuz,neyse
2 secenek var, koy yumurtasiyaa dollu yumurta olabilir ve icindeki buyudugunde kan damarlari felan cikmasina yakin alinmis ve pisirilmisse olur ve yenmez
diger secenekde icinde kan olmasidir,bu hazir yumurtalarda gorunur ama daha cok ucuz markalarda gorunuz zaten kabuk cok incedir felan ayrica bilgi olarak sogle bisey buldum daha aciklayici
Yumurta içinde kan ve et parçalarının görülmesi: Genetik kusurlar, soğuk,sürekli ışıklandırma, yaşlı hayvanlarda düşük düzeyde K vitamini alınması, A vitamini noksanlığı ,mikotoksikozlarda bu durum gözlenir. Böyle yumurtalar yenilebilir.
kardeş öyle diyonda her ot bok için konu açar hale geldik yumurtada bilmemne çıktı yok bokumda boncuk buldum daha neler neler.
Shephard tarafından 04/Haz/14 20:32 tarihinde düzenlenmiştir -