folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yumurtanın Beyazı İçersinde Olan Siyah Kahverengi Noktalar

Yumurtanın Beyazı İçersinde Olan Siyah Kahverengi Noktalar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

kabuğu kırıp bardağa döküp karıştırıp içmek çok mu zor yahu, yok haşlama haşla tuz bas götür vs. amaç besin değerini olduğu gibi almaksa gerekirse tavuğun karnınnı yarıp çıkar o yumurtayı.

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

ulen ilk sayfayi okudum yazicakdim sonra cevaplar gelmis,adam bi soru sormus 9 turlu sacma sapan cevap vermissiniz, adam diyo emine siz diyonuz,neyse

2 secenek var, koy yumurtasiyaa dollu yumurta olabilir ve icindeki buyudugunde kan damarlari felan cikmasina yakin alinmis ve pisirilmisse olur ve yenmez

diger secenekde icinde kan olmasidir,bu hazir yumurtalarda gorunur ama daha cok ucuz markalarda gorunuz zaten kabuk cok incedir felan ayrica  bilgi olarak sogle bisey buldum daha aciklayici

Yumurta içinde kan ve et parçalarının görülmesi: Genetik kusurlar, soğuk,sürekli ışıklandırma, yaşlı hayvanlarda düşük düzeyde K vitamini alınması, A vitamini noksanlığı ,mikotoksikozlarda bu durum gözlenir. Böyle yumurtalar yenilebilir.

erebos tarafından 04/Haz/14 20:17 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Hacı sen yumurta nasıl yiyon noktayı beneği geçtim benim önüme pırlanta gibi yumurta koysalar yine yiyemem. Çünkü biliyorum ki o yumurta tavuk ve horu-ozun dölü. Döl abi bildiğin niye döl yiyeyim durduk yere.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nomm
    Nomm's avatar
    Erkek

Kardeşim tüm cevapları okuyamadım ama ben kendi evimin bahçesinde tavuk ve ördek besliyorum. Buna hitaben söyleyebilirim ki Marketten aldığın yumurtalar genelde antibiyotik kokar ve bayat yumurtalardı, şu marka bayat diyemem lakin eğer marketten aldığın yumurtanın kabuğunu soyarken hemencecik çıkıyorsa o yumurta en az 15 gün beklemiş yumurtadır, yumurtanın taze olduğu şöyle anlaşılır katı durumdayken kabuğu zor soyuluyorsa o yumurta tazedir. 

Ayrıca o siyah noktalara gelecek olursak aynı bahsettiğim olay bayat yumurtada daha da doğrusu rafta çok beklemiş veya satan firmanın kendi deposunda beklemiş yumurta yine katı olarak yiyeceğini düşünürsek taze yumurtanın sarısının etrafıda sarıdır lakin bayat yada beklemiş diyelim sizi tiksindirmek istemem yumurtanın sarısının etrafından grimsi bir tabaka olur bazende siyah noktalar olur o yumurta artık bayatlamak üzeredir diyebiliriz.

Bende evden uzaktayken mecbur marketten yumurta alıyorum mümkün olduğunca tarihine bakarak alınız hatta pazarlarda köy yumurtası satılıyor gidip oradan alın ;)

Bendede çok tavuk olsa bende satarım :D da benimkisi hobi amaçlı 

Aganta Burina Burinata
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ye gitsin zaten yumurta dediğin şey tavuğun adeti, ondan daha igrenc bişi olamaz o kahverengi şey şöle bi düşününce

bal da arinin boku diyoduk ilkokulda dimi :D

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı
    Bandito bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Yeme a.q tiksindiysen,

sen bi yürüyüp git her konuya dalma ergen misin nesin anlamadım heryere virgül koyuyor bir ilgi çekme çabaları bir reklam olma çabaları

yok işyerimdeki ter edilmiş ev yok yolumun üzerindeki çukur defol git heryere dalma

:D

ahahahahahaahhahaahhahahhahahahah "heryere virgül koyuyor bir ilgi çekme çabaları bir reklam olma çabalarıyok işyerimdeki ter edilmiş ev yok yolumun üzerindeki çukur" haykırdım.

:D :D adama bak

erebos bunu yazdı

ulen ilk sayfayi okudum yazicakdim sonra cevaplar gelmis,adam bi soru sormus 9 turlu sacma sapan cevap vermissiniz, adam diyo emine siz diyonuz,neyse

2 secenek var, koy yumurtasiyaa dollu yumurta olabilir ve icindeki buyudugunde kan damarlari felan cikmasina yakin alinmis ve pisirilmisse olur ve yenmez

diger secenekde icinde kan olmasidir,bu hazir yumurtalarda gorunur ama daha cok ucuz markalarda gorunuz zaten kabuk cok incedir felan ayrica  bilgi olarak sogle bisey buldum daha aciklayici

Yumurta içinde kan ve et parçalarının görülmesi: Genetik kusurlar, soğuk,sürekli ışıklandırma, yaşlı hayvanlarda düşük düzeyde K vitamini alınması, A vitamini noksanlığı ,mikotoksikozlarda bu durum gözlenir. Böyle yumurtalar yenilebilir.

kardeş öyle diyonda her ot bok için konu açar hale geldik yumurtada bilmemne çıktı yok bokumda boncuk buldum daha neler neler.

Shephard tarafından 04/Haz/14 20:32 tarihinde düzenlenmiştir

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

mkyb tarafından 04/Haz/14 20:39 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 4774 Toplam Mesaj: 38