Yumurtanın Beyazı İçersinde Olan Siyah Kahverengi Noktalar
-
yumurta gördüğün yerde dalacan müdür.
rengine bakma vücuduna yaptığı etkiye bak :D.
içindeki noktalar karabiberdir birşey olmaz ye gitsn.
tuzu iyi bas ama. yanında domates pulbiber unutma.
-
ben de fark ettiğimden beri hep ayıklamaya çalışıyorum, tabi ben tavaya kırıyorum o şekilde kolayca ayıklanabiliyor.. haşlama yiyorsan şansın yani ayıklama için.. bana da iğrenç geliyor ama yapacak bi şey yok..
bi de sadece kahverenginde değil, beyazında da var..
-
NaZi_ bunu yazdı
Spor yaptığın için yiyorsun sanırım. Ek bilgi olarak yeni öğrendiğim birşeyi paylaşayım. Tavuk eti yiyenler bilir, pahalıdır. Kilosunu 10 - 11 liradan alırız ancak, protein bakımından aynı değerlere sahip olan ciğerin kilosu 5 lira. yarı yarıya yani. 1 kilo tavuk almak yerine aynı paraya 2 kilo tavuk ciğeri alıp yiyebiliriz.
Tavuk göğsünde 23 gram protein, tavuk ciğerinde ise 22 gram protein var. Dana ciğerinden bahsetmiyorum. Dana ciğeri yüksek kolestrol barındırıyor.
Kaynak;
http://www.menshealth.com.tr/besin_deger_tablosu/Bir şey dikkatimi çekti
Spor yapınca protein için yumurta ye diyorlar sanırım ama tabloda mercimek birinci sırada 23,7 yumurta ise 8-17 arası?
Neden mercimek değilde yumurta?
-
pSkpt bunu yazdıNaZi_ bunu yazdı
Spor yaptığın için yiyorsun sanırım. Ek bilgi olarak yeni öğrendiğim birşeyi paylaşayım. Tavuk eti yiyenler bilir, pahalıdır. Kilosunu 10 - 11 liradan alırız ancak, protein bakımından aynı değerlere sahip olan ciğerin kilosu 5 lira. yarı yarıya yani. 1 kilo tavuk almak yerine aynı paraya 2 kilo tavuk ciğeri alıp yiyebiliriz.
Tavuk göğsünde 23 gram protein, tavuk ciğerinde ise 22 gram protein var. Dana ciğerinden bahsetmiyorum. Dana ciğeri yüksek kolestrol barındırıyor.
Kaynak;
http://www.menshealth.com.tr/besin_deger_tablosu/Bir şey dikkatimi çekti
Spor yapınca protein için yumurta ye diyorlar sanırım ama tabloda mercimek birinci sırada 23,7 yumurta ise 8-17 arası?
Neden mercimek değilde yumurta?
birisi hayvansal protein diğeride bitkisel olduğu için vücut hayvansal olanı daha randumanlı kullanıyor diğerini iyi kullanamıyor :D
-
dollenmis yumirtadir o :)gorsem direkt soylerdim.
buyuk firma ise ayri olur civciv yumurtasi da icine karismis olabilir .
-
Fazla haşlanmış yumurta sindirilirken vücudun harcadığı enerji o yumurtanın verdiğinden daha fazla demişti sağlıkçı bir arkadaşım. Ne kadar doğrudur bilinmez.
-
Sencer bunu yazdı
Fazla haşlanmış yumurta sindirilirken vücudun harcadığı enerji o yumurtanın verdiğinden daha fazla demişti sağlıkçı bir arkadaşım. Ne kadar doğrudur bilinmez.
fazla haşlanmış yumurta artık yumurta değildir, besin değerleri ölmüştür. yumurta dediğin akışkan olacak içeceksin veya çay kaşığıyla yiyeceksin :)
-
valide ilkokul yıllarında, yuvarlak olan arka kısmından pencere açıp, 2 tutam tuz atıp içirirdi.
şimdi sümük gibi geliyo, içemiyorum. anca içi cıvıgımsı turuncu renkte rafadan yada tavada sade sebzeli yada unla karışık krep mı neyse ölee götürüyom ;P -
civciv olmaya başlarkenki hali olsa gerek.. o kısmını yeme devamını indir gitsin..
-
mataramasuko bunu yazdıSencer bunu yazdı
fazla haşlanmış yumurta artık yumurta değildir, besin değerleri ölmüştür. yumurta dediğin akışkan olacak içeceksin veya çay kaşığıyla yiyeceksin :)
Patates kıvamında yiyen midesiz arkadaşlarım var ama ben de hafif cıvık kıvamda seviyorum. Hasılı kelam, yumurta iyidir aga.