folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yumurtanın Beyazı İçersinde Olan Siyah Kahverengi Noktalar

Yumurtanın Beyazı İçersinde Olan Siyah Kahverengi Noktalar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

yumurta gördüğün yerde dalacan müdür.

rengine bakma vücuduna yaptığı etkiye bak :D.

içindeki noktalar karabiberdir birşey olmaz ye gitsn.

tuzu iyi bas ama. yanında domates pulbiber unutma.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ben de fark ettiğimden beri hep ayıklamaya çalışıyorum, tabi ben tavaya kırıyorum o şekilde kolayca ayıklanabiliyor.. haşlama yiyorsan şansın yani ayıklama için.. bana da iğrenç geliyor ama yapacak bi şey yok.. 

bi de sadece kahverenginde değil, beyazında da var.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Spor yaptığın için yiyorsun sanırım. Ek bilgi olarak yeni öğrendiğim birşeyi paylaşayım. Tavuk eti yiyenler bilir, pahalıdır. Kilosunu 10 - 11 liradan alırız ancak, protein bakımından aynı değerlere sahip olan ciğerin kilosu 5 lira. yarı yarıya yani. 1 kilo tavuk almak yerine aynı paraya 2 kilo tavuk ciğeri alıp yiyebiliriz.

Tavuk göğsünde 23 gram protein, tavuk ciğerinde ise 22 gram protein var. Dana ciğerinden bahsetmiyorum. Dana ciğeri yüksek kolestrol barındırıyor.

Kaynak;

http://www.menshealth.com.tr/besin_deger_tablosu/

Bir şey dikkatimi çekti

Spor yapınca protein için yumurta ye diyorlar sanırım ama tabloda mercimek birinci sırada 23,7 yumurta ise 8-17 arası?

Neden mercimek değilde yumurta?

İmza...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Spor yaptığın için yiyorsun sanırım. Ek bilgi olarak yeni öğrendiğim birşeyi paylaşayım. Tavuk eti yiyenler bilir, pahalıdır. Kilosunu 10 - 11 liradan alırız ancak, protein bakımından aynı değerlere sahip olan ciğerin kilosu 5 lira. yarı yarıya yani. 1 kilo tavuk almak yerine aynı paraya 2 kilo tavuk ciğeri alıp yiyebiliriz.

Tavuk göğsünde 23 gram protein, tavuk ciğerinde ise 22 gram protein var. Dana ciğerinden bahsetmiyorum. Dana ciğeri yüksek kolestrol barındırıyor.

Kaynak;

http://www.menshealth.com.tr/besin_deger_tablosu/

Bir şey dikkatimi çekti

Spor yapınca protein için yumurta ye diyorlar sanırım ama tabloda mercimek birinci sırada 23,7 yumurta ise 8-17 arası?

Neden mercimek değilde yumurta?

birisi hayvansal protein diğeride bitkisel olduğu için vücut hayvansal olanı daha randumanlı kullanıyor diğerini iyi kullanamıyor :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

dollenmis yumirtadir o :)gorsem direkt soylerdim.

buyuk firma ise ayri olur civciv yumurtasi da icine karismis olabilir .

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Fazla haşlanmış yumurta sindirilirken vücudun harcadığı enerji o yumurtanın verdiğinden daha fazla demişti sağlıkçı bir arkadaşım. Ne kadar doğrudur bilinmez.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    Sencer bunu yazdı

Fazla haşlanmış yumurta sindirilirken vücudun harcadığı enerji o yumurtanın verdiğinden daha fazla demişti sağlıkçı bir arkadaşım. Ne kadar doğrudur bilinmez.

fazla haşlanmış yumurta artık yumurta değildir, besin değerleri ölmüştür. yumurta dediğin akışkan olacak içeceksin veya çay kaşığıyla yiyeceksin :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    valide ilkokul yıllarında, yuvarlak olan arka kısmından pencere açıp, 2 tutam tuz atıp içirirdi.

şimdi sümük gibi geliyo, içemiyorum. anca içi cıvıgımsı turuncu renkte rafadan yada tavada sade sebzeli yada unla karışık krep mı neyse ölee götürüyom ;P

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

civciv olmaya başlarkenki hali olsa gerek.. o kısmını yeme devamını indir gitsin..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı
    Sencer bunu yazdı

fazla haşlanmış yumurta artık yumurta değildir, besin değerleri ölmüştür. yumurta dediğin akışkan olacak içeceksin veya çay kaşığıyla yiyeceksin :)

Patates kıvamında yiyen midesiz arkadaşlarım var ama ben de hafif cıvık kıvamda seviyorum. Hasılı kelam, yumurta iyidir aga.

Toplam Hit: 4772 Toplam Mesaj: 38