folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Yunanlılar Türkiye"Yi Savunmuş Şaştım Gerçekten :S

Yunanlılar Türkiye"Yi Savunmuş Şaştım Gerçekten :S

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

beyler bayanlar şimdi hepiniz gibi bende milliyetçi bir türk genci olarak bu konudaki fikirlerimi söyleyeceğim

1.si gerçekci olmak gerekir olası bir abd Türkiye savaşında amerika bizi mahveder . neden mahveder admaların eline en çağdaş teknoloji var atmosfer üzerinden bombalar atıyorlar . f-16 larınmı pistlerden kalkmadan patlatırlar . Tankların mı apachelere çerez olur apachelere direnecek tek elimizde bulunan tank leopard 2a tankıdır alman tankıdır. abd ile olası bir savaşta eğer Türkiye düzenli bir savaş yapmaya çalışırsa kaybeder. bunun yanı sıra eğer (sığınağımız çoktur ) askeri mühammatlarımızı tank vs... bu sığınaklara saklayıp belirli bir süre gerilla savaşı verirsek (malum arazi şartlarından iyi faydalanırız) inanılmaz derecede kayıp verdiririz .bu bunun sonucunda moralleri düşmeye başlayan abd askerlerine son darbe tanklar vs... ile konulur.

neyse işin kısası abdnin böyle bir savaşa girmeye kısacası götü yemez .ama girse gerçekçi olmakta fayda var .adamlarda süper teknoloji .

ayrıca 70 milyon nüfusumuz var 30 milyonun eline silah versen geçtiği yeri kurutur böylesine bir katliama dünya seyirci kalamaz

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    LeonidaS bunu yazdı:
    -----------------------------

beyler bayanlar şimdi hepiniz gibi bende milliyetçi bir türk genci olarak bu konudaki fikirlerimi söyleyeceğim

1.si gerçekci olmak gerekir olası bir abd Türkiye savaşında amerika bizi mahveder . neden mahveder admaların eline en çağdaş teknoloji var atmosfer üzerinden bombalar atıyorlar . f-16 larınmı pistlerden kalkmadan patlatırlar . Tankların mı apachelere çerez olur apachelere direnecek tek elimizde bulunan tank leopard 2a tankıdır alman tankıdır. abd ile olası bir savaşta eğer Türkiye düzenli bir savaş yapmaya çalışırsa kaybeder. bunun yanı sıra eğer (sığınağımız çoktur ) askeri mühammatlarımızı tank vs... bu sığınaklara saklayıp belirli bir süre gerilla savaşı verirsek (malum arazi şartlarından iyi faydalanırız) inanılmaz derecede kayıp verdiririz .bu bunun sonucunda moralleri düşmeye başlayan abd askerlerine son darbe tanklar vs... ile konulur.

neyse işin kısası abdnin böyle bir savaşa girmeye kısacası götü yemez .ama girse gerçekçi olmakta fayda var .adamlarda süper teknoloji .

ayrıca 70 milyon nüfusumuz var 30 milyonun eline silah versen geçtiği yeri kurutur böylesine bir katliama dünya seyirci kalamaz

ahahuauha  atmoseferden roket ha : D  abi psikolojik savaşı harbden iyi yapmış adamlar : ) .Atmosfer dışından roket atılmyıor atmosfer dışından yani uydulardan yer belirleniyor ki Türkiyenin da askeri uydusu var

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

zaten abd şu günkü durumumuzda gelmez :) o kadar aptal değillerdir diyorum.Düşüncüleri hep dediğim gibi sol-sağ, Türk-kürt, laik-müslüman şimdi şimdi milliyetçi-x gibi salakça düşüncelerde ülke bütünlüğünü engellemek.

Fakat atladıkları birşey var.Türkçe ne kadarda yabancılaşsa, ne kadar yabancı şeylerde alan olsa, birbirine düşman olanda olsa kara harekatında 19 milyon kişi çıkacaktır.Asker çıkartacak.Askerliğini yapmış kişiler.Eh birde 10 milyon kadar askerliğini yapmamış gençler var :)

Kısacası 25 milyon kadar asker çıkar.Askerliği yapmasa dahi ve bu birbirine düşman olan adamlar bile dış güçlere karşı bir bütün olur.Bu durumda kara harekatında amerikanın Türkiye ile baş edebilmesi için ancak yanlarına 3-4 güçlü devlet alacaklar paso asker çıkartacaklar şöyle 80 milyon kadar öyle belki birşey olur.

Fakat biz normalde de birlik olsak o zaman offf kralı gelse zikeriza.Dediğim gibi bu çin-rusya-iran ile kesinlikle birlik kurmak lazım.Çinde falan asker manyak var.Teknolojisyi saymıyorum bile.Bor var kullanıp dünyaya hükmederiz.Kestikmi boru 3.5 atar bütün dünya.

Şimdi iran doal gazı keserse avrupa bitti donar bunun gibi.Teknoloji, askeri güç(bizde çok sağlam eğitimler veririz) vs..

Kısaca dünya savaşı çıksada biz birliği kurup 5. yıla gelirsek, askerlerini eğitirsek teknolojimiz falan olup kendi araçlarımızı üretirsek o zaman abd yada başka bir kaç devlet karşımızda duramaz.

Fakat bir çok kişinin karşı çıktığı gibi haydi canım o adamlar bize düşman vıdı vıdı bi ton konuşacaklar.Bunun nedeni ise bir türlü çıkar ilişkisini anlayamamaları.

söylediklerini çok doğru buluyorum rus-tür çin-iran (hindistanda katılabilir ) diğer türk beylikleri (türkmenistan azerbaycan...) ve pakistan afganistan ... gibi ülkelerde var afganlar özellikle kurtuluş savaşı yıllarında kadınları bileklerindeki bileziklerini bile yollamış bizim okulda afganisatana yardım yapılmış .cebimde ne varsa verdim neyse ...

ayrıca biz bor u iranda doğal gazı keserse avrupa savaş dışı kalır abd de tek başına bi sik yiyemez

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Erkek
    wasd bunu yazdı:

rbtx bunu yazdı:
    neyin tartışmasını yapıyorsunuzki? herhangi bir savaç çıksa bizde istersek 100 milyon asker olsun uydular kimin elinde? amerikanın. uçaklarınızın helikopterlerinizin gece görüş ve radar sistemlerini kimin şirketleri yazıyor? amerikanın, iletşiminizi uzaya yolladığımız yegane uydumuzdan sağladığımızı düşünmüyorsunuz herhalde.Yine amerika kaynaklı şeyler bunlar.Sonuç olarak herhangi bir yavaş çıkarsa yarım ada olan topraklarımıza bir nevi sıkışıp kalıcaz.Çünkü herhangi bir uydu sistemimizin çalışması muhtemel değil. Gelelim askerimizin niteliklerine.Evet askerlerimiz dünyanın en iyileri olabilir.Ama bir b-52 filosuna karşı askerlerimiz ne yapabilir? kaldıki ellerinde sadece bir filo yok. Bizim f-16larımız var kalkmaları için alan lazım onların f-35 leri var oldukları yerden kalkabiliyorlar.Ha bizde alıcaz evet ama kimden amerikadan.Bunun dışında bu yüzyılda askeri bir savaş olması ihtimali çok az.Yani ekonomiyi çökertip ülkeyi dışarıya bağımlı yapıp sömürgeleştirmek savaşta para harcamaktan daha mantıklı.Kimsenin götüde elinde kitlesel imha silahları duruyorken sıcak temasa girmeyi yemez. Bizim gayri safi milli hasılamız ancak milyar dolarlar seviyesindeyken adamlarınki trilyonlar seviyesinde. Böyle bir durumda savaşın gidişatına sadece askeri değil ekonomik açıdanda bakmak gerekir.Bir ambargo koyulursa ebemiz resmen sikilir açık açık söylüyorum. Dışa bağımlı bir ekonomik yapımız var bu böylede süreceğe benziyor, bizi al aşağı etmek için savaşa pek gerek yok. Bu yazdıklarım çoğunun tepkisini çekebilir ama vaziyet bu, bir bakıma piyon gibiyiz.Durumu mantıklı bir süreçte analiz ederseniz benim vardığım kanıya varmanız zor olmayacaktır.

Ya dünde tremulous oyununu ekleyen kimdi hatırlamıyorum,onun asabını bozmuştun.Aq sen hiçmi tarih kitabı okumazsın?Silahlamı kazanmışız lan biz Çanakkaleyi?Kurtuluş Savaşını?Ayrıca hiçbirşeyden haberin yok,Aselsan o devredışı etme sistemini yoketmek için yeni bişeyler geliştiriyordu,bu yüzden 3 mak. mühendisinin ölümüyle ilgili konu açıldı forumda.Devre dışı bıraksalar kaç yazar?Uçağımız olmasın kaç yazar?1 Türk dünyaya olmasada en azından 10 amerikan askerine bedeldir!Şu an savaş çıksa Amerikanın dayanacak gücü yok!Çoğu amerikalı obez,tırsak...İster daha kalabalık ordu olsun,ister daha gelişmiş silah, Türk halkı kenetlenip tek bilek oldumu kimse Türklerin karşısında duramaz!!! 

konunun dünkü oyunla alakası olduğunu sanmıyorum.Oyun başka devlet işi başka.Bende asker olmak için sınavlara girdim olmadı.Bunu hep söylerim konusu geçtimide söylemeyede devam edicem.Senden çok tarih kitabı okuduğumdan eminim. Bir türk bir dünyaya bedel sözüyle hepimizin gözünün boyandığını ne zaman fark edeceksiniz anlayamıyorum.Şanlı askerimize lafım yok ama teröristler saldırırken biz neler yapabiliyoruz? hiç birşey. o uydu sistemlerini nasıl saf dışı bırakacakmış aselsan merak ediyorum. sence saf dışı kalmasına izin verilirmi? hayal aleminde yaşamayın diyorum size sadece.Askerlik başka siyaset başka. Kurtuluş savaşında olay toprakların savunulmasıydı sıcak savaştı 2. dünya savaşından sonra bu devir bitti.Artık soğuk savaş ve gerilla yöntemi kullanılmakta. Hep askerlerden bahsediyoruz bir mayınla kaç asker şehit ettiğimizi hatırlatmama gerek yok. Artık unutun bence 1900 leri yüreklilik önemlidir, büyük bir güçtür ama bu bir indiana jones filmindeki sahneye benzer adamın teki jonesun karşısına çıkıp karete hareketleri yapar jones adamı tek mermide indirir. Sen tüm sistemlerini dışardan satın alıyorsun.Askerinin üzerinden tüm elektronik teçhizatını alsalar askerine bir tek bıçak kalsa sence bir uçağa karşı ne yapabilir? Ordumu bende en az sizin kadar sevsemde orduda bunun farkında. Yoksa neden devlet politikası olarak denge siyasetini izlediğimizi sanıyorsunuz? Neden türkler birlik olamıyor sanıyorsunuz? avrupa birliği olgusu olmasına rağmen amerika merkez bankasından çıkan bir haber tüm dünyayı etkiliyor sanıyorsunuz? olayı sadece mertliğe kişiliğe bağlamayın. insansız uçaklarla, belkide ilerde robotlarla mücadele edildiğinde hatta ve hatta nükleer savaş çıktığında askerimiz ne yapabilir? devir teknoloji devri, devir beyin devri artık sıcak savaş bitti. Bu yüzden 3.cü dünya savaş senaryolarında dünya nüfusunun çeyreği belkide daha fazlasının katledilebileceği yazılı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

rbtx bunu yazdı:
    neyin tartışmasını yapıyorsunuzki? herhangi bir savaç çıksa bizde istersek 100 milyon asker olsun uydular kimin elinde? amerikanın. uçaklarınızın helikopterlerinizin gece görüş ve radar sistemlerini kimin şirketleri yazıyor? amerikanın, iletşiminizi uzaya yolladığımız yegane uydumuzdan sağladığımızı düşünmüyorsunuz herhalde.Yine amerika kaynaklı şeyler bunlar.Sonuç olarak herhangi bir yavaş çıkarsa yarım ada olan topraklarımıza bir nevi sıkışıp kalıcaz.Çünkü herhangi bir uydu sistemimizin çalışması muhtemel değil. Gelelim askerimizin niteliklerine.Evet askerlerimiz dünyanın en iyileri olabilir.Ama bir b-52 filosuna karşı askerlerimiz ne yapabilir? kaldıki ellerinde sadece bir filo yok. Bizim f-16larımız var kalkmaları için alan lazım onların f-35 leri var oldukları yerden kalkabiliyorlar.Ha bizde alıcaz evet ama kimden amerikadan.Bunun dışında bu yüzyılda askeri bir savaş olması ihtimali çok az.Yani ekonomiyi çökertip ülkeyi dışarıya bağımlı yapıp sömürgeleştirmek savaşta para harcamaktan daha mantıklı.Kimsenin götüde elinde kitlesel imha silahları duruyorken sıcak temasa girmeyi yemez. Bizim gayri safi milli hasılamız ancak milyar dolarlar seviyesindeyken adamlarınki trilyonlar seviyesinde. Böyle bir durumda savaşın gidişatına sadece askeri değil ekonomik açıdanda bakmak gerekir.Bir ambargo koyulursa ebemiz resmen sikilir açık açık söylüyorum. Dışa bağımlı bir ekonomik yapımız var bu böylede süreceğe benziyor, bizi al aşağı etmek için savaşa pek gerek yok. Bu yazdıklarım çoğunun tepkisini çekebilir ama vaziyet bu, bir bakıma piyon gibiyiz.Durumu mantıklı bir süreçte analiz ederseniz benim vardığım kanıya varmanız zor olmayacaktır.

offfffffff ya sus bilip bilmeden neyi konuşuyosun sen yaa f-35 daha ihaleler yeni bitti üretime başlamasınada daha var sen demişsin abd de f-35 var daha dünyanın hiç bir ülkesinde yok f-35 sadece 1 tane numunelik olarak denemelik olarak var

bişeyi araştırmadan direk bi yere yazma bidaha

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    LeonidaS bunu yazdı:

ahahuauha  atmoseferden roket ha : D  abi psikolojik savaşı harbden iyi yapmış adamlar : ) .Atmosfer dışından roket atılmyıor atmosfer dışından yani uydulardan yer belirleniyor ki Türkiyenin da askeri uydusu var

abi senin o bizim dediğimiz tüm uydular abd kontrolünde

pardon yazdığım yanlış olmuş doğru söylüyorsun uydularla yer belirleniyor

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

amerikaya kafa tutabilecek güçteyiz . mühendislerimiz boş durmuyordur . kara savaşında en ufak şansları yok fazla fazla b2 ler ve a-10 lar ile bombalarlar. arazi şartları bizim lehimize .zaten bordo bereliler var güvenimiz tamdır .

TSK ya güvenmeyen herkezin a.k

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    yabancılardan alınan  parçalar yazılımlar Türk mühendisler tarafından değiştiriliyor zaten.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    __d_mode__
    __d_mode__'s avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

bir dakika bir dakika işte buda bir oyun misal d mode ;)

Arkadaşlar diyorum ülkede birlik bozuluyor.Bozmaya çalışıyorlar.Birisi bir laf atıyor ortaya iyi yada kötü fark etmez karşı görüş ve yandaş görüş olarak ikiye bölünüyoruz.Fb-gs, hülsya-gülben, zart-zurt Türkiye kendi içinden kaça bölündü acaba?

Olabilir tsk yi güçsüz görenler çıkabilir.Tskyı sevmeyenlerde olabilir.Fakat benimde yaptığım yanlış gibi üstüne yürümek ne kadar doğru???Sormak lazım neden güçsüz gördün neden tsk yı sevmiyorsun vs.. vs.. yani işin özü şu ki önce nedenini öğrenelim ve bu kişilere doğrusunu açıklayıp yolumuza devam edelim.

Zor günler yaşa biliriz güzel günler yaşaya biliriz.Önemli olan birlik olmak tek güç tek yumruk olmak.

İşte yunanistanın oyunlarından biri aa ne oldu Türkiyeyi bu konuda da mı böleceksin.Yunanlılar bizi sevmeye başladı ve yunanlılar oyun oynuyor diye???

Bütünlük altında parlak bir Türkiye

evet bu konuda haklısın, insanımız çok çabuk kutuplaşıyor "Sormak lazım neden güçsüz gördün neden tsk yı sevmiyorsun vs.. vs.." umarım bu lafları bana dememişsindir, ben tsk yı güçsüz falan görmedim, dünyanın sayılı ordularındanız ama süper güç değiliz dedim, o "neden tsk yı sevmiyorsun " lafını üstüme hiç alınmıyorum bile underzero bunu yazdı:

__d_mode__ bunu yazdı:
    arkadaşım ben 15 yaşında çocuk değilim, yaptığın yorumun benimle hiç ama hç alakası yok, ben rakamlara göre konuşuyorum ,şu sayfalara bakarsan ne demek istediğimi anlarsın: http://www.mapsofworld.com/world-top-ten/world-top-ten-military-spending-countries-map.html http://www.globalsecurity.org/military/world/spending.htm benim için olay gaz vermeden ibarettir, benim görüşüm budur...

arkadasim verdigin sitede ulkelerin silahlanma icin harcadiklari paralar yaziyor. onlar insana yatirim yapmiyorlar onlar teknolojiye yatirim yapiyorlar. ama savaslar her zaman teknoloji ile kazanilmaz. ustelik onlarin yaptiklari harcamalar satabilmek icin yapilan harcamalardir cogu.

eger teknoloji kazanabilmis olsaydi senin super guc dedigin amerika irak da cuvallamazdi.

o kadar para harcayip o kadar son sistem teknoloji ile girdiler ama cikamiyorlar. amerika askerlerini olumden koruyamiyor.

ben yunanlilarin yazdigi yaziyi bir gaz verme olarak goruyorum. siz iyisiniz supersiniz amerikayi da alirsiniz hadi girin catisin gibisinden.

her Turk asker dogar tezine inaniyorum. benim cok tirsak bi arkadasim vardi "höt" desen "al sana g.t" diyecek kadar. askere gitti bi geldi dayi kesildi basimiza.

sana tek soyleyecegim askerligini yapip gelmeden oralari gormeden ortamina girmeden ordunun gucunu kucumseme.

bizim aselsanimiz var, onlar amerika gibi her gelistirdiklerini tanitmiyor, gostermiyorlar. cunku satip para kazanma gibi bir dusunceleri yok. bizimde gizli silahlarimiz var ama bunu ne sen ne ben biliyoruz.

seninle yunanistanın bizi gaza getirmesi konusunda hemfikiriz, teknolojiye gelince malesef artık teknoloji olmazsa olmazlardan, ben hep kendi askeri mühimmatımızı,kendi teknolojimizle üretileceği günleri görmek istemişimdir, çok şükür aselsan bu konuda girişimere başladı, birde vestelin insansız uçak projesi vardı, ben bu şirketlerle gurur duyuyorum , umarım bir gün bizde kendi uydumuzu fırlatır,kendi denizaltımızı,savaş uçağımızı,tankımzı yaparbbiliriz.. kalın sağlıcakla
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esebo
    esebo's avatar
    Erkek
    arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okudum malesef üzüldüm kendi milletine güvenemeyen insanlardan hiç bi b.. olmaz ben askerliğini yapmış bir kişiyim ve diyarbakırda yaptım! ve orada kimsenin bilmediği gizli yer altı cephane depoları var ve yeni çıkan teknolojiye karşı herzaman yenileniyo oradaki cephane ve silahlar ülkemize yapılacak hain ce bir saldırı için tutuluyorlar orada . nereden biliyorsun sen diyeceksiniz şimdi:) ben o cephanelikde hazırkıta çavuşu idim ve bunu yazmamam lazım ama sizin yazdıklarınıza karşı açıklama zorumluluğu hissettim .orada görev yapan herkese gördüklerini ve bildiklerini sivilde açıklamayacaklarına dair tutanak imzalattılar:( ve soruşturma yaptılar yetermi yetmez :) teknoloji bizdede var arkadaşlar:)                          size diyorum saçma sapan bişeyler karalama zorumluluğu hisseden arkadaşlara ilk türk takn ihalesi olduğunda aselsan dan  3 tane teknoloji mühendisi ard arda intihar etti! ve bu tank ihalesi üstünde cizim işi ile ilgileniyorlardı neden intihar ettiler bunalımdan mı hemde 3 peşpeşe:P      ayrıca iyi araştırırsanız aselsanın ABD  ye telsiz sattığını bulursunuz ve dünya üstünde tek türk mühendisleri yaptı bu telsizleri dinlenme olasılığı hiç yok  resim ve sms  bile atabiliyo telefon gibi gönderdiğini şifreli gönderiyor ve sadece  o telsizlerde bulunan bir çip tarafından deşifre edile biliyo :)   ve abd  1500 adet ilk parti satılmış:)   ve bunun gibi nice teknoloji var ama birlik yok AQ bizi içden karıştırmaya çalışıyo herifler etnik ayrımcılık yada kemalist ve aşırı dinciler diye vb :( heriflerin bize karşı yapmayı düşünselerde şusıralar bişey yapmaya niyet leri yok zaten  uzun vadeli düşünüyorlar onalalar sıra bize de gelecek tavsiyem herkes hazırlık lı olsun :) ama nezaman:P  bi arkadaşımın dediği gibi ülkeye yapılacak  hain ce bir saldırıda ilk okul öğrencisi bile silah sıkar abd liye :) ve onların yapacağı sadece havadan  bombalamak bizi yıldırmak :) ama kara harekatını asla göze alamazlar keseriz kıçlarını :) nedenmi jeolojik nedenlerden ırakdan ankaraya kadar bu herihler nasıl gidecek hiç düşündünüzmü heryer tuzak olacak onlar için geri dönüşü olmayan :P  en iyisi bizi içden yıkmak onlar için kendi kendimizi yenmemizi istiyorrrrrrrrrrrrrrrrr bu it....................... ler:(:(

dostluğa yer bırakacak kadar savaş!Savaşa yer bırakacak kadar dost ol!...
Toplam Hit: 6468 Toplam Mesaj: 51