folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurtdisi Askerlik Tecil



Yurtdisi Askerlik Tecil

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selam arkadaslar,

     

    Gecen yil yurtdisinda yüksek lisansimi bitirdim ve sonra türkiye'ye tatile geldim. Döndükten bir iki gün sonra eve kagit gelmis tecilimin iptal oldugunu ve yil sonuna kadar (2016 sonuna kadar) gerekli islemlerin yapilmasi gerektigi ve subat 2017 de de sevk isleminin gerceklesecegine dair.

    Neyse ben haber alir almaz elcilige gittim, calisan olarak askerligimi erteletmek istedim ama her zaman ki gibi bir aksilik cikti ve bir hatadan dolayi calisma iznimi kabul etmedi sistem. Görevli arkadas türkiye ile iletisime gecip beni arayacagini söyledi ancak malum türk disiplini geregi arama zahmetinde bulunmadi, ben 2 kere aramam ragmen tamam arayacagim deyip aramadi. 

    Oradan ümidimi kesince, bimer araciligi ile yazi yazdim, onlar da cevap olarak asagidakini verdiler.

    4. İlgi (c) BİMER müracaatınızda belirttiğiniz talebinizi Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü/Ankara adresine yazılı olarak iletmenizin uygun bir hal tarzı olduğu değerlendirilmektedir.

    5. Bununla birlikte yurt dışında bitirdiğiniz yüksek lisansın, yurt içindeki yüksek lisansa denkliği konusunda Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığına müracaat etmeniz ve başvuru yaptığınıza dair alacağınız belge ile askerlik şubenize başvurmanız halinde, ilgi (ç) Kanun'un 36'ncı maddesi gereği bir yıl, denkliğiniz onaylandığında ise onay tarihinden itibaren bir yıl sevk tehiri işleminizin yapılabilmesi mümkün bulunmaktadır.

     

    YÖK ile ugrasmak istemedigim icin disisleri bakanligi konsolosluk isleri ni arayip sormak istedim ancak telefonu da bulmak ayri bir dertti. Ben de son bir sans zürih'teki konsolosluga bir mail yazdim,sistemden kaynakli hata yüzünden türkiye'ye gidemedigimi, cozulmezse elciligi ilgili kurumlara sikayet edecegimi söyledim (her ne kadar komik olsa da). Sagolsun cevap geldi ve telefon numarami istedi ve konsolosluktan arayan görevli kisi bir sorun olmadigini en son 2 hafta önce tecil yaptigini söyledi.Ismini vermeden, elcilikte, zürih'te oluyormus bu de, dedi. Yerinde olsam her hafta giderdim dedi. Neyse ben de randevu aldim belgelerimi hazirlayip gittim. Ne sanstir ki bu sefer tecili yaptilar. Ancak yanimda TC kimligim olmadigi icin onu postayla gönderdim.

    Simdi sorum basliyor. Bu adamlar benim belgelerimi anladigim kadariyla posta yoluyla milli savunma bakanligina yolluyorlar onlar da onay verince tecillenmis oluyor. Adamin söyledigine göre 2019 sonuna kadar tecil ettiler. Ayin 4 ünde basvurmama ragmen hala bir ses soluk cikmadi. Elcilige mail attim yine cevap yok :) Zaten orayi arayinca saat 14 ile 16 arasi arayin diye otomatik mesaj dinliyorsun.O saatler arasinda da aradiginda da acan olmuyor. Saka gibi..

    Daha önce yurtdisinda calisan olarak askerligini tecil ettirmis olan var mi? Ne kadar sürdü bu sürec? E-devletten bakinca, en yakin askerlik subesine gitmeniz gerekli diyor. 

    http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/iletisim

    burada 

    10. 4 Yıl ve Daha Fazla Süreli Yükseköğrenim Kurumlarından Mezun Yükümlülerin Erteleme İşlemleri:

              0312 410 6000/6768

     

    yarin bu numarayi arayip sormayi düsünüyorum ama pek bir cevap alabilecegimi sanmiyorum.. Sucum olmadigi halde ülkeye giremiyorum. Girersem büyük ihtimal giriste tutuklarlar asker kacagi görünüyorum. Bayramda gelmek istiyordum ama pek mümkün görünmüyor artik. 

    Dövizli askerlik icin ise hesaplarima göre 14 kasim'dan itibaren basvurabiliyorum.. Ama eylül gibi gitmek istiyorum (biraz da zorunluluk var). 

    Bu konuda fikri olan arkadaslar bildiklerini paylasirlarsa sevinirim.

    Not: Ögrenci olarak tecil olayindan bahsetmiyorum. Zaten o zaman sorun yoktu. Mezun olduktan sonra isler sarpa sardi.


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2017
    Erkek

    Bu işler eskiden serbestti. Yani çok üzerinde durmuyorlardı, okusun yeter istediği kadar tecil ediyorlardı ve takip edilmiyordu.

    Ancak günümüz şartlarına bakıldığında hem içeride hem dışarıda orduya ihtiyaç hat safhada. Artık kaçakları topluyorlar, kolay kolay da tecil etmiyorlar. Zaten kanunlar da değişti ve tecil süreleri kısaldı

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    dediklerin mantikli olsa da benim tecil etme hakkim var. Elciligin ya da sistemin hatasi yüzünden tecilim yapilmadi. Ben eksik bir sey vermedim, ama yine cezali duruma düsen, ülkesine giremeyen benim. 2 hafta sonra tam 1 yil olacak..  

    Benden istenilen belgeler asagidaki gibiydi ben de onlari verdim

    Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatı ile yabancı ülkelerde bulunan veya yabancı bandıralı gemilerde gemi adamı statüsünde çalışan yükümlüler durumlarını ispata yarayan belgeler ile bağlı bulundukları Dış Temsilciliklerimize başvurmaları hâlinde, askerlikleri oturma veya çalışma izinlerinin sürelerine bağlı olarak değişkenlik gösteren sürelerle 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebilir. 

     

    İşçi, İşveren, Meslek ya da Sanat Mensubu Olanlar İçin Gerekli Belgeler; 

    1. Bulunduğu yabancı ülkenin resmî makamlarından alınmış, sahip olana o ülke mevzuatına göre işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatını kazandıran oturma veya çalışma izin belgesinin aslı ve iki adet fotokopisi

    2. Birden fazla tabiiyetli statüde olanlar, tabiiyetinde bulundukları yabancı ülke pasaportu veya kimlik belgesinin aslı (oturma veya çalışma izin belgesi yerine) ve iki adet fotokopisi,

    3. Umuma mahsus Türk pasaportunun aslı ve işlem görmüş sayfalarının iki adet fotokopisi (Birden fazla tabiiyetli statüde bulunanlardan umuma mahsus Türk pasaportu olmayanlar, yabancı ülke kimlik kartlarını veya pasaportlarını ibraz edebilirler),

    4. 2 adet vesikalık fotoğraf.

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Sıkıntı yok, tecil edilmiş. E-devlet'e yansımamıştır daha.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    detayı en iyi nerden öğrenebilirim hocam? Aradığımda direk bana evet tecilli ya da değil diyebilen neresi olabilir? Bir de garanti olsun diye yanımda tecil olduğuna dair resmi kağıt götürmek istiyorum.

    Elçiliğin tecil etmesi yetmez askeriyenin onayı önemli ve ben kaçak görünüyorum muhtemelen. Durduk yere bir de ceza vermem gerekecek


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2017
    Erkek

    Şöyle de bir şey var, askerlik şubesi tecil etmeden önce seni görmek isteyebeilir. Muayene olmadın çünkü yoklama kaçağısın. webcam ile foto alıyorlar, sana bir kağıt veriyorlar ve muayene olup 2 hafta içinde teslim ediyorsun.

    Eğer araya elçilik girdiyse bu prosedür sana uygulanmayabilir.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2005
    Erkek

    şimdi benimde bi sorum olacak konu sahibinin izni ile;

    şu anda abdde ikamet ediyorum bir tanıdığımın yanında bu kişi abdde 4 yıllık üni bitirmiş 2002 senesinde mezun olmuş.2002 senesinde türkiyede bir sorundan dolayı karakolluk oluyor ve polis asker kaçağı diyerekten askerlik şubesine yönlendiriyor okuduğu okulun kimlik kartını göstermesine rağmen ingilizce olduğu için kabul görmüyor ve askere alınacağını söylüyorlar babasıda ilk uçakla abdye geri gönderiyor 2002 senesinde mezun oluyor ve o tarihten beri illegal biçimde abdde yaşıyor zamanımıza kadar ki halen legal olabilmiş değil 2 sene önce buralı biri ile evlendi ve green card için başvurdu legal olduğu zaman tabi türkiyeye gelmek istiyor biz ordaki bir şubeye askerlik durumunu sorduğumuzda yoklama kaçağı gözükmekte şimdi biz bu durumu nasıl düzeltebiliriz paralı askerlik için yurtdışında legal çalışma şartı var acaba tecil ettirme durumu falan nedir nasıl olur konsolosluğu aradığımızda veya gittiğimizde ne söylemek lazımdır...


    l enfer c est les autres Sartre ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cmpe1001
    cmpe1001's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2014
    Erkek

    Hocam 2 yillik yurtdisi masterimi yaptiktan sonra. 1 yillik calisma iznim vardi. Tek yaptigim calisma iznim ve calistigim firmadan calistigimi gosteren bir belge ile konsolosluga gitmek oldu.( Tabi ekstra istenilen seyler var, net hatirlamiyorum ama 2 adet foto, bir kac ekstra form falan) 20 dk icinde askerligimi 1 yil tecil edildigini gosteren belgeyi verdiler . Bunun ustune bagli oldugum askerlik subesini arayip teyit etmek istedim ve konustugum kiside askerligimin bir yillik tecil edildiginin teyidini verdi. Senin burdaki olayini tam anlamadim. Tecil edilen bir askerlik ne gerekce gosterilerek iptal edilir? Bence once sen onu ogren derim.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @cevdet, hocam muayeneye gerek yok. Zaten sikca sorulan sorularda da diyordu genel olarak tecil icin muayeneye gerek yok diye.

    @cmpe1001, benim tecilim egitim yüzündendi. Okul bitince ve ben de bunu elcilige bildirince haliyle askeriye tecilimi bitirdi. Ben de belgelerle gidip tecil yapmak istedim ama sistem calismadi.. Normalde elciligin bir sekilde halletmesi gerekiyordu ama sagolsunlar yapmadilar. Gecen ay gittigimde yaptilar ama geri dönüs icin bir kagit vs vermediler. Sadece belgeleri postayla göndereceklerini biliyorum. Adam da dedi zaten 2019 a kadar tecillisin diye ama askerlik onaylamadan dogrulugunu bilemem. Normalde tecilli oldugum icin kagit vermeleri lazimdi. Ben de onay beklediklerini düsündüm.

    @scuderia, arkadasin öncelikle https://www.konsolosluk.gov.tr/ girip yasadigi ülke ve hangi temsilcilige bagliya onu sececek. daha sonra menülerden askerlik kismina tiklayacak. Sonra

    Dövizle Askerlik

     

    orada genel bilgileri okusun ve gerekli belgeleri toplasin. 1000 euro karsiliginda dövizli askerlige basvurabilir. (yaninda TC kimligini de götürsün orada yazmasa da). Hemen randevu al butonuna basip uygun bir zaman icin randevu alip gitsin.

    Istenilen belgeler asagida. 

     

    İşçi Statüsünde Olanlar İçin:

    Bulunduğu yabancı ülkenin resmî makamlarından alınmış ve kendisine yabancı ülkede işçi statüsü sağlayan oturma veya çalışma izin belgesinin aslı (aynı zamanda başka bir ülke vatandaşı olanlar için-yabancı ülke kimliği veya pasaportu) ve bir fotokopisi

    Çalıştığı işyerinin işvereni tarafından düzenlenmiş, çalışma tarihlerini ve sürelerini belirten ve fiilen en az toplam 3 yıl (1095 gün) süre ile çalıştığını kanıtlayan belgenin aslı ve bir fotokopisi,

     

    Herhangi bir işyerinde çalışmayarak işsizlik sigortası alan veya kira ya da benzeri gelirle geçimini sağlayanların, bunu ödeyen makamlardan aldıkları tarih ve süreyi gösterir belgenin aslı ve bir fotokopisi,

     

    Malûliyet yardımı alanların bunu ödeyen makamlardan malûliyet yardımı aldıkları tarih ve süreyi gösteren belgenin aslı ve bir fotokopisi,

     

    Eşi çalıştığından kendisine işsizlik veya malûliyet yardımı ödenemeyenlerin bu durumlarını ispata yarayan belgenin aslı ve bir fotokopisi

     

    Resmî kurumlardan sosyal yardım alarak geçimlerini sağlayanların bu durumlarını ispata yarayan belgenin aslı ve bir fotokopisi,

     

    Umuma mahsus Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun aslı (aynı zamanda başka bir ülke vatandaşı olanlar için-yabancı ülke kimliği ya da pasaportu ve T.C. nüfus cüzdanı) ve işlem görmüş sayfaların ikişer adet fotokopisi,

     

    2 adet vesikalık fotoğraf,

    Dış Temsilcililer gerek duydukları takdirde, yükümlünün durumunu aydınlatmaya yarayacak ilave her türlü bilgi ve belgeyi talep edebilirler.

     

     

     

    unbalanced tarafından 16/Ağu/17 09:44 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    @cmpe1001, hocam bir sorum var, hangi askerlik subesini aradigin. Nüfusa kayitli oldugun yerin mi yoksa son ikamet ettigin yer mi?


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    ben çalışan olarak tecilledim. Türkiyeye gitmeden 1 ay önce tecil yaptırdım :D çalışan kızda geç olmuş biraz dedi. dedim sorun olur mu? çünkü 1 ay var gitmeme. Kızda bana yok sorun olmaz zaten oturumun var sana bi kağıt imzalatırlar(ismini hatırlamıorum) sonra devam edersin dedi. Bizim tecil kağıdıda ulaşınca sıkıntı kalmaz dedi. Daha sonrasında da hiç kontrol fln etmedim.

    büdüt: benim düşünceme göre devlet senden gelecek bin euro peşinde. o yüzden de kastırmıyorlar.

    Ekerci tarafından 16/Ağu/17 09:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
Toplam Hit: 5012 Toplam Mesaj: 45
askerlik tecil