folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurtdisi Askerlik Tecil

Yurtdisi Askerlik Tecil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

ben çalışan olarak tecilledim. Türkiyeye gitmeden 1 ay önce tecil yaptırdım :D çalışan kızda geç olmuş biraz dedi. dedim sorun olur mu? çünkü 1 ay var gitmeme. Kızda bana yok sorun olmaz zaten oturumun var sana bi kağıt imzalatırlar(ismini hatırlamıorum) sonra devam edersin dedi. Bizim tecil kağıdıda ulaşınca sıkıntı kalmaz dedi. Daha sonrasında da hiç kontrol fln etmedim.

büdüt: benim düşünceme göre devlet senden gelecek bin euro peşinde. o yüzden de kastırmıyorlar.

gecen yil elcilikteki adam da dedi gidersen bir sikinti olmayabilir. Dedigin gibi kagit imzalatirlar ama ceza da ödersin dedi. Tabi bu arada riski de varmis o yüzden gitmedim. Girerken askere alirlarsa aniden kötü olur. Risk almaya degecek bir sey yok.

parayla alakali oldugunu düsünmüyorum hocam. Cünkü 6000 euro dan 1000 euro ya indirdiler. Arada baya bir fark var. Sorun calisanlarin vurdumduymazligi ile ilgili bence. Egitim yaparken, egitim müsavirligi hemen tecil ettiriyordu. ama simdi konsolosluk islerine kaldim onlar da artik nedense böyleler.

unbalanced tarafından 16/Ağu/17 09:57 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

nüfusa kayitli oldugum yerin askerlik subesini aradim. Görevli memur bana, sistmede bakaya göründügümü söyledi. Dedi elcilik yapmamis olabilir tecili.Ben de dedim ki bana 2019 sonuna kadar tecil edildigi söylendi dedim.O zaman milli savunma bakanliginin sistemine düsmemistir dedi. Artik nereden düsüyorsa bunlar :) Türkiye'ye gelirsem sorun olur mu dedim, olur tabi dedi ama seni tutup götürecek degiliz dedi. Tutanak tutturulup imza atarsin sonra da askerlik subesine gidersin. Elcilikten tecil olduguna dair kagit alirsan onunla bakaya durumunu dusururuz dedi. Ögleden sonra elciligi arayip ulasmaya calisacagim artik. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek

Kardeş hiç bir sorun yok işlemlerini takip et istediğin zamanda ülkeye giriş yap çık kafana göre.
    Ben yurtdışı tecil işlemlerini yaptıramadan kaç kere geldim gittim hatta bakaya durumda yurtdışına çıktım.
    Askerlik durumu havaalanı polisi tarafından kontrol edilmiyor. (en son 2015'te denedim:)
    Ülkeye girdikten sonrada fellik fellik aranmıyorsun GBT de çıkmıyor en fazla bakaya durumuna düşüp para cezası ödüyorsun.
    Yaklaşık 6 ay bakayalık için 250 tl mi ne ödemiştim.

Bende zamanında çok araştırdım hatta buraya konuda açmıştım.
    https://www.tahribat.com/forum/353-donem-askerlik---yurtdisi-son-cikis-tarihi-ve-181504

https://twitter.com/pisikleeet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    pisikleet bunu yazdı

Kardeş hiç bir sorun yok işlemlerini takip et istediğin zamanda ülkeye giriş yap çık kafana göre.
    Ben yurtdışı tecil işlemlerini yaptıramadan kaç kere geldim gittim hatta bakaya durumda yurtdışına çıktım.
    Askerlik durumu havaalanı polisi tarafından kontrol edilmiyor. (en son 2015'te denedim:)
    Ülkeye girdikten sonrada fellik fellik aranmıyorsun GBT de çıkmıyor en fazla bakaya durumuna düşüp para cezası ödüyorsun.

https://www.tahribat.com/forum/353-donem-askerlik---yurtdisi-son-cikis-tarihi-ve-181504

ögleden sonra elciligi arayip soracagim hocam umarim acarlar telefonu :) Kagit alirsam o sekil giderim. Ama kagit yoksa risk alip gitmem. Olur da ülkeye girsem bile, cikisa izin vermeyebilirler. O yüzden risk almamak en iyisi benim acimdan.. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    pisikleet bunu yazdı

ögleden sonra elciligi arayip soracagim hocam umarim acarlar telefonu :) Kagit alirsam o sekil giderim. Ama kagit yoksa risk alip gitmem. Olur da ülkeye girsem bile, cikisa izin vermeyebilirler. O yüzden risk almamak en iyisi benim acimdan.. 

Risk yok hocam 4-5 kere türkiye ye girdim çıktım bu şekilde tabi sen bilirsin.
    Hatta ilk girişte teslim olmam gereken birlikteki personel astsubay la görüştüm 'kardeş ben sana gelme askere diyemem ama çıkmaya girmeye çalışırsan hiç sorun olmaz' demişti:)

https://twitter.com/pisikleeet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek

Kardeş sana söylediğim gibi bakaya olmuşsun işte.

Sen diyorsun ya "Benim tecilimi elçilik yapıyor" diye, bizim tecilimizi de üniv yapıyor. Lisansüstü tecil için okul yazı gönderiyor ancak eğer yoklama kaçağı isen muayene olmamışsan
    Muayene olman ve 2 hafta içinde belgeleri teslim etmen gerekiyor.

Ancak sen elçilik ile ilgili olduğun için gerekirsen senden raporu elçilik alır gerisini askerlik şubesi ile arasında halleder. Ancak sisteme hemen düşüyor diye biliyorum, bir iki gün beklemez.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek

Demek istediğim şey elçilik tecil yapmaz, tecil yazısı gönderir. önemli olan askerlik şubesindeki işlemdir, ülkedışı için farklı prosedür varsa o uygulanır

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@pisikleet, elcilikten bir kagit almadan gitmem hocam :) bizim patronun oglu, annesiyle gecen yil türkiye'ye tatile gitmisler. Polis oteli basmis cocugu götürmüsler karakola :) Bir sekilde belge alip halletmisler ama dedigin gibi bir sey olmaz gibi bir durum her zaman yok.

@Cevdet, hocam su muayene olayini unut bir :) 

4.         Sağlık muayenemi yaptırmadan askerliğimi erteletebilir miyim ?

Askerliğiniz ertelenmesi için sağlık muayene işlemini yaptırmanıza gerek yoktur. sağlık muayenenizi yaptırmadan da askerliğinizi erteletmeniz mümkündür.

Tecili elbettte Milli Savunma bakanligi yapiyor ancak elcilik sisteme giriyor belgeleri vs. Askeriye de onayliyor. Bu kadar uzun sürer mi sürmez mi bilmiyorum. Benim belgelerimi postayla yolladilar, ve daha önce askerlik tecili yaptigimda (ögrenciyken), elcilikten belge geliyordu tecil olunduguna dair. Suan gelen giden bir sey yok. Ne kadar sürüyordu onu da hatirlamiyorum. Ama suan sikinti, milli savunma bakanliginin sisteminde olmayisi. cünkü ben hem e-devletten göremiyorum. Hem benim askerlik subem de görünmedigini söyledi (belli araliklarla güncelleniyor dedi görevli).

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek

Hacı unutacak bir şey yok, her şey ortada. Tr'deki arkadaşlarına sor muayene gerekiyor mu gerekmiyor mu diye
    Benimle bir yazı paylaşmışsın, ben de paylaşayım

"......... Askeralma Bölge Başkanlığı’ndan gelen yazışmanızın yanıtı ekte sunulmuştur. Yoklamanızı yaptırmamış olmanız nedeniyle tehir işleminiz yapılamamıştır."

Ve herkes bilir askerlik şubesinde yoklama işleminin nasıl olduğunu: Gidersin, önce eğitim durumun ne yaptığın sorulur, belgelerin hazırlanır, webcam ile fotoğrafın çekilir, elindeki boş raporla (yetkili) bir sağlık kurumuna gönderilir. kurum boş olan o raporu doldurur, "Askerliğe elverişlidir" yazar ve sen o raporu şubeye teslim edersin. bu şekilde yoklama kaçaklığından kurtulursun.

Demek istediğim o ki, muayene olmadıysan ve yoklama kaçağıysan, yoklama vermenin şartlarından biri muayene

Cevdet tarafından 16/Ağu/17 11:55 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Cevdet bunu yazdı

Hacı unutacak bir şey yok, her şey ortada. Tr'deki arkadaşlarına sor muayene gerekiyor mu gerekmiyor mu diye
    Benimle bir yazı paylaşmışsın, ben de paylaşayım

"......... Askeralma Bölge Başkanlığı’ndan gelen yazışmanızın yanıtı ekte sunulmuştur. Yoklamanızı yaptırmamış olmanız nedeniyle tehir işleminiz yapılamamıştır."

Ve herkes bilir askerlik şubesinde yoklama işleminin nasıl olduğunu: Gidersin, önce eğitim durumun ne yaptığın sorulur, belgelerin hazırlanır, webcam ile fotoğrafın çekilir, elindeki boş raporla (yetkili) bir sağlık kurumuna gönderilir. kurum boş olan o raporu doldurur, "Askerliğe elverişlidir" yazar ve sen o raporu şubeye teslim edersin. bu şekilde yoklama kaçaklığından kurtulursun.

Demek istediğim o ki, muayene olmadıysan ve yoklama kaçağıysan, yoklama vermenin şartlarından biri muayene

hocam senin dedigin baska bir sey. Onu liseden sonra yaptirdik.  Belki senin dedigin hala türkiye icin gecerli ancak y.disi icin öyle bir olay yok.  

http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yurt-disi-isci-erteleme-hakkinda-sikca-sorulan-sorular

Bana bu asamada lazim olan tek sey, elciligin tecil icin sisteme girdi bilgisi. Onu da ögleden sonra arayip ögrenecegim. Olmazsa yarin bizza giderim.

Toplam Hit: 6043 Toplam Mesaj: 45
askerlik tecil