Yurtdisi Askerlik Tecil
-
literatur bunu yazdı
Dövizli askerlik dediğin bedelli mi? Öyle ise boşuna umutlanma şu an onu çıkarmayı düşünmüyorlar.
Yurtdışında 3 yıl çalışınca yapılan 1000€ luk askerlik hocam
-
Hocam gbt yapsalar bile tebliğ imzalarsın
Direk paket diye bir durum yok !
-
C-force bunu yazdı
Hocam gbt yapsalar bile tebliğ imzalarsın
Direk paket diye bir durum yok !
askerlik subesinden konustugum görevli memur da öyle dedi almayiz diye ama elcilikteki adam birini tutukladiklarini ve onu cikartmak icin baya ugrastiklarini söyledi. Yani benim anladigim keyfe göre bir muamele yapiliyor. O an polisin isin gücü yoktur, inzibatlari cagirir, zaten inzibatlara laf anlatabilecek adam dünyada yoktur (o yüzden o tip adamlari kasitli olarak secerler). Alir götürürler seni.. Elcilik görevlisi baya bir ugrasmis dedigine göre... Ben de o riski alamam hocam. Sadece kagit yeterli olur diye düsündüm ama öyle olmadigini ögrenmis oldum. O yüzden yarin tecil yapilirsa yapilir yoksa kasim sonu aralik gibi dövizli askerlige basvuracagim.
-
Konunun tamamini okumadim ancak kisa bi ozet geceyim ukraynada okurken okul yordamiyla tecil ettim 5 sene boyunca daha sonra evraklari aldim yoke basvurdum denklik suresince 1 yil askerligi tecil ettirdim daha sonra yokden denklik cevap cikti 2016 yilinda askere gideyim diye basvurdum dediler almiyoruz. 2017 1 gidecen dediler dedim ozaman beni bidaha nah bulursunuz. Diplomadan 1 yil daha tecil ettim sonra is durumundan ukraynaya geri dondum. Burda sirket kurdum tekrardan haziran 2017 tarihi ile bakaya dustum :) bir usengeclik var ustumde gidip evraklari verip tecil etmem gerekiyor. Ve dovizli askerlige baslamis olacagum gereken evraklar is veren statusunde.
Borcu yok kagidi
Sirketin tuzugu
Oturma veya calisma izinlerinin kopyalari
Foto
Bunlarla basvurdugunda dosyan aciliyor ve tecil islemleri basliyor. Ancak her sene gidip evrak vermen gerekiyor. Birde onceden calistigini kanitlayabilirsen onlarida 1095 gun icerisine dahil ediyorlar.
Tecilinin yanmasinin sebebi denklik basvurusu yaptiysan olabilir.
Yada yas sinirini gectiysen tecilin yanar.
Yada 1 yil icerisinde 6 aydan fazla tr de bulunduysan tecilin yanar
-
piradomim bunu yazdıliteratur bunu yazdı
Dövizli askerlik dediğin bedelli mi? Öyle ise boşuna umutlanma şu an onu çıkarmayı düşünmüyorlar.
Wow bunu bilmiyordum. Danke şön.
-
@ayhun, anlattiklarinla benim pek ilgim yok hocam. Tecilimin iptal olmasi egitimim bittigi icin. Zaten gelen kagitta öyle yaziyordu. Sonucta okul bitince yani ögrenci olmayinca tecilimin bozulmasi normal geliyor.
Sorun su; sisteme benim bilgilerimi kaydediyorlar ama onayla butonuna basinca hata veriyormus sistem. Bazen calisiyor bazen calismiyor diyor adam. Her yil olayina gelince, ilk tecili bir kac yillik veriyorlar ama daha sonra 38 yasina kadar tecil ediyorlar. Ama ben henüz ilk tecili yaptiramadigim icin (calisan olarak), 38 yasina kadar tecil etme olayim yok.
Yarin bir sonuc cikmazsa artik kasimin ortalarini bekleyecegim dövizli askerlik icin. Daha önce cek cumhuriyeti'nde de calistim ama elimde sigorta vs yok sadece oturum kartim var. Istenilen belgelerde sigorta da istiyorlar. Orada aldigim kimligi götürsem de sigorta bilgilerim olmadigi icin kabul edilecegini sanmiyorum.
-
literatur bunu yazdıpiradomim bunu yazdıliteratur bunu yazdı
Wow bunu bilmiyordum. Danke şön.
gecen iki yila kadar 6000 euroydu hocam bu para. Hükümet indirecegiz dedi, calisma arkadasi indirmezler deyip basvurdu ödedi 6000 euro, bir kac ay sonra 1000 euro ya düsürdüler :) Aslinda o bile fazla. Yani benim artik türkiye ile bir isim yok. Buradaki isi gücü birakamayacagim icin askere gidemem. Haliyle para aliyorlar.. Sanirim eskiden 1 ay falan askeri egitim aliyordun onu da kaldirdilar. Sadece 1095 gün yurtdisinda calismis ol (türkiye'ye geldigin zamanlar cikariliyor), 1000 euro öde ve muaf ol askerlikten.
-
Hocam egitim yasi 29 yasini doldurana kadar gecerlidir. Suresiz oturum aldiysan ancak 38 yas sinirina kadar tecil ettirebiliyorsun. O da sadece 2 sene calisma gostermeden yapabiliyorsun daha sonra tecil hakki vermiyorlar. Senin is biraz enteresan tabiki buton calismama olayi pek akla yatan bisey degil ya giris yaparlarken bi aptallik yapiyorlar yada evraklarda eksiklik var problem cikar konsol un yanina cik anlat durumunu durumum boyleyken tr ye gidemiyorum su isimi cozun gibisinden bastir. Hep soylemisimdir allah kimseyi konsolosluga dusurmesin diye
Cek cumhuriyetindeki durumunu orda calistigini kanitlayan evrak eger alabilirsen sirket kaydi vs gibi seylerle gunden saydirabilirsin.
-
ayhun bunu yazdı
Hocam egitim yasi 29 yasini doldurana kadar gecerlidir. Suresiz oturum aldiysan ancak 38 yas sinirina kadar tecil ettirebiliyorsun. O da sadece 2 sene calisma gostermeden yapabiliyorsun daha sonra tecil hakki vermiyorlar. Senin is biraz enteresan tabiki buton calismama olayi pek akla yatan bisey degil ya giris yaparlarken bi aptallik yapiyorlar yada evraklarda eksiklik var problem cikar konsol un yanina cik anlat durumunu durumum boyleyken tr ye gidemiyorum su isimi cozun gibisinden bastir. Hep soylemisimdir allah kimseyi konsolosluga dusurmesin diye
Cek cumhuriyetindeki durumunu orda calistigini kanitlayan evrak eger alabilirsen sirket kaydi vs gibi seylerle gunden saydirabilirsin.
ben yüksek lisans yaptim hocam o yüzden yas ile alakali degil. Dedigim gibi egitim bittigi icin öyle bir cevap aldim. Kagidi bulamadim.. Sistemdeki hata ne bilmiyorum ama yapabilecegim bir sey yok benim. Adamlarin elinde bi cok sey.. Zaten kaydediyor adam sonra üstkata cikiyor pul dedigi bir seyi yapiyor sanirim onay asamasi o. Zaten onu da elci ya da konsolos yapiyormus. 1 yil önce gittigimde olmamisti simdi de olmamis iste.. Eksik bir belge bilgi yok. Zaten yarin gittigimde bir sey getirme dedi adam.
cek cumhuriyetinde iki yerde calistim aslinda 1-1.5 yillik bir iznim var ama das geht nicht.. Firmalarla da kötü ayrildim o yüzden hic bir sekilde onlardan ya da devletten bir sey alamam. Sadece elimde oturum karti var, onun da bi ise yaracagini sanmiyorum
unbalanced tarafından 17/Ağu/17 01:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Öglen gittim elcilige, ve maalesef olmadi. Adam yaptigi islemi gösterdi. Benim bilgilerimi giriyor, daha sonra yazdir butonuna basiyor, bir form yazdiriliyor. Ben de o kagida imza atiyorum. Neyse yazdirildiktan sonra Kaydet butonu var ama pasif görünüyor. O yüzden basvurumu sisteme kaydedemiyor. Adamin dedigine göre; bilgilerde hata olsaydi uyari vs veriyormus ama uyari falan yok, buton pasif görünüyor. Öyle olunca da kaydedilmiyor iste. Deneyecegim bir kac kere, kaydini silip tamamen olusturacagim vs dedi ama.. Pek umudu yok onun da.
Dedim bunun teknik servisi falan var mi, o da dedi ki dis isleri bakanligi yapiyor bu isi ama o bölüme ulasamazsin dedi. Dis isleri bakanligi da bize yönlendirir dedi öyle de bir sonuc cikmazmis.
Bana her hangi bir kagit veremedikleri icin de türkiye'ye giriste problem olabilir. En son tutuklanma olmus iste yenilerde. Sanirim ortalik karisik diye daha hassas davraniyorlar. Ben de bu riski almak istemiyorum. Cünkü 6 ay y.disinda kalirsam oturumum düser.
Dövizli askerlik icin sürenin gelmesini bekleyecegim. Türkiye giris-cikislari yok sayinca kasimin ortalarinda basvuru hakkim doguyor.
Bakaya göründügüm icin de muhtemelen ceza falan da ödeyecegim.. Elin suriyelileri, teröristleri türkiye'de elini kolunu sallayarak gezerken, vatandasi oldugum ülkeye giremiyorum. Bu utanc onlara yeter. Bana verdikleri hakki bile "sistemde hata var" diyerek kullandirmiyorlar.