Yurtdisi Askerlik Tecil
-
Hocam univ için şu var: tecil mesajı bugun gonderilse 2 hafta sonra cevap geliyor. ve edevlet direk güncellenior
-
orada belgeler daha hizli gidip geliyordur o yüzden. Buradan türkiyeye normal posta 3 haftaya gidiyor. Temmuz 7 de onlarin elinde tüm belgeler vardi. Artik ne zaman gönderdiler postayi bilmiyorum ama 5 hafta oldu. Postanin gitmemesi mümkün degil. Benim e-devlette bu yaziyor :)
-
unbalanced bunu yazdıCevdet bunu yazdı
Hacı unutacak bir şey yok, her şey ortada. Tr'deki arkadaşlarına sor muayene gerekiyor mu gerekmiyor mu diye
Benimle bir yazı paylaşmışsın, ben de paylaşayım
"......... Askeralma Bölge Başkanlığı’ndan gelen yazışmanızın yanıtı ekte sunulmuştur. Yoklamanızı yaptırmamış olmanız nedeniyle tehir işleminiz yapılamamıştır."
Ve herkes bilir askerlik şubesinde yoklama işleminin nasıl olduğunu: Gidersin, önce eğitim durumun ne yaptığın sorulur, belgelerin hazırlanır, webcam ile fotoğrafın çekilir, elindeki boş raporla (yetkili) bir sağlık kurumuna gönderilir. kurum boş olan o raporu doldurur, "Askerliğe elverişlidir" yazar ve sen o raporu şubeye teslim edersin. bu şekilde yoklama kaçaklığından kurtulursun.
Demek istediğim o ki, muayene olmadıysan ve yoklama kaçağıysan, yoklama vermenin şartlarından biri muayenehocam senin dedigin baska bir sey. Onu liseden sonra yaptirdik.
Hocam problem de o zaten :) en son lisede yaptırdın. Şimdi sen ne durumdasın, sağlıklı mısın, boyun kaç, kilon kaç, askerliğe elverişli misin, nerdesin, ne yapıyosun, okuyo musun ve benzeri konular hakkında askerlik şubesini bilgilendirmen lazım. Bunun yolu da yoklama ve muayene
Sen şubeyi sadece işin, okulun hakkında bildiriyorsun seninle ilgili diğer konular muamma -
hocam selam bende yurt disindan calisan olarak tecil ettirmistim, yaklasik 15gun sonra e-devlette gorunmustu tecil tarihim. 2021 araliga kadar tecil verdiler. e-devlette goremiyorsan bi sikinti olabilir.
-
@Cevdet, elcilikte bir form verdiler hocam boy kilo vs olan onu doldurdum. Bir muayene istemediler.
@anil, 15 gün iyiymis o zaman hocam. Ben bu elcilik yüzünden kacak duruma düstüm gecen yil. Belki onla ilgili bir sikinti var. Saat 2 yi bekliyorum aramak icin.
-
Ben de yillar once uzun ve zorlu bir surecin sonucunda yurtdisi isci statusunde tecil ettirmistim.
Senin konsoloslukta islemin yaptigin gorevli askerlik belgelerini standard posta ile turkiyede bagli bulundugun askerlik subesine yolluyor, baya suruyor bu. Sonra askerlik subesi teslim aldigi evraklarla islem yapip imzalayip yine ayni standard postayla islemi yaptirdigin konsolosluga ve beyan ettigin yurtdisi adresine yolluyor. Bu git gel bende yaklasik 3 ay falan surmustu.
Bu donemde turkiyeye girerken ben de korkmustum lakin konsoloslugun verdigi imzali kagit ile seyahat ederek bir nebze de olsa icini rahatlatabilirsin. Ben bakaya oldugum halde gumrukten gecerken durdurmamislardi bile, ama oyle bir durumda bile yaninda oturum kartin, calisma belgen ve konsoloslugun verdigi imzali/kaseli asil evrakla problem olmamasi gerek.
-
gkhn bunu yazdı
Ben de yillar once uzun ve zorlu bir surecin sonucunda yurtdisi isci statusunde tecil ettirmistim.
Senin konsoloslukta islemin yaptigin gorevli askerlik belgelerini standard posta ile turkiyede bagli bulundugun askerlik subesine yolluyor, baya suruyor bu. Sonra askerlik subesi teslim aldigi evraklarla islem yapip imzalayip yine ayni standard postayla islemi yaptirdigin konsolosluga ve beyan ettigin yurtdisi adresine yolluyor. Bu git gel bende yaklasik 3 ay falan surmustu.
Bu donemde turkiyeye girerken ben de korkmustum lakin konsoloslugun verdigi imzali kagit ile seyahat ederek bir nebze de olsa icini rahatlatabilirsin. Ben bakaya oldugum halde gumrukten gecerken durdurmamislardi bile, ama oyle bir durumda bile yaninda oturum kartin, calisma belgen ve konsoloslugun verdigi imzali/kaseli asil evrakla problem olmamasi gerek.
simdi aradim elciligi, adam da sasirdi nasil kagit vermezler diye. kaydima bakmak istedi ama görememis. O isi yapan arkadas suan disarda dedi, numarami teyit etti arayacak bugün ya da yarin dedi.. Bakalim nasil olacak.. Kagit olsa o zaman rahatlikla giderim diye düsünüyorum.
-
unbalanced bunu yazdıgkhn bunu yazdı
simdi aradim elciligi, adam da sasirdi nasil kagit vermezler diye. kaydima bakmak istedi ama görememis. O isi yapan arkadas suan disarda dedi, numarami teyit etti arayacak bugün ya da yarin dedi.. Bakalim nasil olacak.. Kagit olsa o zaman rahatlikla giderim diye düsünüyorum.
Allah sabır versin hocam :)
bende 9. ayın sonu itibari ile bakaya düşüyorum .
Benimde yurt dışında çalışma durumu mevcut ama başlama tarihi sıkıntılı . Nette baya bi forum gezince anladığım kadarı ile bakaya olunca ülkeye girmek çıkmakda sorun yok. ama problem polis tutanak tutup imzalattığında tutanak başı 1500tl civarı bi cezası var.
elçiliğe ne gibi evrak götürmek gerekiyor bu tecil işlemleri için
-
piradomim bunu yazdıAllah sabır versin hocam :)
bende 9. ayın sonu itibari ile bakaya düşüyorum .
Benimde yurt dışında çalışma durumu mevcut ama başlama tarihi sıkıntılı . Nette baya bi forum gezince anladığım kadarı ile bakaya olunca ülkeye girmek çıkmakda sorun yok. ama problem polis tutanak tutup imzalattığında tutanak başı 1500tl civarı bi cezası var.
elçiliğe ne gibi evrak götürmek gerekiyor bu tecil işlemleri için
https://www.tahribat.com/forum/yurtdisi-askerlik-tecil-231039#msg2870467 burada adresi verdim hocam, oradan bakabilirsin. Belki ülkeden ülkeye degisebilir bu belgeler.
----
Elcilikteki adam aradi, tesadüf ki o da beni arayacakmis. Neyse dedigine göre benim basvuruyu kaydetmisler ama onaylatamamis sistemde, hata veriyor dedi. Eskiden de öyle olmustu. Bazen oluyor bazen olmuyor dedi, yarin gel bakalim dedi olmazsa artik dövizli askerligi bekleyecegim. Bir de birine tecil yapmislar onay da almislar.Ona ragmen aslinda sisteme düsmemis.Eleman da türkiye'ye girince inzibatlar yakalamis ve hapse atmislar. Bu cocuk da aramis elciligi, elcilik baya ugrasmis burada oturumu var diye ama islak imzali istemisler vs. En son izlak imzali olarak yollayinca birakmislar cocugu. Yani bir sey olmaz demeyle olmuyormus onu anladim :) Kagit olsa da bir ise yarayamayabiliyor. Sistem kayit numarasi vermemis belgeye, öyle farketmisler ve baya kisinin de böyle tecili yapilmis.
Büyük ihtimal ben kasim sonu aralik gibi dövizli askerlikle gidebilecegim gibi görünüyor.
-
Dövizli askerlik dediğin bedelli mi? Öyle ise boşuna umutlanma şu an onu çıkarmayı düşünmüyorlar.