Yurtdışında Nasıl İş Bulunur?
-
Ben ankara anlaşması için hazırlıklara başladım. Ekim ayında başvurmayı planlıyorum.
-
herrero bunu yazdı
Çok ciddi söylüyorum, cebinde 8-10 bin euro olmadan bu işe kalkışmayın. İş ayarlasanız bile başlangıç giderleri hiç de az olmuyor. Çoğu kişi de o ilk aşamayı doğru planlamadığı için pişman olup geri dönüyor. Ben ilk ay evi kurmak, araba almak ve yaşam giderleri için 10 bin euro civarı para harcadım. Mart'tan beri Almanya'dayım. Hala düzeni tam oturtamadım şu korona yüzünden. Diplomasi adamı çileden çıkarır.
Elinden birşeyler gelecek ve kendini ifade edeceksin ve ilk bir seneni finanse edeceksin yani banka hesabınızı görecekler zaten .
-
herrero bunu yazdı
Çok ciddi söylüyorum, cebinde 8-10 bin euro olmadan bu işe kalkışmayın. İş ayarlasanız bile başlangıç giderleri hiç de az olmuyor. Çoğu kişi de o ilk aşamayı doğru planlamadığı için pişman olup geri dönüyor. Ben ilk ay evi kurmak, araba almak ve yaşam giderleri için 10 bin euro civarı para harcadım. Mart'tan beri Almanya'dayım. Hala düzeni tam oturtamadım şu korona yüzünden. Diplomasi adamı çileden çıkarır.
Sonrayi dusununce cektigin sikintilara deger hocam. Gel 8-10 bine Istanbul'da duzen kurmaya calis bakalim.
Su anda ben de biriktiriyorum. Umuyorum ki 1-2 sene icerisinde giderim.
-
herlocksholmes bunu yazdı
Su anda ben de biriktiriyorum. Umuyorum ki 1-2 sene icerisinde giderim.
Aynen ben de o düşüncedeyim. Her zaman başlangıçlar sıkıntılı oluyor. Ben doğacak çocuğumun geleceğini düşünerek bu kararı verdim, gözü karartıp risk alarak, güzel bir işimi bırakarak geldim. Umarım devamında aynı standarta tekrar burada da ulaşabilirim. Korona muhabbeti bittikten sonra Almanya bu kalifiye eleman alımı için tekrar atılım yapacak gibi. Nüfus yaşlı, ortalık Rusun, Polonyalının eline kalmış. Tekrar gündemlerine alacaklar. O zaman elindeki mesleğini belgeleyebilirsen, biraz da deneyim varsa iş bulması çok daha kolay olacak.
-
ComputerWolf bunu yazdı
Mühendis olarak Brüksel'e gelmiş ama işini bırakıp gece ekmek dağıtımı yapmaya başlayan adam tanıyorum. Daha rahat ve daha fazla kazanıyorum diyor :)
Yerelde konuşulan dili bilmek + teknik beceri. Su tesisatçısı, berber, balık temizleyen adam, etli pide ustası... Farketmez! Onun dışında okumuş adam kotasından gelmek için İngilizce şart, lokal dile pek gerek yok. Zaten iş bulabileceğiniz alanlar genelde çok uluslu şirketler ve İngilizce hakim alan.
Sadece para kazanmak için Arap ülkelerine gidilmez. Gidin gavur ülkelerde insanca yaşamın tadına varın. Gidip yerleşirseniz, sonrasında seçimlerde reyise oy atmayı unutmayın.
Ne eksik ne fazla. Aynen boyle.
-
macaristandaki arkadaş bizi toplu olarak götürecek sanırım büyük bir firma olacağız
-
çok yakınımdan 3 kişi son 1 yıl içinde almanyaya gitti,
ikisi web analitikçi olarak gitti, biri seocu olarak gitti. bu işlerin ikisi de oturup evde kolayca öğrenebileceğiniz şeyler.
sevdiğiniz bir alan bulup o alanda gelişin.
ama şunu söyliyim, gelip buraya nasıl giderim diye konu açan adam biraz zor gider. google da aratınca bin tane şey çıkıyo zaten, ordan nasıl gideceğini çözecek kadar vizyon yoksa kim seni napsın. umarım gidersin
-
Ciddi ciddi Yurtdışı düşünen ve kenarda biraz parası olan (50bin TL) arkadaşlar Ankara Sözleşmesi İngiltere yazsın youtube a izlesin. İngiltere merkezli Türk hukuk firmaları var iyice araştırsın mevzuyu kağıt üzerinde herhangi bir iş yapıyoemuşsunuz gibi herşeyiniz ayarlanıyor çalışma izni bir sene ve sene sonunda şirketiniz kar elde ederse 3 sene daha hak kazanıyorsunuz 3 sene de o şekil devam ederse vatandaşlık başvuru hakkınız doğuyor.
İngiltere de her türlü iş bulursunuz ve kağıt şirketiniz ayakta kalır tabii biraz cesaret işi. 31 Aralık 2020 den sonra bu Anlaşma bitiyor yani böyle bir şans bir daha olmayacak. Okumak gibi bir hayalim olmasa kesinlikle giderdim şahsen ama İngiltere de lisans okumak için 3 daire parası gerekiyor yani benim hayalim başka sizin hayaliniz insan gibi yaşamaksa şansınızı deneyin derim.
-
Nikoteen bunu yazdı
Ciddi ciddi Yurtdışı düşünen ve kenarda biraz parası olan (50bin TL) arkadaşlar Ankara Sözleşmesi İngiltere yazsın youtube a izlesin. İngiltere merkezli Türk hukuk firmaları var iyice araştırsın mevzuyu kağıt üzerinde herhangi bir iş yapıyoemuşsunuz gibi herşeyiniz ayarlanıyor çalışma izni bir sene ve sene sonunda şirketiniz kar elde ederse 3 sene daha hak kazanıyorsunuz 3 sene de o şekil devam ederse vatandaşlık başvuru hakkınız doğuyor.
İngiltere de her türlü iş bulursunuz ve kağıt şirketiniz ayakta kalır tabii biraz cesaret işi. 31 Aralık 2020 den sonra bu Anlaşma bitiyor yani böyle bir şans bir daha olmayacak. Okumak gibi bir hayalim olmasa kesinlikle giderdim şahsen ama İngiltere de lisans okumak için 3 daire parası gerekiyor yani benim hayalim başka sizin hayaliniz insan gibi yaşamaksa şansınızı deneyin derim.
uzatıyolar onu kanka, 31 aralık 2019 da bitecekti sözde
-
Ben doktora falan da düşünüyorum açıkçası. Şöyle fazla kasmayan bir ülkede burs alsam o şekilde gidiş de olur. Bu konularda bilgisi olan var mı?