Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor
-
İslam dininin en farklı yanı;
ALLAH c.c.'a zorlama değil, " AKIL YOLUYLA " ulaşılmasıdır.
Bence son derece saçma bir genelleme.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------İslam dininin en farklı yanı;
-----------------------------
Genelleme falan değil kapı gibi istatistik :DAyrıca islama akıl yoluyla ulaşılıyorsa doğuştan müslüman olarak yetiştirilen, bir kere bile kuranı kendi dilinden okumamış kişiler de akıl yoluyla mı müslüman olmuş oluyorlar?
-
Dinde mantık yoktur zeki olsan nolur... Yani dogmadır.
-
HAYVANYASAR bunu yazdı:
Genelleme falan değil kapı gibi istatistik :DAyrıca islama akıl yoluyla ulaşılıyorsa doğuştan müslüman olarak yetiştirilen, bir kere bile kuranı kendi dilinden okumamış kişiler de akıl yoluyla mı müslüman olmuş oluyorlar?
-----------------------------Sen müslüman bir çevrede yetiştiysen, böyle bir ailede doğduysan, ALLAH sana akıl vermiş, fikir vermiş, kullan diye beyin vermiş. Araştırmak, incelemek, senin elinde. Birde bırakın bu yok müslüman bir ailede dopmuş yok müslüman bir çevrede yetişmiş. Peki sonradan müslüman olan, diğer dinlere mensup insanlar durduk yeremi müslüman oluyorlari yoksa yeşillik olsun diyemi ?
İstatistiklerde bilmem nereme kadar :) Maddiyatın hakim olduğu bir ülkede hangi istatistiğe, hangi araştırmaya inanıcan. Darwinizm terosine canı gönülden destek, onu kucaklayan Carl Marks'ın bu konu hakkındaki yazıları oku.
-
HAYVANYASAR bunu yazdı:
-----------------------------Sen müslüman bir çevrede yetiştiysen, böyle bir ailede doğduysan, ALLAH sana akıl vermiş, fikir vermiş, kullan diye beyin vermiş. Araştırmak, incelemek, senin elinde. Birde bırakın bu yok müslüman bir ailede dopmuş yok müslüman bir çevrede yetişmiş. Peki sonradan müslüman olan, diğer dinlere mensup insanlar durduk yeremi müslüman oluyorlari yoksa yeşillik olsun diyemi ?
İstatistiklerde bilmem nereme kadar :) Maddiyatın hakim olduğu bir ülkede hangi istatistiğe, hangi araştırmaya inanıcan. Darwinizm terosine canı gönülden destek, onu kucaklayan Carl Marks'ın bu konu hakkındaki yazıları oku.
%99'u müslüman olan bir ülkede, müslüman bir ailede doğup da başka bir dini araştırmak, o dine geçmek teoride mümkün görünse de pratikte çok zordur. Ben ve benim gibi ateistler şanslıyız yani...Markstan bana ne burada siyaset değil bilimden, mantıktan bahsediyoruz.
kafanıza uyanı kabul edip, uymayanı piçten sayıyorsunuz ya ona bayılıyorum haaa:D
-
kimse kimseyi kandırmasın bu kadar mükhemmel bir sistemin insanın dahi aklı yetmeyen bazı şeylerin hiçbir aksaklık olmadan yüzyıllarca aynı düzen dıgrultusunda hareket etmesi imsansızında imkansızıdır.. Bana kalırsa o zeki sayılan insanlar o kadar da zeki degiller. Cünkü doğada Allah'ın varlığını ispatlayan o kadar çok delil varki inanmamak ahmaklıktır.. doğada hiçbirşey yoktan varolamaz bir yaratanı mutlaka vardır.. İnanmayanlara şu soruyu sormak istiyorum dogrusu yoktan bir sinek yaratınsana.. onu da geçtim ufak bir kağıt parçasını yoq edinsenize.. Allah Kur'an da inanmayanlar için onlar bilirler ama inkar ederler görürler ama görmedik derler. onların kalpleri kilitlidirde farkında değillerdir diyor.. inkar edenleri kesinlikle anlamıyorum ufacık bir hücrenin içinde ne kadar muhteşem bir düzen var bunlar bile tesadüfen olabilirmi.. tesadüfen olan bir bina gördünüzmü. birde darwinin evrim teorisi var birşeyin insan uydurması olduğu ancak bu kaadar belli olurdu heralde.. herşeyin tesadüf sonucu olamayacağı kesinlikle apacık ortada.. tarih darwinin en zeki insanlar olduğunu söyler kiii bence en salak insanlardan bir we hayatının en büyük salaklığınıda ewrim teorisini atarak birçok insanı sapkınlığa uğratmak olmuştur.. Darwin kendiside şöyle söyler.. ''İnsan gözünün nasıl çalıştığını öğrendiğimde evrim teorisinden soğudum'' demiştir.. Bana kalırsa Darwinde Allah ın varlığını biliyordu ama kabul etmek çıkarlarına ters düştü.. Firavun misali bildiği halde bu dünyadaki çıkarları yüzünden inkar etti ve ebedi ve sonsuz olan (inanmayanlar için) cehennem hayatını seçti..
-
CEO bunu yazdı:
-----------------------------kimse kimseyi kandırmasın bu kadar mükhemmel bir sistemin insanın dahi aklı yetmeyen bazı şeylerin hiçbir aksaklık olmadan yüzyıllarca aynı düzen dıgrultusunda hareket etmesi imsansızında imkansızıdır.. Bana kalırsa o zeki sayılan insanlar o kadar da zeki degiller. Cünkü doğada Allah'ın varlığını ispatlayan o kadar çok delil varki inanmamak ahmaklıktır.. doğada hiçbirşey yoktan varolamaz bir yaratanı mutlaka vardır.. İnanmayanlara şu soruyu sormak istiyorum dogrusu yoktan bir sinek yaratınsana.. onu da geçtim ufak bir kağıt parçasını yoq edinsenize.. Allah Kur'an da inanmayanlar için onlar bilirler ama inkar ederler görürler ama görmedik derler. onların kalpleri kilitlidirde farkında değillerdir diyor.. inkar edenleri kesinlikle anlamıyorum ufacık bir hücrenin içinde ne kadar muhteşem bir düzen var bunlar bile tesadüfen olabilirmi.. tesadüfen olan bir bina gördünüzmü. birde darwinin evrim teorisi var birşeyin insan uydurması olduğu ancak bu kaadar belli olurdu heralde.. herşeyin tesadüf sonucu olamayacağı kesinlikle apacık ortada.. tarih darwinin en zeki insanlar olduğunu söyler kiii bence en salak insanlardan bir we hayatının en büyük salaklığınıda ewrim teorisini atarak birçok insanı sapkınlığa uğratmak olmuştur.. Darwin kendiside şöyle söyler.. ''İnsan gözünün nasıl çalıştığını öğrendiğimde evrim teorisinden soğudum'' demiştir.. Bana kalırsa Darwinde Allah ın varlığını biliyordu ama kabul etmek çıkarlarına ters düştü.. Firavun misali bildiği halde bu dünyadaki çıkarları yüzünden inkar etti ve ebedi ve sonsuz olan (inanmayanlar için) cehennem hayatını seçti..
1)Evrim tesadüfi değildir. Bir sistemdir.2)Dünya bu kadar düzenli işliyor çünkü işlemeseydi, varolmayacaktı, sen de varolup da bunu sorgulayamayacaktın.
3)Darwin ''İnsan gözünün nasıl çalıştığını öğrendiğimde evrim teorisinden soğudum'' demiştir. diyorsun. buna gerekli açıklama getirilmiştir. 200 yıl önceki bir sözle evrim teorisini yıkamazsın:D
4)Darwinin çıkarları için tanrıyı inkar ettiğini söylüyorsan git adamın biyografisini oku, mektuplarını oku derim sana. Kendisi dindar bir aileden geliyordu ve beagle gemisiyle yolculuğa "tanrının kudretini" kanıtlayan deliler bulması için yollanmıştı. Evrim teorisi hakkında düşüncelerinin arkadaşına açıklarken "Bu bir cinayeti itiraf etmek gibi" demiştir. Yani darwin kendi bulduğu kanıtlarla dininden soğumuştur. Agnostik olarak ölmüştür... ayrıca bu işlerden çıkardan çok zararı olmuştur. üyesi olduğu kimii cemiyetlerden atılmış, bir çok ortamda dışlanmıştır. Bu işin ekmeğini yiyenler evrim teorisini kullanan siyasi liderler ve harun yahya gibi evrimi yalanlayan, bilimin "b"sinden anlamayan namussuzlar olmuştur sadece
5) darwin ve evrim hakkında bildiklerinin orada burada duyduklarından ve dinci sitelerden okuduklarından ibaret olduğu da çok açık. Evrim bilimsel bir teoridir, bilimsel kaynaklardan öğrenilmelidir. ancak ben senin hayatında biyoloji hakkında 1 tane bile kitap okuduğundan şüpheliyim...
6) İyi uyumalar...
-
istatistik yapıldığı yere göre maksatlı olarak sonuçlandırılabilir.Her toplumun kendine has özellikleri var.Avrupalılar ve Asyalıların bile farklı özellikleri var.Bu istatistik gerçekleri yansıtmıyor.Muhetemelen maksatlı olarak hazırlanmıştır...Din konusunda mutlaka araştırma yapmak gerek.Dinin kurallarını ve örnek insan Peygamber Efendimizi en iyi şekilde tanımak gerek.Zaten onu anladığımız zaman herşeyi çözmüş oluruz.Ateizmi araştıran darvini araştıran kişiler siz acaba islamı hiç araştırdınız mı?
-
Bu kainatın bu denli güzelliklerini,mucizelerini görüpde bunların bir yaratıcısının olmadığını düşünmek ve inanmamak ne kadar zekice bilemiyorum.Böyle düşünen adamda belki bilimde bir konuda iyidir bişeyler yapmıştır ama genel olarak salağın önde gidenir.
-
mr66tr bunu yazdı:
istatistik yapıldığı yere göre maksatlı olarak sonuçlandırılabilir.Her toplumun kendine has özellikleri var.Avrupalılar ve Asyalıların bile farklı özellikleri var.Bu istatistik gerçekleri yansıtmıyor.Muhetemelen maksatlı olarak hazırlanmıştır...Din konusunda mutlaka araştırma yapmak gerek.Dinin kurallarını ve örnek insan Peygamber Efendimizi en iyi şekilde tanımak gerek.Zaten onu anladığımız zaman herşeyi çözmüş oluruz.Ateizmi araştıran darvini araştıran kişiler siz acaba islamı hiç araştırdınız mı?
toplumun özelliği önemli değil ki burada. Hangi dine inandığına göre değil tanrı inancına göre yapılmış bir istatistik.İşine gelen istatistik gerçeği yansıtıyor, işine gelmeyince mi yansıtmıyor? :D Hayranım bu seçici geçirgen kafanıza :)
Son olarak da kendi adına diyebilirim ki islamı araşırmadım çünkü ben herhangi bir tanrının varlığındaki saçmalığı gördüğüm için dinsizim. tanrıyı kabul etmedikten sonra islamı, museviliği, hiristiyanlığı araştırmışım neye yarar ki? :D