folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor

Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

sivil_padisah bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bu kainatın bu denli güzelliklerini,mucizelerini görüpde bunların bir yaratıcısının olmadığını düşünmek ve inanmamak ne kadar zekice bilemiyorum.Böyle düşünen adamda belki bilimde bir konuda iyidir bişeyler yapmıştır ama genel olarak salağın önde gidenir.
    O salaklar gibiler sayesinde şu an internet, bilgisayar gibi güzelliklerle bizimle iletişim kurabiliyorsun :D

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    Sayın hayvan arkadaşımız.burada bir takım şeyleri açıkça ifade edemiyoruz.bu bakımdan birbirimiz hakkında fikir sahibi olamıyoruz.ben kısaca kendi hakkımda bilgi veriyim.Ben istatistik , kalite yönetimi, akreditasyon gibi konularda sayısız eğitim aldım.TSE dahil, yurtdışı dahil.Burada istatistik konusunda konuşurken haddini bil. Tanrıya inanaıp inanamamak senin tercihin.Ancak inanan insanları gerizekalı yapmak yanlış bir yaklaşım.Senin gibiler inansa da inanmasa da Tanrı vardır.Örnek:Lara Croft kabuıl etse de etmese de onu tasarlayan bir tasarımcı var.Ve bu oyunu oynayan milyonlarca insan var.Belki Lara Croft bizim gördüğümüz pek çok güzelliği ve kavramı da bilmiyor.Ama bunlar var.Akvaryumdaki bir balık hayvanı matematiği bilemez.Ama matematik vardır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

mr66tr bunu yazdı:
    Sayın hayvan arkadaşımız.burada bir takım şeyleri açıkça ifade edemiyoruz.bu bakımdan birbirimiz hakkında fikir sahibi olamıyoruz.ben kısaca kendi hakkımda bilgi veriyim.Ben istatistik , kalite yönetimi, akreditasyon gibi konularda sayısız eğitim aldım.TSE dahil, yurtdışı dahil.Burada istatistik konusunda konuşurken haddini bil. Tanrıya inanaıp inanamamak senin tercihin.Ancak inanan insanları gerizekalı yapmak yanlış bir yaklaşım.Senin gibiler inansa da inanmasa da Tanrı vardır.Örnek:Lara Croft kabuıl etse de etmese de onu tasarlayan bir tasarımcı var.Ve bu oyunu oynayan milyonlarca insan var.Belki Lara Croft bizim gördüğümüz pek çok güzelliği ve kavramı da bilmiyor.Ama bunlar var.Akvaryumdaki bir balık hayvanı matematiği bilemez.Ama matematik vardır...
    Öff.. Şu dinsize dini anlatırken yaptığınız benzetmelere de hastayım:D

Ben tercihimi yapmışım, doğrumu belirlemişim, ona göre konuşuyorum zaten.

Bir de istatistik hakkında istediğin kadar bilgin olsun, bir istatiktiği yalanlamak için "maksatlı hazırlanmıştır, gerçeği yansıtmıyor" demekten fazlasına ihtiyacın var...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    HAYVANYASAR bunu yazdı:

Sayın hayvan yaşar.Seninle daha fazla polemiğe girmeye niyetim yok.Sabah erken kalkıp işime gücüme bakacam.Sen madem kendine göre bir yol tutturdun bu senin bileceğin iş.Sana nacizane tafsiyem biraz da inanan insanlara empati yap.Onların da hassas bir takım noktaları olduğunu düşün.Yapılan bu sözkonusu istatistik bana göre maksatlıdır veya sana göre başarılı bir çalışmadır.Bunu da umursamıyorum.Şunu da söyleyim uymaya gidiyorum: Yozgat ve tuncelide aynı sorulardan oluşan bir anket çalışması yapılsın.inanın taban tabana zıt sonuçlar elde edilir. Hayvan yaşar arkadaşımız ben national Geographic TV yi çok izlerim.Kutup ayıları da favorilerimdir.Sana tafsiyem sen de izle.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek
    mr66tr bunu yazdı:
    HAYVANYASAR bunu yazdı:

Sayın hayvan yaşar.Seninle daha fazla polemiğe girmeye niyetim yok.Sabah erken kalkıp işime gücüme bakacam.Sen madem kendine göre bir yol tutturdun bu senin bileceğin iş.Sana nacizane tafsiyem biraz da inanan insanlara empati yap.Onların da hassas bir takım noktaları olduğunu düşün.Yapılan bu sözkonusu istatistik bana göre maksatlıdır veya sana göre başarılı bir çalışmadır.Bunu da umursamıyorum.Şunu da söyleyim uymaya gidiyorum: Yozgat ve tuncelide aynı sorulardan oluşan bir anket çalışması yapılsın.inanın taban tabana zıt sonuçlar elde edilir. Hayvan yaşar arkadaşımız ben national Geographic TV yi çok izlerim.Kutup ayıları da favorilerimdir.Sana tafsiyem sen de izle.

Yozgat ve Tunceli'de insanlar rahat rahat "ben bir tanrı'nın varlığına inanmıyorum"  diyebilirler mi peki? Önemli bir soru bu bence...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

dinin yayılması için cehalet gereklidir evet çok doğru örn gelişmiş bir müslüman ülke varmıdır ? yoktur

dünyada dini inanışları en az olan insanlar japonlar sağdece bazı gelenekleri ve kutsal saydıkları şeyler var hiç bir doğal kaynakları olmadığı halde ülkeyi görüyorsunuz

ekonomi kültür de en önde gidiyorlar 

işte din insanı ileriyi görmekten koparıp geömişe kitliyor 

ilk önce eşit bakmayı öğrenin sonra eşit olmaya çalışın ama olamassınız çünki bir kere bağnaz laşmışsınız... 

akp nin cahil halka kömür dağıttığı gibi yayılan bazı inançlar (diğer adı din ) nasıl ki gelişmiş şehirlerde akp nin oyu düşüp chp ye kayıyorsa

bilginin arttığı teknolojinin yükseldiği yerde de din iman azalıyor ki böyle olmalıdır 

din=insanları kontrol aracı 

kimleri kontrol edersin ? bilgisi az olanları

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı:

kimse kimseyi kandırmasın bu kadar mükhemmel bir sistemin insanın dahi aklı yetmeyen bazı şeylerin hiçbir aksaklık olmadan yüzyıllarca aynı düzen dıgrultusunda hareket etmesi imsansızında imkansızıdır.. Bana kalırsa o zeki sayılan insanlar o kadar da zeki degiller. Cünkü doğada Allah'ın varlığını ispatlayan o kadar çok delil varki inanmamak ahmaklıktır.. doğada hiçbirşey yoktan varolamaz bir yaratanı mutlaka vardır.. İnanmayanlara şu soruyu sormak istiyorum dogrusu yoktan bir sinek yaratınsana.. onu da geçtim ufak bir kağıt parçasını yoq edinsenize.. Allah Kur'an da inanmayanlar için onlar bilirler ama inkar ederler görürler ama görmedik derler. onların kalpleri kilitlidirde farkında değillerdir diyor.. inkar edenleri kesinlikle anlamıyorum  ufacık bir hücrenin içinde ne kadar muhteşem bir düzen var bunlar bile tesadüfen olabilirmi.. tesadüfen olan bir bina gördünüzmü. birde darwinin evrim teorisi var birşeyin insan uydurması olduğu ancak bu kaadar belli olurdu heralde.. herşeyin tesadüf sonucu olamayacağı kesinlikle apacık ortada.. tarih darwinin en zeki insanlar olduğunu söyler kiii bence en salak insanlardan bir we hayatının en büyük salaklığınıda ewrim teorisini atarak birçok insanı sapkınlığa uğratmak olmuştur.. Darwin kendiside şöyle söyler.. ''İnsan gözünün nasıl çalıştığını öğrendiğimde evrim teorisinden soğudum'' demiştir.. Bana kalırsa Darwinde Allah ın varlığını biliyordu ama kabul etmek çıkarlarına ters düştü.. Firavun misali bildiği halde bu dünyadaki çıkarları yüzünden inkar etti ve ebedi ve sonsuz olan (inanmayanlar için)  cehennem hayatını seçti.. 

ben çok aksaklık görüyorum,sen neyle bakıyorsun bilmiyorum.zeki değilim,bunları görmek içinde zeki olmaya gerek yok,adalet yok,denge yok,serpiştirilmiş bi kaç modelleme,sorada hesap sual sorgu

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek
    Zeki olsan ne yazar aptal olsan ne yazar Allah bir Can vermis sende gidecen bir gun tahtali koye...

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Erkek
    Bu çok izafi bi konu ayrıca çok kişiye özel.Bir kıyas meselesi olamaz.Bende din konusunda çok duyarlı değilim ama mutlaka çarkıfeleği döndüren bi yaradan vardır heralde.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Erkek

tamam hadi ateistler zekidir

fazla zırvaya gerek yok biz aptalız inanıyoz

zeki insanların coğunun ateist olduğu sonucu çıkarılırken en zekiler bir yaratıcının olması gerektiği sonucuna varıyo 

...
Toplam Hit: 10675 Toplam Mesaj: 88