Zeki İnsanlar Daha Az İnanıyor
-
mr66tr bunu yazdı:
-----------------------------
islam ülkelerinin neden geri kaldıkları ile ilgili bazı tespitlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.Osmanlının en güçlü olduğu dönemlerde avrupalılar çıkış yolları aradılar.Sonuçta yeni kıtalar keşfettiler.Oraları sömürdüler.Sanayi devrimini gerçekleştirdiler.Bu şartlar altında elbetteki çok güçlendiler.Ancak islam ülkelerini o zamanlarda temsil eden Osmanlılar ticaret yollarını ve denizlerdeki üstünlükleri kaybettiler.Her zaman savaşlar yapmak zorunda kaldılar.Ülkenin ekonomik kaynakları savaşlara harcandı.300 yıl boyunca savaşsız günümüz geçmedi.Bu şartlar altında gerekli alanlara yatırımlar yapılamadı.Bilim adamlarına gereken önem verilmedi.Örnek: Matbaanın ülkeye gelmesi.Bu olay aynen Metrobusun istanbula gelmesi gibidir.O tarihde sahaflar denilen el ile kitap yazan binlerce insan var.Bu insanlar işsiz kalacakları için lobi yaptılar.Ve matbaanın ülkeye girişi gecikti.Aynen minibuscülerde onun gibi metrobus ve toplu taşıma gelişirse aç kalacağız demediler mi? Bu savaş dönemlerinde bilimsel anlamda geri kaldık.Sonuçta Osmanlı yıkıldı pekçok devlet ortaya çıktı.Günümüzde bile pek çok islam ülkesinde idareciler hep diktatör ve satılık adamlar.Gerçek samimi kendi ülkesinin milliyetçisi insanlar işbaşına getirilmiyor.Buna izin verilmiyor.Türkiyede Türk Milliyetçileri, başka yerde de kendi milliyetçileri iktidar olsunlar o zaman siz görün bakıyım.islam ülkeleri geri mi ileri mi olacak?
imam gazaliyi bi araştır. -
yoo gayet inanıyorum :)
-
Noneyim bunu yazdı:
yoo gayet inanıyorum :)
İstisnalar kaideyi bozmaz :D -
xz bunu yazdı:
-----------------------------dinin iki parametresi vardır , sefalet ve cehalet . bunlar yükseldikçe ya da yükseltildikçe dinde yükselir. Okumuş etmiş maddi güçlüğü olmayan , nispeten daha az olan birinin ya da nobel ödüllü bilimadamının dine yaklaşımı tamamen felsefi bir çıkmazdan ötürüdür, neden dine inandığı konusunda ya da dini nasıl tanımlayacağı konusunda yukarıda belirtildiği gibi bir neden bulmuştur. Eğer kendi sınıfındaki "inananlar" grubuna dahil ise ama okuma yazmayı zor sökmüş gazete bile okumayan 3kuruş para kazanmayan birinin zeki olması beklenemez, dindardan başka birşey olması da beklenemez dolayısı ile.
Dinin gerçekliğinin tartışılması için zeka yada servet sahibi olmak bir kıstas olmamalı bence, dinin gerçekliği mantık ve matematik çerçevesinden çıkarlardan uzak tarafsız kişiler tarafından araştırılmalı. Eğer merak ediliyorsa elbette.
İnsan birşeye illaki din olması gerekmez , güçsüz kaldığı çözümsüz alternatifsiz kaldığı için sığınır , her insan bencildir, inandığını iddia ettği tanrıdan bile bir çıkarı olduğunu bilmese , bu ya da vaad edilen öte dünyalarda adını ağzına almaz. Güçlü insanlar zeki ya da zengin olsun zaten kendi güçlerinde ihtiyaç duydukları şeyleri elde edebildikleri için ve genellkle kafaları meşgul olduğu için inanıyormuyum biz neyiz kimiz tanrı varmı gibi boş(!) soruları es geçip kendi gücümle nasıl kazanabilirim sorusunu düşünmeye devam ederler.
-----------------------------Bu Anlattıkların neyi kanıtlar biliyormusun, Götü Darda iken Yaratıcıyı Hatırlayan, Rahata Erdiğinde Unutan İnsan Evladını Kanıtlar Başkada bir Şeyi benim Bakış Açımda Kanıtlamıyor......
Belki Dinler Bir yalan idi, Belki Anlatılanlar Bir Masal idi, Ama Allah Veya Her ne Şekilde Hitap ediyorsanız, Tanrıda Olabilir O Var. Bu Şüphesiz Bir Gerçek... Ancak Söylemlerinde Ciddi Düzeyde Gerçeklik payıda var Kabul ediyorum....
-
zekiyim ! ve inancım da tam ve sağlam.
aksini düşünenler kendi düşüncelerine taraftar arayanlardır.
ozaman kendi kendilerine bir canlı üretsinler_? veya ölü bir kalbi çalıştırsınlar ? ozaman inanmasınlar :S
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------zekiyim ! ve inancım da tam ve sağlam.
aksini düşünenler kendi düşüncelerine taraftar arayanlardır.
ozaman kendi kendilerine bir canlı üretsinler_? veya ölü bir kalbi çalıştırsınlar ? ozaman inanmasınlar :S
Ortada Tanrıyla bir sidik yarışı yok ki, varlığına inanmakla inanmamak üzerine bir ankat sadece :D -
bu konuda tartışması uzun bi kısır döngü oluşturur en iyisi hiç yorum yapmamak (:
-
Icinde Allah korkusu olanin, dinide olur..!
önemli olan kalpdir..
ha bide sunu diyim, herzman 1-0 önde gitmek daha iyidir...
Zmaninda Hz.Ali efendimizin yanina ateist biri gelmis, yani dinsiz biri gelmis ve tartismislar iste din konusunda, Hz.Ali efendimizin son cvpi ise, bak benim dediklerim dogru ise ben sansliyim, ama snein dediklerin dogru ise ztn ikimizde yanmissiz..:)
1-0 öndeyiz hayatta..! yanlis anlasilmasin, bi dusunun hakkatten oyle dersiniz...
saygilarimla...
-
FTH bunu yazdı:
-----------------------------Icinde Allah korkusu olanin, dinide olur..!
önemli olan kalpdir..
Zmaninda Hz.Ali efendimizin yanina ateist biri gelmis, yani dinsiz biri gelmis ve tartismislar iste din konusunda, Hz.Ali efendimizin son cvpi ise, bak benim dediklerim dogru ise ben sansliyim, ama snein dediklerin dogru ise ztn ikimizde yanmissiz..:)
1-0 öndeyiz hayatta..! yanlis anlasilmasin, bi dusunun hakkatten oyle dersiniz...
saygilarimla...
http://www.youtube.com/watch?v=-uswy7r9KfA Hangi birine inansak şimdi?
-
VIGILANTE bunu yazdı:
FTH bunu yazdı:
-----------------------------Icinde Allah korkusu olanin, dinide olur..!
önemli olan kalpdir..
saygilarimla...
http://www.youtube.com/watch?v=-uswy7r9KfA Hangi birine inansak şimdi?
yine 1-0 dini olanlar önde atesilere göre, neden dersen yrn öldümü ya onumuzde cennet olursa, bitmeyecek bi hayat olursa, ama ateistlerin onunda ne var yrn öldümü..? 1-0 bu iste..ha su adamin videoda dedikleri tmmda, anliyamadigi sey butek hayatli dusunuyor, ya 2 hayat varsa, oteki dunya, hadi varsa..? 1-0
eger yoksa ztn hepimizde yanmissiz..! ha su yonden ateistler sansli olur, oda hayatlarini hic biseye bagli olmadan rahatcana yasayabilirler simdiki hayatlarini..!
haa sunu unutmadan her dinde cennet cehennem vardir, diger dunya hayat vardir, hangi dine bagli olsanda.. bunu demek istiyom ben..