folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Artık Kendimizi Aşağılamayalım. Bu Konuda Biraz Türkleri Yüceltelim



Artık Kendimizi Aşağılamayalım. Bu Konuda Biraz Türkleri Yüceltelim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2009
    Erkek

    Türkler diyorsunda hacı verdiğin örneklerin çoğu fars ve arap

    GusFring tarafından 10/Oca/13 12:59 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    Cezeri : ( 1136 – 1206 ) 

     

    EL - Cizîrî Türk değildir.


    kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2009
    Erkek

    bildiğim tek birşey var olmazsa olmaz buluşları yapanların hepsi düzenli olarak afyon haşhaş mariujana gibi uyuşturucu maddeleri kullanıyolardı


    "
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    kürdoyu görünce aklıma geldi. Selahaddin Eyyubi'nin kürt olduğunu biliyor muydunuz? Ama müslüman kimliği daha çok öne çıkar. Fransız ihtilalinden önce ümmetçilik yaygındı çünkü.


    instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek
    kuytul bunu yazdı

    kürdoyu görünce aklıma geldi. Selahaddin Eyyubi'nin kürt olduğunu biliyor muydunuz? Ama müslüman kimliği daha çok öne çıkar. Fransız ihtilalinden önce ümmetçilik yaygındı çünkü.

    selahaddin eyyübi'nin eğer yamulmuyorsam babası kürttür. Kardeşlerinin ismi türkçedir dayılarının felanda ismi türkçe ne olursa olsun dünyanın yetiştirdiği en büyük liderlerde biri işte.

    @thekurdo keşke el-ciziri olsa ordakilerin yarısıdan çoğu türk değil.

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Selahattin Eyyubi çakma batı merkezli tarihçilerin uydurmasıyla ve garzonicilerin yanıltmalarıyla kürt diye beyinlere sokulmaya çalışılmıştır.dönemin arap ve ortadoğulu tarihçilerin kaynaklarına ulaşın bakın türk mü kürt mü?bununla ilgili olarak rıza zelyut un güzel çalışmaları vardır başucu ve kısayol edinmek isteyenler için.türklerden başka hristiyanlara dur diyeni çıkmamıştır.en son 1920 de haçlılara o tokadı vurduk bilinen son haçlı seferidir.


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    Arap Fas dediğiniz adamlar bizim topraklarmızda eğitimini tamamlamış insanlar bizim kültürümüzü benimsemiş insanlar arkadşlar takıldıgınız noktaya bakın :)


    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

    Arap Fas dediğiniz adamlar bizim topraklarmızda eğitimini tamamlamış insanlar bizim kültürümüzü benimsemiş insanlar arkadşlar takıldıgınız noktaya bakın :)

    yanlış anlamadıysam övündüğün şey sömürgecilik yani ? İyi bir sömürgeci olduğun , insanlara kendi fikirlerini ve dinini aşılamaya çalıştığın için gurur duyuyorsun yani ? Aksine ben bundan utanırım.

    Hele hele işinize geldiğinde "Osmanlı'da herkes özgürdür" dedikten sonra bu iyi oldu bak. Zaten tütüne yasak getiren, devşirmelerin vs. olduğu bir yönetimde herkes istediği dine inanıyordu demek kadar garip birşey yok.

    Kimse kimsenin kültürünü şıp diye benimsemez. Yıllar süren asimile etme ve propaganda olayları vardır ardında. 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek
    bu ne kadar cahilce bi yorumdu be.. kardesim kusura bakma da bokunda boncuk bulmus gibi sevinecegne lafi nerenden anlayip nereye bagladin bi onu izah et cozemedim. neyi kastediyosn cikamadm isin icinden. biz adamlara kulturumuzu benimsettik demedim. onlar benimsediler bizimle ic ice yasayarak.

    ben yanlis mi anladim acaba seni ? gece gece 400 sayfalik kitaba calisiyorum yanls anladiysam eger affet ama cok sacma be birader.

    Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Hocam Türkleri yüceltelim diyorsun , sağlam işler yapmış Türkleri veriyorsun. 

    Bazıları Türk değil, bunu söyleyincede ; takıldığınız noktaya bakın kültürümüzden etkilenmişler o yüzden öyle başarılılar diyorsun.

    Bende kültürümüzle alakası olmadığından bahsediyorum. 

    ----

    Kusura bakmayın da, osmanlı savaştan başka bir işe yaramamıştır.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Tarih_boyunca_s%C3%BCperg%C3%BC%C3%A7ler

    Şuraya bakarsan övünerek gösterdiğiniz o topraklara Roma İmparatorluğu vs.. gibi imparatorluklar da ulaşmıştır. Bugün Rusya ulaşmıştır.

    Evet önemli mimarlarımız, matematikçilerimiz çıktı. Fakat ;

    - Göçebe olduklarından ev yapmayı bilemediler, Türkiye'de düzgün bir mimari yoktur. 
    - Roma imparatorluğunda bugünün medeniyetine dair bir sürü şeyin temeli atılmıştır, bizim osmanlıda dünya ya yön veren neler oldu ?
    - Fark ettiysen o bir sürü matematikçi ve osmanlının dünyaya katıttıkları genelde savaş alanı içindir. Başarılarımız savaş alanından ibarettir.

    vs. vs.. yazılacak tonla şey var. Fakat konu tarih değil, gelelim günümüze ;

    ---------

    Günümüzde Türkler'in elle tutulur bir başarısı yoktur, gençlik yamulmuş durumda. Aklımız götümüze kaçtı. Şura bahsettim : http://tahribat.com/Forum-Idam-Yolunu-Yuruyecek-Cesaretimiz-Var-Mi-171572/

    Bu yukarıda bahsettiğim konuda sağcısının olsun, solcusunun olsun bir davası vardı. Dava adamlarıydı. Yaşama amaçları vardı. Darbelerle insanları körelttiler; özgüvensiz, korkak, kendi fikrini savunmayan tipler haline getirdiler.

    Amacımız yok. Hepimiz sistemin kölesi olduk, sisteme uyuyoruz ve kendi fikirlerimiz yok. Sistem dediğin şey milletin fikirleridir. Kimse niye diye sorgulamaz.Herkes yapar ama sorgulamaz. Çünkü ondan öncekilerde öyle yapmıştır. Ne gibi ?

    Oku, üniversite bitir, askere git, evlen, çocuk yap, hayatını çocuklara ada... 

    E başka ??? Başka bir amacımız yoktur. Tek amacımız daha fazla para kazanmak. Oda insanı sapıtır. Çünkü her zaman daha fazla para kazanabilirsin. Amacımız daha farklı birşey olmalı. 

    Şimdikilerin amacı ne ? Seks. Hepsi bu. Üniversiteden mezun olup 4 binliraya çalışsa ohh mis. Adam böyle bir kontrata üniversite de imza atmaya hazır. Fakat değil. Ayda 20 bin kazansan yetmez. ÇEvren değişecek, gideeğin yerler değişecek, kullandıkların değişecek. Fakat insnalar bunun farkında değil.

    Gurur kalmadı, hoşgörü kalmadı... Mahfettiler insanımızı. 80 darbesi sondu. Sonrasında mahfettiler. Hele hele Türkiye'de iş bitik. Fakat insnalarımız sağlam. Yurtdışında yetişse , o kurallara, görgüye, disipline göre yetişse; çok iyi işler yaparlar. Fakat Türkiye kokuşmuş.

    ----

    Öte yandan ille tarihe bakacaksan ; dünyanın en barışçıl liderine, avrupa ve amerikadan önce kadınlara seçme hakkı tanıyan liderine bak. Çünkü ;

    - Komünistlerden daha çok halkçı,
    - Komünistlerden daha önce emperyalizme savaş açmış ve kazanmış,
    - Faşistlerden daha çok milliyetçi,
    - Dincilerden daha çok dindar

    bir adamdı. Halkı , vatanı için uğraştı. Bu yüzden dindarlar dinsiz, faşistler komünist, komünistler faşist der. Ama bilmezler bu adamı, alıp okumuşlukları yoktur. Devrimden sonra sanayi, tarım gibi alanlarda Türkiye'nin bel kemiğini oluşturacak şeyler inşaa etti. Dünyaya yeniden doğuş, barış, yönetim, askerlik vs.. gibi bir çok konuda ders verdi.

    Ve 1900'lü yılların başından , 1968'e kadar sağlamdı (inönü olmasa daha sağlam olacaktı da neyse)... Sonrasında hep kötüye gittik. Evet özgürlük geldi, imkanlar geldi ama millet dava adamı olmaktan çıktı. Millet hayatını bir amaca göre yaşamaktan çıktı. 

    Maalesef milleti kaybettik, insanlığımızı, hoşgörüyü, özgüvenimizi kaybettik. O yüzden 1923 öncesini bilir ama kabullenmem, ve anlattığım nedenlerden ötürüde Türkiye'nin sağlam bir noktada olduğunu düşünmüyorum.

    Dersen devlet sağlam noktada ; TSK için katılırDIM ama akp onunda içine sıçtı. Devletin yaptığı milli birşey arıyorsan Devrim arabalarına bak. Ondan öteside yalandır. Özellikle günümüzde. Göktürk 1'in akıbetini bir araştır da görürsün

Toplam Hit: 8192 Toplam Mesaj: 73