Asgari Ücret 1300 TL Oldu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2012
    Erkek

    Ben bi kombiyi kısayım o zaman 


    طדṮ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Erkek

    İş veren için birşey değişmeyecek işçiden kısıp çalışanı daha çok yoracak. 


    İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    peki diyelim 2bin maaş alan birisinin maaşıda buna paralel olarak artacak mıdır

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Abi tamam maaşlar artıyor falan da daha geçen sene 2000 lira olan laptop bu sene 3000 lira oldu.

    Maaş 300 lira artıyor, ne anladım o işten.


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    İşsizliğin gözünü seviyim .)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek

    Öyle bi konuşuyorsunuz ki işveren vs.. ayrımı hepimizin götüne girdi bu 274 lira farkın 110tl sini devlet karşılayacakmış bu iyimi oldu şimdi asgari ücrete çalışan ben hiç kimse zaten TANIMIYORUM GÖRMEDİM? herkes 1200 1300 tl ye çalışıyordu bir kısım elden bir kısım bankadan , bu olay devletin yükünü arttırdı 110 tl karşılıyom bilmem ne karşılıyorum diye her boka zam yapıcak şimdi işveren işçi ayrımımı var sanıyorsunuz siz devlet kol gibi sikecek herkesi burdaki mevzu işveren değil koç moç sabancı gözünüzde bunlar canlanıyor sadece sanırım işveren lafını duyunca onlar işveren değil? İşveren olmak yada patron olmak ne demek çokmu kolay cebine çuvallar dolusu para atıyorda çalışanamı vermiyor ? Paraylamı oynanıyor ? İŞVERENE DEVLET ORTAKTIR

    Devlet yüküm arttı deyip ortalığı cayır cayır yakıcak tamamen oy için yapılan bi hareket bu arttırım

    eskiden baba çalışırdı para yeterdi konusuna gelince eskiden ne herkes yüksek lisans yapıyordu eskiden lise bile bitirilmiyordu , eskiden iphone samsung telefonlar tvler "wifi su ısıtıcılar" bilmemne o bu şu baba ben laptop alcam yoktu , eskiden bu kadar çeşitli giyim takı yoktu eskiden bu kadar çeşitli içecek yoktu eskiden bu kadar modelde arabada yoktu eskiden araba kontrolleri bu kadar çeşitli metodlarla ücret karşılığıda yapılmıyordu eskiden böyle gece hayatı çeşitliliği yoktu eskiden evlerde internet yoktu eskiden çoğu evde telefon dahi yoktu ? eskiden evde 1 tv vardı şimdi her odada lcd ler var eskiden emlak vergisi rant vergisi yol geçti yol vergisi bu kadar büyük paydaya sahip değildi eskiden değerlenme vergiside yoktu

    sadece suç enflasyonda hükümette diyorsunuz onda bunda değil? Bu nasıl bir yaklaşım

    Birde bazı koyu solcu arkadaşlarda sanki devletin şuanki çıkmazından leş gibi fakir bir ülke olmamızdan bizleri kurtarabilecek projeleri varmış gibi akp hırsız akp suçlu akp şöyle akp böyle YAHU LEŞ ÜLKEYİZ BİZ NUFUS ÇOK GELİR YOK yahu solculuk o bu şu KOMÜNİZM dünyada bitmiş yahu hiç bir yaslanıcak dalı kalmamış hiç bir geçerliliği uygulama alanı kalmamış rusya borsaya açılmış sen diyorsun blablablablabla süper hophophophop çav bella dertlerin kalkınca ayağa bir sitem yolla ALLAHA  hani kim nerde SOL bir ülke göster bana refah içinde nerde bu arkadaşım özendiğiniz ülkeler ? KALABALIK ÜRETEMEMİŞ VE GELİŞEMEMİŞİZ Bu kadar basit yeni birşey değil bu basbaya GERİ BİR ÜLKEYİZ BİZ ha tabiki bunun içinde devletin yanlış yönetimi devletin gelirinin sadece vergilerden karşılanma politikası devletin içine sıçmış olmaları devletin dolaylı vergilerle halkın amına koyduğu zengine birşey yapamadığı gerçeğide var fakat bu sadece bu hükümete mahsus birşey değil  , bunların hepsi çorbada tuzu olan birbiriyle ilintili faktörler suç akp makp değil biz hep leş gibi ülkeydik.

    ULAN bakıyorsun her sene millet devlete memur olmak için birbirini parçalıyor çılgınlar gibi kpss ye giren var adam su işlerinden mezun kpss ye giriyor seramik bitirmiş kpss peşinde herif don dikiyor kpss ye giricem diyor devlet memuru olma şartlarına bakıyorsun hiç okumayanı ilkokul dahi bitirmemişi yoldan geçeni gel sınava gir 70 üstü al memur ol diye davet edicek hiç bir etik kural hiç bir katı kuralda yok ne bileyim bir lisans koşulu olur biraz " üretim devleti olmak için istihdamın olur teşviğin olur ÖNLEMİN OLUR " memur memur memur ????? Devlette oy kaybetmeyeyim diye memurunun gönlünü hiç kıramıyor aldıkça alıyor aldıkça alıyor en kral zammı onlar alıyor ne güzel be vallahi memur ülkesiyiz çalışan üreten yada kendi işine sahip bizim gibi kerizlerde MİLYONLARCA MİLYONLARCA FAZLASIYLA ALINMIŞ memura maaş veriyor işte. Memur ay sonunu bekliyor ay başını bekliyor BU KADAR yada her neyse varmı bir üretim telaşı bir üretim stresi bir üretim amacı bir hedefi? MEMUR ÜLKESİYİZ

     KARAKAFALARIN ÇILGIN MASRAFLARINI SAYMIYORUM BİLE. Tutturmuşlar bir özgür değiliz özgür değiliz özgür değiliz özgürlük isteriz toprak isteriz neden bizim ülkemiz hiç olmadı çıldırmışlar tamamen çıldırmışlar

     

     

     

     

     

     

    LaNCeLoT tarafından 30/Ara/15 19:44 tarihinde düzenlenmiştir

    Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
     
    hipokondriyak tarafından 30/Ara/15 19:29 tarihinde düzenlenmiştir

    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Şöyle bişeyde var. Ada'm makına uzmanı diyelim mesleği var ve becerisi var Zaman'ında arkadaşı kahvede otururken gitmiş usta yanında diz çürütmüş meslek edinmiş, bu Ada'm şu anda 1400 lira alıyor. 

    Öbür tarafta mesleki sermayesi olmayan hayatta tek bildiği şey Galatasaray'ın ilk 11 olan Ada'm 1300 lira alacak. Şimdi ben niye gidip herhangibir işte 1300 lira almak varken kafamı patlatıp sorumluluk alıp 1400 liraya çalışayım. ? Hal böyle olunca 1400 alan Ada'ma 1700 lira vereceksin. 1000 lira alan adamada 1300 vereceksinki eşitlensin. Yanlışım düşünüyorum bilmiyorum. Ama benim düşüncem böyle.


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

    Şöyle bişeyde var. Ada'm makına uzmanı diyelim mesleği var ve becerisi var Zaman'ında arkadaşı kahvede otururken gitmiş usta yanında diz çürütmüş meslek edinmiş, bu Ada'm şu anda 1400 lira alıyor. 

    Öbür tarafta mesleki sermayesi olmayan hayatta tek bildiği şey Galatasaray'ın ilk 11 olan Ada'm 1300 lira alacak. Şimdi ben niye gidip herhangibir işte 1300 lira almak varken kafamı patlatıp sorumluluk alıp 1400 liraya çalışayım. ? Hal böyle olunca 1400 alan Ada'ma 1700 lira vereceksin. 1000 lira alan adamada 1300 vereceksinki eşitlensin. Yanlışım düşünüyorum bilmiyorum. Ama benim düşüncem böyle.

    İyi eğitimli ve 1400 liraya evet diyen makine mühendisi (tecrübeliyse) zaten anca o parayı hakediyordur. Her mezuna aynı gözle bakmayın. Okullar diploma basıp dağıtıyor. Herkes yetkin mezun olmuyor. Ders notu satılan fotokopicileri kapatın mezun sayısı 1 senede yarı yarıya düşer. Böyle karambole mezun olan adamlara üniversite mezunu gözüyle bakmak hakaret. Bu sebeple bu adam bu mantalitedeyse asgari ücrete bile evet deme ihtimali varsa, üzerine yüklenen yüke rağmen ben bunda çalışırım diyorsa o adam onu hakediyor demektir.

    1300 lira 1500 lira 2000 lira olması önemli değil. O 1300 hakkını verecek mi o önemli. Maket bıçağı vs. ile hesaplanan ve şahsıma göre ayar verilen enflasyon farkları varken, para değeri kötüyken, ekonomik belirsizlikler varken, izlenen politikalarla yatırımcılar ve diğer ülkeler yapılan antlaşmalar sonucu üretici, tüketici zarar görüyorken, gelir kaynağının çoğunu vergi oluşturup en çok vergiyi asgari ücretliden alan bir politika varken 5000l ira bile olsa bir şey farketmeyecek. Ekonomi her zaman akar yolunu bulur. O 300 liraya çok güvenilmesin diye boşuna söylemiyorum. Tepeden tırnağa her şey ayalanacak. O para yine 1000 lira alım gücüne sahip olacak. Ne olacak, fiyatlar artacak. İş veren 2 kişi yerine 1 kişi çalıştıracak. İşsizliğe ekstra katkı olacak. 1 lira ekmek 2 lira olacak. 2 lira domates 3 lira olacak. 5 lira tavuk 7-8 lira olacak. Olmayacak mı sanıyorsunuz? Tepeden inme ben bunu yapıyorum bu oldu demek tüm kurallara ters. O para illaki bir yerden tolere edilecek. Türkiye bu sene ne yaptı da bir sene 300 lira alım gücü artacak? Hala aynı tas aynı hamam hatta kurlardaki değişimlerin fazlaca olduğu ve politik belirsizliklerle dolu bir yıl geçirmişken neyin hevesi bu anlamıyorum.

    Alım gücü artsın isterse asgari ücret 500 lira olsun, kâfi. O 500 lira hakkıyla harcanabilsin. Diğer ülkelerle kıyaslama yaparken alım gücünü hesaba katın. Hani sayın cumhurbaşkanımız bir yerde 300 dolar mı ne asgari ücret var diye söylenirken hesaba katmadığı bu. Kattıysa da dillendirip 1000 lirayla 300 doları aynı kefeye koyan o. Çünkü bu duyulmak isteniyor. Tabi kahvehanedeki adamlar için, emekliler için iş kebap. Arka plandan haberi olmayan adamlar vay 300 lira verdiler dedi mi iş bitti. Amaçta o zaten. Hiçbir aklı başında adam bu paranın doğrudan böyle artırılmasını desteklemez. Çünkü mantığa aykırı. Politik yatırım uğruna atılan kazıklardan birisini görüyoruz. 

    Şimdi çıkıpta bunu A partisi yaptı diye eleştiriyorsunuz demeyin. Diğer partilerin dedikleri de bunun kadar absürttü. Hatta 2 parti baskılamasa bu zam bile gelmezdi. İlk seçimde iş bitseydi bu zam gelmezdi. Resmen toplum baskısıyla yaptılar. 

     

     

    Austen tarafından 30/Ara/15 19:53 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

    Şöyle bişeyde var. Ada'm makına uzmanı diyelim mesleği var ve becerisi var Zaman'ında arkadaşı kahvede otururken gitmiş usta yanında diz çürütmüş meslek edinmiş, bu Ada'm şu anda 1400 lira alıyor. 

    Öbür tarafta mesleki sermayesi olmayan hayatta tek bildiği şey Galatasaray'ın ilk 11 olan Ada'm 1300 lira alacak. Şimdi ben niye gidip herhangibir işte 1300 lira almak varken kafamı patlatıp sorumluluk alıp 1400 liraya çalışayım. ? Hal böyle olunca 1400 alan Ada'ma 1700 lira vereceksin. 1000 lira alan adamada 1300 vereceksinki eşitlensin. Yanlışım düşünüyorum bilmiyorum. Ama benim düşüncem böyle.

    konuyla ne alakası var anlayamadım ? 

    Bu konuya mesaj yazanlarında bildiği gibi Kimse  zaten asgari ücretleçalışmıyordu ki ? Mesele  asgari ücretin çok üzerinde maaş alsa da asgari ücretten siğorta yapılıyordu , farlı elden veriliyordu.Bunun işçiye olan zararı emekli olduğunda  daha düşük emeklilik maaşı almasıydı.Şimdi  biraz daha yükseldi.

    Malesef  burda yakınanların çoğu nunda yaptığı gibi kimse işe girerken siğortasının kaç liradan yatacağı konusunu işverenle konuşmuyor.Alacağı paraya bakıyor .Daha sonra kendi kendine şikayet ediyor.Veyaişten çıkartıldığında ssk ya şikayet ediyor. Herkes iş konusunda  kendine güvense , işverenle yolun başında adam gibi konuşsa , ben aldığım ücrt üzerinden siğortamın yapılmasını istiyorum dese , işveren de eğer o işçiye muhtaç ise mecburen  aldığı ücret üzeirinden siğortasını yaptıracak.

    Tabi malesef ülkemizde işsizlik (!) sorunu olduğu için kimse işe kapağı atana kadar işverenle siğorta konusunu konuşmuyor , asgari ücrettende yatırılsa  işverene değil de kendi kendine şikayet ediyor.

    Asgari ücret , adı üstünde asgari , en az ücret , işinizde iyi olun , çok daha fazla ücret alın , çok daha fazla ücret üzerinden siğortanızın yaptılmasında diretin.

    Büyük firmalar iyi maaş veriri ve oralarda herkes aldığı ücreetten siğortalanır.

    Asgariücretekafanızı takmayın , azamisine takın , hedefiniz  o olsun.

     

     

Toplam Hit: 13770 Toplam Mesaj: 114
asgari ücret