folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateistlik İle İlgili Bir Kaç Soru .



Ateistlik İle İlgili Bir Kaç Soru .

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    kafasını karıştırmak isteyenlere Turan Dursun un kitaplarını öneririm. Okuyan var mı aranızda bu adamın kitaplarını?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Hocam sen nasıl ateist olmadın diye sana sormak lazım.

    insanlar default olarak ateist doğarlar. beyinleri yıkanmadığı ve din denilen mantık virusu bulaştırılmadığı sürece de öyle kalırlar.

    virus derken amacım aşağılamak değil, ben email ile dağıtılan "bunu 10 kişiye forward etmzsen kotu sans peşini bırakmaz" maillerine benzetiyorum. çoğu kişi inanmaz güler geçer ama birşey 10 kişiye yollamak için dürter onları. yollasam ne kaybederim ki derler. Din de böyle birşey.

    Bir an için sana öğretilenleri unutup mantık ile yaklaşırsan zaten gülünç hikayeler olduğunu kolayca anlarsın.

    Eğer mantıkla yaklaşmak doğru yöntem değil derlerse zaten vampirlere, kurtadamlara inanmaman için de bir engel yok. bukadar basit.

     

     

    Bende o ışığımı gördün yoksa şeyh :)

    şaka bi yana şimdi varsayalim ki din bi virüs ve bu bulaştırımadığı sürece öyle kalır diyorsun .

    yeni doğmuş bi çocugu mağrada büyütsen ve hiç bi şekilde ne dinsel ne başka bişey öğretmesen o adam dürtü olarak zekası geliştikçe

    zaten bişeyler yapmazmi inanmazmi kendini sorgulamazmi ben kimim neyim falan diye  ? .

    veya şöyle sorim ilk insan bile mağaradayken mesela aya güneşe taşa tapmıştır  bi varlik aramiştir tapınacak veya kendisini koruyacak

     wikiden bi alıntı 

    "İnsanoğlu çok eski çağlardan beri doğaüstü olana ilgi göstermiş, kendini tüm insan ırkı içerisinde yalnız hissetmiş ve tanrı veya tanrılara sığınma ihtiyacı duymuştur.

    İnsan bir varlık arayışı içerisindedir. Bu arayış geçmişten günümüze değin gelmektedir. Bu arayış neticesinde varlıklarını anlamlandıracak çeşitli somut ve soyut olgulardan yararlanarak kabul ettikleri değerler doğrultusunda birçok inanç sistemi geliştirmişlerdir. Bunlar arasında metaya, canlıya, doğaya veya 5 duyu ile tesbit edilemeyen (akıl ve hissiyat ile buldukları) yaratıcı-yaratıcıların varlığına inanmak en temel olanlarıdır."

    şimdi ilk insandan beri süre gelen bi varlık arayışı içindeyse bu insanlık 2013 modern insanı neden bi varlığı soyut veya somut olan bi varlığı kabul etmiyor

    o zaman ki insan aptaldıda şimdikilermi çok zeki  ama bu olay sadece müslümanlık değil budistide hristiyanıda işin içinde

    mesela ateistler şu yüzden kızmış olabilir tanrıya işte küçük bi kıza tecavüz edilirken tanrı neden bişey yapmıyor diye ama burda kızdığı şeyde neden direk

    tanrıyı sorguluyor sonuçta mantığı almıyorsa bu olanı ve hiç bişeye inanmıyosa inanmadığın bişeyede kızamazsın   ve burda  kızdığı şeye bile  

    inanmış olmuyor mu  bişeyi kabul ediyor sonucta kötü olan bişeyi birine veya bir şeye bağlıyor bi

    varlığa bağlıyor ve o şeyin orda olduguna

     

    inanmış olmuyormu ?

     

    antivirus tarafından 16/Eki/13 00:38 tarihinde düzenlenmiştir

    Nev-i Şahsına Münhasır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Kuran'i okumadan once muslumandim, okuduktan sonra ateist oldum.

    Incil'i de tamamen okudum, Tevrat'in cok az bir bolumunu okudum en sacma gelen o oldu.

    Tevrat bildigin beta versiyon yazilimlar gibi. Incil'de tanri inancinin yanindan bile gecmiyor adamlar, Isa belli ki egoist bir adammis her seyi kendine kanalize etmis. Isa yat isa kalk modunda.

    Kuran iclerinde en sofistike olani ,o da muhtemelen Tevrat ve Incil'deki hatalari ve eksikleri gorme firsatina bagli olarak dahakapsamli tutulmus. 

    Hepsi kendi donemlerine cag atlatmis rehber kitaplar olabilir ama gunumuzde yemiyor arkadas. Hristiyanlar bu durumu kesfettigi icin Vatikan'i update center gibi kullaniyorlar.

    Muslumanlikta sikinti iste, hala col bedevisi modundan kurtulamadi bizimkiler. Adam ayetide arkasina alarak mezhebi farkli diye kurbanlik koyun keser gibi adamin kafasini kesiyor ki yil olmus 2013. Muslumanliktaki en buyuk aydinlanma sikintisida su noktada yatiyor. Mesela x ayeti harbi abes seyler soyluyor. Tume varim seklinde ayete yaklastiginizda dahi abes kaciyor. Gidiyorsunuz bir ilim irfan sahibine " yok simdi o soyle demek ister" , "yok aslinda burada boyle der" gibi yoruma dayali bir sekilde olayi yumsatirlar. Oysa hani lan bu kitap herkesin anlayacagi sekildeydi diye kimse sormaz cunku bahane uretmek zorundasin. Sonucta ticari meta bu, yoksa x peygamber oglunu Allah'a kurban ederken gokten melekler koyun mu indirdi yoksa birilerinin buyuk hayvan suruleri vardi da bunu kutsallik uzerinden kurbanlik koyun kalibiyla ticarete mi cevirdi :) 

    Neye siginiyorsunuz sorusuna gelirsek.

    Gece karanliktan korkmaz, cunku isigin yeterli olmadigi ortamda gozlerimiz iyi gormez(en azindan insanlarin) gozlerimizin gece iyi gormemesi gecenin ortasinda sizin cin-seytan tabir ettiginiz dogmatik objelerin cikacagi anlamina gelmez bu durumda herhangi birseye siginmam el acmamda gerekmez. Karanlik karanliktir.

    Olum kalim durumlarinda da durum aynidir. Olumde yasamin bir parcasidir. Fizyolojik olarak katabolizmayla sonuclanan bir dongu icerisinde elbette sevdigimiz insanlari kaybettigimizde uzuluruz ama 90 yasina gelmis bir canliyi "Allahim onu bizden alma" feryatlariyla durdurabilecek bir guc tanimiyorum.

    Kimseden yardim beklemem gerekmiyor, ortada bir sorun varsa bunun bir cozumude vardir. Cozume odaklanirim, cozemezsem diye bir sey yok, cozemedigim noktada alternatif yollardan hayatima devam ederim. Somutlayacak olursak param vardi araba aldim, maddiyat kotuye gitti arabayi sattim artik toplu tasima veya bisikletle ulasimimi sagliyorum ... gibi yani arabami sattim diye alternatifler uretemeden olmem gerekmiyor.

     

    Ahlak konusunu falan sormamissin onada ben degineyim. Insalik kalibi vardir, hic bir dine mensup olmadan amazonun derinliklerindeki ilkel kabilelerden tokyonun dag koylerine kadar uzanan genel gecer insanlik kalibi. Saygi duyarim , korurum, saygi beklerim.

    Ve yasamin kokenine dair sorular sorar, bilimsel metodlarla ilerlemeye calisirim. Sonuc olarak topraktan geldigime veya birilerinin denizi , ayi ortadan ikiye ayirdigina inanmak yerine abiyogenez'i arastirip okumak daha mantikli gelir. 

    Tum bunlar "BANA" goredir. Benim fikirlerim, benim penceremdir.

     


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek

    Edit: imanım tazelendi...

     

     

     

    ProBilisim tarafından 16/Eki/13 02:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    probilisim kardeş öyle bi giriş yapmışın ki acaba hangi ayeti yazacak diye heyecanla okumaya devam ettim ama okuyunca gülmekten altıma ettim. demek kuran binlerce yıl önceden bazılarının inanmayacağını haber vermiş ve  bu  da kuranı insanların yazmadığını kanıtlıyor çok ilginç. ama istesen ben de aynı cümleyi kurardım sana be gülüm. 

    probilisim fasulye olsun beyler dokunmayalım çocuğa. 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hocam insan mağarada büyüse elbette ki ben kimim nerden geldim diye sorgular çok ayı gibi yetişmemişse.

    Fakat önemli olan sormak değil cevap bulmaktır.

    Dünyada 100 mağarada 100 adam bunu kendine sorsa biri güneşe tapar biri aya tapar biri rüzgara tapar kimi eşeğe kimi ineğe tapar. Birkaç nesil bu böyle sürerse artık taptıkları dağ taş herneyse kutsal olur, birileri bundan çıkar sağlamaya başlarsa (kabile büyücüsü olur, şamanı olur, medyumu olur, imamı olur) o zaman dini sorgulanamaz olarak aşılamaya çalışırlar o topluma.

    Ben açıkçası insanların hiçmi aklının ucundan geçmiyor anası babası hristiyan olsa bugun musluman olurmuydu diye kimse düşünmüyor mu çok garibime gidiyor. basit bir istatistik hesabı zaten mantık çelişkisini ortaya koymaya yetiyor. sanki tek kesin inananlar kendi dinleri sanıyorlar fakat hindistanda ineği kutsal görenler de aynı derecede kendilerinden eminler.

    Bu arada gerçekten müslüman olmak için kuranı okuyup ateist olan adam var listemde, adam okuya okuya hafiz olmus, çelişkileri saymakla bitiremior. ters tepecek olmasa sorularınızı cevaplasın isterdim ama buna hazır değil bu millet =)

    HolyOne tarafından 16/Eki/13 03:31 tarihinde düzenlenmiştir

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Hocam insan mağarada büyüse elbette ki ben kimim nerden geldim diye sorgular çok ayı gibi yetişmemişse.

    Fakat önemli olan sormak değil cevap bulmaktır.

    Dünyada 100 mağarada 100 adam bunu kendine sorsa biri güneşe tapar biri aya tapar biri rüzgara tapar kimi eşeğe kimi ineğe tapar. Birkaç nesil bu böyle sürerse artık taptıkları dağ taş herneyse kutsal olur, birileri bundan çıkar sağlamaya başlarsa (kabile büyücüsü olur, şamanı olur, medyumu olur, imamı olur) o zaman dini sorgulanamaz olarak aşılamaya çalışırlar o topluma.

    Ben açıkçası insanların hiçmi aklının ucundan geçmiyor anası babası hristiyan olsa bugun musluman olurmuydu diye kimse düşünmüyor mu çok garibime gidiyor. basit bir istatistik hesabı zaten mantık çelişkisini ortaya koymaya yetiyor. sanki tek kesin inananlar kendi dinleri sanıyorlar fakat hindistanda ineği kutsal görenler de aynı derecede kendilerinden eminler.

    Bu arada gerçekten müslüman olmak için kuranı okuyup ateist olan adam var listemde, adam okuya okuya hafiz olmus, çelişkileri saymakla bitiremior. ters tepecek olmasa sorularınızı cevaplasın isterdim ama buna hazır değil bu millet =)

    şeyhim ateistleri ayrıcalıklı üye yapsana :D :P


    black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProBilisim
    ProBilisim's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2013
    Erkek

    Müslüman anne baba dan doğdu oda direk müslüman oldu,bitti gitti..Ateistler için müslüman tanımı sanırım bu olsa gerek.
    Müslüman kelime olarak "Kendini yaratana teslim eden" anlamına gelir.
    "insanlar inandık demeleriyle bırakılacaklarını ve imtihandan geçirilmeyeceklerini mi sandılar?" (ankebut -2)
    Yani sizin istediğiniz gibi müslümanım diye geçinenlerde kurtulamayacak. Müslüman anne babadan olsa dahi, Babası Peygamber bile olsa dahi. Ailenin inancının izinden gitmek değil mesele. Bu konuda Yehuda kıssası çok güzel bir örnek aslında. Allah yehuda ve soyundan gelen Yahudi topluluğuna lanet ediyor. Düşün yehuda, Peygamber çoçuğu olduğu halde.Günümüz Ateistleri ise müslüman ana babadan doğmaktan bahsediyor. Yani sen Yaratıcının varlığını kabul ettin, anladın, sıra müslüman ana babadan doğmaya kaldı iş:)
    Bilim Yaratıcının varlığını kabul ediyor.(istediğin kaynağa bakabilirsin)
    Bu konularda en koyu, ateistlerin babası kabul edilen Stephen Hawking bile 70 yaşında Yaratıcının varlığını kabul ediyor.
    ve bir ateist ile müslümanlığı, dini ve kitabı tartışmak çok mantıksızdır.Çunkü Yaratıcının varlığını kabul etmeyen kimse(Ateist), müslümanlığı ve kitabı kabul edermi hiç? Tabiki Asla kabul etmeyecektir.


    Sana Herşeyi uzun uzun anlatabilirim ama senin yerine anlayamam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Probilişim :

    Herkezin inancına elbette saygılıyım ama bilgi kirliliğine saygılı değilim onun içn hemen cevabı yapıştırayım.

    Bilim yaratıcıyı kabul falan etmiyor. Daha doğrusu yaratıcının olup olmaması bilimin alanına bile girmiyor.

    Bunun dışında stephen hawking de yaratıcıyı kabul etmiyor. Sadece olmamasını kanıtlar bir durum olmadığını (zaten hiçbirşeyin yokluğunun kanıtlanamaması ilkesine göre) beyan etmiştir fakat yaratıcının olmasına bir ihtiyaç olmadığını vurgulamıştır. Hatta vatikanın bu konuda kendisini sıkıştırdığını da beyan etmiş fakat doğru bildiğimi söylerim demiştir =)

     


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Aralık/2009
    Erkek

    öncelikle, ateist birey metafizik hiçbir şeye inanmaz diye bir şey yoktur. genellikle en koyu spiritüalistler ateistlerden çıkar. her spiritüalist metafizik şeylere inanır diye bir şey de yoktur, ama olabilir de.

    şimdi gelelim soruya: insanlar neden ateizm ve hatta deizm arasında gidip geliyor ve teizm'e sadece gülüp geçiyor? veya insanlar nasıl ateist oluyor?

    tabikide "araştırarak ve sorgulayarak";

    araştıran ve sorgulayan bir beyin, geçmişten günümüze dek uzanan ve körelmiş zihinlerin taptıkları, adak adadıkları, vahşeti yaşattıkları aciziyet içeren saçmalıklarla dolu değer yargılarının karşısında; fikirlerle savaşan, zihinlerle adak adayan, beyin kıvılcımlarıyla vahşeti yaşatan dahiyane zeka içeren mantıksal döngülerin kusursuzluğu oynadığı bir sahneyi geçerli kılacağı için, insanlar kaçınılmaz bir biçimde "teizm"den uzaklaşıyor.

    sorgulayan beyin, dünyevi zevklerin vaad olarak sunulduğu bir senaryoyu sadece komik bulacaktır; körelmiş beyin, zaten yaşayamadığı ve baskı altına aldığı dünyevi zevkini başka bir alemde sınırsızca yaşamanın hayallerini kuracaktır; sorgulayan beyin bu senaryonun arka planını merak edecektir ve araştırmaya başlayacaktır.

    araklanmaları, teistik kaymaları ve sapmaları, 99 dile de çevirilse aynı şekilde çevirilecek edebi komiklikleri görecektir.

    dünyevi zevkleri vaad etme saçmalığının bile orjinal olmadığını da görecektir. allah'ın, kendisinden birkaç bin yıl eski bir dinin tanrısı olan ahura mazda ile arasının iyi olduğunu da görecektir.

    sorgulayan bir beynin 2 dakikalık bir araştırmada bulabileceği basit ve önemli bir örnek:

    huri vaadinin zend avesta'dan araklanması(yasna 43-46, zend avesta)(nebe 33, kuran)

    sorgulayan bir beynin keşfedebileceği ilginç başka bir detay daha vereyim: sirat köprüsü olgusunun temeli, islamdan daha eski olan zerdüştlük inancına dayanır. cinvat köprüsü karşımıza sirat köprüsü olarak çıkar. hatta ufak bir detay daha vereyim, kuranda sirat köprüsüyle alakalı en ufak bir bilgi bulamazsınız.

    mantıksal çelişkilerin yanında hiçbir değeri olmayan bu basit ve önemli detaylar gibi yüzlercesi varken(mürtedin öldürülmesi, yaratılan kulların aşağılanması ve hayvanlarla kıyaslanması gibi überlikleri saymıyorum) nasıl ateist olunmaz? 

    tabikide sınırlı bir bakış açısına sahip olunarak.

    exception tarafından 18/Eki/13 01:42 tarihinde düzenlenmiştir

    A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
Toplam Hit: 8662 Toplam Mesaj: 76